CZSK verze 1.7

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Ahoj, jen bych se rád zeptal na přímočarou brzdu. Po včerejší aktualizaci mi přestala fungovat na všech mašinách - nedělal jsem žádné úpravy engu a pod..... Pro ovládání OR používám RailDriver. Do včerejška vše v pohodě, ale po provedené aktualizaci na 1.7.150 (22.11.2022) mi páka nereaguje. Nevíte čím to je? Zkoušel jsem pro kontrolu ver. 1.6 a tam je vše ok.
Zkus ten RailDriver. Mělo by si to už načítat pozice.

Jsi hnusný, protože, kolik je ti let? Mě 65. Já nemám zadrátované ani do Střelic, tak se nediv mé poznámce.
Mno... musím se přiznat, že dráty do Střelic v ofiko verzi také nebyli, tak jsem je doplnil, aby to odpovídalo realitě. Ty dráty mezi Třebíčem a Jihlavou jsou ale čistě fiktivní. A ani jsem netušil, že je ti 65. Mě je o 40 míň, takže si rozhodně zasloužíš respekt a musím se přiznat, že jsem byl fakt hnusný. Tak teda soráč, že jsem na tebe vyjel, neznal jsem tvůj věk, jinak bych tohle fakt neudělal.

Ahoj, pokud si upravuješ trať, tak autor nemůže vědět, že jsi si někde dodělal svoje úpravy. Za druhé, ale potom nemáš ofiko standartní trať jako všichni a nemůžeš hlásit chyby, kdyýž ti na trati něco nefunguje, teď je to třeba zálečitost ladění, ale jindy to může být něco s tratí a nemáš stejnou verzi, jakou propaguje a vydává autor.
Hele, na chybu kterou jsem popsal a nahlásil, nemá mapa vliv, zkoušel jsem to i na ofiko mapě tratě 183 a tam Open Rails spadl taky. Ofiko mapa tratě 323 - taky Open Rails spadl. Ofiko mapa ŽSR 191-193 - taky spadl. Jediná mapa, kterou jsem zmodifikoval je mapa trati 240, ostatní mapy jsou ofiko; bez úprav. Navíc soudě podle screenshotu, který před chvílí Icik poslal, se to padání snaží opravit. Snad se mu to povede.

Pro Icika: Nemám ani potuchy, co se stalo, ale předtím jsem s vlaky s dvojsilovým pohonem obsahující Vectrona a Brejlovce normálně jezdil, a žádné problémy nebyli. Doufám, že si povede zjistit, proč Open Rails padá. Holt budu muset Vectrony dočasně odstavit, než se to vyřeší.
Zkus to. Mělo by to být už ok.

Hele, na chybu kterou jsem popsal a nahlásil, nemá mapa vliv,
Tak teď si pro změnu přečti pořádně co jsem napsal ty. :) Já jsem jen upozornil, že to příště může být tratí a
i kdýž v tomto případě ne. Takže pokud hlásím nějakou chybu, testují a hlásím ty ofiko. Jak si popsal teď. Nvíš, zda je chyba v trati, nebo ORCZ.

Co to tam máš Dane za koko...tinu? Tohle blbne můj kód a on si pak myslí, že tam jsou 2 notche místo 1.
Kdo dělal ten eng??????!
Pokud to smažeš, tak to bude fungovat. Bez koko...tin.
Zobrazit přílohu 32499
A že to jelo předtím? Já tomuhle fakt vůbec nerozumím a přiznám se, že ten eng je buď klon z Jackova nebo nevím, to je přesně ono, když se nedá tahat přímo z webu a vznikají tyhle vynucené duplicity. :-) Dík moc, jdu vyzkoušet.

Dane, já ti upravovat nebudu. Za chvíli přijdeš s tím, abych ti naladil celý trainset. NE!
To neumíš smazat ten zdvojený ovladač přímočinky + bs2?

Tak teď si pro změnu přečti pořádně co jsem napsal ty. :) Já jsem jen upozornil, že to příště může být tratí a
i kdýž v tomto případě ne. Takže pokud hlásím nějakou chybu, testují a hlásím ty ofiko. Jak si popsal teď. Nvíš, zda je chyba v trati, nebo ORCZ.
No jo, tak to mi uteklo! Tak příště radši použiju k testu ofiko mapu, ne zmodifikovanou. Jak je sakra možný, že mi tohle nedošlo?! (-‸ლ)

Dane, já ti upravovat nebudu. Za chvíli přijdeš s tím, abych ti naladil celý trainset. NE!
To neumíš smazat ten zdvojený ovladač přímočinky + bs2?
Promiň, něvěděl jsem, že to dá tolik práce, já na to hovno vidím a proto se v tom nehrabu, víš, uděláte změny v OR a vše beru, je to super, ale když tě o něco požádám, nemusímš mně takhle odpálkovat, nemusíš mi ladit trainset, ale ať jsem oslovil Jacka, Josefa, Igora, dříve i Taxe, jakéhokoliv modeláře, když jsem makal na skinech a kohokoliv z party okolo vlaků, nikdo mně takovou slušnou formou neposlal do řiti.

