CZSK verze 1.7

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Navážu na Mustanga (218): pokud situaci s prostředky OR přirovnám k automobilismu, tak v podobě OR-CzSk se nám dostal do rukou mercedes, který ale servisujeme v dílnách pro trabanty (MSTS). Nebo - v případě TSRE - maximálně v nedostavěném servisu, jen částečně vybaveném.
S každou novou podobou OR a změnou operačního systému vč. zdokonalením hardware nám ubývají i ty trabanťácké dílny, bohužel. Omezení dnes již klasických nástrojů typu Activity Converter, ConBuilder, Train Store aj. zjistil každý, kdo je někdy používal. Jistě - máme jakýsi editor souprav v TSRE, ovšem jsem schopen s ním zkontrolovat a editovat složení vlakových souprav a jejich rychlou náhradu v rámci aktivity (stroj za stroj ve všech dotčených CON), kompletaci modelu (zvuky, kabiny, modely) a další věci, které výše uvedené nástroje poskytovaly? Existuje snad nástroj, který by např. v rámci TSRE-5 dokázal otevřenou aktivitu automaticky zabalit do archívu (viz APK) a to jen toho obsahu, který k aktivitě přináleží, nebo jinou např. z webů aktivitářů rozbalit a příslušné soubory dosadit do patřičných složek bez nutnosti nějakého potencionálně riskantního přesouvání a kopírování obsahu?
Ano, ale nástroj APK funguje jen na pozadí MSTS-AE. Jehov uživatelů však pomalu ubývá a je v podstatě jen jednou z trabanťáckých opraven, která je ještě v omezené míře použitelná k stavění tratí a navrhování aktivit. Tudy cesta nevede - když mercedes, tak i mercedesácký servis! Žádné hardwarové či softwarové podmínky a vychytávky, žádné úpravy zásahy, zvláštní ovladače.
Mluvilo / psalo se o tom již několikrát - nulové odezvy, minimální diskuze, několik lajků. Už i někteří zapřisáhlí odpůrci TSRE-5 začali koukat do budoucnosti a rádi by pro svou tvorbu používali jiné nástroje než ty, které vznikaly nejméně před 15 lety. To je od nich opravdu pokrok...;)

Zdravím
a přidám svoje zkušenosti.
Tvorba aktivit výhradně v AE MSTS. Zde mám v Trainsetu jen 810, s kterou vytvořím všechny .con do aktivity. Vše překopíruji do ORCZSK.
Soubory .con pak předělám v TSRE Consist. Pokud bych chtěl někomu aktivitu poslat, tak sbalím (např. v Zipu) a pošlu všechny potřebné adresáře.
U TSRE Consist mi nejvíce vyhovuje test na "BROKEN" soupravy, které se zde pak velmi jednoduše zeditují.
Myslím, že tento postup využívají i další, mnohem zkušenější aktivitáři, než jsem já.
Pochopitelně bych uvítal kvalitní a funkční editor aktivit v OR a to alespoň s takovými funkcemi, jako má AE MSTS.
Ale už tu bylo x krát napsáno, že to jsou akorát naše sny.
Tak se omlouvám za delší úvahu starého dědka ............ :cool:

Zdravím
a přidám svoje zkušenosti.
Tvorba aktivit výhradně v AE MSTS. Zde mám v Trainsetu jen 810, s kterou vytvořím všechny .con do aktivity. Vše překopíruji do ORCZSK.
Soubory .con pak předělám v TSRE Consist. Pokud bych chtěl někomu aktivitu poslat, tak sbalím (např. v Zipu) a pošlu všechny potřebné adresáře.
U TSRE Consist mi nejvíce vyhovuje test na "BROKEN" soupravy, které se zde pak velmi jednoduše zeditují.
Myslím, že tento postup využívají i další, mnohem zkušenější aktivitáři, než jsem já.
Pochopitelně bych uvítal kvalitní a funkční editor aktivit v OR a to alespoň s takovými funkcemi, jako má AE MSTS.
Ale už tu bylo x krát napsáno, že to jsou akorát naše sny.
Tak se omlouvám za delší úvahu starého dědka ............ :cool:
Podobně to dělám také a se mnou spousta dalších... Rozbalím, někam nakopíruji. Musím někam uklidit nepotřebné CON a PAT. Po opravě a dokončení ACT zase všechno nakopírovat do složky příslušné aktivity, tedy ACT, TRF, CON, SRV, PAT... Hezky to celé zabalit a někam strčit. Pokud znáš v rámci MSTS-AE, stačí ti na to vše volba "Zabalit..." a o zbytek se nemusíš starat. Pokud sis někam uklidil nepotřebné soubory (např. přes TrainStore), stačí ty z aktivity smáznout. a TrainStore ti zase vrátí na místo jiné CON, PAT, ENG, WAG.... Jednoduše, přehledně na jedno cvrnknutí.

