Já jen zavírám při odvěšování a pozor pánové, inicializace brzd zkratkou je vám k ničemu u ruĉní brzdy u vozů. Neboli, pokud jak píše Zbyněk urve vozy, může být rád, že mu ještě na spádu neujely.

Mně se tak stalo třeba na trati 310 na vlečce v cukrovaru Palhanec, kde jsem zapoměl zabrzdit vozy a ujely mi a konec aktivity.
No tě prsk! Tak to bys byl IRL teda v pěkným p*****u! Už tě vidím, jak si všimneš, že vagóny odjíždějí, běžíš do lokomotivy a vyděšeně řveš do vysílačky na výpravčího, že ti ujeli vagóny. Pak chudák výpravčí musí sledovat kam ty vagóny jedou a odklonit je někam, kde nenadělají takovou paseku.
Jinak, když už mluvíte o odvěšování a svěšování, já to dělám takhle, když u vlaku s dvojsilovým pohonem přehazuji diesel zezadu z konce vlaku, dopředu před elektriku:
1. Zastavím na vhodném místě, zabrzdím co nejvíc, a to tak, že dám brzdič do rychlobrzdy a po vyprázdnění brzdového potrubí ho dám do závěru + jako pojistku pomocí "Shift + ů" zatáhnu ručku na všech vozech.
2. Shodím v elektrice smetáky, vypnu topení (pokud bylo zapnuté), HV a pult.
3. Přelezu z elektriky do dieselu, zavřu kohouty, rozpojím brzdové potrubí a odvěsím diesel od vlaku.
4. Nastartuji diesel, povolím dieselu ručku, odbrzdím diesel, přejedu s dieselem před vlak a svěsím diesel k vlaku.
5. Po svěšení zmáčknu klávesu " ' " (apostrof), tím se synchronizují kohouty a spojí brzdové potrubí.
6. Vlezu zpátky do elektriky, vnějším pohledem se ujistím, že jsou všechny smetáky dole a pohledem do kabiny se ujistím, že je vypnutý HV a oba pulty. Poté elektrice vypnu baterii.
7. Vlezu zpátky do dieselu, ujistím se, že je celý vlak zabrzděný a pomocí "Shift + §" povolím ručku na všech vozech.
8. Nakonec zvolím v dieselu směr, zapnu topení (pokud je potřeba), zapnu ARR (AVV u Katr Brejlovce), odbrzdím a vyrazím!