CZSK verze 1.7

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Já jen zavírám při odvěšování a pozor pánové, inicializace brzd zkratkou je vám k ničemu u ruĉní brzdy u vozů. Neboli, pokud jak píše Zbyněk urve vozy, může být rád, že mu ještě na spádu neujely. :-) Mně se tak stalo třeba na trati 310 na vlečce v cukrovaru Palhanec, kde jsem zapoměl zabrzdit vozy a ujely mi a konec aktivity.

Neumíš, nejsi v MSTS:
1. Zavřít kohouty
2. Rozpojit hadice
3. Zatáhnout u vozů ruční brzdy (1. a poslední vůz)
Pak až tato funkce co popisuješ.

Přípojíš se tak, že najedeš na vozy, šroubovka se ti svěsí sama, pak musíš spojit hadice, otevřít kohouty, povolit brzdy u vozů a popřípadě vozy odvzdušnit.
ORCZ/OR je původem z MSTS v novější podobě.
Tratě jsou stavěny na základě platformy Microsoftu Train Simulátoru (MSTS) s tím že se vytváří nové modely apod.

Ale o tom se nebavím.
I v ORCZ se dá rozvěsit pomocí dvojkliku spřáhla v záložce F9.

Spojit hadice, otevřít kohouty a další se provádí v realističtějším RW a ne v ORCZ. Stačí F9, dvojklik, následně inicializovat brzdy Shift - a je to.

Ale to je bokem, nepodstatné.

Ptal jsem se na jedno.
Jak svěsit vozy, když po najetí v ORCZ se vozy automaticky nesvěsí. U mne to funguje jen v OR,... a ježdění myši po spřáhle nebo hadicich a hledáním aktivního pole v ORCZ jsem tímto nic nenašel.

Já jen zavírám při odvěšování a pozor pánové, inicializace brzd zkratkou je vám k ničemu u ruĉní brzdy u vozů. Neboli, pokud jak píše Zbyněk urve vozy, může být rád, že mu ještě na spádu neujely. :) Mně se tak stalo třeba na trati 310 na vlečce v cukrovaru Palhanec, kde jsem zapoměl zabrzdit vozy a ujely mi a konec aktivity.
No, lze to jak v OR i v ORCZ v jednoduchosti po zastavení zabrzdit, F9 vyvěsit a po vyvěšení dát přídavnou, inicializovat, mírně dát výkon a odbrzdit přídavnou. Odvěšené vozy na sklonu nejedou a já se po rozjezdu opět nesvěsím.

může být rád, že mu ještě na spádu neujely.
Dane. Mě přece takto ujel Vectron z čekaček ve Vršovicích až k tunelu za mostem Inteligence. Fotky jsem tady dával. Když jsem tu aktivitu jel podruhé, tak jsem si dal pozor a utáhl kliku. Asi po třech hodinách, když jsem jel opět přes Vršovice, tak tam Vectron poslušně už stál.

To se mi také jednou stalo a musel jsem do toho víc praštit.
Vyzkoušel bych jinou kombinaci a pokud ostatní vozidla svěšovat jdou, tak může být chyba v ladění konkrétního vozidla.
Možná máš pravdu.
Třeba jsem do toho málo praštil.
Opatrně jsem najel a následně řádně stlačil a ono nic. Zkusím najet rychleji a uvidíme.

Tak jsem to vyzkoušel.
Najetí v rozmezí 1.-3kmh na vozy, automatické svěšení neproběhlo.
Zkusil jsem i dle návodu F1, nic.

Zkoušel jsem i zapnutí a vypnutí a opětovné zapnutí Shift, ctrl, alt a M pro ruční svěšování a taky nic.
Zkrátka když najedu na vozy, narazniky se dotknout, přidám výkon, aby mi mašina nesjela, zabrzdim, uberu výkon a jak automaticke, tak ani ruční svěšení neproběhlo.
Vozy po najetí nejsou vidět ani v tabulce F9.

Já jen zavírám při odvěšování a pozor pánové, inicializace brzd zkratkou je vám k ničemu u ruĉní brzdy u vozů. Neboli, pokud jak píše Zbyněk urve vozy, může být rád, že mu ještě na spádu neujely. :) Mně se tak stalo třeba na trati 310 na vlečce v cukrovaru Palhanec, kde jsem zapoměl zabrzdit vozy a ujely mi a konec aktivity.
No tě prsk! Tak to bys byl IRL teda v pěkným p*****u! Už tě vidím, jak si všimneš, že vagóny odjíždějí, běžíš do lokomotivy a vyděšeně řveš do vysílačky na výpravčího, že ti ujeli vagóny. Pak chudák výpravčí musí sledovat kam ty vagóny jedou a odklonit je někam, kde nenadělají takovou paseku.

