CZSK verze 1.7

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Pokud máš velkou zátĕž traffic, tak to na 30 neudržíš, mnĕ to dĕlá taky. Když obsadím plnĕ Břeclav ta 35-40 AI, tak spadnu i na 25 Fps, ale jedu v pohodĕ. Vzpomeň, co dĕlal MSTS a nebo prvotní OR, to by jsi si ani neškrtnul. :) Tohle je posun jako prase.
To je naprosto bez pochyb. A je pravda, že mi to dělá v okolí Břeclavi a Kútů. Ale zas tolik trafficů v okolí nemám. Ale říkám si, že s 11GB graf. a 128GB RAMek, by to mělo valit jak víno. :D

Takto je na druhom stanovišti Default pozícia pultu. Teraz odskúšané nemám žiaľ čo opraviť v cvf.
742-oknoDefault.jpg

Taktiež funguje Dážd na oknách.
742-okno-Dazd.jpg

Tak já to nechápu, stáhnul jsem balík a fakt jsem nic nedĕlal. Nainstaloval jsem a nechal přepsat modely v trainsetu.

Pánové, tak abych tady nepsal jen připomínky, co se mi nelíbí a nebo nejde, tak zmínĕný pack 742 pro ORCZ, který jsem ráno stáhnul a bojoval s tím, a už ráno jsem psal, že je to naprostá bomba, tak se bĕjakým nedopatřením ve stahování nestáhnul buđ celý, nebo mi v historii zústal nĕjaký balast. Ale teđ jede vše co má a promiňte mi ten výraz, doslova jsem se posr.l. mĕl jsem možnost v 742jce se svézt doopravdy a kousek jsem ji mĕl i v "teplejch", z pochopitelných důvodů nebudu psát kdy a kde. Ale tohle je, jako bych v té mašinĕ sedĕl doopravdy.

MOC DĔKUJI ZA TAKOVÉ MAŚINKY. SKVĔLÁ PRÁCE A KLOBOUK DOLŮ.

Přátelé, mohli byste zkusit projet alespoň někdo úsek z Brna Dolní nádraží do Brna Jih prosím, opět jsem narazil na ,,neviditelné" vypínačky a stahovačky, tak by mě zajímalo, jestli je to špatně jen u mně nebo u více uživatelů. Děkuji. ;) Brno Jih.jpgHeršpice_Dolní.jpg

Přátelé, mohli byste zkusit projet alespoň někdo úsek z Brna Dolní nádraží do Brna Jih prosím, opět jsem narazil na ,,neviditelné" vypínačky a stahovačky, tak by mě zajímalo, jestli je to špatně jen u mně nebo u více uživatelů. Děkuji. ;) Zobrazit přílohu 32946Zobrazit přílohu 32945
Vypínačka je na Jihu, když odjždíš směrem do Modřic, na zhlaví, zjednodušeně řečeno, +/- v místě, kde je vypínačka i v "traťových" z Heršpic.

A co se tak podívat do manuálu?
Tak aj podľa manuálu som to spravil, zapísal do sekcii Engine ten riadok na multisystem a opäť to isté nemôžem ovládať príprahovú mašinu a na zadnej mi dvihne automaticky zadný zberáč po načítaní aktivity.. vôbec nezapnem ani HV ..

Ahojte.
Na koniec roka som si pripravil malý nastrel v podobe Pack-u pre ZSSKC 131. Všetko potrebné je v readme.
Budem sa síce opakovať ....ale.....
Veľká vďaka patrí všetkým čo prispeli, pomohli a dali nejaké tipy.
Icik, Jindřich, Robo, Igor H., Lukyn-CZ, Kevin, 3michal, Paashi
Ďalej chcem poďakovať Pegasovi za poskytnutie niektorých nahrávok a taktiež Pikkovi za povolenie pridať do balíka modely ZSSKC 131.
V readme je tiež uvedené že kabína je zatiaľ funkčná iba na ZSSKC 131 od Pikka. Do ďalšieho updatu budú funkčné aj staré modely.
Ďalej je potrebné používať pri Dvojičkách funkciu Ready To Go. Teda mať nezačiarknuté v nastaveniach "Odstavená lokomotíva"

Som otvorený diskusii k 131 takže ak bude niečo treba poprosím riešiť buď e-mailom info@msts-rw.cz alebo tu do SZ.

