Aktivity TOMMY66

No mě by takový tří hodinový manipulák vůbec nevadil,ba naopak.Něco takového by bylo opravdu bezvadný.

Hlášky budou používány tak jako v první aktivitě,tedy při delším vlaku - pomalu,2 vozy,1 vůz a při jednom až dvou vozech bude hláška jenom 1 vůz.

Potřebuji poradit. Makám na pokračování aktivity a teď jsem se narazil na situaci kde si nejsem jistý.Jde o to že ve Velimi se budou sunout vozy na vlečku do Cerhenic.Jakou max.rychlostí se může sunout?30 km/h nebo víc?Je to dost dlouhy úsek takže předpokládám že posunovač nebude zavěšen na prvním voze ale bude sedět u fíry.Neví někdo jak by to mělo vypadat?

Může sunout 30km/h a posunovač nemůže sedět u strojvedoucího.Jeho post je na prvním sunutém voze.

Na vlečce okruhu je 30 km/h jak pro tažené, tak pro sunuté. Na vlečce se vyskytují i přejezdy a při sunutí je vždy nezbytné, aby v čele sunutého dílu byl dopravní zaměstnanec. Posunující četa z okruhu při posunu používá vysílačky.

Na prvním sunutém voze musí vždy stát pracovník posunu.A konkrétně na vlečku cukrovar Cerhenice je 30km/h a v areálu vlečky je 10km/h.

Dotaz

Jsem z toho Jeník :( Přijedu do Brodu. Zastavím přesně na místě kde mi určí posunovač. Poslední hláška je ZASTAV!. Tak stojím. 5 minut se nic neděje, pak po 1. koleji přijede náklad a vyskočí mi hláška Úkol nesplněn a v hodnocení je že sem vypad z časového plánu aktivity ať sem rychlejší.... přehlíd sem něco? Nebo co je blbě?

bob57_cz napsal:
Petr Šimral napsal:
Na vlečce okruhu je 30 km/h jak pro tažené, tak pro sunuté. Na vlečce se vyskytují i přejezdy a při sunutí je vždy nezbytné, aby v čele sunutého dílu byl dopravní zaměstnanec. Posunující četa z okruhu při posunu používá vysílačky. PŠ
Jo je tam za všech okolností max 30 a přejezdy. Když jsem jednou jel na okruh s 363 a okruháci neměli nějak čas pro mne do Velimi zajet traktorem, tak se to domluvilo na sólo jízdu: ve Velimi jsem se rozjel, stáhnul ploutve a dojel na okruh výběhem sám - je to na mírném spádu. Obráceně z okruhu do Velimi to nešlo.
Tommy66 asi myslel jízdu do cukrovaru.

Re: Dotaz

CernyS napsal:
Jsem z toho Jeník :( Přijedu do Brodu. Zastavím přesně na místě kde mi určí posunovač. Poslední hláška je ZASTAV!. Tak stojím. 5 minut se nic neděje, pak po 1. koleji přijede náklad a vyskočí mi hláška Úkol nesplněn a v hodnocení je že sem vypad z časového plánu aktivity ať sem rychlejší.... přehlíd sem něco? Nebo co je blbě?

Ty jsi musel přejet protože jinak by se objevil další příkaz k odpojení vozů a dalšímu posunu.Jenom nechápu jak k tomu došlo,protože pokud přejedeš tak je tam hláška která tě okamžitě upozorní že jsi přejel.Nechápu proč se neaktivovala

netsocka napsal:
bob57_cz napsal:
Petr Šimral napsal:
Na vlečce okruhu je 30 km/h jak pro tažené, tak pro sunuté. Na vlečce se vyskytují i přejezdy a při sunutí je vždy nezbytné, aby v čele sunutého dílu byl dopravní zaměstnanec. Posunující četa z okruhu při posunu používá vysílačky. PŠ
Jo je tam za všech okolností max 30 a přejezdy. Když jsem jednou jel na okruh s 363 a okruháci neměli nějak čas pro mne do Velimi zajet traktorem, tak se to domluvilo na sólo jízdu: ve Velimi jsem se rozjel, stáhnul ploutve a dojel na okruh výběhem sám - je to na mírném spádu. Obráceně z okruhu do Velimi to nešlo.
Tommy66 asi myslel jízdu do cukrovaru.

Přesně tak - tlačím přes sedmou vozy na vlečku do cukrovaru

Re: Dotaz

Tommy66 napsal:
CernyS napsal:

Ty jsi musel přejet protože jinak by se objevil další příkaz k odpojení vozů a dalšímu posunu.Jenom nechápu jak k tomu došlo,protože pokud přejedeš tak je tam hláška která tě okamžitě upozorní že jsi přejel.Nechápu proč se neaktivovala

Uložil sem si jízdu v okamžiku kdy stojím na stůj před stanicí. Najedu do stanice a kolem nástupiště se ploužím krokem. Nejdřív mi ohlásí ještě 50 m, tak od toho okamžiku jedu pod 5 km/h jako při najíždění na soupravu. Pak se objeví ZASTAV! Zastavím téměř okamžitě a čelem lokomotivy stojim přesně na hraně nástupiště a dál nic, zkusil sem otočit směr a couvnout, protože při jízdě vpřed mi to ukončí úkol. Zkoušel sem odpřáhnout soupravu a je to pořád stejný

To - CernyS

Skutečně nevím kde je chyba.Testovalo to víc lidí a poté co zastavili na povel "ZASTAV" tak se ti zobrazí hláška o odpojení mašiny od vozů.
Pokud chceš zkusit jet dál tak udělej toto:Odpoj mašinu a pokračuj dál - požádej o souhlas k jízdě proti stůj - hlídej si další RB.Potom už by mělo všechno fungovat

Tak jsem kouknul do AE a situace vypadá takto:
eab77c7727674c99ddc73915c0189261.jpg
14 - hláška s pokynem k zastavení
3 - hlaška s instrukcemi pro posun (aktivovaná zastavením)
4 - hláška o "přejetí"; aktivace 3 deaktivuje 4

Jediná možnost tedy je, že by hráč nějakým způsobem zastavil tak, že by se dostal do místa v červeném kroužku. Ale zdá se mi to divné... část vozidla by přece MĚLA zasahovat buď do oblasti 3, nebo 4.

Naposled editoval moderátor:
Odpojit a popojet sem zkusil, zkusím po povelu ZASTAV popojet ještě o pár metrů dál, díky za rady.

Už to funguje. popojel sem asi o 3 metry do předu a jede to dál

Projel jsem si Mn oba dva a je to perfektní.Musím autora pochválit,protože se mu to opravdu povedlo.Ani chvíli jsem se nenudil.

Šnek napsal:
Projel jsem si Mn oba dva a je to perfektní.Musím autora pochválit,protože se mu to opravdu povedlo.Ani chvíli jsem se nenudil.
Dokončuji pokračování,tak se připrav :twisted: Bude hůř!

Tak co je? Neříkejte že se vám všechno líbí !!! Beru každou připomínku.

Naposled editoval moderátor:
Back
Nahoře