Aktivity TOMMY66

Ještě poslední věc, od Ružomberka mě nesedí trafik, jeden náklad jsem viděl, až jeho konec a ještě někde něco ke Královanům, to jsem neviděl vůbec, jen se mě seknul na chvilku PC.
Jo ještě, 810 + Btx, nevim nevim. Slovenské 010 jsou u mě, ale musíš dát přímej odkaz.
Tedy stejný náklad, ale jiný scénař, tedy podobnost čistě náhodná.

alcapone napsal:
Hm, tak další věc, co ta pomalá, nejdříve pojedu za osobákem, pak jedu před ním, ale nemám se flákat, nikde upozornění, že jedu po nesprávné a pak na začátku zastávky Podtuřeň info, že mám jet 40, můžeš mě říc jak mám za těch necelej 100m zabrzdit na 40, když tam máš samozřejmě ukončovák.
Ale,ale. Upozornění že v tomto úseku pojedeš po nesprávné obdržíš při začátku aktivity V Košicích, vypadá to že jsi to jenom odklepl a zapomněl ;)
Jak jsem již napsal, s ukončováky už v dalším díle nepočítám.
Jinak ta situace s tím osobákem ( že tě pustí před něj ) mně napadla až při testech. Původně by jsi jel za ním až do Kralovan na blok, ale to se mi po takové části aktivity zdálo už zdlouhavé. Navíc mi to nahrálo na začátku 3 části kde než se fírové jako vystřídají tak tě osobák dojede a na začátku aktivity jedeš za ním na blok až do Žiliny kde ho objíždíš.

alcapone napsal:
Ještě poslední věc, od Ružomberka mě nesedí trafik, jeden náklad jsem viděl, až jeho konec a ještě někde něco ke Královanům, to jsem neviděl vůbec, jen se mě seknul na chvilku PC.
Jo ještě, 810 + Btx, nevim nevim. Slovenské 010 jsou u mě, ale musíš dát přímej odkaz.
Tedy stejný náklad, ale jiný scénař, tedy podobnost čistě náhodná.
To je to čeho jsem se bál. To znamená že já při testech jel v inkriminovaném úseku daleko pomaleji a podle toho je nastavený traffic. Asi jsem ho měl dát ve větším rozpětí, no nic, chybama se člověk učí.
Ten link na slovenské 010 se mi bude hodit. Ve 3 díle mám ještě jednu soupravu 810+010 tak ho použiju. Díky

Šnek napsal:
alcapone napsal:
To se mě stalo v Popradu, kolik tam máš %, dává se max 3.
Mė to jde i 5. Ale taky se někdy stane, že se nepřipojí, nebo mi tlačí až k návěstidlu. Prostě to chce mít uloženo před najetím postrku.
No já tam dávám 1 a je to. Stačí pak mít zabrzděnou průběžnou brzdu. Ale pozor, když přecházíš do druhé loko.

Rychlost najíždějícího postrku je nastavena na 5. když jsem dal 4 tak se nikdy nepřipojil, na 6 už dochází k vykolejení. MSTS je prostě alchymie :)

Rychlost nebo výkon? Osobně jsem začal používat vyčkávací bod těsně před připojením, chce to však velmi přesné zastavení hráče. Nemá ten poslední vůz koncovky? Někdy to dělá problémy, co spřáhla, je to vůz vyladěný, nebo nějaká tahačka z netu?

No Eas je od Kanka, 183 mám dojem od Hekla.
Jo co je na začátku je na začátku, ja jsem sklerotik a když to jedu druhý den, určitě zapomenu co bylo v první hlášce hned na začátku, tak asi tak.

alcapone napsal:
...Jo co je na začátku je na začátku, ja jsem sklerotik a když to jedu druhý den, určitě zapomenu co bylo v první hlášce hned na začátku, tak asi tak.
Existuje tužka a kousek papíru a nezapomeneš :P, u mých chystaných aktivit nutný doplněk do lokomotivy.:D V některžch hláškách i sjř., abych neprozradil co bude navíc.

Tommy66 napsal:
Tak problém je vyřešen!?:(
Ale co s tím teď? Já aktivitu postavil na vozích které už dneska nejsou - její vytvoření mi s přestávkami trvalo pět let. Poison je zkusil nahradit současnými a skončil na posunu v Pustém Hamoru kde mu chybí cca 10m délky aby se vešel do RB a to je konečná. :(
Předělávat všechno je nemožné. Buď se nám povede najít alternativu vozů, nebo jde aktivita do kopru :(

Naštěstí do kopru nešla.Díky za skvělou aktivitu mn 82631 na Ztracené old. Sice trvalo tři dny než jsem ji rozdýchal (problémy s vozidly), ale výsledek stojí za to. Rozhodně je to zajimavější než nudná jízda rychlíkem na dvoukolejném koridoru. Blahopřeji a doufám, že tímto směrem se budou aktivity i do budoucna ubírat. L.

Tommy66 napsal:
alcapone napsal:
Hm, tak další věc, co ta pomalá, nejdříve pojedu za osobákem, pak jedu před ním, ale nemám se flákat, nikde upozornění, že jedu po nesprávné a pak na začátku zastávky Podtuřeň info, že mám jet 40, můžeš mě říc jak mám za těch necelej 100m zabrzdit na 40, když tam máš samozřejmě ukončovák.
Ale,ale. Upozornění že v tomto úseku pojedeš po nesprávné obdržíš při začátku aktivity V Košicích, vypadá to že jsi to jenom odklepl a zapomněl ;)
Jak jsem již napsal, s ukončováky už v dalším díle nepočítám.
......

