Aktivity TOMMY66

Já to jel také na poslední pracovní verzi dostupné u Džordže,ale skončil jsem v polích.Experimentoval jsem s výměnou bin směrem dolů ke stabilní verzi,ale pokaždé stejný efekt.I při stabilní verzi.T.

Re:PN 62261c

Zdravim,

takže moje poznatky ze začátku aktivity PN 62261c:

1. pokus...po hlášce od výpravčího jsem odjel směr....pole a vykolejení.
2. pokus...po hlášce jsem lehce cuknul zpět a poté odjezd už po pravé koleji.
3. pokus...po hlášce odjezd bez cuknutí též po pravé koleji

Takže u mě po reload aktivity odjezd v pořádku. BIN mám 1.7.00812.
Jedu dál směr Okříšky :wink:

pro Amazon
Jsem rád že se ti povedlo přijít na způsob jak aktivitu rozjet správně - tím určitě pomůžeš i lidem kteří se dostaly do stejné situace.
Doufám že na další problém už nenarazíš - kdyby přeci jenom tak se ozvi.

Ahoj, tak jsem aktivitu úspěšně dokončil, na žádný zádrhel jsem nenarazil. Aktivita je jako všechny Tommyho aktivity perfektně zpracovaná, a jak už je u tohoto autora zvykem, kdo bude pozorně číst všechny hlášky a držet se přesně dle pokynů, nemůže nedojet do cíle.

Skvělá práce Tommy :salut:

Děkuji za pochvalu. Pomalu pracuji na 4 části jako dokončení celého dne. Bohužel po změně práce mám velmi málo času a nemohu říct kdy se mi ji povede dokončit. Budu se snažit aby to bylo co nejdřív.

Ahoj!

U Kanka na webu u aktivity Pn 47360 máte špatný SJŘ. Patrně letošní, ale měl by tam být loňský. Mrkněte na to prosím, díky.

Jelikož byla aktivita vydaná 23. 8. 2007, tak určitě nebyl k dispozici SJŘ tohoto vlaku pro GVD 2007/2008. Tudíž tam musí být SJŘ z GVD 2006/2007.

Zpráva pro ty kteří rádi jezdí moje aktivity MN.
Na trati ZSR 150 jsem vytvořil MN aktivitu podle reálu z Levice do Zvolena. Z důvodů její délky jsem ji rozdělil na 4 části. První 2 byly vydány už před celkem dlouhou dobou - 9 měsíců. Zdržení dalších částí bylo způsobeno tím že na aktivitách jsem velmi úzce spolupracoval s Robom který je autorem scénáře a tvrdě dohlížel na to aby odpovídaly reálu - zejména použité vozy. Bohužel později nastal u nás obou problém s volným časem který jsme mohly věnovat další tvorbě a tak došlo k tomu že se práce prakticky zastavily. Protože aktivita už stála prakticky před dokončením bylo mi líto ji nevydat a tak jsme se s Robem dohodly že ji vydám sám, bez jeho kontroly.
Aktivity budou brzy ke stažení jako vždy na Kankových stránkách.
A teď k jednomu problému který je ve 3 části. Jde o posun ve stanici Žiar nad Hronom. Došlo tam k chybě se kterou si nevíme rady. Celý problém se snažily odstranit lidi kteří tvorbě aktivit dost rozumí a přesto jsme nedokázaly přijít na to kde je zakopaný pes. V podstatě to sice nemá žádný dopad ( aktivita nespadne a podobně ). Jde jenom o to že se ukončí dřív než bylo plánováno. Po jednom z najetí na vlak naskočí hláška že aktivita je vpořádku dokončena. Původně měl ještě následovat jeden posun, ale MSTS si postavilo hlavu a tak už k němu nedojde. Myslím si osobně že na celkový dojem to vliv mít nebude a aktivita má délku přes 3 hodiny se spoustou posunů takže doufám že i ti kteří si ji spustí budou spokojeni. Sem to píšu proto abych předešel zprávám od uživatelů že tam mám tuto chybu. Ano, vím o tom, ale nevím jak ji odstranit.
Samozřejmě pokud někdo narazí na jiný problém tak se tím rád budu zabývat protože já a dva testeři jsme na nic jiného nenarazily.
Takže všem přeji příjemnou jízdu

