Dodo
Průvodčí
Ako? A kde je pre naše OR kabína pre 163wtb hotova? Práve naopak WTB ani nemáme. Iba starú z MSTS a tá nie je pre naše OR upravená.Já se bavil o 163wtb ne o klasické, tam není kabina pro vaše OR hotová
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Ako? A kde je pre naše OR kabína pre 163wtb hotova? Práve naopak WTB ani nemáme. Iba starú z MSTS a tá nie je pre naše OR upravená.Já se bavil o 163wtb ne o klasické, tam není kabina pro vaše OR hotová
Tohle dělal starý OR, CZ mi to fakt ještě neudělal. Tak si ale říkám, že to ta ŽOSka v Krnově s reklamou na opravu nákladních vozů už fakt přehání...Dane, musíš s tím naučit žít, jako já.Nová doba
![]()
LTS 410 A je ochrana, při které nejde hodit další stupěn až po proudu na jednotlivých mot. skupinách menších než 410 A, takže v podstatě nadproudová ochrana, to samé 510 ATak jsem dokončil testy Dvojčat 131, a musím říct, že jsou docela dobře udělané. Je docela zajímavé, že se dvojčata dají také obsluhovat nezávisle na sobě (např. táhne jen čelní dvojče a zadní dvojče se jen veze), a taky fakt, že se dvojčata dají od sebe rozpojit (mají mezi sebou šroubovku). To by se třeba hodilo v situaci, kdyby zadní dvojče umřelo a fíra měl za úkol dostat ochromená Dvojčata do depa. Jel by pouze na přední dvojče, a po příjezdu do depa by se dvojčata od sebe rozpojila, takže by "živé" dvojče nepřekáželo depákům při opravě "mrtvého" dvojčete (nevím jestli se to tak dělá IRL, tak mě když tak opravte).
Mimochodem, jak Dodo napsal, že se u Dvojčat, musí nastavit stav "Ready to go," neplatí to úplně na 100%. Dvojčata se dají nahodit z odstaveného stavu, ale je to dost ošemetné. Zkusím proceduru nahazování Dvojčat popsat krok za krokem.
1. Napřed pomocí F9 menu odpojíme MU kabel mezi oběma dvojčaty. Tím se pak dají dvojčata obsluhovat nezávisle na sobě.
2. Zapneme baterie a pult v předním dvojčeti, nafoukáme jímku pomocného kompresoru, zapneme HV, zvedneme smetáky (doporučuji oba najednou), zapneme oba kompresory, částečně dokončíme D1 test na Mirelu (pouze prohýbeme směrovou páku dopředu a dozadu a utáhneme - povolíme přímočinnou brzdu) a nakonec vypneme pult na čelním dvojčeti a jdeme do druhého dvojčete.
3. Ve druhém dvojčeti zopakujeme krok 2. Po dokončení 2. kroku a návratu do prvního dvojčete, propojíme MU kabel mezi dvojčaty pomocí F9 menu. Tím se obě dvojčata znovu propojí a fungují společně.
4. Po nafoukání více než 5 bar do hlavní jímky, dokončíme D1 test na Mirelu. Tj. naplníme brzdové potrubí a necháme Mirel aby si funkci brzd odzkoušel (projeví se to tím, že Mirel 2x po sobě začne a přestane vypouštět vzduch z brzdového potrubí). Při tomto kroku se nemusíme vracet do druhého dvojčete. D1 test na Mirelu se ve druhém dvojčeti sám dokončí. Po dokončení D1 testu kvůli bezpečnosti zabrzdíme celý vlak.
5. No a je to! Dvojčata jsou nachystaná. Pak už zbývá si vybrat dvojče ve směru kam chceme jet, zapnout topení v kabině, pokud je venku zima, nastavit v Mirelu maximální rychlost a požadovaný režim (není nutné kvůli tomu přelézat do druhého dvojčete. Tam se Mirel nastaví společně s prvním dvojčetem), dát směrovou páku do směru, kterým chceme jet, odbrzdíme vlak a můžeme vyrazit kam chceme.
Poznámka: Právě 2. krok je ten ošemetný. Může se třeba stát, že se druhému dvojčeti vypne HV, protože tlak v jímce pomocného kompresoru spadne moc dolů a pokud jsme už udělali 3. krok, vypne to HV i prvnímu dvojčeti. V tomhle případě, doporučuji ověřit si přes F5 menu že tlak v jímkách pomocného kompresoru je u obou dvojčat dost velký, a pak teprve provést 3. krok.
Teď mám ale spíš dotaz, když jsem s dvojčaty vezl těžší vlak NEx a hodně přidal plyn, tak se na displeji pod aktuálním stupněm zrychlení objevil nápis "LTS-410A" a nešlo mi přidat na větší stupeň, při jízdě do stoupání se mi dokonce ukázal i nápis "LTS-510A" a stupeň zrychlení byl o jeden krok shozen dolů. O co se to ta lokomotiva vůbec snaží? Proč mi nejde při zobrazení nápisu "LTS-410A" přidat na větší stupeň zrychlení a při zobrazení nápisu "LTS-510A" lokomotiva sama shodí stupeň zrychlení o jeden krok dolů?
Já vím. Šlo o metaforu.Jinak, na mašinách nepřidáváš plyn, nýbrž jednotlivé stupně a zvyšuješ proudy na TM.![]()
Když se neučíš zeměpis, můžeš objevit světadíly všechnyTady zase někdo objevil Ameriku!![]()
Nevím, jestli zrovna tohle je pro učení nejvhodnější vlákno, ale předpokládejme, že používáš OR verzi CZSK, máš všechno správně instalováno, nadefinovanou soupravu, oživenou lokomotivu, volnoznak na návěstidle před sebou.Dobrý den,
prosím, můžete mi poradit, jak se mám rozjet s vlakem? Hledal jsem a zkoušel jsem veškeré návody, ale nic. Jsem nováček a byl bych moc rád, kdyby mi někdo poradil. Předem moc děkuji.
Jestli se skutečným vlakem, tak to abychom volali policiiDobrý den,
prosím, můžete mi poradit, jak se mám rozjet s vlakem? Hledal jsem a zkoušel jsem veškeré návody, ale nic. Jsem nováček a byl bych moc rád, kdyby mi někdo poradil. Předem moc děkuji.
Dodo, a môžeš prezradiť čo je na rade?Bohužiaľ 350 nie je na rade.![]()
To je stejné jako v jiné hře AD WS. Jen se musí udělat další kroky, ale každá lokomotiva jiné řady to má jinak.jak se mám rozjet s vlakem?
To bohužel už vím a je to škoda. Ale trpělivě vyčkám než vyjedou 151 a 350 v novém... Nebo se jí aspoň výkonově nějak pokusím vytunit, ale bude to fikce, jelikož to neumím. Každopádně začaly zlobit víc, než předtím. Včera se mi na soupravě ani nerozjela 350.007, okamžitý bumHV a nešel nahodit, takže jsem jí musel vyměnit za 350.020, která byla předevčírem vyměněná za 350.007 z důvodu okamžitého bumHV.Bohužiaľ 350 nie je na rade.![]()