Jinak, když už mluvíte o odvěšování a svěšování, já to dělám takhle, když u vlaku s dvojsilovým pohonem přehazuji diesel zezadu z konce vlaku, dopředu před elektriku:

1. Zastavím na vhodném místě, zabrzdím co nejvíc, a to tak, že dám brzdič do rychlobrzdy a po vyprázdnění brzdového potrubí ho dám do závěru + jako pojistku pomocí "Shift + ů" zatáhnu ručku na všech vozech.
2. Shodím v elektrice smetáky, vypnu topení (pokud bylo zapnuté), HV a pult.
3. Přelezu z elektriky do dieselu, zavřu kohouty, rozpojím brzdové potrubí a odvěsím diesel od vlaku.
4. Nastartuji diesel, povolím dieselu ručku, odbrzdím diesel, přejedu s dieselem před vlak a svěsím diesel k vlaku.
5. Po svěšení zmáčknu klávesu " ' " (apostrof), tím se synchronizují kohouty a spojí brzdové potrubí.
6. Vlezu zpátky do elektriky, vnějším pohledem se ujistím, že jsou všechny smetáky dole a pohledem do kabiny se ujistím, že je vypnutý HV a oba pulty. Poté elektrice vypnu baterii.
7. Vlezu zpátky do dieselu, ujistím se, že je celý vlak zabrzděný a pomocí "Shift + §" povolím ručku na všech vozech.
8. Nakonec zvolím v dieselu směr, zapnu topení (pokud je potřeba), zapnu ARR (AVV u Katr Brejlovce), odbrzdím a vyrazím!

No tě prsk! Tak to bys byl IRL teda v pěkným p*****u! Už tě vidím, jak si všimneš, že vagóny odjíždějí, běžíš do lokomotivy a vyděšeně řveš do vysílačky na výpravčího, že ti ujeli vagóny. Pak chudák výpravčí musí sledovat kam ty vagóny jedou a odklonit je někam, kde nenadělají takovou paseku.

Jinak, když už mluvíte o odvěšování a svěšování, já to dělám takhle, když u vlaku s dvojsilovým pohonem přehazuji diesel zezadu z konce vlaku, dopředu před elektriku:

1. Zastavím na vhodném místě, zabrzdím co nejvíc, a to tak, že dám brzdič do rychlobrzdy a po vyprázdnění brzdového potrubí ho dám do závěru + jako pojistku pomocí "Shift + ů" zatáhnu ručku na všech vozech.
2. Shodím v elektrice smetáky, vypnu topení (pokud bylo zapnuté), HV a pult.
3. Přelezu z elektriky do dieselu, zavřu kohouty, rozpojím brzdové potrubí a odvěsím diesel od vlaku.
4. Nastartuji diesel, povolím dieselu ručku, odbrzdím diesel, přejedu s dieselem před vlak a svěsím diesel k vlaku.
5. Po svěšení zmáčknu klávesu " ' " (apostrof), tím se synchronizují kohouty a spojí brzdové potrubí.
6. Vlezu zpátky do elektriky, vnějším pohledem se ujistím, že jsou všechny smetáky dole a pohledem do kabiny se ujistím, že je vypnutý HV a oba pulty. Poté elektrice vypnu baterii.
7. Vlezu zpátky do dieselu, ujistím se, že je celý vlak zabrzděný a pomocí "Shift + §" povolím ručku na všech vozech.
8. Nakonec zvolím v dieselu směr, zapnu topení (pokud je potřeba), zapnu ARR (AVV u Katr Brejlovce), odbrzdím a vyrazím!

Tak je fakt, že ve skutečnosti se zabrzdí, zatáhne ručka na voze, vyvěsí a vůz se podloží.
V případě pokud vlak.četa nebo posun střeží vůz do 30 minut, to potom čuba a ručka není potřeba na objetí.

Každopádně v OR, ORCZ nejsou potřeba ani na spádu ručky po zabrždění.
Sám jsem zjistil, že když zabrzdím a vyvěsím, vozy se z místa nehnou.
Max. se o centimetry posunou při najetí HV na vozy a to i na spádu.
Tak je to tedy u mne. Faktem je, že v reálu by si to tímto postupem člověk nelejzl při objíždění bez střežení.

Nevím jak v aktivitách, ale v Timetable nesmí být zaškrtnuto v možnostech simulace "manuální svěšování". Pak se mi taky vozy nechtěly připojit. Ale může to být jiná situace.

Nevím jak v aktivitách, ale v Timetable nesmí být zaškrtnuto v možnostech simulace "manuální svěšování". Pak se mi taky vozy nechtěly připojit. Ale může to být jiná situace.
To jsem také vyzkoušel.
Jak zaškrtnuté, tak volné a ani v jednom případě se nic nestane.
Najedu na vozy a to je vše.
Problému se týká jen v ORCZ.

Není možná, tak máš něco špatně, buď vve wag souboru, ale s tímhle problémem jsem se nesetkal ani u nevyladěných vozů. Teď jedu test aktivity, kde je jak uprostřed nájezd na soupravu, v Bohumíně opět a svěsí se vše na první dobrou. A nikdo jiný tento problém ani nehlásil, takže to bude něco v tvojem PC.

Tu volbu manuální svěšení nedoporučuju používat. Není to hotové a Jindřich to tam dal hlavně kvůli MP.

Back
Nahoře