CZSK verze 1.5

Dane zkus 1.5.95. Jsou tam další nové zvuky.
Ta chyba je v typu proměnné. Musel bych to zažít u mě, abych to opravil. Zkusím jet tvoji aktivitu.

Ahoj.
Tak "kolosální" případ asi vyřešen. Zmizly i ty vozy ŽOS Šumperk, co tam visely bez kol. Teď jem před Libinou, ale myslím, že by žádný další problém být neměl. DĚKUJI MNOHOKRÁT ZA VÝBORNOU SPOLUPRÁCI A ODVEDENÝ VELKÝ KUS MRAVENČÍ PRÁCE. Další verzi OR vyzkouším v druhém díle aktivity na trati BP. Jet znova ten první díl, na to už nemám... :)

Chlapi k těm ambientním zvukům - vnější zvuky jsou slyšitelné i v kabině jako v realitě a hlasitost je závislá na nastavení co máte v OR CZ/SK v záložce "Zvuky" volba "% hlasitost externích zvuků v kabině". Tam doporučuji nastavit tak 30 - 40% max.
Jinak mimo jiné i hlasitost můžeme ještě doladit.

Zdravím,
test :
Trať : ŽSR130, loko : ZSSK 362005-hk + 5 os. vozů, var.: Prozkoumat trasu.
Tlačítko pomalé jízdy - zrychlení bez závad.
Tak buď je to v nějaké nové aktualizaci už vyřešeno nebo to dělá jen v aktivitě..? :rolleyes: Ve volné jízdě jsem to nezkoušel..

Zdravím,
nevím od jaké verze se to začalo dít, ale momentálně nejde u elektrických řídících vozů zařadit směr. Zkoušel jsem to na Syslu s laděním od Josefa a na nějakých 971 z trainsetu BP. Pak to dělá ještě 64x z BP (tam je asi způsobeno vloženým vozem).

Zdravím,
teď jedu poslední test čtyř hodinové aktivity z Bad Schandau do Prahy a už se ze mě, po hodině jízdy, stává ornitolog.
Ty nové zvuky jsou fajn, je to větší přiblížení k realitě, ale nešlo by, prosím, ty zvuky ptáků udělat jen v nějakých místech a stanicích? Díky :)

A mně se to naopak líbí, ptáky slyšiš v létě prakticky furt a když si vemeš tudiová sluchátka a vylezeš ven, tak uslyšíš i mouchy... :)

Když budu stát někde ve stanici, tak souhlasím s tím, že mohu při otevřeném okně uslyšet štěbetání ptáků.
Pokud ale jedu s nákladním vlakem při rychlosti 100 km/h mezi poli a slyším ptáky stále štěbetat, tak už to je na pováženou, jestli nemají někde na stanovišti hnízdo...Toto si myslím, že už se realitou nemá moc společného.

Když budu stát někde ve stanici, tak souhlasím s tím, že mohu při otevřeném okně uslyšet štěbetání ptáků.
Pokud ale jedu s nákladním vlakem při rychlosti 100 km/h mezi poli a slyším ptáky stále štěbetat, tak už to je na pováženou, jestli nemají někde na stanovišti hnízdo...Toto si myslím, že už se realitou nemá moc společného.
A ztlumil sis hlasitost v kabině? Doporučuji tak 30- 40%. Ale asi je trochu zpěváčky ztiším.

Tak ztišeno. A ještě jedna novinka - každý vůz má malou pravděpodobnost, že jeho brzda bude porouchaná. Těch poruch je vícero od na vzduchové výstroji po mechanickou závadu zakouslé brzdy. Takže po sestavení vlaku je dobré se podívat do diagnostiky vzd. brzd a vypnout vadné brzdy. Jinak se vám nemusí jet zrovna komfortně. Vypnout se brzda dá přes menu F9. Konečně dostává zkouška brzdy nějaký smysl.

Ano, nastavil jsem si to podle doporučení, ale i tak jsem to slyšel po celou dobu jízdy.
Nešly by ty zvuky navázat nějak na rychlost vlaku? Že by byly aktivní třeba do 30km/h.

