Aktivity TOMMY66

Vážení přátelé.
Na Kankových stránkách je nová aktivita pro trať Jihlava - Brno kterou jsem stvořil dle perfektního scénáře který mi poslal Ondra J. pro uvedení svých nových lokomotiv do světa MSTS. Rád bych předem upozornil že tato aktivita se trochu vymyká běžným aktivitám. Délka 6 hodin aktivity není dána tím že trať je tak dlouhá:D Je dána tím že prostě jste se dostaly do reálného a nalinkovaného provozu a díky tomu budete ve stanicích stát z důvodu křižování na jednokolejné trati 20-40 minut! Já si myslím že toto přesně patří k práci strojvedoucího a také z tohoto důvodu jsem se tvorbě aktivity podle daného scénáře rád ujal. Jestli se někomu aktivity tohoto typu nelíbí ať ji raději ani nestahuje.
Dále musím říct že z důvodu opakovaného křížení jízdních tras se MSTS v některých chvílích chová nevyzpytatelně. Z toho důvodu se může stát že například čekáte ve stanici na příjezd protijedoucího vlaku a on se zastaví na vjezdové výhybce. Pomůže škubnutí soupravou zpět. S jiným problémem se lidi kteří aktivitu testovaly nesetkaly. Pokud narazíte na jiný problém tak klidně napište a já se na situaci rád podívám a zkusím najít chybu ( pokud její náprava bude v mojich silách )
V mojí přípravě je aktivita PN pro trať 321 z Čierné nad Tisou do Ostravy s loko Zsr 131 a aktivita Mn pro novou trať 310 ( tam jsme bohužel narazily na problémy a ač je aktivita v podstatě hotová tak nefunguje :D )

Milý přátelé posunovacích aktivit.
U Kanka budou za nedlouho ke stažení 2 nové aktivity pro trať 310. Scénář dělal Jacek a jedná se o posun ve stanici Krnov a následný MN a posun v Miloticích který tato lokomotiva obsluhuje. Dle Jacka se tento scénář opakoval vždy v pondělí, středu a pátek. Tak to jsou ty pozitivní zprávy. Teď něco méně pozitivního.
Při tvorbě aktivity si MSTS zase postavilo hlavu. Nejen že jsem ji musel rozdělit na 2 části, ale hlavně z mně neznámého důvodu na konci aktivity nepřehodí výhybku jak by měl, ale nechá trasu postavenou rovně ( tudíž na špatnou kolej ). Dlouho jsem se snažil situaci vyřešit ale nepovedlo se mi to. Jelikož si myslím že by bylo škoda aktivitu nevydat ( i když obsahuje chybu ) upozorním všechny na místo o které se jedná. Může se totiž stát že někomu bude aktivita fungovat tak jak má. Pokud ne, bude nutné aktivitu ukončit ručně.
Jde o tuto situaci. Posun zatlačí vůz Kills na 18 kolej. Po odpojení následuje jízda do výtažné koleje a mělo by být postaveno na vozy na 22 koleji se kterými se potom jede do Milotic. A tady právě dojde k té chybě. Pokud se z výtažné trasa nepostaví na 22 kolej ale pokračuje rovně aktivitu ukončete. Mělo by následovat zapojení vozů a jízda do Milotic. Bohužel tato část aktivity je ta která nefunguje. Můžete tedy nahrát 2 část a pokračovat posunem v Miloticích.
Je mi to líto, ale už skutečně nevím kde by mohla být chyba.

Už som sa tešil, že sa skončí posun v Krnove a vybehnem konečne na trať, ale nastala vyššie popisovaná situácia. Ale aj tak perfektné.

Zdarec.
No mě se to stalo právě u testů aktivity, vydanou jsem ještě neměl tu čet si projet, nemám nainstalovanou 310 new, dělám aktivitu na Jiříkovu trať JZD a taky manipulák.;) Jinak až na nezdárný konec, už testovaná aktivita perfektní jako vždy.
Dan.

MSTS si prostě někdy postaví hlavu. Když jsem zkoušel různé možnosti a mimo jiné postavil pouze poslední kousek tj. jízda z 18 na 22 kolej vše fungovalo normálně, ale spojené dohromady to prostě nepracuje tak jak má. Možná už to bylo trochu moc reversů na té výtažné - obracíš se tam prakticky 8x. Jsem rád že se aspoň zbytek líbil a doufám že i ostatním kteří si tuto aktivitu stáhly.
Teď mimo jiné připravuji aktivitu k uvedení Pawlikovi nové 122. Aktivita má název Nymburská dispečerka a budete jako záloha pendlovat mezi Nymburkem, Kolínem a Prahou dle potřeby;)

Mn 90891 - 1. díl

Mě se nějakým způsobem podařilo ty čtyři vozy zapojit jenže se mi pak neukázala zelená na odjezdu takže jsem se jako všeci do Milotic nedostal :cry:
Jinač perfektní posun (bohužel co zobrazená zpráva to návštěva Billa) a trochu mě mrzelo že když jsem překročil 30Km/h neukončila se mise.

RE: Mn 90891 - 1. díl

Medo napsal:
...a trochu mě mrzelo že když jsem překročil 30Km/h neukončila se mise.