Ahoj Tommy. Pekná aktivita. S tvojim problémom ti síce neviem pomôcť, ale mám jednu pripomienku. U nás sa môže posunovať max 40km/h dopredu, nie 30 ako to je zakomponované v tvojej aktvivite.

passion napsal:
Ahoj Tommy. Pekná aktivita. S tvojim problémom ti síce neviem pomôcť, ale mám jednu pripomienku. U nás sa môže posunovať max 40km/h dopredu, nie 30 ako to je zakomponované v tvojej aktvivite.
Tento problém jsme již řešily. Jde o to nastavit jednotnou rychlost posunu aby mohly být nějak rozumně nastaveny časy ( a dát tam i omezení maximální rychlosti do podmínek ). Proto u všech svých posunů které dělám mám nastavenu maximální rychlost na 30 km/h. I na českých drahách se rychlost liší jak mi bylo sděleno jde o to jestli táhneš nebo tlačíš, takže řešení maximální rychlosti posunu je kompromis.

Vážení přátelé posunovacích misí. U Kanka bude ke stažení moje nová aktivita z tratě "dvoukolejka" Je to první část kde pojedete na vedlejší trati jako MN na parní lokomotivě. Pro ty kteří si tuto aktivitu stáhnou mám pár upozornění. Aktivita je označena jako těžká. Není proto že bych vymyslel něco nového, ale proto že manipulace s parní lokomotivou jak jsem zjistil není žádná legrace. Z důvodů hladkého chodu je většina zastavovacích míst nastavena na celkem přesné zastavení, a jak jsem já i testeři zjistily zastavit přesně není u parní lokomotivy žádná legrace. Proto doporučuji používat hodně sejfů před důležitými místy. K tomu se váže i další věc. Všechny důležité akce se odvíjejí od hlášek ( jak je mým dobrým zvykem ). Proto si přesně přečtěte co se po vás bude dál chtít. Nespěchejte! Aktivita je sice postavena i na dodržování časových bodů, ale myslím že jsem tam nechal dostatečnou rezervu aby jste se do zastavení nemusely řítit plnou rychlostí s vytřeštěnýma očima jestli dokážete zabrzdit. Naopak, myslím že když budete zastavovat pomalu s dojezdem a během posunů jezdit s klidem pomalu nemělo by dojít k problémům.
Samozřejmě pokud dojde k nějakým komplikacím napište mi a rád to budu řešit.
Druhá verze už se také blíží k závěru.
K tomu mám rozdělanou MN aktivitu na nové Ztracené_old a PN na trati 321 z Čierné nad Tisou do Ostravy.

Zdar Tommy.
Tak aktivitu pro DVK jsem dneska dojel a jsem úplně nadšen. Ctěl jsem ti napsat mejla, ale aktivita se mi tak líbila, že to napíšu přímo sem. Výborný relax, člověk si zaposunuje a přitom je na vše čas a nemusí se nikde zbrkle spěchat, takže při takové jízdě z Káčova jsem si pozoroval detajly kolem trati, až jsem málem nezastavil na místě určení, nebudu prozrazovat scénář.:D Jen takový malinký detajlík, z pily do Křížan jsem asi přijel o něco dřív, před xichtem se mi objevil Hektor (2. příjezd). Úplně na konci jsem nepočkal na povolení k nájezdu na soupravu a dostal jsem ho, když už jsem byl skoro u vozů. Naštěstí jsem nebyl za tento prohřešek vyřazen.:D Jinak Fakt super aktivita.
Dan

Ahoj Dane.
Díky za pochvalu - od aktivitáře je mi o to cennější. Budu reagovat jenom na tu maličkost že se ti tam objevil "hektor". To musel být "duch" jak jsme se spolu bavily protože ta mašina se celou dobu pohybuje pouze po poslední tedy 9 koleji. Vůbec nechápu jak se mohla objevit před tebou. Ale MSTS je nevyzpytatelné.