A ještě jedna novinka - každý vůz má malou pravděpodobnost, že jeho brzda bude porouchaná. Těch poruch je vícero od na vzduchové výstroji po mechanickou závadu zakouslé brzdy. Takže po sestavení vlaku je dobré se podívat do diagnostiky vzd. brzd a vypnout vadné brzdy. Jinak se vám nemusí jet zrovna komfortně. Vypnout se brzda dá přes menu F9. Konečně dostává zkouška brzdy nějaký smysl.
Vymýšlíš hovadinu z 50%. Tohle u nákladních vlaku ano, ale pokud se u IC, R, nebo co vím kdysi u osobních vlaků zjistilo, že má osobni vůz vadné brudy musel ze soupravy do hajzlu. Ano, každý vůz brzdil malinko jinak, ale s vadným vozem by osobák nevyjel. Takže z sekce Crriage tohle vyrušit. Je to nesmysl.

A ještě nápad na zlepšováček.... Je možné ty ptáky rozlišit dle ročního období? V létě např. to klasický pískání vlaštovek a jiřiček, v zimě zase vrány a krkavce. Ale je mi jasné že se ty zvuky musí nejdříve nahrát. Jen mě zajimá, zda to jde udělat, zda jde ambienty rozlišit dle období....

Vymýšlíš hovadinu z 50%. Tohle u nákladních vlaku ano, ale pokud se u IC, R, nebo co vím kdysi u osobních vlaků zjistilo, že má osobni vůz vadné brudy musel ze soupravy do hajzlu. Ano, každý vůz brzdil malinko jinak, ale s vadným vozem by osobák nevyjel. Takže z sekce Crriage tohle vyrušit. Je to nesmysl.
Tak nevim, zda se ten vůz i v osobce jen nevypne z brzdy a přepočítají %, popřípadě se stanoví menší Vmax.

A ještě nápad na zlepšováček.... Je možné ty ptáky rozlišit dle ročního období? V létě např. to klasický pískání vlaštovek a jiřiček, v zimě zase vrány a krkavce. Ale je mi jasné že se ty zvuky musí nejdříve nahrát. Jen mě zajimá, zda to jde udělat, zda jde ambienty rozlišit dle období....
Právě, že jsou rozlišeny dle ročního období. :) Tys to nezkoušel co Lukyne?

Tak nevim, zda se ten vůz i v osobce jen nevypne z brzdy a přepočítají %, popřípadě se stanoví menší Vmax.
Tohle už ale v aktivitách vůbec nelze! Pokud je daný scénář a tohle se chová náhodně, tak je to odsouzené jen k bolné jízdě, pokud dělám aktivitu, udělám si průjezd a stavím traffic, pokud se nedodržují jízdní doby stane se aktivita nehratelnou. Je to v každém ReadMe u aktivit. Náhodné poruchy se zapověděly už když s tím přišli v kořenovém OR. Takže, buď chete jedit voné jízdy, nebo chcete jezdit aktivity. Tohle fakt nelze. Už i u Sp, co jsem vydal, pokud bych snižoval rychlosti a podobně, je to nehratelné. Pokud třeba přijedu do Hanušovic o 4 minuty později, vyblokuji posun a konce aktivity pottem.

Tohle už ale v aktivitách vůbec nelze! Pokud je daný scénář a tohle se chová náhodně, tak je to odsouzené jen k bolné jízdě, pokud dělám aktivitu, udělám si průjezd a stavím traffic, pokud se nedodržují jízdní doby stane se aktivita nehratelnou. Je to v každém ReadMe u aktivit. Náhodné poruchy se zapověděly už když s tím přišli v kořenovém OR. Takže, buď chete jedit voné jízdy, nebo chcete jezdit aktivity. Tohle fakt nelze. Už i u Sp, co jsem vydal, pokud bych snižoval rychlosti a podobně, je to nehratelné. Pokud třeba přijedu do Hanušovic o 4 minuty později, vyblokuji posun a konce aktivity pottem.
Co tady zase vejskáš? Ještě si nezkusil, nevíš jak je to myšleno a už už s tím dopr...
Jestli zjistím při brzdě, že mi jeden vůz špatně brzdí tak mu prostě tu brzdu vypnu a pořád mám bambilion procent na celou trasu bez snížení rychlosti.

Back
Nahoře