CZSK verze 1.6

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Na webe je prvá verzia Vectrona pre OpenRails CZ/SK. Archív obsahuje kabíny pre CZ a SK verziu. Pár modelov zvyšné si treba stiahnuť samostatne na webe a zvuky. Na zvukoch sa postupne ešte zapracuje tak ako aj na iných veciach. Treba si prečítať jedno aj druhé readme.

DOWNLOAD

Zobrazit přílohu 31857
Kluci toto je luxusní, už hned ladím další luxusní kousky od @Lukyn-CZ a jde se pořádně jezdit. Ještě jednou bych chtěl poděkovat všem členům bandy OR MG CZ/SK za tak kvalitní práci na kterou je radost se dívat. Fakt vše je parádní. Moc moc díky. Škoda jen že nejsou u modelu, na který jsou skiny dělány, animované všechny 4 sběrače, tedy i ty stejnosměrné. Myslíte že by s tím šlo něco dělat? Předem moc díky a ještě jednou, DĚKUJEME KLUCI

To už jsem samozřejmě udělal, ale na originál stránkách OR CZ/SK je zase verze někdy z března 2022, stáhne si aktualizaci na 1.6.262 a jsem tam, kde jsem byl před tím - ten problém to nevyřešilo.
Teď jsem si stáhl z webu 1.6 verzi a nechal update nejdříve na 1.6.262 a pak znovu spustil a natáhl se update 1.6.294. Vše bez problému.

Načo keď stačí stiahnuť z webu? tam sú všetky poladené pre Naše OR od dnes.
Jojo, omlouvám se, přehlédl jsem se v readme. Díky za informaci. Jinak, s těmi sběrači, dá se tam nějak zasáhnout, popřípadě stačí se povrtat v textovém s. souboru, nebo musím přes nějaký 3D program, popřípadě, máte v plánu nějakou úpravu? Předem díky za odpověď.

Nedá sa skúšal som to v modely upraviť. Ale to by trebalo skôr v 3ds maxe. Alebo ešte lepšie nový model. Bohužiaľ nič viac sa neplanuje robiť so zberačmi. teda isto nie aby boli 4. :)

Nedá sa skúšal som to v modely upraviť. Ale to by trebalo skôr v 3ds maxe. Alebo ešte lepšie nový model. Bohužiaľ nič viac sa neplanuje robiť so zberačmi. teda isto nie aby boli 4. :)
Díky moc za odpověď. Přeji klidný večer.

Teda, musím uznat, že se ten Vectron povedl. Chápu, že jsou tam ještě nedodělky, ale přečetl jsem si readme a nevadí mi to. Docela mě ale překvapilo, že Vectron na mě dokonce mluví. Prozatím mi Vectron řekl následující:

1. "AFB" (řekne to 3x) - To řekne, když zapnu/vypnu AFB.
2. "Nucené brzdění" - To řekne, když já nebo MIREL sepneme rychlobrzdu.
3. "Porucha" (řekne to 3x) - To řekne když vypnu HV, nebo shodím všechny panťáky dolů a HV byl zapnutý.

Pár tipů ohledně Vectrona:

1. Nenechte se zmást označením lokomotiv! Vectron 193 může klidně jet i na AC napětí bez poškození.
2. Nedivte se, pokud máte zapnuté AFB a během stání Vectron pustí vzduch do brzdových válců. To je ochrana proti náhodnému a nechtěnému pohybu, např. Vectron se rozjede z kopce samovahou, posunovač-jouda s jinou lokomotivou při posunu drcne do Vectrona trochu silněji, jiná lokomotiva se o Vectron neúmyslně opře a tlačí do něho atd. Podobnou funkci má i zabezpečovač ARS v historických vlacích pražského metra Ečs a 81-717.
3. Nikdy nezapomeňte zvolit správný napěťový systém! Pokud si nejste jistí, který napěťový systém se v troleji nachází, koukněte se přes F5 menu, jaké napětí je v troleji. Další možností je (pokud je mapa, kde jezdíte, odvozena podle skutečné lokace) si danou lokaci najít na mapě elektrifikace železnice dostupné online.
4. V archivu na stránkách https://msts-rw.cz/ je spolu se soubory Vectrona přibalen návod ve formátu PDF. Takže, pokud nemáte ani potuchy, jak Vectrona ovládat či nahodit, koukněte napřed do něho. Pokud i tak budete mít problémy s Vectronem, neváhejte se na nás obrátit na tomto fóru a popsat nám svůj problém.

Fakt na závěr: Podle mého názoru, musí akronym "AFB" pocházet z němčiny a znamená "Automatische Fahren und Bremsen" tedy česky "Automatická jízda a brzda." Takže něco jako je ARR u Esa, Peršana, či Princezny.

Teraz som si všimol že v návode mám zlé zapísanú skratku pre zapnutie a vypnutie EDB. Funkčná klávesa je CTRL + HOME

Napiš jen CentralHandlingDoors ( 1 ) do sekce Engine a propoj to napájecíma hadicema. Mělo by to jít.

Napiš jen CentralHandlingDoors ( 1 ) do sekce Engine a propoj to napájecíma hadicema. Mělo by to jít.
Super a nemusím ani nic spojovat, dveře fungují hned po startu. Kabinu jsem si jakž takž opravil, bohužel při pohledu nahoru a dulů se zvedá nebo klesá čumák, ale chuj s tim. :) Nemůžu, ale přijít na to, jak natočit levý pohled do strany, aby mi to lícovalo s kolejí.
Front už je:
cab 714_001.jpg
Left bych potřeboval malinko natočit čumák (pohled) doleva:
cab 714_002.jpg

Všechny ostatní pohledy jsou ok, jen ten jeden.

Tak dveře sice fungují, ale buguje to, třeba v Brně Lesná jsem zastavil, otevřel a po píšťalce chtěl zavřít. Kontrolka dveří v mašině svítila (stav otevřeno), ale zvuk zavírajících se dveří žádný a tak jsem se natvrdo, zvuk se ozval:
Takto to vypadalo, než se ozval zvuk zavřených dveří
714 vrata.jpg
Po zvuku zavření byla souprava uzavřena celá, ale kontrolka v loko svítí furt. Horší situace nastala v Moravským krumlově, kde se mi nedařilo otevřít vůbec. Tak nějak jsem si vzpoměl na povídku Šimka a Grossmana Moje první jízda tramvají, kde je řešeno: "Řidič otvíral dveře pákou a pak je otevřel ručně." :) Nicméně nějaký bug tam bude.

Zajímavé. Testoval jsem včera tu samou soupravu. Zapsal CentralHandling do loko sekce Engine, do vozu dal jen AutomaticDoors, propojil vše napájecí hadicí a fungovalo to na jedničku. Vzduch v hlavní jímce nad 5bar.

Back
Nahoře