Tommy66 napsal:
Ahoj Dane.
Díky za pochvalu - od aktivitáře je mi o to cennější. Budu reagovat jenom na tu maličkost že se ti tam objevil "hektor". To musel být "duch" jak jsme se spolu bavily protože ta mašina se celou dobu pohybuje pouze po poslední tedy 9 koleji. Vůbec nechápu jak se mohla objevit před tebou. Ale MSTS je nevyzpytatelné.
Ahoj.
Ne ne ne, to jsi špatně pochopil, ona se neobjevila přede mnou, ale na té své koleji u těch bunkráku s uhlm, takže na svém počátečním bodě.;)

http://www.image-hosting.okamzite.eu/#9e6bf11762f50874cdebbb4dd0311a0f.JPG

Dan

Ahoj Dane.
Tak to jo,to jsem špatně pochopil. Její objevení bylo správně ale přesně jak píšeš byl jsi trochu rychlejší:D

Zdravím, nikde jsem tento problém neobjevil, takže bude patrně u mne. Jedná se o aktivitu železný dědek část druhá, konkrétně o začátek. Předemnou stojí ony ujeté vozy a za mnou mechanické návěstidlo (modrý kosočtverec) na track monitoru je jako červená. Podle pokynů mám vyjet na zhlaví, ale kudy? Co dělám blbě? Když přejedu to návěstidlo, konec aktivity, jízda na červenou...

Upřímně řeknu že už vůbec nic nevím z té aktivity. Ale vzhledem k tomu že pokud vím se trať již neměnila a první část jsi předpokládám dojel správně došlo zřejmě opět k nějakému svéraznému vtípku MSTS které nám aktivitářům občas dělá. Sice si myslím že BIN by na tuto situaci neměl mít vliv ale přesto se zeptám jestli používáš ten který je u aktivity popsaný jako použitý. Někdy pomůže přeinstalování aktivity, pokud ne zkus ještě na rozjezdu použít jízdu proti stůj. Jestli nepomůže nic z popsaných možností napiš mi znovu ( třeba SZ ) já to znovu nainstaluji a můžeme se na to kouknout. Jde o to že aktivita je už staršího data vydání a je to první popsaný případ nějakých problémů, ale to nïc nemění na tom že se na to klidně znovu kouknu a případné problémy se pokusím vyřešit.

Bin mám 1.8. Jízdu proti stůj (tab) jsem také zkoušel, ale nepomůže. Ale nedělej si zbytečné vrásky, trať jsem nainstaloval víceméně jen tak na zkoušku. Tak dojedu aktivitu Pn... a přejdu zpět na 321, dan upravil gerlacha, tak si ho zajedu..

Tommy66 napsal:
Výborná volba, Gerlach je špičkový
Ahoj Tommy, tak tato chvála mne obvzláště od tebe velmi potěšila. On byl dnes velice dobrý den, který mne v práci na aktivitách pro MSTS velmi povzbudil. Dovolím si zde odcitovat jeden e-mail, který mi dnes přišel a velice mne potěšil a povzbudil, jméo odesilatele samozřejmě nezveřejňuji a respektuji jeho soukromí.
Cituji:

Dobrý den.

Obracím se na Vás s prosbou o zaslání vozů Bpjo do MSTS. Stáhnul jsem si Vaši aktivitu R1125 GERLACH a musím ji moc pochválit a to z mého pohledu bývalého strojvedoucího ČD, který tento rychlík vozíval několik let. Na "bobinách" jsem prožil jako strojvedoucí několik roků a to i na trati Praha - Žilina. Vaše aktivita mi vrací vzpomínky a moc mne potěšila. Pokud Vám kdykoliv i do budoucna budu moci jakkoliv poradit, nebo pomoct (ze své profese strojvedoucího), můžete se na mne kdykoliv obrátit.
Vozy Bpjo prosím zašlete na můj e-mail:
........

Děkuji a přeji hezký den.
S přátelským pozdravem
........

Tento e-mail mne natolik povzbudil, že jsem se rozhodl opravit fiktivní aktivitu OKD doprava, pro tarť 321 jejiž oprava se mi nedařila, ale slibuji, že ji opravím, i kdybych měl u toho....:D:D:D

S pozdravem Dan.;)

Naposled editoval moderátor:
Back
Nahoře