Tak to mne vôbec nechýba a ani v reále sa pri menšom prekročení rýchlosti neukončí jazda vlaku:)

RE: Mn 90891 - 1. díl

Medo napsal:
Mě se nějakým způsobem podařilo ty čtyři vozy zapojit jenže se mi pak neukázala zelená na odjezdu takže jsem se jako všeci do Milotic nedostal :cry:
Jinač perfektní posun (bohužel co zobrazená zpráva to návštěva Billa) a trochu mě mrzelo že když jsem překročil 30Km/h neukončila se mise.
- Předpokládám že po zapojení vozů jsi ještě čekal - volno nenaskočí hned, ještě se dělá brzda, přijede Os od Milotic, dostáváš rozkaz a teprve potom se postaví volno a pokračuješ do Milotic. Jestli se povedlo absolvovat všechno předtím a volno stejně nenaskočí tak to už je fakt pech.
- Pokud neopustíš stanoviště strojvedoucího na venkovní pohled tak by po zobrazení hlášek neměl následovat pád. Při venkovním pohledu to dělá, ale proto je aktivita zpracovaná tak aby jsi nepoužíval jiný pohled než ze stanoviště, případně vykloněný z okna.
- Po mnoha připomínkách ohledně 30 km/h při posunu už jsem trochu změnil taktiku. Stále se počítá s touto rychlostí, délka posunu je stanovena tak aby nenutila hráče k vyšší rychlosti ale už nenastavuju při překročení na 33 km/h konec aktivity jak jsem to dělával. Navíc je fór v tom že toto omezení funguje stejně jenom na jízdu směrem vpřed, při couvání toto omezení MSTS neaktivuje.
- Jinak díky za pochvalu. Pracuju dál, ale hrozně pomalu - strašně málo času a tak se stane že i týden se mi nepovede MSTS zapnout.

Zdravím,

mám problém v aktivite Mn 83471 - 3. část pre trať ŽSR150. V Žarnovici pri tlačení prvého Res vagónu mi pri vjazde na 6.koľaj pár metrov za výhybkou vždy dôjde k vykoľajeniu. Už som skúšal podľa odporúčania nemeniť stanovište kabíny, aj pomalú jazdu do 10km/h, ale nič nepomohlo.

to se stalo i mě, je tam lampa, která tomu Resu stojí v cestě, v oblouku výhybky se o ni otře. Možná je nastavená jako kolizní objekt?

Jacek napsal:
to se stalo i mě, je tam lampa, která tomu Resu stojí v cestě, v oblouku výhybky se o ni otře. Možná je nastavená jako kolizní objekt?

To som si všimol aj ja. Ako sa to dá obísť ? Predpokladám, že autorovi tejto aktivity to šlo bez problémov ...

tp_MN83471_3

Je to přeci jenom už rok, ale mám ji v archivu a žádný problém tam nebyl. Jel jsem ji t.č. pod poslední aktulizací.

orlov napsal:
Zdravím,

mám problém v aktivite Mn 83471 - 3. část pre trať ŽSR150. V Žarnovici pri tlačení prvého Res vagónu mi pri vjazde na 6.koľaj pár metrov za výhybkou vždy dôjde k vykoľajeniu. Už som skúšal podľa odporúčania nemeniť stanovište kabíny, aj pomalú jazdu do 10km/h, ale nič nepomohlo.

Omlouvám se za pozdní reakci ale mám čím dál míň času.:cry:
Jak již bylo napsáno jde o aktivitu která je starší. Při jejím testování zcela jistě nikomu podobný problém nenastal, jinak by nebyla vypuštěna ven. Nejsem si jistý zda od data vydání aktivity nedošlo k nějaké změně na trati, to by vysvětlovalo problém který nastal. Jinak skutečně nevím co může vykolejení způsobovat. Aktivitu podle Kankových stránek stáhlo víc než 170 lidí a toto je první problém který se vyskytl.

Aktivita byla testována na verzi trati 1.3 (tedy s nainstalovanou poslední aktualizací z http://www.railman.motorhorse.net/) a žádný problém u mě nebyl. Jedete to všichni na této verzi? Případně není ve hře viditelné nějaké přerušení koleje?

Kank napsal:
Aktivita byla testována na verzi trati 1.3 (tedy s nainstalovanou poslední aktualizací z http://www.railman.motorhorse.net/) a žádný problém u mě nebyl. Jedete to všichni na této verzi? Případně není ve hře viditelné nějaké přerušení koleje?

Kank ja som mal s tymi tvojimi aktivitami na tuto trat len v tom, ze pri kazdej sprave co mam urobit mi hra padala vtedy, ked som ju tam mam dlhsie zobrazenu. A neviem cim to bolo.

IceMcLaren: Autorem aktivit nejsem já, ale Tommy66. Já jsem jen jedním z testerů.
Padání po hláškách - vím že u nějakých starších verzí Binu mi to také padalo. S nejnovější verzí už mi to ale nepadlo hódně dlouho.

U mně se padání při hláškách ale objevovalo pouze při venkovním pohledu. Pokud jsi byl v kabině tak i při dlouhé hlášce nabyly problémy. Přikládám to náročnosti na počítač ve větších stanicích.

Kank napsal:
IceMcLaren: Autorem aktivit nejsem já, ale Tommy66. Já jsem jen jedním z testerů.
Padání po hláškách - vím že u nějakých starších verzí Binu mi to také padalo. S nejnovější verzí už mi to ale nepadlo hódně dlouho.

Praveze mi to padalo s tou najnovsou verziou Binu.

Back
Nahoře