Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Divné. Pritom keď vidím že na návestidle pred tým je výstraha tak hádam očakávam že na následujúcom návestidle bude Stoj preto znížim rýchlosť tak aby som dobrzdilV minulosti jsem párkrát málem kvůli tomu projel návěstidlo na stůj
Eng jen ctrl+c ctrl+v z původního s přepsáním modelu a FA. Schválně to dneska ještě vyzkouším s originálem, ale až se dostanu k PC. Pak dám kdyžtak vědět. A možná by se hodilo říct, že se mi to děje při jízdě na ruku. AVV mě totiž nějak moc neláká...Hmmm... Zvláštní. Tohle mi Katr Brejlovec nedělá. Nevrtal ses v .eng nebo .inc souborech? Něco mi říká, že ses v nich vrtal a celé to rozházel.
To se mi stávalo v minulosti. Zvláště, když jsem s Open Rail začínal. Teď už se řídím tím, co jsem popsal ve svém předchozím příspěvku, tj. po minutí návěstidla s výstrahou zpomalím na 40 km/h a mám oči na stopkách. Uvidím návěstidlo se Stůj, postupně zpomalím až do úplného zastavení.Divné. Pritom keď vidím že na návestidle pred tým je výstraha tak hádam očakávam že na následujúcom návestidle bude Stoj preto znížim rýchlosť tak aby som dobrzdilNetreba cez výstrahu prebehnúť v plnej rýchlosti
![]()
Bože můj! Cos to tam všechno mohl nakopírovat?! Asi bude lepší, když ty zmodifikované .eng a .inc soubory Katr Brejlovce + .eng soubor, ze kterého jsi kopíroval, pošleš přes SZ Icikovi, nebo Dodovi, či jinému vývojáři k analýze. Mám dojem že si něco udělal dost blbě a z těch souborů si udělal totální guláš.Eng jen ctrl+c ctrl+v z původního s přepsáním modelu a FA. Schválně to dneska ještě vyzkouším s originálem, ale až se dostanu k PC. Pak dám kdyžtak vědět. A možná by se hodilo říct, že se mi to děje při jízdě na ruku. AVV mě totiž nějak moc neláká...
Díky za analýzu závady. Nakopíroval jsem tam pouze to, co máš v origo engu i ty sám. A protože tady nechci otravovat tím, že jsou spojky el. topení vidět dvoje, nebo že u jednoho z Katrů chybí (nebo, pokud byla aktualizace, chyběl) FA nádrže, tak jsem se rozhodl, že si to sám opravím. (Stejně jako chybí návalky některým ypsilonkám od O. Janiše pro ORCZ) A neboj se, v engu se aspoň trošku vyznám. Například už jsem si několikrát upravoval světla, FA různých nákladů, koncovek, atd... kdysy jsem pokusně zkusil i jeden vlastní FA traktoru. A světe div se, vono to fachalo. A u Katrů jsem postupoval stejně jako u mých skinů nebo jiných pokusů. Takže jsem si otevřel pův. eng soubor z trati BP pro Brejli 750.706, stiskl ctrl+a a delete. Pak jsem si otevřel eng CZ/SK a pomocí ctrl+a, ctrl+c a ctrl+v jsem si ho zkopčil do souboru původního engu. Pak stačilo přepsat směrování na model a FA bez strojvedoucího a vyzkoušet ho ve hře. Ale vzhledem k tomu že nesvedeš ani zprovoznit aktivitu, tak věřím tomu, že už jsi se dávno ztratil... Nemám potřebu se rejpat v inc souborech pro ORCZ, když jsou nově naladěný. Pouze v kosmetických detailech, které mi jako puntičkáři mohou vadit, ale zbytek komunity to třeba nijak netrápí. Jako třeba jiná velikost placek světelných efektů, atd. A fakt si myslíš, že by výměna modelu nebo zvětšení světelnýho efektu mělo efekt na funkci kontroléru?!Bože můj! Cos to tam všechno mohl nakopírovat?! Mám dojem že si něco udělal dost blbě a z těch souborů si udělal totální guláš.![]()
Tohle nevím Dane jak opravit. Teď jsem to zkoušel a motor na posledním motoráku běží i po odpojení.Super. Akorát zas po odvěšení 810 v Jablonném zdechne odvěšenému vozu motor (z výfuku se kouří, takže jen zvuk motoru).Je to ten AI co najíždí v Letohradě, co jsme řešili už kdysi.
Nenaladěná vozidla? Vždyť jsem do engů doplnil všechny potřebné parametry pro ORCZ/SK třeba BrakeMassP ( 27t ), která je uvedena přímo v engu u všech 810 a 809 to samé i ovládání dveří.Upravil jsem trochu tu výslednou brzdící sílu pro nenaladěná vozidla. Je to lepší. Jen při těsně zastavením se musí včas povolit, aby se to neobulo.

V nastaveniach si vypni Generické zvuky pre loko a vozy.Ještě otázka proč teď 810 berou GenSound ze složky 4_Wheels místo 2_Wheels?
Ta brzda musí projít zkouškama na trati a naladit ještě parametr DebugKoef. Ten je jako default nastavený na hodnotu 1. Ten buď snižuje nebo zvyšuje výslednou brzdící sílu. Ale jak říkám, každý vůz se musí změřit na trati. Jinak se to nedá přesně nastavit.Nenaladěná vozidla?