CZSK verze 1.5

to treba opraviť v kóde OR. To musí buď Jindřich alebo Icik. Ak si prepíšeš zvuky tak ti budú správne fungovať len na jednom Napätí. Preto sú tam tie ACDC zvuky.

Příjemnou neděli všem, mám dotaz ohledně trati 321, všude ve stanici i na trati ať mám FPS na 56 nebo na 48 tak mi to buguje takovým poskakováním a nejede to plynule, dá se s tím něco udělat, ještě ve čtvrtek vše jelo normálně, dříve také. Předem díky za zpětnou vazbu. Hezký zbytek neděle

Našel jsem i video s podobným chováním tak kdyby chtěl někdo kouknout pro lepší pochopení

Příjemnou neděli všem, mám dotaz ohledně trati 321, všude ve stanici i na trati ať mám FPS na 56 nebo na 48 tak mi to buguje takovým poskakováním a nejede to plynule, dá se s tím něco udělat, ještě ve čtvrtek vše jelo normálně, dříve také. Předem díky za zpětnou vazbu. Hezký zbytek neděle
Zdravím,
mám "natvrdo" nastaveno na gr. kartě FPS 30 a všechny tratě jezdí plynule ............

Neustálý dotaz dokola a dokola se tu opakující, tohle je fakt ubíjející...
Zdravím,
mám "natvrdo" nastaveno na gr. kartě FPS 30 a všechny tratě jezdí plynule ............
A neustálá dopověď už i XXX krát odemne.

Ale proč to tady vůbec vypichuju, není důvodem být jakkoliv jízlivř, ale:

Jindro prosím tě, nelze zmknout ORCZ, tak, aby nelezla hodnota FPS nad 30?

Tím by se zamezila ta "skaná", jestli to dobře chápu? Navíc by se zrušilo to podružné používání jiného programu, jak je třeba RivaTuner a hlavně by se aktivity na všech PC chovaly podobněji, pokud totiž někdo má "superdělo" a jede aktivitu na 60 FPS, bude o hodně rychlejší na jízdních dobách, tohle je stejný neduh, jako měl MSTS-

Čau, prosím, co se OR nelíbí? Tohle se mi ještě nestalo?
tm blok.jpg
Žádmou návěst stůj jsem neprojel, jen mi posun přihodil na prdel vlaku dva kočáry do Olomouce.

Vidím, že zpětná vazba jasi nefunguje, ale asi jsem vzal za rychlobrzdu, jak jsem dělal obrázky z nádraží, nevím. Ale podstatnější problém je, že jsem již dlouho přemýšlel, proč mi něchtějí mizet konvoje odstavených lokomotiv a problém je, že jsou vozy zase bez kol:
kola.jpg
Předtím kola měly včechny mašinky, jsou mimo službu jako eng bez výkonu. Poslední aktualizaci zatím nemám staženou, testuji, ale pochybuji, že tohle někdo hlásil.

tm blok.jpg
Takže žádná rychlobrzda! U mašiny 464.0 mi po povolení brzdy zmizly kola... Ten samý problém jako u traffic.

Zde Uničov po odbrždění a snaze se rozjet:
kola3.jpg
Reset OR před zmiznutím kol a odjezd v pohode:
kola4.jpg
V Olouci jakbysmet, najetí na vozy Brzda, povolení brzdy a kola v pi... v písku :)
kola5.jpg

To netuším, ale hlavně potřebuji vědět, jsestli tohle náhodou neřeší poslední aktualizace, poněvač bych musel jet celou aktivitu znova a pokud ne, bylo by to zbytečné.

Můžeš Dane udělat video? Na jaké to je aktualizaci? Dej tam prosím diagnostiku brzd a pak ji přepínej na hned tu následující s adhezí.

Je to zatím ta včera, novou tam nemám, takže verze: 1.5.85, proto se ptám, jestli se to neopravovalo, jinak ale ten konvoj mašin v Šumperku mi tam visel už předtím a já nevěd, proč mi nezmizely vozy. Pak jsem si toho dneska u testu aktivity všimnul, že nemají kola. Toohle u soupravy hráče mi začalo ale dělat až v téhle verzi. Já nevěděl co se děje, když mi vyhodil TM to "NaN", resetoval jsem aktivitu a bylo to OK, pak až v Uničově jsem se podíval na soupravu zvenku a zjistil, že nemá kola.

Tak jsem aktualizoval a jdu to projet znova, nicméně u traffic vozů to stejně nezjistím, žádnou diagnostikou.

Můžeš Dane udělat video?
Ahoj, není co dělat, třeba teď mi v Hanušovicích kola nezmizely, tedy u soupravy hráče ale...
Najel na mne traffic se dvěma vozy Bai a když jsem vylezl ven, abych se podíval jak odstupuje mašina, hned po škubnutí od moji soupravy ji zmizely kola a zůstala viset, video jsem bohužel natočit nestihnul, ale je to nějaký nepravidelný bug, když jedu v kuse, bez uložení Jeseník až Hanušovice a tam bum, to s těma kolama, tohle je fakt kopr neskutečný:
kola6.jpg

Další věc, někde za Ramzovou, když jedu z kopce samotíží, mi OR-CZ vypíše, že v tendru došlo uhlí a mašina tak bude nefunkční, přitom mám zásobu v tendru přes 85%. Tohle už mi kdysi ORCZ vypisoval v aktivitě, kde jsem jel s šukafónem 810, což mne celkem pobavilo, ale zde je to docela podstatná informace a docela jsem se zalekl, co se s moji "Ušatou" stalo. Ale mašina funguje dál, to s těma kolama je úplne nanic, poněvač se aktivita nechová korektně, jak vůči traffic, tak předtím i souprava hráče.

S tímhle se fakt nedají tvořit aktivity, když pominu soupravu hráče, kde to zjistím, u bugujícího traffic se dostanu do pattové situace, kdy to zjistím pozdě, tím, že neco nekde visí a musel bych třeba o hodinu zpět a jen proto, že znám scénář, ale neznalý hráč bude totálne v řiti.

ale neznalý hráč bude totálne v řiti.
Dane, přece v tomto prostředí nemůžeš vydávat aktivity. Tohle je vývojářská verze a ty jsi jejich asi nejlepší tester. Ale pokud chceš dát něco ven, tak přemluv kluky vývojářský, aby dali ven nějakou stabilní verzi, kde budou fungovat všechny základní funkce jak mají a každý kdo si aktivitu stáhne, tak má stejné podmínky. Já jsem tento dotaz zadal, ale prý to nejde. Třeba dají na tebe. :) Já když si chci zajezdit v tomto prostředí, tak jediná provozuschopná lokomotiva nezávislé trakce je Kyklop. ( Zbytek má trpasličí výhled z kabiny šikmo nahoru. )Tedy dokud nesáhnu na vlakovou brzdu. 0.4 baru je jako když normálně brzdím 2 bary. Když dám dva bary, tak je brzdící účinek tak rychlý, jako bych najel do stojícího nákladního vlaku. Tedy každá verze má i jiné chování. A to jsem měl takovou radost, asi měsíc před vydáním první verze ORCZSK, že jsem si doladil (překlonoval podle vzorů) všechny mašiny a vozy a měl radost, jak se mi vše rozjíždí, kutálí z kopce i brzdí. Teď je celá tato práce v niveč. Tedy pokud nezůstanu u klasického OR 1.4. Jenomže tady je mnohem pěknější prostředí. A také mne nebaví stále kopírovat potřebné soubory do trati tam a zpět.

Back
Nahoře