CZSK verze 1.7

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Já bych měl taky pár připomínek / otázku na správnou funkci při provozu 2x754, který jsem vyzkoušel se soupravou 10 osobních vozů:

a) nelze aktivovat topný alternátor na druhé lokomotivě, pouze na řídicí (v reálu je ve strojovně vypínač druhého ToA, na druhou stranu ale v původním manuálu pro provoz s kabelem je zmíněno, že mohou být v provozu oba ToA)...

b) ...kterýmžto pádem jedna mašina neukrmí víc, jak 8 současně topících vozů (zcela správně dle reálu), tak jsem tedy po zjištění, že z obou alternátorů do kabelu nezatopím, odpojil topení na dvou vozech a vydal se na pouť Brno-Loučky-Žďár n/S. Ve stoupáku z Tišnova jsem topení vypl, abych nebral výkon, ale později po zapnutí se vybavila nadproudovka, protože na těch odpojených dvou vozech se v menu F9 mezitím topení samo aktivovalo a za jízdy nešlo deaktivovat. Okénko s textem se po deaktivaci opět vybarvilo. Takže se netopilo až do zastavení ve Žďáru, při stojícím vlaku topení pod F9 deaktivovat šlo.

c) na lokomotivě řídicí vůbec neubývá nafta (na řízené ano)

d) Nezdá se vám, že 754ky pracují podchlazené? Neměla by centrální dílna vyměnit regulační bloky? Za provozu nevylezou teploty vody a oleje nad 70°-73°C, to mi přijde dost málo, zase s ohledem na provozní teplotu motoru a zelené pole teploměrů, které začíná na 80°C. Když jsem rval tu Hungárku do Žďáru, tak obě Brejle měly maximálně 79°C a hned to spadlo na 65°C. Málo, málo... :rolleyes: (ale je to hra, neřešme)

No nechme zatím posuny a svažné pahorky ladem. Hele, řazení :
814+914+810 a po startu má regina obě brzdy v odbžďovací, jak řidičák, tak 914, 810 v závěru. Teď je ale otázka. Má vůbec 814+914 páku průběžné brzdy, nebo jen kombinovanou, kde přidávám výkon a dolů je nadefinovaná brzda, kterou stejně celou dobu používám, na průběžnou coby kl.: "ů" a"§" vůbec nesahám. Nevím, ale engy jsem ti posílal? Jestli ne, pošlu. Otázkou totiž je, jestli právě nedělá bordel tohle.814_001.jpg

Tady už jsem u svého vozu dal byrzdy do pořádku, 914 hlásí odbržďovací furt:
814_002.jpg

Já bych měl taky pár připomínek / otázku na správnou funkci při provozu 2x754, který jsem vyzkoušel se soupravou 10 osobních vozů:

a) nelze aktivovat topný alternátor na druhé lokomotivě, pouze na řídicí (v reálu je ve strojovně vypínač druhého ToA, na druhou stranu ale v původním manuálu pro provoz s kabelem je zmíněno, že mohou být v provozu oba ToA)...

b) ...kterýmžto pádem jedna mašina neukrmí víc, jak 8 současně topících vozů (zcela správně dle reálu), tak jsem tedy po zjištění, že z obou alternátorů do kabelu nezatopím, odpojil topení na dvou vozech a vydal se na pouť Brno-Loučky-Žďár n/S. Ve stoupáku z Tišnova jsem topení vypl, abych nebral výkon, ale později po zapnutí se vybavila nadproudovka, protože na těch odpojených dvou vozech se v menu F9 mezitím topení samo aktivovalo a za jízdy nešlo deaktivovat. Okénko s textem se po deaktivaci opět vybarvilo. Takže se netopilo až do zastavení ve Žďáru, při stojícím vlaku topení pod F9 deaktivovat šlo.

c) na lokomotivě řídicí vůbec neubývá nafta (na řízené ano)

d) Nezdá se vám, že 754ky pracují podchlazené? Neměla by centrální dílna vyměnit regulační bloky? Za provozu nevylezou teploty vody a oleje nad 70°-73°C, to mi přijde dost málo, zase s ohledem na provozní teplotu motoru a zelené pole teploměrů, které začíná na 80°C. Když jsem rval tu Hungárku do Žďáru, tak obě Brejle měly maximálně 79°C a hned to spadlo na 65°C. Málo, málo... :rolleyes: (ale je to hra, neřešme)
Mám takový pocit, že si měl 2 stejné brejlovce. Což může způsobit tyto chyby, ale také je to nereáné.
Zkoušel jsem si teď 2 různé brejlovce a topení a čerpání nafty funguje.