Tak a to by bolo asi tak všetko.
Prajem Vám Šťastný Nový rok a veľa úspechov v novom roku 2023.

Pack_131.jpg

Ahojte.
Na koniec roka som si pripravil malý nastrel v podobe Pack-u pre ZSSKC 131. Všetko potrebné je v readme.
Budem sa síce opakovať ....ale.....
Veľká vďaka patrí všetkým čo prispeli, pomohli a dali nejaké tipy.
Icik, Jindřich, Robo, Igor H., Lukyn-CZ, Kevin, 3michal, Paashi
Ďalej chcem poďakovať Pegasovi za poskytnutie niektorých nahrávok a taktiež Pikkovi za povolenie pridať do balíka modely ZSSKC 131.
V readme je tiež uvedené že kabína je zatiaľ funkčná iba na ZSSKC 131 od Pikka. Do ďalšieho updatu budú funkčné aj staré modely.
Ďalej je potrebné používať pri Dvojičkách funkciu Ready To Go. Teda mať nezačiarknuté v nastaveniach "Odstavená lokomotíva"

Som otvorený diskusii k 131 takže ak bude niečo treba poprosím riešiť buď e-mailom info@msts-rw.cz alebo tu do SZ.

Tak a to by bolo asi tak všetko.
Prajem Vám Šťastný Nový rok a veľa úspechov v novom roku 2023.

Zobrazit přílohu 32949
Zdravím všechny, velice díky celeému týmu, toto je věc na kterou jsem se hodně dlouho těšil. Velice děkujeme. Všem bych chtěl také popřát krásný nový rok plný zdraví a pohody. Ještě jednou díky kluci

Tak aj podľa manuálu som to spravil, zapísal do sekcii Engine ten riadok na multisystem a opäť to isté nemôžem ovládať príprahovú mašinu a na zadnej mi dvihne automaticky zadný zberáč po načítaní aktivity.. vôbec nezapnem ani HV ..
Stáhl jsem si aktivitu, do lokomotivy na příprahu jsem vložil parametr MultiSystemEngine ( 1 ) do sekce Engine a vše funguje.

1.jpg

Okej super funguje po pridaní parametru :) ja som mal v zátvorke namiesto čísla 1 - 0 .. a ako to , že nemôžem si prestaviť režim na MIRELI či to nie je vyladené na tých esách ? Diky

Sice se říká, "jak na nový rok, tak po celý rok" ale mám dojem, že glitch, který jsem odhalil, by asi zasloužil určitou pozornost. Potom, co jsem zjistil, že byl obsah balíků na msts.rw předělán, a že vyšli Katr Brejlovci (750.7) a Dvojčata (131), tak jsem se pustil do stahování a testování. Sice mi ještě zbývají otestovat Dvojčata 131, ale už jsem testoval Katr Brejlovce a musím uznat, že AVV fakt dobře funguje. Zkusil jsem např. jestli AVV správně zastaví před návěstidlem s návěstí stůj a zdali AVV zpomalí vlak, když detekuje návěst omezující rychlost. Taky mě mile překvapilo, že si AVV hlídá rychlostníky např. Jedu maximální rychlostí Brejlovce (100 km/h) a přijíždím k rychlostníku s limitem 80 km/h. AVV okamžitě ubere na 80 km/h a drží rychlost. Samo ale AVV nezrychlí, jakmile minu rychlostník s vyšším limitem, musím AVV zadat vyšší rychlost ručně.

