Teda, musím uznat, že se ten Vectron povedl. Chápu, že jsou tam ještě nedodělky, ale přečetl jsem si readme a nevadí mi to. Docela mě ale překvapilo, že Vectron na mě dokonce mluví. Prozatím mi Vectron řekl následující:
1. "AFB" (řekne to 3x) - To řekne, když zapnu/vypnu AFB.
2. "Nucené brzdění" - To řekne, když já nebo MIREL sepneme rychlobrzdu.
3. "Porucha" (řekne to 3x) - To řekne když vypnu HV, nebo shodím všechny panťáky dolů a HV byl zapnutý.
Pár tipů ohledně Vectrona:
1. Nenechte se zmást označením lokomotiv! Vectron 193 může klidně jet i na AC napětí bez poškození.
2. Nedivte se, pokud máte zapnuté AFB a během stání Vectron pustí vzduch do brzdových válců. To je ochrana proti náhodnému a nechtěnému pohybu, např. Vectron se rozjede z kopce samovahou, posunovač-jouda s jinou lokomotivou při posunu drcne do Vectrona trochu silněji, jiná lokomotiva se o Vectron neúmyslně opře a tlačí do něho atd. Podobnou funkci má i zabezpečovač ARS v historických vlacích pražského metra Ečs a 81-717.
3. Nikdy nezapomeňte zvolit správný napěťový systém! Pokud si nejste jistí, který napěťový systém se v troleji nachází, koukněte se přes F5 menu, jaké napětí je v troleji. Další možností je (pokud je mapa, kde jezdíte, odvozena podle skutečné lokace) si danou lokaci najít na mapě elektrifikace železnice dostupné online.
4. V archivu na stránkách
https://msts-rw.cz/ je spolu se soubory Vectrona přibalen návod ve formátu PDF. Takže, pokud nemáte ani potuchy, jak Vectrona ovládat či nahodit, koukněte napřed do něho. Pokud i tak budete mít problémy s Vectronem, neváhejte se na nás obrátit na tomto fóru a popsat nám svůj problém.
Fakt na závěr: Podle mého názoru, musí akronym "AFB" pocházet z němčiny a znamená "Automatische Fahren und Bremsen" tedy česky "Automatická jízda a brzda." Takže něco jako je ARR u Esa, Peršana, či Princezny.