Dane nestresuj! Návod byl u ARR 1.0 a evidentně je stále aktuální. Jestli autoři CZ/SK dovolí, tak jsem ho zavěsil
zde. Máte tam popsánu i tu funkci hlídání rychlosti - ZAP - VYP
Souhlas s okounem
Ze zvědavosti, co je v CZ/SK nového, jsem po týdnech odsouvání (není čas) konečně stáhl last update a projel Košice - Lipťák.
Žasnu, jak se vám v CZ/SK 1.3 podařilo vymazlit brzdič. Nearetované O - J - B....naprosto SUPER!!! Náběh vzduchu a povolování jste trefili, myslím si skvěle! Suprovně se s tím brzdí. Dynamika trakce a brzd/EDB taky úžasná. Problém jsem shledal pouze při jízdě výběhem, kdy jsem přibrzdil kopýtkem EDB, krátce na to nastal na trati požadavek na vyšší výkon brzdy, tak jsem vzal za brzdič OBE a ono nic. Žádná reakce. Nereagoval fakt na nic (tedy přes klávesové, myší jsem nezkoušel). Po povolení EDB už brzdič reagoval, a to je špatně. Vzduch musí být vždy nadřazen.
Mirel v OR je naprostá senzace už od počátku jeho tvorby a kdo na něj nemá, ať se těch pár funkcí naučí. Jen je to pro vás novum, které jste měli dosud možnost obejít, ale to si sedne. A až si to sedne, bude vás ten zabezpečovač taky bavit... a některé závodníky hlídat

. Obvzláště, když to Jindřich dělá opravdu úžasně přesně. A vůbec se mu nedivím, že to ladí zatím jen na jedné trati, stejně jako se zbytek CZ/SK dělá jen na 16X. Prostě chtějí vymakat a vychytat svá nastavení a programování (což jistě není sranda) na jednom typu loko/trati, který autoři CZ/SK dobře znají a mohou si ho v praxi "ošahat", a ke kterému se budou testeři/hráči vyjadřovat jen v onom daném množství a prostředí, a ne že se bude jeden hlásit z testů 230, druhý 150 a další z X strojů a tratí. Byl by v tom jen bordel. Připadne mi logické zmáknout zprvu důsledné vyladění jedné loko na jedné trati a posléze postupně s většími zkušenostmi vymakávat zbylá dílka. Je vidět, že to kucí umí vymazlit, tak nechť mají prostor tam, kde je jim nejlíp. Najednou vše při tom počtu osob a času asi nepůjde.