CZSK verze 1.6

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Mno... roztržení vlaku jsem teď několikrát řešil, když jsem na trati ČD 130 simuloval Pn z Mostu do Klášterce nad Ohří, ve kterém bylo 20 vagónů s uhlím a ty táhlo 1 Eso 362. Když jsem se chtěl v Mostě rozjet, rozerval jsem vlak přesně vedví. Teprve až na 4. pokus jsem se rozjel s vlakem vcelku. Byl jsem tak frustrovaný, že jsem si řekl: "No to byl nápad, že tam autor nastavil realistická spřáhla! Teď jsem kvůli tomu 3x rozerval vlak! Jak mám asi rozjet 20 vagónů ložených uhlím pomocí jednoho Esa tak, aniž bych rozerval vlak? JAK K***A?!"
Iba dodám v dobrom zmysle slova, u ČD Cargo je všeobecne stanovené že sa nesmie prekročiť 350kN,to znamená,že dám do loko iba niečo málo výkonu,pokiaľ sa ,,natiahne" súprava a šrubovky,možno posunovač nejedel slaninu na obed,a pomaly pridávam výkon,proste hladko zvyšovať ťažnú silu. :)

Tak ja už strácam nervy. Nedá sa to urobiť tak, žeby sa tá nová funkcia dala vypnúť? Ťahám nákladný vlak zo Štrby do SNV. Vpredu dvojička a za ňou 1960 t. Rozjazd v poriadku. Pri brzdení na spáde mám nastaveno na 4.6 baru a po odbrzdení roztrhnuté spriahlo. Skúšam to na tretí pokus a furt to isté. Končím, nemám chuť jazdiť ďalej :(:eek:.

Tak ja už strácam nervy. Nedá sa to urobiť tak, žeby sa tá nová funkcia dala vypnúť? Ťahám nákladný vlak zo Štrby do SNV. Vpredu dvojička a za ňou 1960 t. Rozjazd v poriadku. Pri brzdení na spáde mám nastaveno na 4.6 baru a po odbrzdení roztrhnuté spriahlo. Skúšam to na tretí pokus a furt to isté. Končím, nemám chuť jazdiť ďalej :(:eek:.
Máš vozy v P, nebo v G? Při hmotnosti vozů nad 1200t se dává mašina a 5 vozu za loko do G... ;-)

Možná si hned po odbrzdění přidal hodně plyn viď? Když chceš s náklaďákem zrychlit po brždění, musíš napřed pomalu přidat plyn, aby se napnula spřáhla a zátěž se mezi spřáhly rovnoměrně rozložila. No a jakmile jsou spřáhla napnutá (to si můžeš ověřit přes F5 menu), musíš přidávat plyn hodně s citem, aby spřáhla přidávání zátěže zvládala. Eso, Peršan nebo Princezna to dokáží docela hezky dodržet, i když jedou na ARR, protože ARR nezrychluje tak rapidně.
Máš vozy v P, nebo v G? Při hmotnosti vozů nad 1200t se dává mašina a 5 vozu za loko do G... ;)
Dobrý dotaz! Nastavuješ to tak? Já to dělám tak, že u náklaďáku dám všechna vozidla na G. Pak se ty brzdové válce neplní tak rychle.

Tady se zase sešlo teoretiků.
Šroubovka vydrží v reálu docela dost, i když zůstanou vozy v G na konci vlaku, tak přetržení nehrozí. Trošku to pak při odbrzdění škubne. Stejně tak tahání ještě neodbrzděného vlaku ničemu nevadí, dělám to dnes a denně.
A když postrkovému HV práskne VZ, tak je to vepředu neskutečná šlupka (popadají věci z pultu), ale vlak vydrží.
Jakékoliv přetržení šroubovky je vada materiálu - prasklina, lom nebo ta zrnitost oceli.

Ale jestli tam fakt tvůrci naprogramovali, že se šroubovka přetrhne při 351 kN, tak se nedivím, že se vám vlaky přetrhávají při zakašlání.

Ja som len udržiaval rýchlosť dolu kopcom a nechal som odbrzdiť. Žiadny plyn som nepridával. Neviem si predstaviť zabrzdiť taky vlak na spáde. To by sa určite roztrhol. To nastavenie brzd musim ešte overiť.

Tak som to nastavil podľa rady Lukyn-CZ, teda rušen a prvých 5 vozňov do G. Zároveň som dal prestavovače do polohy Ložený. Priznám sa, doteraz som sa o brzdový systém nezaujímal - NETREBALO :);). Po tomto nastavení som už zišiel zo Štrby do Popradu bez problémov :). Ďakujem za rady.

