CZSK verze 1.7

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Poukazuje se na 451, která není absolutně laděná.
Mě kdysi poslal naladěnou Josef. Jenomže mě tenkrát shazovala hru a pak jsem já blbec zjistil, že vyjíždím z Prahy hl.n a mám nastavenou viditelnost 10km :) :) To jsem měl proto, abych viděl z vlaku od Šakvic vygenerovanou Pálavu. A viděl. Tam to nepadalo. Pak jsem to zkrátil na 4000m, to stačí.
Ráno jsem Josefovu oprášil, udělal consist, ale jsou tam problémy, nereaguje série, musí se až na paralel. Ale také mu tam zasahovaly nadproudy. Určitě to není jednoduché naladit vzhledem k těm narafičeným poruchám zde. Ale B1 a B2 mu šlapala. Jenomže pak jsem si vzal tu svou a s tou se mi jezdilo lépe, jak jsem byl zvyklý z reálu. :) Až na tu kontrolku Poruchy, která má vždy po dokončení nakrokování na hospodárný stupeň zhasnout. Když zůstane svítit na paralelu, znamená to, že se někde zasekl kontroler. Pak se muselo do strojovny a ručně jej prohnat přitažením správného relátka a často to pomohlo. A za další, když se v reálu točí kolem zpět, tak zůstává poslední nastavený výkon (série, paralel chunty) až do polohy M. Až přestavím do nuly, tak teprve potom mašina spadne z výkonu a okamžitě nastane odpojení od trakce. Tohle v MSTS nešlo. Tady v OR by jste to možná dali dohromady, ale s tím se už asi nikdo zabývat nebude. Také je škoda, že kabinu s vysokým rozlišením už nikdo nenafotí. Je tady vidět, že byla poplatná své době. Ale takových kabin je víc.

Jo. Koukal jsem, jak je to v Retz a napětí je 25kV. Tedy 1116 nechat jako střídavky a 1216 jako dvousystémovky 25kV/3kV, to samé 371.

Ale tímto jsem zjistil chybu u lokomotiv 150 a 151. Blbec jsem nasměroval do:
Include ("..\\..\\common.inc\\350\\350Engine_data.inc")
a má tam být
Include ("..\\..\\common.inc\\350\\150Engine_data.inc")

Jenomže škoda, že takto nemám ostatní x6x Budu muset každou rozklikávat. Respektive větší polovinu už mám. tedy to zvládnu.

Kabina by se určitě dala nafotit po domluvě se správcem muzejní 451. ;) Pokud vím, mají ji v Šumperku, nebo Olomouci a asi bude dobře opravená... Ale pro mě je priorita lobbing za CZSK 151/350, takže nikoho neukecávám, i když bych 451 taky rád. :cool:

Ukecat tady nejde nikoho, jako ani mě, abych pro někoho postavil jeho vysněnou trať. To musí vždy někdo chtít sám a hlavně, mít na to.

Musela by se nafotit kabina, musel by se naprogramovat zcela nový kontrolér a možná další prvky. Pak by nám Zbyněk musel posílat rady ohledně ladění a chování stroje. Jako reálný by to mohlo být. Ale kdo to nafotí? I Doda v našem týmu bych musel přesvědčit, že ji publikum opravdu chce.

Tak panťáky určitĕ, vždyť to byly páteřní vozy na našich tratích. Nejsem si jistý, ale 460 a 560 je pro ORCZ? Ta si taky zaslouží pozornost.