Zdravím
a mám dotaz na znalce-strojvedoucí. Je podle reálu, že např. u loko cd_754074 zhasíná modré světlo LVZ přesně každé 3 s a tím je nutné takto často obsluhovat tlačítko bdělosti ?
Prozradí někdo, kde a jak tento interval změnit ?

Jo zkontroluj to Dane. Vždyť to šlo bez problémů.
Já jsem s tím nikdy žádné potíže neměl a dokonce jsem umisťoval vozy z The Train PKP Historiczne a zy jsou INC a consist tam bormálně byl, jen v AE to zobrazovalo kuličku místo vozu. Jdu na to.

Obrázek jsem zesvětlil, tak se neděste barev, ale Loose Consit tam mám.
loosecon.jpg
Hned první souprava a podotýkým, doufám, že dotyčný nesáčkuje loose consist místo AI vozů odstavených ve stanici, tam, pokud se překročí limit, může nastat chyba a aktivity se takto netvoří. Takže funguje a pokud bych narazil na problém ozvu se, čeká mne nějakých 15 hodin jízdy v obou dílech chystané aktivity. Ještě jdu vyzkoušet klíče, jestli to s němi vůbec umím. :)

Pokud někomu nepojede mašina po přechodu na stanovišti, tak vězte, že se do update dostala novinka v přenosu klíče pultu.

CTRL + K nejprve zasune klíč a znovu stisknutí až do druhé polohy ho aktivuje.
Opětovné stisknutí CTRL + ALT + K klíč postupně deaktivuje a klíč pak putuje přímo do fírovo kapsy.
Aby ho fíra mohl použít na druhém stanovišti, musí ho mít přeci sebou při přecházení. ;)
Tak jak jsem myslel:
Píše to na mně anglicky a nevím, co dělám blbě.
Hektor 721, chci zmměnu stanoviště (je to vlastně jen efekt:
Stsknu Ctrl+Alt+k a OR mi vypíše česku odstavení pultu.
Přejdu. To se povede, ale pak maškám Ctrl+K a něco to po mě chce anglicky a mačkám dokola a furt stejná hláška. Nebyl kdysi klíč Alt+K?

Zdravím
a mám dotaz na znalce-strojvedoucí. Je podle reálu, že např. u loko cd_754074 zhasíná modré světlo LVZ přesně každé 3 s a tím je nutné takto často obsluhovat tlačítko bdělosti ?
Prozradí někdo, kde a jak tento interval změnit ?
info od Davida Hájka

6s svítí modrá
- Zhasne modrá
Doba 10 až 11s - čas na reakci
- Houká houkačka
5,5sek - čas na reakci
- Zapůsobí rychlobrzda

Zhasne modrá a 5,5s je interval pro stisk bdělosti, přitom houká houkačka
6 sekund sviti modrá

Opakovač – světla
Horní Žlutá

Návěst Výstraha - Svítí pořád
Návěst - Modrá nesvítí

Stůj
Návěst stůj - Pokud jedu svítí, když zastavím po 3 minutách zhasne
Návěst - Modrá svítí/zhasíná (viz časy)

Volno
Návěst - Svítí pořád
Návěst Modrá nesvítí

Mezikruží
Návěst mezikruží - Svítí pořád
Obsluhuješ bdělost
Návěst Modrá - svítí/zhasíná (viz časy)

Zdravím
a díky za info.
Ty 3 s jsou na nekódované trati bez přenosu návěstí.
Přeci jen těch 6 s už je lepší. Pokud to půjde někde nastavit ....................

Tak jak jsem myslel:
Píše to na mně anglicky a nevím, co dělám blbě.
Hektor 721, chci zmměnu stanoviště (je to vlastně jen efekt:
Stsknu Ctrl+Alt+k a OR mi vypíše česku odstavení pultu.
Přejdu. To se povede, ale pak maškám Ctrl+K a něco to po mě chce anglicky a mačkám dokola a furt stejná hláška. Nebyl kdysi klíč Alt+K?
Češtinu dodám později. Přecházet mezi stanovišti nebo lokomotivami jde i bez klíče v kapse. Pokud chceš ale aktivovat pult tedy řízení, musíš ho mít v kapse a pak ho zastrčit do pultu (vše jen virtuálně kvůli absenci animaci!). V diagnostice F5 je vidět stav klíče (spínač pultu).
Mašiny jako Hektor mají jen jedno stanoviště a proto nechápu, proč autor udělal stanoviště 2. To program samozřejmě mate. S tím budete muset nějak žít nebo to druhé stanoviště vyhoďte.