Tak som to nastavil podľa rady Lukyn-CZ, teda rušen a prvých 5 vozňov do G. Zároveň som dal prestavovače do polohy Ložený. Priznám sa, doteraz som sa o brzdový systém nezaujímal - NETREBALO :);). Po tomto nastavení som už zišiel zo Štrby do Popradu bez problémov :). Ďakujem za rady.
Screenshot_2022-07-29-04-05-23-56_e2d5b3f32b79de1d45acd1fad96fbb0f.jpg

Přílohy

Ahoj pánové, nejsem strojvedoucí, ale myslím, že v poslední verzi ORCZ je to s brždením fakt přemrštěné, mám na mysli smyk, Osobák v žazení:
754 + 3x Bdmtee + 2y Bmx + 850, i když jedu v jasný letní den a dám brzdu jen trochu víc, OR mi vždy hlásí, že je jeden z vozů ve smyku. Tohle dělal staré tramvaje na ostravsku ve složení Královopolská + 2 vleky Brňák :) , peoto musel ve 2. vleku jezdit brzdař a dobržďovat v zastávkách ruční brzdou. I ta adheze v dešti už se mi zdá moc. ve výkonu na 40% do menšího kopce musím pískovat jak ko.ot. Ale to by mi až tak nevadilo, lze vychytat. Jinak ale super a fakt je rozdíl mezi jízdou za deště, nebo za jasna a pokud je v aktivitě nadefinováno dynamické počasí, jsou fakt znát rozdíly v řízení vlaku. Trochu se ale obávám, co bude dělat pára, tam se jezdí úplně jinak. Uvidímě, až uzavřu balík aktivit k vydání půjdu opravovat spěšňák s ČSD 464.0 a tam se to přes Jeseníky ukáže.

když jedu v jasný letní den a dám brzdu jen trochu víc, OR mi vždy hlásí, že je jeden z vozů ve smyku
Když se dohánělo zpoždění, tak se dalo ušetřit na brzdění na poslední chvíli. Tedy rychlobrzdou. A kola do smyku nejdou. (jinak by ta rychlobrzda byla přece k ničemu) Bačkory se udělají, když se brzda zavčas nepovolí a zastavuje se do vidlí. Tedy se tak děje až v minimální rychlosti. Ale riziko nebývá za sucha, ale za deště a na popadaném listí. Kdo jezdíte, opravte mne. Nebo doplňte, jak je to přesně.

Myslím si, že zatím je to stále v nedokončené fázi a tudíž se testuje chováni smyků. Časem a pár aktualizacemi si to jistě sedne. A neodpustím si poznámku, že brždění přes rychlobrzdu je prasárna stupně nejvyššího. Ač prý jezdívali pánové, co to ani jinak zastavovat neuměli. Třeba takové Honeckery se dají obout už při plném provozním brzdění.

Poslední verze ORCZ, jezdí pomaleji traffic, skoro všude + 45 - 60 sekund, na příjezdech do stanic, což je průser.

EDIT:
Tak za polojasna to stíhá, nebo možná teď si nejsem jist, jestli nebyla chybka u mne. Dělalo se něco s adhezí utraffic? Ať nezmatkuju. :)

Poslední verze ORCZ, jezdí pomaleji traffic, skoro všude + 45 - 60 sekund, na příjezdech do stanic, což je průser.

EDIT:
Tak za polojasna to stíhá, nebo možná teď si nejsem jist, jestli nebyla chybka u mne. Dělalo se něco s adhezí utraffic? Ať nezmatkuju. :)
Dane, byl problém s tím, že AI nebrzdilo vzduchem. Nikdo si toho nevšiml hodně dlouhou dobu. Teď už AI brzdí a i dříve a přesnějí zastaví ve stanicích.

Nicméně to brždění je strašné, takhle blbě fakt osobáky nebrzdí... :(
S vozy je problém. Zdají se mi oproti lokomotivám prebržděné na to jak jsou lehké. Nicméně v nízké rychlosti se snad víc jak 1,5 - 2bar nebrzdí.
Nebo je to jinak?

Nevím, nejsem fíra, ale když prostĕ přitáhnu jen malinko víc, hned to klouže a pískuju jak blbej. 754+3x Bdmtee. Jinak co vím, tak při dojezdu do zastávek, když jem v tom jezdil mezi HK a PA. Tak s tím brzdil fíra docela narychlo.

Ještĕ doplním, co vím, že se jezdí svižnĕ a do zastávek se dojíždí i 60 - 70 před perónem a začne se brzdit. Ty vlaky se teđ chovají fakt divnĕ. Nejde ani stíhat JŘ.

V 60km/h začnu brzdit i na 3 bary a pod 40 km/h to stáhnu na 2 bary. Pod 20 km/h začnu úplně povolovat brzdu.
Žádný problém. Ovšem tohle si dovolím za sucha a na trati v dobré kondici. (Brejlovec + 5x B515)

Jebže ono se brzdí i způsobem, pritáhneš, před perónem v 1. třetinĕ máš cca 40 km, poloviza polovinou 30 až 20, povolíš a dle potřeby a dĕlky, třeba musíš stát mašinou za cedulí konec prónu (zastávky, bílý čtvereček) a tzm to přibrzdíš fest. Natočím zítra video.

Back
Nahoře