Také se přimlouvám. 451 se tu nedávno řešila, myslím, že se na to dával nějaký upravený eng, já sám jsem ho ale ještě nezkoušel. Bylo to někde v tom vlákně, kde se řešilo vypadávání EDB u 451.
Jop to jsem řešil já. Původně jsem ale chtěl dosadit centrální ovládání dveří. Pak jsem zjistil, že se původní MSTS eng soubor pere s tím dodaným Open Rails eng souborem. Původní MSTS eng soubor šel ven a už mi centrální ovládání dveří funguje a EDB nevyhazuje HV nadproudem. Čistě teoreticky by u Žabáka mohla nadproudovka bouchnout, kdybych zapnul EDB na stupeň B2 při rychlosti větší než 90 km/h. Nedávnou modifikací eng souboru pro Žabáky, které mám, bylo odstranění řádku "EDBIndependent (1)." Původně jsem si totiž myslel, že Žabák dokáže zapnout EDB i se smetáky dole, ale Josef Vogeltanz mě opravil, že ani náhodou, protože k zapnutí EDB musí jet motorgenerátor (je prý potřeba nabudit trakční motory do režimu brzdy a k tomu jsou zapotřebí přídavné obvody, napájené motorgenerátorem), a se smetáky dole motorgenerátor nejede, takže není nic co by EDB zapnulo. Čistě teoreticky by to šlo těsně po shození smetáků, kdy motorgenerátor dobíhá setrvačností, ale těžko by se to simulovalo v Open Rails, takže se budeme držet toho, že když jsou u Žabáka smetáky dole, EDB prostě nefachá a musí se brzdit vzduchem.
Musela by se nafotit kabina, musel by se naprogramovat zcela nový kontrolér a možná další prvky. Pak by nám Zbyněk musel posílat rady ohledně ladění a chování stroje. Jako reálný by to mohlo být. Ale kdo to nafotí? I Doda v našem týmu bych musel přesvědčit, že ji publikum opravdu chce.
Tak jestli chceš ty udělat realisticky sladěného Žabáka, tak já ti v tom osobně bránit nebudu. S fotkama kabiny ale ode mně nepočítej, nevím jestli je ten muzejní exemplář Žabáka ještě funkční, protože muzejní exemplář letos moc retro-jízd nejel a já měl nějaká důležitá zařizování, takže na jeho retro-jízdy jsem neměl čas. Co se jedná o Doda a naši komunitu, založím anketu a nechám komunitu, ať to odhlasuje. Pokud bude většina z nás pro, určitě na to Dodo kývne.

Ahoj.
Tak potvrzena chyba, co jsem o ní psal. Hned na začátku aktivity mám cca 20 sec. odbíjení zvonů na kostele ve WAVu a sitace je taková:
Spustím aktivitu, hned odkliknu pauzovou nabídku a zvuk jde slyšet.
Spustím aktivitu a nechám to viset na pauze, cca 2 minuty a po spuštění je ticho.

To samé, když jede jakýkoliv wav a ty pozastavíš, tak on odezní i pod pauzou, je to stejné, jako tomu bylo kdysi před opravou s topením, kde když jsi pozastavil aktivitu, topení furt vytápělo vozy, kde jsi měl pak i 70 stupňů.

Schválně si udělej miniaktivitu, kde dáš časovou událost 0 vteřin od začátku aktivity, tím se ti zvuk spustí hned a dej si tam jakoukoliv skaldbu, třeba i umuziku a nech to viset na pauze, pokud tam dáš písničku, která ma pět minut a 3 minuty pauzu neodklikneš, a pak spustíš, písnička už bude 3 minuty v háji a dohrajou ti pouze dvě. Když odklikněš hned a po dvou minutách dáš pauzu a spustíš po pěti, už neuslyšiš zbytek. :)

...
Tak jestli chceš ty udělat realisticky sladěného Žabáka, tak já ti v tom osobně bránit nebudu. S fotkama kabiny ale ode mně nepočítej, nevím jestli je ten muzejní exemplář Žabáka ještě funkční, protože muzejní exemplář letos moc retro-jízd nejel a já měl nějaká důležitá zařizování, takže na jeho retro-jízdy jsem neměl čas. Co se jedná o Doda a naši komunitu, založím anketu a nechám komunitu, ať to odhlasuje. Pokud bude většina z nás pro, určitě na to Dodo kývne.
Tak to je super!!! Už to chtělo někoho, kdo to tu pořádně rozjede! :p

Zdravím
a přikládám námět k diskuzi :
Navrhoval bych, aby po spuštění hry se nabízela varianta Ne místo Ano pro provedení aktualizace.
Určitě nejsem sám, komu se občas "povede" odkliknout volbu, kterou nechci.
A není lepší zopakovat spuštění hry s aktualizací, než ztratit uložené rozehrané aktivity, kdy jde o pozice třeba po odehrání i několika hodin ?

