Trať ŽSR 160

Tyto globaly - tedy vše co vychází z XTracks (teď si nepamatuji jak je to u gl. 321) složku Track_B neobsahují a nepotřebují! Je nutná pouze k Global_BP.
Kdybych ji tam neměl, nepsal bych to. Otázka je, zda ji tyto trati potřebují nebo ne. A to je mi celkem jedno, to zjišťovat nebudu. Jsou tam společně s dalšími - Track_K a Track_T, např.

Kdybych ji tam neměl, nepsal bych to. Otázka je, zda ji tyto trati potřebují nebo ne. A to je mi celkem jedno, to zjišťovat nebudu. Jsou tam společně s dalšími - Track_K a Track_T, např.
Omlouvám se, Global 183 jí opravdu obsahuje, tím pádem i 321, protože pokud si vzpomínám, global původní trati 183 z 321 vycházel.
Nicméně, ty máš složku Track_B i v Globalu 310?

Ano, v Globalu pro 310 mám všechny uvedené Track. Bohužel, nelze ověřit přímo u Jacka, trať už u něj není dostupná. :(
Global pro 321 má u mě pouze Track_K. Ověřeno přímo podle instalačního DVD od autora trati.

Současný Global 183 nemá s tratí 321 už nic společného. Je vzat z trati 310 (což je kompletní X-Trax) a je doplněn o složky, potřebné pro trať 183, bez nich by zase nějaké kolejivo ještě chybělo, a v podstatě reflektuje soubory složek, tak jak je používal Šnek při prvotní stavbě tratě. Když jsem začal trať opravovat, původní global jsem neměl a musel jsem je dohledat a doplnit podle toho, jak po mě chtělo kdysi MSTS, abych nejezdil po trávě, či volně prostorem v případě tunelových tubusů (hlášení chyby vždy napsalo, kterou složku a kam ji umístit). Abych mohl dál stavět a dokončit opravy 183 v původním rozsahu, jako měl postaveno Šnek, musel jsem používaný upravený UNI global vyměnit za tento nový. Je tedy univerzální pro všechny tratě X-Trax, ovšem mimo 321, která má po aktualizaci 29 specifický jen pro ni. Odskoušel jsem jej i pro německé, rakouské a italské tratě, kde byly jízdy bez problému. Takže si myslím, že by měl správně fungovat i pro tuto krásnou trať 160, kde by neměl dělat problémy. Stejně tak, jako global k trati 310. Jsou v tomto globalu jen známé chyby v modelech silnic všech zeměpisných destinací s poloměrem 250m.20d, kde z nich čučí nějaký trojúhelníkový pahýl směrem dolů, a v trati ZSR 150 čučel dolů z nějakého mostu na trať. V globalu pro trať 183 jsem se toto snažil opravit, doufám, že jsem je odstranil a nahradil všechny díly (pomocí modelů z tratě 270).

... Takže si myslím, že by měl správně fungovat i pro tuto krásnou trať 160, kde by neměl dělat problémy. Stejně tak, jako global k trati 310. ....
Samozřejmě, neboť se jedná o jeden a ten samý global - Xtracks 3.20 + UZK, verze 0038. Nemám zde u sebe global 310, ale dám krk za to, že se jedná o stejný tsection.dat, jako tam. Rozdíl je pouze v obsahu, kdy ty tam máš navíc složky s různými Track_XXX, autor této trati tam zase namrskal všechny možné složky s texturami, které tam nemají co dělat a jsou zároveň i v Routes. Takže díky tomu má přiložený global o nějakých cca 50MB víc, než tvůj. ;)

Samozřejmě, neboť se jedná o jeden a ten samý global - Xtracks 3.20 + UZK, verze 0038. Nemám zde u sebe global 310, ale dám krk za to, že se jedná o stejný tsection.dat, jako tam. Rozdíl je pouze v obsahu, kdy ty tam máš navíc složky s různými Track_XXX, autor této trati tam zase namrskal všechny možné složky s texturami, které tam nemají co dělat a jsou zároveň i v Routes. Takže díky tomu má přiložený global o nějakých cca 50MB víc, než tvůj. ;)
Namrskal som tam len to čo obsahovala zložka Xtracks, to boli začiatky stavby trate, hodiny čítania fóra a pokus a omyl. Preto som odpísal treba vyskúšať a uvidí sa, inak ja osobne si nechám poradiť veci znalými, akurát som to ďalej niejako neskúmal. :)

Moc děkuji autorovi za trať, je povedená, akorát mě mrzí, že shazuje MSTS a MSTS activity editor. :confused:

Namrskal som tam len to čo obsahovala zložka Xtracks, to boli začiatky stavby trate, hodiny čítania fóra a pokus a omyl. Preto som odpísal treba vyskúšať a uvidí sa, inak ja osobne si nechám poradiť veci znalými, akurát som to ďalej niejako neskúmal. :)
No jo, no. Jenže v manuálu k XTracks je napsáno, co kam patří. Tedy že obsah složek s texturami se má zkopírovat do složky Routes/XXX/Textures. Navíc ne všechny textury je třeba stahovat, proto je v XTrack verze pro uživatele a pro stavitele. Rozhodně si vystačíš s uživatelskou verzí, nepředpokládám, že bys používal kolejivo s ozubnicí, kolejovu splítku pro úzký rozchod, a další ptákoviny. Do globalu jen nakopíruješ složku Shapes a víc do něj nezasahuješ! (Maximálně můžeš vyhodit soubor startup.mpg). V Globalu mají být pouze složky Shapes, Textures (do té nic nekopírovat!!!) a Tutor. Složky které jsou tam navíc, včetně manuálu k XTracks, můžes vyházet - jen zbytečně zabírají místo.
Další věc je složka Sound, kterou jsi přiložil. Opět obsah patří do Routes/XXX/Sound, a ne do složky Sound v Train Simulator.
Nemáš soubor ZSR160.ace v rootu trati, což sice v OR asi nevadí, ale MSTS s tím má problémy. Dále co jsem si všiml, ve složce Textures máš nějaké archivy s modely - opět tam nemají co dělat. Tím ušetříš desítky MB. Dále co, jsem si všiml zabírají nejvíc místa textury vozidel. Je otázka, zda je nutné, aby statická vozidla měla textury 2048x2048 - ale to není až tak podstatné.
Až budu doma a najdu chvilku času, projedu trať ještě Route Riterem, a uvidíme další.