Obrázek jsem zesvětlil, tak se neděste barev, ale Loose Consit tam mám.
Zobrazit přílohu 32379
Hned první souprava a podotýkým, doufám, že dotyčný nesáčkuje loose consist místo AI vozů odstavených ve stanici, tam, pokud se překročí limit, může nastat chyba a aktivity se takto netvoří. Takže funguje a pokud bych narazil na problém ozvu se, čeká mne nějakých 15 hodin jízdy v obou dílech chystané aktivity. Ještě jdu vyzkoušet klíče, jestli to s němi vůbec umím. :)
Já těch looseconsist vozidel testoval přes 300 na jednom nádraží. A vše šlo plynule a hladce. Žádný pád.

Iciku, nebudu to dál rozebírat, prostĕ se takhle aktivity nedĕlají. Nemusí to kousnout AE MSTS. Nezapíše je dole do act. souboru. To, že se upravil ORCZ, aby skousl tuhle neumĕtelinu v aktivitách je vĕc druhá. Navic pokud jedu dvakrát stejným nádražím nehezká. Kdysi jsme se kvůli tomuhle zhádali jak ... :-) Prostĕ se smiř s tím, že mají aktivitáři svoje opodstatnëné postupy a Loose Consisty se využívají pro spolupráci s hráčem. Hlavní ale je, že se normálnĕ zobrazuní. Pokud bude človĕm tvořit dle návodu na tvorbu aktivit zde na fóru, nemĕl by být problém.

2 stanoviśtĕ jsou kvůli animací, samozřejmĕ, že má mašina jen jedno. Ale já neumím to rozchodit, nĕco dĕlám blbĕ. Jibak mi to neva.

Tak něco ti tam blbne. už jsem se rozjel ale musel jsem:
1. krok - Ctrl+Alt+K a vypsalo mi "spořič pultu vypnutý" takže hovadina
2. krok - zkoušel jsem zařadit dopředu a zpět, páka se hýbe, ale ORCZ nevypisuje pozici vpřed ani vzad.
3. Krok - Ctrl+Alt+K a or vypisuje anglicky a tuším pult In nebo co.
4. krok - Ctrl+E
5. krok - Ctrl+k a pak znovu Ctrl+K a rozhe jsem se.

Tak tohle mi fakt normální nepříjde, to abych si dělal školu z klávesových zkratek. To už fakt bylo schudnější co bylo předtím a tam bylo vše vyblokované a nešlo ani přejít. Takhle fakt človek netuší co se děje.

EDIT:
Schválně vyzkoušeno ještě jednou na stanovišti 721
Ctrl+Alt+K, česká hláška, přechod na 2. stanoviště, kl. Ctrl+E, pokus zastrčit klíč Alt+K a furt stejná hláška, návrat zpět na stanoviště, Ctrk+E, zaramplování pákou směru, Ctrl+Alt+E, anglická hláška o vyřezení pultu a přechod a pak už jsem klíč zasunul.

TVL, tohle je fakt na... Takže místo testu aktivity, jsem tady dvě hodiny přemýšlel, co dělám blbě...

Pokud někomu nepojede mašina po přechodu na stanovišti, tak vězte, že se do update dostala novinka v přenosu klíče pultu.

CTRL + K nejprve zasune klíč a znovu stisknutí až do druhé polohy ho aktivuje.
Opětovné stisknutí CTRL + ALT + K klíč postupně deaktivuje a klíč pak putuje přímo do fírovo kapsy.
Aby ho fíra mohl použít na druhém stanovišti, musí ho mít přeci sebou při přecházení. ;)

Tak co, další otravná blbina co?
To rozhodně není žádná otravná blbina! Naopak, to dodává ještě víc realizmu. Takhle můžu předstírat, že jdu ven z kabiny, například promluvit si s jiným členem posádky a kvůli bezpečnosti jsem vytáhl klíč z pultu.

To rozhodně není žádná otravná blbina! Naopak, to dodává ještě víc realizmu. Takhle můžu předstírat, že jdu ven z kabiny, například promluvit si s jiným členem posádky a kvůli bezpečnosti jsem vytáhl klíč z pultu.
To je fakt důležité při hraní aktivity...

Tak tady je video, Iciku, buď to oprav, ať to funguje pořádně, ne pokus omyl, ať mohu normálně jezdit aktivity a testovat, nebo to vrať zpět. Tady je video, co to dělá, je to pokus omyl a zatím, neříkám špatný nápad, ale v tomto stavu zdržování u hry aktivity.

Back
Nahoře