Tak jsem taky vyletěl v Podtureni. Schválně jsem si dal (po přečtení výše uvedeného) tu aktivitu od začátku a o tom, že bude nějaká pomalá jízda a o jízdě po nesprávný není v Košicích ani zmínka. Jsou tam hlášky "nesu ti papíry ... podepiš" "máš to podepsaný" "čekáme na zpožděný ......", ale nějaký upozornění fakt ne.
I přes tyto malé kopance je to však hezká aktivita se zajímavým vlakem.

A ještě něco. Když už mě ten ukončovák v tý Podtureni vykopl, tak v závěrečným infu je napsaný, že povolená rychlost v tomto úseku je 30 km/h. Tak teď babo raď.
A ještě k připojování postrků. Připojil jsem až na pátý pokus a osvědčilo se mi, že celý vlak je odbržděn a jen mám zabržděnou lokomotivní brzdu.
Peršing mi po "drcnutí do vlaku" 3x vykolejil. Když jsem pak MSTS vypnul a znovu nahrál uloženou pozici, tak vše proběhlo v pořádku.

Já ukončováky v aktivitách vůbec nepoužívám, raději se snažím mít v určitých bodech nějakou rezervu. Každý má jiný pc, nebo styl jízdy, popřípadě si to přizpůsobím nějakým servisem, nebo jízdou na blok.
Tommy vyzkouším a napíšu.

Já to dělám, pokud možno vyladěn vůz a loko, pak zabržděna celá souprava a výkon 3% a připojím se vždy. Jen někdy tlačí postrk, ale te delší dobou puštěné aktivity.

Aktivita projeta, také jsem nikde nepostřehl hlášku o pomalé jízdě v Podtureni, ale jinak když pominu minimální kosmetické chyby v řazení, aktivita projeta v pohodě, oba postrky se zavěsily na první pokus, takže palec nahoru.

Po třech dnech jsem se vrátil z práce tak mohu reagovat :
Poison - přesné zastavení v tomto úseku by bylo asi dost těžké odhadem+-min.10m a tím by bod zastavení ztratil smysl. Takže jsem to riskl s dlouhým nájezdem a ono ve všech případech to po restartu mSTS vyjde.
Blackwolf - je pravda že jsem na poslední chvíli dělal nějaké úpravy v aktivitě, speciálně v pomalém úseku protože těch 30km/h tam bylo těžko udržitelných. Takže jsem to předělal na 40 ale v rychlosti zapomněl upravit všechny hlášky kolem onoho místa. Tím došlo k popisované chybě že psáno je 30km/h a nastaveno 40km/h. Zapomněl jsem tu hlášku opravit :eek: Ale že na začátku vypadla hláška o pomalé jízdě, kterou právě podepisuješ je mi divné. No stát se může všechno.Ale to mně krutě štve protože pro tuto aktivitu je to základ.
Jinak jsem rád že jste všichni i když s některými problémy dokázaly aktivitu dokončit. Na 3 díle pracuji a doufám že se vyhnu pochybením. Například vyhození při překročení rychlosti už v aktivitě nebude ;)
Lupa39 - děkuji za pochvalu. I nadále se hodlám věnovat hlavně aktivitám MN, ale chybí mi nápady a čas.

Naposled editoval moderátor:
Tommy66 napsal:
Poison - přesné zastavení v tomto úseku by bylo asi dost těžké odhadem+-min.10m a tím by bod zastavení ztratil smysl. Takže jsem to riskl s dlouhým nájezdem a ono ve všech případech to po restartu mSTS vyjde.
Nevím o co přesně se jedná, ale naprosto přesné zastavení lze nasimulovat vždy. Zastavit oranžovýmu nárazníkem u praporku s časovou rezervou a +-1m jde snad vždy.

Tommy66 napsal:
Lupa39 - děkuji za pochvalu. I nadále se hodlám věnovat hlavně aktivitám MN, ale chybí mi nápady a čas.
I já děkuji za potvrzení, že po všech těch útrapách s Trainset se povedlo tuto úlohu dojet někomu z uživatelů do cíle.

Poison - Situace zastavení je taková že prostě dojíždíš na kolej, před sebou máš "stůj" a víš že tady se připojuje postrková lokomotiva. Takže si myslím, že dle reálu by fírovi nikdo nepřikazoval s přesností na metr ve kterém místě má zastavit. Navíc zastavuješ 400m dlouhý vlak o váze 2100tun na koleji o délce 800m. Kdyby se jednalo o posun kde je přesnost nutná, asi bych na přesném zastavení pomosí posunovače s praporkem trval, ale tady mi to prostě připadalo zbytečné.

Tommy66 napsal:
Poison - Situace zastavení je taková že prostě dojíždíš na kolej, před sebou máš "stůj" a víš že tady se připojuje postrková lokomotiva. Takže si myslím, že dle reálu by fírovi nikdo nepřikazoval s přesností na metr ve kterém místě má zastavit. Navíc zastavuješ 400m dlouhý vlak o váze 2100tun na koleji o délce 800m. Kdyby se jednalo o posun kde je přesnost nutná, asi bych na přesném zastavení pomosí posunovače s praporkem trval, ale tady mi to prostě připadalo zbytečné.
Ano, v tomto případě souhlasím, ale stejně si myslím, že lze hráče navést na určité místo kde má zastavit i s dlouhým a těžkým vlakem a podle toho vytvořit trasu postrku. Je to na dlouhou debatu někde u pííva, hlavní je, že se to i s tvým kompromisem povedlo a hráči to s menšími potížemi zvládli projet celé.

Back
Nahoře