CZSK verze 1.5

Tohle dēlal původní OR a Prahu si prakticky neprojel. Pak přišla verze MG, kterå tolik nezatēžovala comp. Tohle vypadå, že opēt nestíhå PC. A v takovém případē nenačteš ani uloženou pozici. Tohle dēlal starý OR taky.

Jenže právě v Praze Holešovicích tu pozici načtu, ale v Holoubkově hned za Rokycany ne. PC stíhá v pohodě, celou dobu i v Praze plynulých 30fps.

U rychlíku 754 jsem ve verzi CZSK 1.5 Prahu projížděl několikrát a žádného šediváka jsem nepotkal. U NEx jsem přijel po 2 hodinách jízdy z Ústí do docela zaplněné Prahy a taky ani jeden šedivák.
Napadá mě ještě, jestli máš v nastavení OR zaškrtnuto, aby se ti načítaly primárně DDS textury před ACE?

Jo jo, to mám... Šedivé jsou i modely, co DDS nepoužívají. Jinak 754 začíná v Praze, že? Na začátku hry ještě neni paměť tak zahlcená. U toho Nex jak píšeš, tam už bych je v Praze čekal. Já potkám prvního šediváka až na Balabence a pak už je potkávám až do Hněvic.

Zdravím všechny. Nevím jestli máte ten samý problém co jsem měl já. Je to tak půl roku a najednou se mě některé vozy i loko zobrazovali šedivé a jeden ešus do půlky šedivě. Tak jsem hledal až jsem našel že třeba u toho ešusu mě chybí v trainset jeden soubor rar. Tak jsem ho stáhl z netu znovu a vše o.k. Po čase jsem se podíval znovu a zase chyběl jeden a ten samý soubor rar. Po dlouhém hledání jsem zjistil že zabezpečení windows ho dalo do karantény. Tak jsem v zabezpečení systému dovolil program rar a od té doby je vše v pořádku a nejsou šediváci.

To jsem tady někde psal, že desítkový widlácký defender si normálně dovoli mazat soubory ace. Je vidět, že Debil G. s jeho zabezpečením opravdu perlí... Taksamo se třeba bil Zoner s RivaTuner. Někdy mne fakt desítky dovedou vytočit...

Hoši důvod pomalého nástupu výkonu větráka. Jako to mám čekat na těch 6000kW 5 minut.

bob57_cz komentuje:

Z učiva střední školy víme, že elektrický výkon P je součinem napětí U a proudu I.
Dále víme, že velikostí proudu je určována síla motoru F a napětí na kotvě motoru je přímo úměrné otáčkám N potažmo rychlosti V.
To samozřejmě platí nejen pro komutátorové motory, ale obdobně i pro asynchrony.

Z uvedeného vychází, že P = F x V

Požadovaný výkon při zadané tažné síle bude dosažen až v rychlosti tomu odpovídající.
Pomalý nárůst výkonu při stejné tažné síle je způsoben velkou zátěží vlaku. Dosažená tažná síla vlaku nemůže do toho stoupání poskytnout větší zrychlení.
Nevím, kolik je tam normativ pro „větráka”, ale vím bezpečně, že pro 363 je tam maximálka 1600t v T4.
(Nebo tomu tak bylo v 1987, kdy jsem tam nahoru vyrval vlak 1601t ve své první šichtě na své turnusovce 074 a první nákladní vlak na této trati. Do té doby jsem tam lítal jen rychlíky. Tu šichtu si budu pamatovat do konce života, ten můj vlak totiž nesplňoval T4 a já to dispečerovi vzal díky přehlídnutí v tabulkách SJŘ.)

b57

jako nechci vám kazit iluze, ale ikdyby ten soubor rar soubor šel do karanteny tak je to jen zapakovany soubor který nemá se samotným modelem nic společnáho. druhá věc je antivir, buď si upravte pravidla a nebo dejte přednost jiným ( třeba i placeným antivirům )

jako nechci vám kazit iluze, ale ikdyby ten soubor rar soubor šel do karanteny tak je to jen zapakovany soubor který nemá se samotným modelem nic společnáho. druhá věc je antivir, buď si upravte pravidla a nebo dejte přednost jiným ( třeba i placeným antivirům )
Nemáš pravdu, normálně házel soubory textu a ty mají příponu ace do karantény a vozy byly šedivé, už jsem to psal někde a nebyl jsem v tom sám. Samozřejmě stačilo bokovat tyto soubory, ale než jsem na to přišel bylo jich tak 20 bloklých, Takže žádný zapakovaný soubor.

Jenže on to neni soubor .RAR, ale .ACE (textura), který se tváří jako .RAR, @brejlovec to jen nedokáže rozeznat... Taky sem řešil stejný problém. Jinak s tim antivirem souhlas.

Dále už tuším kde je asi zakopaný pes v tom ukládání a nahrávání aktivit. Problém dělá, když se použije 2x stejná loko s laděnim pro verzi 1.5...
Dělal jsem takovej testík, pokud byly oba trafiky se stejnou mašinou ve hře, problém při načítání nenastal. Pokud jeden zmizel a druhý zůstal, tak uložená pozice v tu dobu nešla načíst. Pokud zmizel i ten druhý trafik, tak už ukládání opět fungovalo...

To je právě ono, tyhle chyby odhalí pouze pilná tvorba aktivit a ne volná jízda a programátoři by měli aktivity projíždět, Spusta věcí psaním vysvětlit nelze. Jenže tohle je neskutečný žrout času u PC a chápu, že to prostě nelze. Na druhou stranu čím více nást tvoří složitější aktivity tím více problémů se odhali.

Ve verzi 1.5.142 jsem poměrně zásadně obměnil chování EDB i ARR, vyzkoušejte. Chyby hlásit. Chodím sem jednou za týden, budu to muset zintenzivnit.

Zdravím,
mohli byste se, prosím, mrknout na funkci Mirelu u slovenských es?
Dneska jsem projížděl trasu EC 130 s 362.015. V Přerově vjíždím do šedesátkové vexle. Na návěstním opakovači potvrdím do MAN, přijedu za klacek a shodí mi to NZ2, protože jsem za návěstidlo přijel vyšší rychlostí, než ukazuje opakovač, tj. 40 km/h.
U českých mašin s Mirelem mi to dřív správně fungovalo. Když jsem potvrdil a objevilo se mi MAN, tak ta "zodpovědnost" zůstala na mně a dovolilo mi to do výhybky vjet takovou rychlostí, jakou mi ukazovalo návěstidlo. Díky ;)

Zdravím,
mohli byste se, prosím, mrknout na funkci Mirelu u slovenských es?
Dneska jsem projížděl trasu EC 130 s 362.015. V Přerově vjíždím do šedesátkové vexle. Na návěstním opakovači potvrdím do MAN, přijedu za klacek a shodí mi to NZ2, protože jsem za návěstidlo přijel vyšší rychlostí, než ukazuje opakovač, tj. 40 km/h.
U českých mašin s Mirelem mi to dřív správně fungovalo. Když jsem potvrdil a objevilo se mi MAN, tak ta "zodpovědnost" zůstala na mně a dovolilo mi to do výhybky vjet takovou rychlostí, jakou mi ukazovalo návěstidlo. Díky ;)
Jsem si víc než jist, že Mirel funguje správně. Které české mašiny s Mirelem máš na mysli? Krom RJ Mirel žádná nemá.

Back
Nahoře