Jinak ale smekám klobouk, tvá trať je opravdu parádní - je vidět že máš cit a smysl pro detail. Je radost sledovat jak se stavba tratí postupně vyvíjí, jejich kvalita jde nahoru, a hlavně že se občas najde někdo nový, kdo se nebojí do toho pustit. ;)

No jo, no. Jenže v manuálu k XTracks je napsáno, co kam patří. Tedy že obsah složek s texturami se má zkopírovat do složky Routes/XXX/Textures. Navíc ne všechny textury je třeba stahovat, proto je v XTrack verze pro uživatele a pro stavitele. Rozhodně si vystačíš s uživatelskou verzí, nepředpokládám, že bys používal kolejivo s ozubnicí, kolejovu splítku pro úzký rozchod, a další ptákoviny. Do globalu jen nakopíruješ složku Shapes a víc do něj nezasahuješ! (Maximálně můžeš vyhodit soubor startup.mpg). V Globalu mají být pouze složky Shapes, Textures (do té nic nekopírovat!!!) a Tutor. Složky které jsou tam navíc, včetně manuálu k XTracks, můžes vyházet - jen zbytečně zabírají místo.
Další věc je složka Sound, kterou jsi přiložil. Opět obsah patří do Routes/XXX/Sound, a ne do složky Sound v Train Simulator.
Nemáš soubor ZSR160.ace v rootu trati, což sice v OR asi nevadí, ale MSTS s tím má problémy. Dále co jsem si všiml, ve složce Textures máš nějaké archivy s modely - opět tam nemají co dělat. Tím ušetříš desítky MB. Dále co, jsem si všiml zabírají nejvíc místa textury vozidel. Je otázka, zda je nutné, aby statická vozidla měla textury 2048x2048 - ale to není až tak podstatné.
Až budu doma a najdu chvilku času, projedu trať ještě Route Riterem, a uvidíme další.

Jinak ale smekám klobouk, tvá trať je opravdu parádní - je vidět že máš cit a smysl pro detail. Je radost sledovat jak se stavba tratí postupně vyvíjí, jejich kvalita jde nahoru, a hlavně že se občas najde někdo nový, kdo se nebojí do toho pustit. ;)
Pozriem sa na to a ďakujem za postrehy.
Inak tú ozubnicu som riešil už veľmi dávno, nakoľko sa mi zapáčil úsek Tisovec - Brezno halny, ale to je chyba medzi stoličkou a PC.
Ďakujem aj za pochvalu, akurát to trocha ,,zhodím" nakoľko nechápem prečo ak prejdem celú trať, opravím tú koľajovú databázu a potom v OR vagóny itak lietajú kade tade, a momentálne skúmam problém na odchodovom návestidle v Barci ( stále je na stoj ), vchodové do Turne nad Bodvou od Rožňavy, a ešte raz si musím prejsť návod ako sa robia skupinové návestidlá ktoré sú v Košiciach a Plešivci.
Holt snáď to dokopem do takej mieri aby to šlo ako v OR tak aj v MSTS bez problémov. :)

Vie alebo má niekto návesti pre ,,začnite/ukončite prácu pluhu" ?
Matesove stránky sú akosi mimo ,,provoz" čo sa týka sťahovania.
Ďakujem za info.

Nevedel by mi niekto poradit? Ked kliknem na MEGA subor (s tratou) zobrazi sa mi toto:
The file you are trying to download is no longer available
This could be due to the following reasons:
The file has been removed as it violated our Terms of Service.
Invalid URL - the link you are trying to access does not exist.
The file has been deleted by the user.
Po anglicky samozrejme viem, nie som pepega :) ja len ze ci sa niekde nestala nejaka chyba

Nevedel by mi niekto poradit? Ked kliknem na MEGA subor (s tratou) zobrazi sa mi toto:
The file you are trying to download is no longer available
This could be due to the following reasons:
The file has been removed as it violated our Terms of Service.
Invalid URL - the link you are trying to access does not exist.
The file has been deleted by the user.
Po anglicky samozrejme viem, nie som pepega :) ja len ze ci sa niekde nestala nejaka chyba

Link mi funguje, súbor som nemazal ani nemenil, takže nevim čím to môže byť.

Hi Together,

greetings from Hungary.

I have tried to create some activities for the route but this is unfortunately full with red signals, what don't allow the AI trains forward. This signals are red also in Explore in activity mode and I can not change them with TAB button, only if I set them to Proceed in Dispatcher window. This will not be made by AI trains itself of course.

Can we expect some update anytime?
If any support is needed I can summarize the affected signals.

Back
Nahoře