Aktivity TOMMY66

Tommy66

Hradlař
Tak jsem stvořil první aktivitu která bude ke stažení na "Kankově"webu - odkaz by měl být v burze.V úvodu bych chtěl napsat že jejímu stvoření předcházelo několik let uživatele MSTS.Bohužel právě aktivity s manipulacemi nejsou příliš běžné a já si myslím že práce strojvedoucího se neskládá jen z řízení rychlíku 120 km/h s "volno" po celé trati,ale taky s věčným stáním u návěstidel a čekáním až něco důležitějšího projede.Právě tyto aktivity bych chtěl tvořit.Proto by mne zajímaly vaše názory na tyto aktivity.
Na tomto místě bych chtěl uvést že bez úvodních rad kterém mi poskytl
"Ppoollll" a "Kank" bych nebyl schopen něco udělat.
Takže jestli budete s aktivitou spokojeni,dejte mi to vědět,budu pracovat dál.

Ahoj

Tak jsem si tu tvojí hru nahrál do MSTS a spustil, až do Velimi dobrý, ale v ní si uprav trošku hlášky, skáče ti jedna přes druhou, píšeš o ohlášení před stanicí, ty bych dál před příjezdová návěstidla a ne až za ně, čekal jsem asi 5 minut před návěstidlem a ono nic, tak jsem se rozjel a pak teprve vyskočila hláška. Dále píšeš, že pro posun ve stanici je maximálka 30 km/h, tak jsem jak v Kolíně, Velimi a v Pečkách posunoval touto rychlostí a zrada posunoval jsem pomalu a narazil do servisu, ale stihl jsem uvolnit cestu pro pinďu.
A poslední důležitá věc, hromada stojících vagónu, snaž se je dávat jako trafik. Jde o vagóny + servis1 to je neviditelná mašina, Kolínem jsem proskákal. Jde hlavně o vagóny, s kterýma nemanipuluješ.

Joska

Ahoj,tak jsem projel tvou aktivitu a dobrá jízda.Akorát při odjezdu z Kolína z osmé koleje v osobním nádraží mi tam naskočila návěst výstraha a jak jsem se rozjel tak se to změnilo na přivolávačku.Jinak aktivita a nápad dobrý.

Naposled editoval moderátor:
alcapone napsal:
Ahoj

Tak jsem si tu tvojí hru nahrál do MSTS a spustil, až do Velimi dobrý, ale v ní si uprav trošku hlášky, skáče ti jedna přes druhou, píšeš o ohlášení před stanicí, ty bych dál před příjezdová návěstidla a ne až za ně, čekal jsem asi 5 minut před návěstidlem a ono nic, tak jsem se rozjel a pak teprve vyskočila hláška. Dále píšeš, že pro posun ve stanici je maximálka 30 km/h, tak jsem jak v Kolíně, Velimi a v Pečkách posunoval touto rychlostí a zrada posunoval jsem pomalu a narazil do servisu, ale stihl jsem uvolnit cestu pro pinďu.
A poslední důležitá věc, hromada stojících vagónu, snaž se je dávat jako trafik. Jde o vagóny + servis1 to je neviditelná mašina, Kolínem jsem proskákal. Jde hlavně o vagóny, s kterýma nemanipuluješ.

Joska

Nevím kde byla chyba s hláškama - nastavoval jsem je tak že mají být před příjezdovým návěstidlem a má být volno - nezastavuješ tam.
Rychlost 30 km/h jsem několikrát odzkoušel a blokovací servis by se měl na koleji objevit až jsi bezpečně pryč.Proto je tam to vyčkávání - aby se srovnaly časy.Máš BIN 1,7?Na 1,6 to nefunguje to už mám vyzkoušené.
JInak se stojícíma soupravama máš pravdu - to víš,je to prvotina.Už mně na to upozornil Kank a v dalších aktivitách budou se servisem.

netsocka napsal:
Ahoj,tak jsem projel tvou aktivitu a dobrá jízda.Akorát při odjezdu z Kolína z osmé koleje v osobním nádraží mi tam naskočila návěst výstraha a jak jsem se rozjel tak se to změnilo na přivolávačku.Jinak aktivita a nápad dobrý.

Jsem rád že jse Ti to líbilo. S tím odjezdem z Kolína je to s návěstidlem přesně jak jsi napsal,ale nedá se s tím nic dělat - zkoušel jsem všechno možné ( v jednu chvíli ladění tam dokonce byla jízda proti stůj ) ale prostě MSTS si postavilo hlavu.Asi to dělá ten osobák co jel před chvílí.

Mě se aktivita líbila moc. Dělal jsem co se po mě chtělo a všecko v pohod. Rád si to brzo zajedu znova. Snad jednu připomínku bych měl. Při posunu tuším v Pečkách pro vozy u skladiště je hláška o zkontrolovaných vozech asi časová. Jel jsem asi malinko pozdě a nejdřív na mě vyskočilo, že vozy jsou v pořádku a po jejich připojení teprve posunovač sdělí, že tam stály dlouho a musí je skontrolovat. Tu časovou hlášku aktivovat úkolem připojení vozů. Do té doby bych ji nechal jako neaktivní. Ale to je jediné na co jsem narazil. Aktivita je super.

