Aktivity TOMMY66

Tommy66 napsal:
Tak co je? Neříkejte že se vám všechno líbí !!! Beru každou připomínku.
Noooo, prešiel som si obe časti Mn vlaku a žiadne pripomienky nemám :( . Bez problému som ich prešiel aj bez Track monitoru. Keby sa ešte MSTS Binu podarilo sprevádzkovať zvukové hlásenia úloh cez "vysielačku" tak by to nemalo žiadnu chybu. Takže aktivity sú dobré, len tak ďalej.

Naposled editoval moderátor:
nebulus napsal:
Tommy66 napsal:
Tak co je? Neříkejte že se vám všechno líbí !!! Beru každou připomínku.
Noooo, prešiel som si obe časti Mn vlaku a žiadne pripomienky nemám :( . Bez problému som ich prešiel aj bez Track monitoru. Keby sa ešte MSTS Binu podarilo sprevádzkovať zvukové hlásenia úloh cez "vysielačku" tak by to nemalo žiadnu chybu. Takže aktivity sú dobré, len tak ďalej.
Tak tak - taky jsem si docela zajezdil.....furt bylo co dělat....dobrá práce...

I já se přidám.Sice jsem jel pouze test aktivity,ale musím říci,že je to zase o něčem jiném než jsme zvyklí.Není to tak dávno,kdy jsem se pokoušel o aktivitu posunu se scénářem,ale AE se mnou nespolupracoval jak bych chtěl,tak jsem to zatím vzdal.
Po projetí testu úlohy od Tommy66 jsem zjistil,že to jde.Kdy budu dělat posun je ve hvězdách,ale vím,že to jde.
Můj názor na aktivity?
Tommy66 má pěkné,promyšlené,vyladěné a funkční úlohy.Díky za tohoto aktivitáře,který na české MSTS scéně chyběl.
A jen tak z kuloárů,vidím to brzy na jednu super akci na trati BP od tohoto autora.Těšte se všichni včetně přihlášených fírů.

Takže jak už naznačil Poison můžete se těšit na další manipulák.Tentokrát pojedete s 781.529 z Břeclavi do Bořího Lesa kde provedete posuny na vlečce místní pily.Po návratu zpátky do Břeclavi Přednádraží přesednete na stroj 230.066 a budete pokračovat jako PN do Brna-Maloměřic.A samozřejmě na cestě ještě čeká překvapení.Část aktivity už je v kupě a teď dělám na cestě z Břeclavi dál.

Vypadalo to že dlouho nic nedělám,ale opak je pravdou.Dokončil jsem práci na víc než 2 hodinovém manipuláku v Břeclavi a dál do Brna a odeslal k otestování.Zároveň jsem začal tvořit další tentokrát v úseku Mohelnice-Zábřeh-Olomouc.Bohužel tester mi první manipulák vrátil s chybou která nedovolí dokončit jízdu.Tak jsem to musel celé překopat.Teď jsem to dodělal a poslal znovu k testu.Zároveň je dokončená i ta druhá aktivita a taktéž ji pošlu k testu takže vyjdou zhruba ve stejnou dobu.No a já už začal práci na další,tentokrát na trati Luhačovice manipulák v úseku Bojkovice-Staré Město

Jedna práce je dokončená do úspěšného konce.Koho baví moje manipulační aktivity tak si bude moci v nejbližší době stáhnout novou.O její vydání se postará Poison.Aktivita je opět z důvodu některých problémů s MSTS rozdělena na dvě části,ale snad to nebude vadit.
Břeclavská aktivita je po opravě opět ve stadiu testů a čekám na vyjádření.
No a já makám na Luhačovicích - dle GVD MN 81020

mám dvě připomínky k aktivitám MN 83505 1. a 2. část. :
- v prvním díle je použit traffic z druhého dílu, takže nikde nic nejede :(
- rychlost u posunu je v reálu 40 km/h, nevím, kdo má pořád co s tou třicítkou...