Nyní ale ke glitchi samotnému. Když připojím Katr Brejlovce k Esu (Peršanovi, Princezně), tak je pak nemožné v Esu (Peršanovi, Princezně) dát brzdič samočinné brzdy ze závěru. Když ho dám do odbrzďovací polohy, brzdič sám skočí zpátky buďto do nízkotlakého přebití, nebo do vysokotlakého švihu. Většinou v této situaci improvizuji tak, že nechám brzdič v závěru a většinou s Esem (Peršanem, Princeznou) jezdím na automat, takže se s tím jezdit dá, ale není to ono. Správně by měl brzdič samočinné brzdy fungovat v plném rozsahu.
Stejný problém je i u Vectrona. Když je Katr Brejlovec připojen k Vectronovi, tak nejde ve Vectronovi dát páka brždění dále než do poloviny. Když se pokusím ji dát dál, páka brždění skočí zpátky do poloviny. Tohle je upřímně mnohem lepší zlo, než to, co se děje Esa (Peršana, Princezny), protože při jízdě s Vectronem používám AFB a brdzovou páku přitahuju jenom tehdy, když zastavuji.

Pár poznámek
1. Samozřejmě, že jsem si stáhl všechny balíčky z msts.rw, které byli 23. 12. 2022 aktualizovány vč. společného archívu, + balík Katr Brejlovce a Dvojčat 131, takže nic, co bych potřeboval, mi nechybí.
2. Ten glitch se děje jenom s Katr Brejlovci. Když jsem tohle zkusil s Brejlovcem 754 a Banglí 742 z Diesel packu, brzdič samočinné brzdy u Esa (Peršana, Princezny) a brzdová páka u Vectrona fungovali normálně.
3. Vůbec nezáleží na tom, jestli jsem na Mirelu v Katr Brejlovci dokončil D1 test, nebo ne. I tak se to furt děje.

Pro Icika. Teda, ještě jsem se nikdy nesetkal s tím, aby jedna lokomotiva takhle ochromila schopnost druhé lokomotivy brzdit. Samozřejmě, že v tomto případě dokážu improvizovat, ale bude lepší, když mi to bude plně fungovat. Přeci jenom, v tomhle případě můžu snadno udělat chybu a třeba projet návěstidlo na Stůj, což by bylo hodně nebezpečné. Nevím, jestli si s tímhle glitchem poradíš, ale věřím, že jo. Taky by mě zajímalo, co to ten Katr Brejlovec vyvádí, že takhle "svazuje ruce" jiným lokomotivám?

Mohu se k 750.7 zeptat na ovládání ARR a AVV, když potřebuji upravit rychlost jen +5/-5 km/h, například na trati Jihlava-Brno, kde klasické řazení soupravy musí respektovat "dolní" rychlostníky, zatímco AVV si bere parametry tratě, které se uvádí vždy s nejvyšší rychlostí, tj. s horními rychlostníky a mašina je potom kopíruje. Tudíž pro nepřekročení rychlosti je nutno ubrat na nejbližší nižší desítku a podkročit zbytečně rychlost.
Na mašinách s aripotem, Vectronu, Esech je to snadné krokovat po 1 km/h, ale v případě HJP si nelze pomoct a myší není volba tlačítky + a - na klávesnici aktivována. Díky :)

Mohu se k 750.7 zeptat na ovládání ARR a AVV, když potřebuji upravit rychlost jen +5/-5 km/h, například na trati Jihlava-Brno, kde klasické řazení soupravy musí respektovat "dolní" rychlostníky, zatímco AVV si bere parametry tratě, které se uvádí vždy s nejvyšší rychlostí, tj. s horními rychlostníky a mašina je potom kopíruje. Tudíž pro nepřekročení rychlosti je nutno ubrat na nejbližší nižší desítku a podkročit zbytečně rychlost.
Na mašinách s aripotem, Vectronu, Esech je to snadné krokovat po 1 km/h, ale v případě HJP si nelze pomoct a myší není volba tlačítky + a - na klávesnici aktivována. Díky :)
Např. přepnout do manuálu, nechat rychlost spadnout / vyrůst na x5km/h a přepnout zpět do ARR/AVV. Žádaná rychlost se převezme z aktuální. Ale samozřejmě je to provizorní řešení.

Back
Nahoře