Pelikán napsal:
Mě se aktivita líbila moc. Dělal jsem co se po mě chtělo a všecko v pohod. Rád si to brzo zajedu znova. Snad jednu připomínku bych měl. Při posunu tuším v Pečkách pro vozy u skladiště je hláška o zkontrolovaných vozech asi časová. Jel jsem asi malinko pozdě a nejdřív na mě vyskočilo, že vozy jsou v pořádku a po jejich připojení teprve posunovač sdělí, že tam stály dlouho a musí je skontrolovat. Tu časovou hlášku aktivovat úkolem připojení vozů. Do té doby bych ji nechal jako neaktivní. Ale to je jediné na co jsem narazil. Aktivita je super.
Jenom maličkost - Pozdě jsem si uvědomil že je tam dlouhá jízda z Kolína a každý ji pojede jinak a měl jsem tam dát ještě nějakou brzdu abych před posunem v Pečkách srovnal časy.Byl jsi proti mojí jízdě příliš pomalý,v dalších aktivitách se to pokusím vychytat aby nemohlo k takovým časovým posunům dojít

Zdravím, aktivitu jsem dohrál a je fakt paráda. :D
Měl jsem jenom problém v Pečkách.
1. mi při posledním posunu, když jsem couval k soupravě vykolejil první sunutý vagóm.
2. kdzž jem dostal hlášku o povolení k odjezdu a vyjel jsem na zhlaví, tak jsem se srazil s protijedoucím rychlíkem. :?:
Jinak přrju hodně úspěchů při tvoření aktivit. S pozdravem Dan

Dan J. napsal:
1. mi při posledním posunu, když jsem couval k soupravě vykolejil první sunutý vagóm.
2. kdzž jem dostal hlášku o povolení k odjezdu a vyjel jsem na zhlaví, tak jsem se srazil s protijedoucím rychlíkem. :?:

1.: narazil jsi do servisu
2.: návěstidlo ukazovalo volno

Tommy66 dobrá aktivita, akorát je to docela spěch, manipulaci zas tak nespěchají.

Je pravda že normálně by na manipulace bylo víc času,ale kdybych tam nechal větší časové rezervy bude aktivita trvat přes dvě hodiny a většinu času budeš čekat u návěstidel.Měl jsem obavy aby při delších časech se lidi u hraní nenudili.

Mám dotaz na autora. Soubor .apk má asi 347 kB a při instalaci mi to píše něco ve smyslu že aktivita je postavena na traťové databázi bla bla a aktuální databáze je cosi jakysi. Přitom blabla je vyšší číslo než cosi jakysi. Přitom mám poslední aktualizaci od Zbyňka. Jak je to možny?

Pelikán:
Tvůrci aktivit dostávají od Zbyňka pracovní aktualizace, aby mohli své aktivity případně opravit pro novou verzi BP. Takže je možné, že aktivita byla dělaná na vyšší verzi tratě, než je zatím poslední veřejně dostupná. Většinou to ničemu nevadí.

A co ta velikost? To mě trošku zaskočilo. Při stahování to píše kam chcu uložit souboradsasa.apk o velikosti 27.9 Kb. Stáhnu a má to 347kB. ?!?

Dan J. napsal:

Jel jsi pomalu! Kontrola je vlastně zpráva od posunovače, že provede kontrolu odstavených vozů, potom dostaneš pokyn aby si jel na zhlaví. Tohle musíš stihnout včas, jinak dojde k přestavení trasy pro ten protijedoucí rychlík, proto vykolejíš, event dojde ke srážce. Jinak nechápu, jak jsi se dostal na odjezdové zhlaví po vykolejení.

Pelikán napsal:
A co ta velikost? To mě trošku zaskočilo. Při stahování to píše kam chcu uložit souboradsasa.apk o velikosti 27.9 Kb. Stáhnu a má to 347kB. ?!?

To sám nechápu.Aktivita v .apk má 28 kb.Skutečně nevím jak je to možné

Jaký je všeobecný názor?Je to moc nadupané a mám v dalších aktivitách dávat větší čas na manipulace,nebo je to akorát aby se moc nečekalo.Já osobně při ladění v některých chvílích čekal i minutu,ale chápu že když to samý jedu po 15 tak vim přesně kde budu zastavovat.A při jízdě mezi stanicema jedu na maximální povolenou rychlost.

Chtěl by někdo zkusit začátek další aktivity? Abych eventuelně ještě předtím než bude něco hotové upravil časy dokud jsou udělané 2 stanice.

Časy se stihnout daly, ale vzhledem k tomu, že se jednalo o manipulák, tak byly dost našponované. Já osobně preferuji zvlášť u nákladu pohodovou jízdu a raději počkám.
Ale tu misi jsi takhle udělal, chyby tam až na nějaké drobnosti nejsou, tak to tak prostě bude. Koho to nebaví, tak to nemusí jet.

bob57_cz napsal:
Tommy66 napsal:
Pelikán napsal:

To sám nechápu.Aktivita v .apk má 28 kb.Skutečně nevím jak je to možné
Právě jsem to znovu stáhnul, má to 356 102 a jde to normálně rozbalit.

Sakra chlapi to není možné! Já vám to klidně pošlu meilem a má to 28 kb.

Back
Nahoře