Jacek napsal:
Chyba je v tom,že ikdyž jsme přejmenovali v druhé části soubor trf. tak MSTS si jej načte tak jak byl pojmenován původně.Takže pokud nainstalujete pouze první část a projedete ji a až poté druhou část k problému s traffic nedojde.
Žádám proto všechny hráče,kteří si již nainstalovali obě části,aby je smazali a nainstalovali pouze první část.Až dojde k opravě vyvěsím to v Burze.

Jacek napsal:
mám dvě připomínky k aktivitám MN 83505 1. a 2. část. :
- rychlost u posunu je v reálu 40 km/h, nevím, kdo má pořád co s tou třicítkou...
Rychlost posunu je dána skutečností, že ve scriptech návěstidel je to společný parametr i pro přivolávací návěst. Takže kompromis.
Posunovat rychlostí 30km/h je celkém reálné, ale jezdit na přivolávačku 40km/h je unreal až nesmysl.

Chtěl bych reagovat na vše najednou
Problém vznikl v tom že první pokus byl udělat celou aktivitu v jednom kuse.Bohužel při závěrečném testu jsme zjistili že v jízdě ze Zábřehu do Olomouce přestal od Mohelnice jezdit traffic.Prostě MSTS si postavil hlavu.Proto došlo dodatečně k rozdělení aktivity s tím že pokud se nahraje první část - projede a potom druhá část tak to funguje.Bohužel asi v případě že se nainstalují obě části současně dojde k přehrání i trafficu a aktivita je nehratelná.
V tomto případě je celá chyba na mojí hlavě a příště to raději 3x předělám celé.Problém jsme zjistili těsně pořed vydáním a myslel jsem že to nebude problém.Jak se ukazuje tak je.S Poisonem se dohodnu co dál.

Problém 2: Může mi tedy někdo říct odpovědně jak mám nastavit rychlost posunu v případě že mi posunovač visí na stupačce?
Chci to dělat jako v reále.Poraďte vy co s tím máte zkušenosti.Nastavit rychlost je to nejmenší.V další aktivitě kterou mám rozpracovanou na Luhačovicích dle GVD MN 81020 mám ve stanicích nastaveno opět 30 km/h.Jestli je to blbost tak řekněte.Já to rád předělám.
Můj zájem je aby se moje aktivity vyhovovaly běžným normám i když si občas vymýšlím.

Traffic jsem opravil obě části nainstaloval a v msts spustil.Každá část má již svůj soubor trf. takže by neměl již nastat žádný problém.Jak jsem psal na předchozí straně všichni co nainstalovali obě části najednou již včera obě smažte a stáhněte je znova a nainstalujte.Pokud jste nainstalovali pouze první část tak si stáhněte opravenou druhou část,která přepisovala traffic i části první. Vše je popsáno u mě na webu a myslím,že to za projetí znova určitě stojí.

Pro začátek bych chtěl poděkovat Poisonovi za opravu.
Díky kamaráde,jsem poučen pro příště že pokud nastanou problémy je třeba dělat opravy hned a ne až na poslední chvíli před vydáním.
Smůla byla že na chybu jsme přišli až ve chvíli kdy jsem považoval aktivitu za dokončenou a chtěl ji rychle dát ven a úprava byla pouze kosmetická.
Musím se poučit a neplýtvat časem těch kteří moje aktivity vydávají a ještě je musejí předělávat

K druhému problému bych se rád vrátil.Není úplně jednoduché měnit během posunů maximální rychlosti.
Kamarád fíra říka: pokud jsem na posunu a jedu v čele tak je rychlost 40. Pokud sunu a nevidím - je rychlost 30.
Teď jde o to jestli nastavit jednotnou rychlost při posunech,nebo pokaždé měnit?Samozřejmě že to půjde ale bude to pro mne trochu složitější.

Jaký je názor hráčů - a hlavně fírů ?