Navrhoval bych, aby po spuštění hry se nabízela varianta Ne místo Ano pro provedení aktualizace.
Ahoj.
NEMĚNIT v žádném případě.
To by jsi byl jak v Bulharsku, kde na ano, kývou hlavou jako ne. :) Tohle je správně a je jen tvůj problém, že to odklikneš. Jestli mohu poradit, zálohuj si aktuální verzdi, stačí zabalit do RAR ceslou složku s aktuálním ORCZ. Vždyť tam máš ANO = aktualizovat, NE = aktualizovat později. Tak nad čím spekuliješ? ;)
ORCZRAR.jpg

Ahoj,
jen mně šlo o to, že v případě realizace navržené změny se předejde "nechtěné" aktualizaci.
Nechci v žádném případě vyvolat nějaký spor, ale (bez rejpání) nevěřím, že se každodennímu uživateli PC nikdy nepodařilo odkliknout nechtěnou volbu. :)
Jinak dík za návod k ukládání verzí.
P.S. : napsal jsem jasně, že jde jen o námět k diskuzi a nikoliv o příkaz nebo žádost o změnu.
Jinak advent - pohoda ......

P.S. : napsal jsem jasně, že jde jen o námět k diskuzi a nikoliv o příkaz nebo žádost o změnu.
Jinak advent - pohoda ......
Jasně, v pohodě. Jinak ale přeci takhle mášdělané všechny aktualizace u programů. Chci: ANO, nechci: NE. Tak proto mne zarazilo, že se tím vůbec někdo zabývá, Normální standart. To, že jsem kopyto a dám automaticky ANO, už je můj problém a proto ty zálohy. A víš, kolkrát jsem aktualizoval a pak si vzpoměl, že jsem v polovině aktivity na jiné trati, kterou jsem měl odhozenou bokem... :) Myslím, že jsou důležitější věci, které momentálně v CZ verzi fungují z poloviny, viz problém s WAV soubory, :) Kdyby to dělalo, jen v pauze, tak OK, ale mám dojem, že ono to dělá, i když skočí písemná událost a hra je tak pozastavená, poněvač si ji musím pořádně přečíst co mám dělat. Tohleještě prověřím.

Zdravím
a přikládám námět k diskuzi :
Určitě nejsem sám, komu se občas "povede" odkliknout volbu, kterou nechci.
A není lepší zopakovat spuštění hry s aktualizací, než ztratit uložené rozehrané aktivity, kdy jde o pozice třeba po odehrání i několika hodin ?
Ahoj,
já jsem se fakt blbě vyjádřil.
Myslel jsem to tak, že po spuštění hry bude explicitně nabízena varianta "Ne". Ale napsal jsem to tak, aby volba "Ne" znamenala provedení aktualizace.
To bych opravdu nechtěl ..........

Kdyby to dělalo, jen v pauze, tak OK, ale mám dojem, že ono to dělá, i když skočí písemná událost a hra je tak pozastavená, poněvač si ji musím pořádně přečíst co mám dělat. Tohleještě prověřím.
Takže bohužel to dělá jakékoliv pozastavení hry i s infohláškou, jako časová a poziční událost.

K těm aktualizacím - jakmile já nebo Jindřich vydá update, neznamená to automaticky, že vám nepojede uložená hra. Pokud vás OR CZ/SK upozorní na nekompatibilitu uložné pozice, není od věci ji přesto zkusit nahrát. Většinou bude fungovat. Ale zálohovat si každou třeba 10-tou verzi není špatný nápad.

A ještĕ dotaz, rada o pomoc, co musím dopsat a kam do eng 810 a wag Btax, aby souprava topila? Ba stanovišti topení zapnu, když pod F9 dám "vytápĕní kaloriferem", to svítilo v nabídce bíle. Ale ctrl+h pro elektriku nefachá, ale nemĕly 810+010 bufíky? To bych pak vĕdĕl, kam to doplnit.

Back
Nahoře