Upravovat ti to rozhodně nebudu.
Na druhou stranu netuším, kolik takových opičáren máš/máte v trainsetu. Vymyslel jsem proto způsob jak to očůrat.
Doufám, že to nebude zlobit. Verze 152 je v update.

Já už to mám opravené. To je právĕ ten průser, co tady píšu furt. Tři pr.ele různých variant eng a wag souborů. Tohle právĕ kdysi řešil základ TBPa z nĕj se odvozovaly kopie pro skiny a tak. Teđ jde sice ORCZ dopředu, to je jasná vĕc, ale co se chaosu v trainsetu týká, vrací se to do prvopočátků MSTS. Když Džordž dĕlal bin, dával vždy mustr, co kam. Za tohle samozřejmĕ vývojáři nemohou, ale je to peklo, my co vydáváme aktivity, tak s tímhle bojujem dnes a dennĕ. Jinak jsem vyhel na trať a uvidím, co ten přestup.

Jenže tady nejde o nějaké vylepšení, pro které by se muselo něco nuceně předělávat. Tady jde o odkrytí chyby - bordelu v engu. A já to zase zametl pod koberec tím, že naprogramuju očůrávku. Tohle mě mrzí.

Tohle mě mrzí.
Však jsem psal, za chyby nemůžeš, ani za to, kolik je duplicit. Tohle se bude muset stejně nějak vyřešit. Snad se to časem nějak vystříbří. Nic, zpět do motoráku a jízda směr kritické místo přestupu.

Je to vlak s dvojsilovým pohonem!!! Ve stanici Střelice (tam vedou dráty IRL) přehodím Brejlovce před Vectron, na MIRELu ve Vectronovi nastavím režim ZAV, vlezu do Brejlovce, a jedu dál pomocí Brejlovce, zatímco nečinný Vectron se veze za Brejlovcem. V Třebíči (Ano, vím, že IRL není v Třebíči elektrika, ale na mapě tratě 240 jsem ji pomocí TSRE5 traťového editoru doplnil. Je to malá fiktivní úprava a výsledek mého samoučení se s TRSE5 traťovým editorem) přehodím Brejlovce zpátky dozadu, zhasnu Brejlovci motor, vlezu do Vectrona, nastavím na MIRELu režim PRE, a jedu dál pomocí Vectrona. Navíc vůbec nezáleží na jaké mapě jsem. Open Rails při kombinaci Vectron-Brejlovec spadne tak jako tak.

Nechci být hnusný, ale příště si příspěvky přečti pořádně! A pokud ti něco nesedí, nebo něčemu nerozumíš, neboj se dotyčného zeptat. Určitě se ti to pokusí vysvětlit, jak nejlíp může.
Ono je jedno, jestli si někde doplníš dráty. Pokud je trať správně nastavená co se týče napaječek a úseků napájení, tak Ti úprava TSRE nepomůže. Schválně se jdu na to podívat :D

Tak teď (podle stavu trati bez Tvých úprav) už se nedostaneš s Vectronem ani do Střelic. Budeš muset přepřahat v Heršpicích ;)
Jó, tak je to v ofiko verzi. Ale jelikož ta neodpovídá realitě (IRL je elektrifikace zavedena až do Střelic. Ověřoval jsem si to přes mapu elektrifikace železnice z roku 2021), tak jsem elektrifikaci směrem do Střelic dosadil. Na mapě trati 240 je to docela snadné, protože v té Open Rails používá defaultní drát, takže do úseku, který jsem chtěl "elektrifikovat," jsem jen přidal v editoru sloupy. Nevýhodou toho defaultního drátu ale je, že se ukazuje i v úsecích, kde nemá být elektrifikace zavedena ("levituje" nad tratí). Já ale dělám, že tam není a podle toho jednám.
Jo a než se do mě pustíš, je mi 50.
Tím se nezaobírej. Už mi to se Zbyňkem Šemorou stačilo. Holt jsem se na něho neměl utrhovat.

pokud si upravuješ trať
tak tato se už nesmí aktualizovat. Dobré vědět. Protože když změním jenom statický objekt, tak se nic neděje kromě toho že zmizí vlastní úpravy například TV. Ale pokud změním nějakou kolejnici, pak je to už neopravitelné, jedině stará záloha originálu. Nedávno se mi to stalo omylem. Nástroji TSRE5 jsem to sice vyčistil, ale poté už nešel spustit MSTS editor ani editor aktivit. Hned to padlo.

Back
Nahoře