No zpátky k věci: Po výpovědi po překročení třicítky jsem si dal podruhé pozor a skončil jsem podruhé na vlečce při najíždění na vozy s hláškou, že nestíhám a aktivita se stala nehratelnou. Na násilné ukončení nervy nemám :D (když už konečně nepostřehnu žádnou chybu ve svých zvucích, dorazí mě "výpověď" kvůli tomu, že jsem nejel co to dá), takže jsem si v editoru změnil ukončení na pouhé zobrazení zprávy. Pak jsem vše jel znovu:
Na vlečce opět, tentokrát pouhá hláška o času a nehratelnosti, ale pak jsem tam stál 2 minuty, než proběhla zkouška brzdy. Při návratu do stanice jsem stál u ranžírky další 3 minuty, takže času až až. Po výměně mašin jsem najížděl žehličkou na soupravu a v tom opět hláška o času a nehratelnosti. Poté ale opět čekání na průjezd vlaku a postavení odjezdu - asi minuty, takže dle mě ty kontrolní body jsou akorát pro trhání vlasů :?
Další jízda už bez problémů, celkový dojem je vynikající.

Pozor je třeba si dát na přejetí reverzu (vyjetí z trasy), nastane tma a pád, že by nový bin??
Při přestupu z 770 na žehličku zůstane HUD (F5) dieslový a 770, která se změní v Loose Consist zůstane kouřový efekt

Jacku, pokud chceš udělat schopnou aktivitu, ono to opravdu bez těch kontrolních bodů nejde. Jakmile pojedeš jinak, totálně se vše rozhodí a může skončit i patem.
Já když měřím čas, tak klídek, pohoda, v každé vratné stanici dvě minuty navíc než o jednu méně a vidíš, přesto někdo nestíhá.
Příčiny můžou být nejen v PC ale hlavně v tom, že hráč používá své úpravy nebo jinak odlišně naladěná vozidla, než autor testoval. A to je ta největší chyba.

Jacku to se divím že se ti to s tím časem stalo.Ve stadiu finálních příprav to jeli minimálně 3 lidé a ani jednomu se nestalo že by časově nestíhal.Muselo dojít k nějakému posunu času u tebe protože ukončení že nestíháš je nastaveno asi 20 sekund před příkazem odbrzdi tudíž jestli jsi stál jak píšeš 2 minuty tak ta hláška tam neměla co dělat.Nastavuji to tak že ke svému času který zajedu přidávám 2 minuty aby se sladili časy hráčů kvůli trafficu atd,a předpoklad je dodržet předepsanou rychlost.

Ahoj

Náhodou nemáš tam plánovanou trasu, že ti nechce jezdit trafik. U mé aktivity, kterou snad konečně tento týden dám ven se také zastavují vlaky u návěstidel, i když tam jedu třeba až za hodinu, ale v tu dobu, kdy chci aby vlak projel tak zůstane stát a to na tu kolej vůbec nejedu.

To byl právě ten problém při křížení tras, ( při manipuláku to vlastně jinak nejde) který mně donutil k rozdělení aktivity na dvě části. Prostě i když už jsem vlastně ty křížení měl odjeté tak asi způsobily ( asi,ale co jiného by to bylo) že traffic zůstal stát na odjezdovém v Mohelnici.Po rozdělení a novém nadefinování tras už to jezdí bez problémů.
Někdy je skutečně obrovský problém MSTS oblafnout.

Nevím, zkusím pak zajet opravenou verzi. První díl po opravě funguje, zatím jsem akorát skončil při sunutí véesáků do šturcu. Po zobrazení hlášky a zastavení jsem ujel ještě asi 2 metry než to zastavilo a zas tma a konec. Stalo se to někomu? Zkoušel jsem pak několikrát záměrně jet až za reverz a vždy tma. Že by to bylo novým binem?
Jinak o náročnosti tvorby aktivit vím své , asi proto dělám radši zvuky

Projel jsem první díl aktivity, jednou jsem nestihl zastavit, tak mi to hodilo hlášku úkol nesplněn, po load jsem si dal bacha a vše zdárně dokončil. Skvělá aktivita, takový se mi moc líbí, perfektní práce, všechny hlášky sedí, s časem žádnej problém...GOOD JOB :wink:

Pro Jacka:

Skutečně mne mrzí že máš takové problémy.Aktivita je tvořená na MSTS BIN 1.7.051922. Jediný problém o kterém vím je pád po nahrávání loadu po 2x výměně loko a rozchod času F10 s reálem.Ale na tyto problémy jsem poukazoval na příslušném vláknu.Fakt nevím proč tma a nic.

Back
Nahoře