TSRE5

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna janic
  • Datum začátku Datum začátku

janic

Začátečník
Dobrý den,
chtěl bych se optat, čím může být způsobeno překrývání se lokomotivy a vozu v TSRE5 a jak to vyřešit, protože ve hře se mi potom vozy nezobrazují.

S pozdravem
Jan Novák

Přílohy

• problem.jpg
    problem.jpg
    13.7 KB · Zobrazeno: 16
No tak obvykle si stačí přečíst Readme, nebo pokyny k instalaci. Tam bývá mnoho zajímavých indícií, které prozradí, jak to správně zprovoznit.

TSRE stavající consist přeuložit pod jiným názvem neumí. Neboli, neumí to co ConBuilder, otevřít consist, změnit název a uložit.

Ještě doplním, zkoušel jsem otevřít v TSRE5 jednu soupravu, kterou jsem si předtím vytvořil v Conbuilderu, ta otevřít v TSRE5 šla a dosadil jsem si do soupravy nové loko řady 151 a 350 pro ORCZ a tyto změny se v TSRE5 uložili v pohodě. Ale zase ORCZ mi ukazovalo chybu načtení u nové loko řady 151 a 350, tak už nevím, kde je chyba. Nové modely 151 a 350 v TSRE5 jsou krásně vidět, vše funguje, ale nejdou načíst v ORCZ. Tak už opravdu nevím v čem je zase chyba.
Aha, tak to netuším, tohle mi normálně funguje. I uložit pod stejným názvmě a změnit soupravu.

TSRE stavající consist přeuložit pod jiným názvem neumí. Neboli, neumí to co ConBuilder, otevřít consist, změnit název a uložit.
Jde to (jiným způsobem).
Najdu si soupravu, naklonuji a původní název smažu a napíši jiný, uložím.
Tím mám dvě totožné soupravy pod různými názvy. Původní consist smažu.

Nové modely 151 a 350 v TSRE5 jsou krásně vidět, vše funguje, ale nejdou načíst v ORCZ. Tak už opravdu nevím v čem je zase chyba.
A když na ně koukáš v TSRE5, je pod nimi tabulka s údaji vyplněná? Pokud by tam údaje chyběly, je něco špatně se směrováním na include soubory. I když, tam je vlastně ten základní eng pro MSTS... Tak jinak... Dokážeš pořídit screen chyby, kterou ti ORCZ vyhazuje? A nebo, stáhl sis i společný archiv? Tam je několik include souborů pro brzdiče apod., tak to by ti možná mohlo chybět... ;)

To jsou ty nevýhody TSRE Con Editoru, co jsem psal. Prostě dětské chyby. Není kde, komu hlásit pro opravy. Bohužel. Já jej používám pouze jako doplněk a aby vozy kousnul CB, mám vše pro ORCZ v podsložkách a ve složce modelu mám eng a wag, který přečte spolehlivě AE MSTS a Con Builder. A mám klid. Jen s TSRE bych těžko vytvořil chystanou více jak 20 hodinovou aktivitu na trati BP. A k těm vozům. musíš stáhnout vše, to znamená i balíky pro ORCZ co tam jsou zvlášť.

Jedná se o složky common.(doplň, může být inc, eng, snd, cab... - dle obsahu), tedy cesta k těmto složkám musí být "train_simulator/trains/trainset/common.xxx/urcity_soubor.xxx" takže třeba u kabiny pro řadu 151 by to mohlo být, jako příklad, "Train_Simulator/TRAINS/Trainset/common.cab/151.cvf". Snad ti to pomůže... ;)

Ano, tyto podsložky patří do složky trainset. ;) common.snd jsou zvuky a common.inc include soubory. Tyto složky používá ORCZ proto, že stačí při aktualizaci vlastností nechat nahradit soubory v těchto složkách a automaticky se tím aktualizují vlastnosti všech mašin, které ty soubory používají. :)

Je to úplně stejné, jak směrování na kabiny, zvuky atd... Takže:
Trainset/Common inc/všechny podsložky pro include.
Trainset/Common snd/všechny zvuky lokomotiv.
Trainset/Common cab/všechny kabiny lokomotiv.

neco zacne silene pipat, mackam zivak-to nepomaha a stejne se nepohne a pak cvak sama se zabrzdi, je bez vykonu a uz se mi pak nedari ani zaradit, nejde to, max. odbrzdit. Ale na to prijdu, jsem rad, ze masinka funguje.
To bude MIREL... :) Pomocí myši si naklikej na opakovači (jsou tam tlačítka + - a Enter) režim PRE - Prevádzka (slovensky moc neumím, tak snad to mám správně :D) a maximální rychlost na nejvyšší povolenou rychlost vlaku - pokud máš ve vlaku vozy na 140 (B249 apod.), tak 140, pokud jen vozy na 160+, tak tam nastav 160. A klávesy A a D zkoušej i podržet déle, případně dvojité stisknutí. Pak ti tam ty stupně sázet půjdou, je to o zvyku. ;)

Když spustíš hru, brzda je v poloze závěr. Stiskneš klávesu, kterou se brzdí a přes nezaaretovanou odbrzďovací polohu ti to samo skočí do polohy jízdní. Když chceš brzdit, pouze tu klávesu pro brzdění chvilku podrž, nestiskej několikrát. Jakmile ji pustíš, samo se to vrátí do jízdní polohy a drží to tebou nastavený tlak. Pak stiskneš klávesu, kterou brzdu povoluješ a opět jen držíš - brzda povolí. Když stiskneš 2x rychle za sebou, dostaneš brzdič do polohy závěr. Pak už dalším stiskem nízkotlaké přebití, vysokotlaký švih a naopak když držíš "brzdící" klávesu a 2x rychle stiskneš, následuje rychlobrzda. ;)

Jestli to dělá 350, máš navolenu správnou trakci (poloha hl. vypínače)?
Nechceš náhodou 150 / 151 honit pod střídavou trakcí?

Myslim, ze problem je, ze mi prava paka nereaguje na CTRL + K.
Tu ale ovládáš klasicky klávesami A + D, směr zase W + S. V odbrzďovací poloze je třeba brzdič chvíli podržet - odbrzďuje jen při tom, že jej držíš v odbrzďovací poloze a musíš se dostat na hodnotu 5 barů na levém "budíku". A když se podíváš pod F5, tak tlaky v potrubí by měly být postupně v barech 5,0; 0,0; 5,0; 0,0; 5,0. A zkratka ctrl + k je zkratka pro klíč řízení. Ten je, v případě že začínáš s nahozenou loko, ve správné "provozní" poloze. ;)

Takže už se rozjedeš v pořádku? Jinak ORCZ by se mělo umět automaticky aktualizovat (možná se zeptá, zda aktualizovat chceš) při každém novém spuštění, tedy bys měl mít stále tu nejnovější verzi. ;)

Back
Nahoře