CZSK verze 1.5

Teď jsem otevřel 321 vo Vrútkach a taky, všechno jede normálně, návěstidla svítí automaticky s novými čočkami. A nikde jsem nic nepřepisoval.

RunActivity 2021-12-30 21-38-41-923.jpg

Už jsme na to přišli. V té podsložce ti chybí ještě script pro návka a to "sigscr.dat". Ten si zkopíruj ze složky tratě do podsložky OpenRails. Na webu se to zaktualizuje ať tam jsou oba soubory.

Dotaz. Jak nyní s "potřebné soubory do trati" Co z toho nyní neplatí. Co je jinak v klasickém OR a MSTS a v novém ORCZSK ? Já už jsem si nadělal zálohy, tak abych se mohl pohodlněji přepínat. :)
Ono je dobré vědět, co se děje po aktualizaci ORCZSK. Zatím vím tolik, že přibydou soubory do adresářů tratí. To je OK, ale pokud se něco bude automaticky přepisovat ve složkách, tak to by mohl být průšvih. Levá ruka musí vědět co dělá pravá a obráceně.

Potřebné soubory obsahují vše jako ty původní, jen je vyhozena maska návěstidel, protože OR CZ/SK nyní používá svou vlastní. Také v sigcfg.dat už není zapsaná síla záře, aby návěstidla nebyla přesvícena.

Tak jsem aktualizoval, zajímavé je, že brzda u kyklopa není tak divoká a chová se normálně. Záři signalizace jsem odzatržítkoval, protože to svítilo moc, ale poté to svítí jako petrolejka. Nejsou ty potřebné soubory aktualizované? Já tam mám ty původní.

Stáhni si z webu "Potřebné textury do tratě". Zbyňku, soubory sigcfg.dat a sigscr.dat nakopírovat a přepsat do složky OpenRails v trati. Záři v nastavení nerušit.

Stáhni si z webu
Však to mám dávno stažené. Ale otázka byla, jestli ty soubory jsou nyní změněné a musí se stáhnout znovu. Jestli jsi na to upozorňoval, tak jsem asi nezaregistroval. Já jsem to pochopil, že se vše aktualizuje samo s novou aktualizací ORCZSK. Nestíhám vše sledovat a do toho opravuji své chyby. :)

Nehral som sa asi dva týždne, chcel som si dnes zajazdiť vo voľnej jazde na 321. Hra aktualizovaná, návestidla nefungujú, Mirel nekóduje. V traťovom monitore sú všetky sivé. Viete to prosím opraviť ? Aktuálne veci zo stránky som si stiahol a prepísal...

EDIT: Sivé a stále na stoj ich mám aj v aktivite.

Nehral som sa asi dva týždne, chcel som si dnes zajazdiť vo voľnej jazde na 321. Hra aktualizovaná, návestidla nefungujú, Mirel nekóduje. V traťovom monitore sú všetky sivé. Viete to prosím opraviť ? Aktuálne veci zo stránky som si stiahol a prepísal...

EDIT: Sivé a stále na stoj ich mám aj v aktivite.
Neviem to vymazať ani zeditovať, berte to za bezpredmetné, spanikáril som, návestidlá idú a mirel kóduje.

je zapotřebí znova stáhnout z webu
Tak jsem si to aktualizoval, záři signalizace v nastavení vrátil zpět a už je prostředí OK. Návěstidla svítí jak mají.
Jenomže. Potřeboval jsem znovu prověřit Rájec - Jestřebí, protože TSRE5 mi udělal nějaké automatické opravy. (vše je naštěstí OK) A tady samozřejmě Vectron. Jen jsem zapomněl, že funguje jen v Openrails. (původní model, který mám ještě před vydáním ORCZSK) Že to tedy nějak dojedu. Rozjedu se ze Skalice nad Svitavou, raději dal čepici na měřáky, které mi ukazují hodnoty až do bočního okna :) Po rozjezdu potřebuji mírně přibrzdit na 90, OK, ale brzda už nepovolila. Tak Shift a podtržítko, ale moc nepomohlo. Hlavní rajčák už fungoval jen do EDB, do jízdy nikoli. Zkrátka konečná. Stejně jak před půlrokem.

Mě by jenom zajímalo, co je tady jinak, že vozidlo naladěné pro Openrails není kompatibilní. Co je třeba změnit? Co mu vadí. Například kyklop funguje v obojím. Zamráča nebo brejlovec, tam jsem špatně v pohledu kabiny, ale po Icikových radách už funguji. Tak bych podobně potřeboval poradit i zde. Vždyť to prostředí ORCZSK je nádherné. A já se musím stále přepínat do klasického Openrails. Děkuji.

Takže MSTS ladění Vectrona s kabinou na webu MSTS-RW.cz jede a i brzdí suprově. Žádné problémy.
Zbyňku, jestli ty tam pořád dáváš vysokotlaký švih, tak už ti nic nepomůže než se s tím naučit jezdit.

Zbyňku, jestli ty tam pořád dáváš vysokotlaký švih
Iciku, asi si nerozumíme. To mé ladění, které funguje 100% v Openrails je v to novém mimo. Ohledně brzdy, švih tam už není. Musíš to odbrzdit na doraz, protože předposlední poloha je už brzdící.
Tedy asi nejlepší bude, když mi pošleš ladění, které ti normálně funguje. A z odkazem na kabinu. Model kabiny asi bude stejný, jen zápisy jinak. Když tak bych porovnal a rád viděl i příčinu. Jestli i tam není nějaký rozdíl. On opravdu není čas stále dokola stahovat stejné mašiny, jestli náhodou není nějaká změna. :) Kdyby to zlobilo i v Openrails, tak by to byl důvod. Vždyť já jenom potřebuji projet na test nějaký úsek trati a jelikož čas je vzácný, tak potřebuji hodně rychlou lokomotivu. :)

Ladenie máš tu: https://modely-msts.cz/
Kabína je na : https://msts-rw.cz/
Ak používaš iné ladenie s touto kabínou tak bez diskusie.! Na stránke je jasné napísané ktoré ladenie podporujú tie Vectrony a tak isto s ktorou kabínou. Dnes som musel zabíjať zbytočne čas testovaním kabíny z mojej stránky aby sme zistili že chyba nie je ani v našom OR ani u nás v PC.
Takže ešte raz to zopakujem kabína na dnešných testoch bola originál stiahnutá z MSTS-RW.cz
Ladenie je zo stránky vyššie spomenutej.
Nikde nič netrčí z displejov. Animácie sú tam kde majú byť. Za nás nie je ďalej čo riešiť.
RunActivity 2022-01-03 15-45-37.jpg
RunActivity 2022-01-03 15-44-56.jpg

Dodo, ladenie, kabínu aj stroj mám zo stránky https://msts-rw.cz/, verzia 1.5. a napriek tomu sa s Vectronom ani nehnem. Zhodí mi to zberač a vypíše hlášku: Poškodil si zdvihnutým zberačom lokomotívu.

Dodo, ladenie, kabínu aj stroj mám zo stránky https://msts-rw.cz/, verzia 1.5. a napriek tomu sa s Vectronom ani nehnem. Zhodí mi to zberač a vypíše hlášku: Poškodil si zdvihnutým zberačom lokomotívu.
Zdravím,
testováno na trati 310 s loko RSL_193695_CD. Po startu hry je nutno před uplynutím 40 s zvolit správné napětí přes "ALT+S" podle toho, pod kterou napěťovou soustavou se loko nachází. Teď testováno a vše OK.
Pozn.: Vectron si (na rozdíl od vyladěných loko 362/363) sám "nepřečte" napětí v troleji.

Back
Nahoře