814+914+810 a po startu má regina obě brzdy v odbžďovací, jak řidičák, tak 914, 810 v závěru.
Engy mám a po načtení mám na 814 vlakovou v odbržďovací poloze - dobře. Na 914 je v jízdní poloze - dobře. Na 810 je v jízdní poloze - dobře.
Funguje to jak má.

Na obrázek nekoukej. Přejdi si na každé stanoviště a uvidíš. Myslím, že to bude dobře.
Jo, když popřecházím, tak se to srovná, ale mělo by to sedět i písemné. :-) Nicméně odvěšení v Jablonném na jedničku. Dneska končím, jsem přešukafonovoregionován.... :):)

Mám takový pocit, že si měl 2 stejné brejlovce. Což může způsobit tyto chyby, ale také je to nereáné.
Zkoušel jsem si teď 2 různé brejlovce a topení a čerpání nafty funguje.
Byly to 074 + 076 obě přímo ze 754pack CZSK. :cool: Ale možná to bylo mnou, provozoval jsem je formou volby "postrk", protože pouhé propojení kabelem nestačilo - zezelenal, ale zadní nešla do trakce, ani do otáček, nic. Prokliknutím postrku zhaslo propojení kabelem a výkon naskočil.

Tohle by chtělo vyzkoušet na nové aktualizaci.
Podarilo sa mi spojiť a odísť v poriadku , dík. Akurát jeden vozeň v strede súpravy zostal svietiť načerveno na poruchu brzdy, musel som ho vypnúť z brzdy. To je zámerná simulácia porúch?

Podarilo sa mi spojiť a odísť v poriadku , dík. Akurát jeden vozeň v strede súpravy zostal svietiť načerveno na poruchu brzdy, musel som ho vypnúť z brzdy. To je zámerná simulácia porúch?
Ano, u nákladů se může stát, že některý z vozů bude mít brzdu nějakým způsobem porouchanou. Těch poruch na brzdě může být více.

Nezdá se vám, že 754ky pracují podchlazené? Neměla by centrální dílna vyměnit regulační bloky? Za provozu nevylezou teploty vody a oleje nad 70°-73°C, to mi přijde dost málo, zase s ohledem na provozní teplotu motoru a zelené pole teploměrů, které začíná na 80°C. Když jsem rval tu Hungárku do Žďáru, tak obě Brejle měly maximálně 79°C a hned to spadlo na 65°C. Málo, málo... :rolleyes: (ale je to hra, neřešme)
Jaká byla teplota vzduchu venku?

Rád bych se zeptal, jestli se časem plánuje přidat uživatelem definované počasí, tj. Stupně Celsia, síla a směr větru, intenzita srážek, sníh/déšť a nějak odstupňované mraky a mlha. Nebo je to zcela mimo mísu? Děkuji předem za odpověď. :)

Rád bych se zeptal, jestli se časem plánuje přidat uživatelem definované počasí, tj. Stupně Celsia, síla a směr větru, intenzita srážek, sníh/déšť a nějak odstupňované mraky a mlha. Nebo je to zcela mimo mísu? Děkuji předem za odpověď. :)
Možná. :)

Dynamické počasí si dĕlám v každé aktivitĕ a za mĕ, tak jak to je to stačí. Myslím, že není spousta jiných mašin a vozů. K tomuhle témati se vrátím až dodĕlám testy aktivity s novým eng 810 co mám na testy.

Tady jde spíše o možnost použití předvolených počasí pro TT scénáře. Ale nějaký základ tam už je. Zkoušel to někdo? Dokonce by se mělo dát soubor s počasím vložit jako událost do aktivity.

Jak tenkrát psal Howky, soubory s počasím se dají pro TT definovat. Funguje to, mám to teď odzkoušené.

@okoun - stáhni si vše z těch prvních odkazů, jsou tam i hotové příklady na pochopení. Není to složité. Můžeš si udělat počasí na celý den.

Jaká byla teplota vzduchu venku?
To už teď přesně nevím, ale měl jsem navolený "podzim-jasno". Tak snad okolo 10°C...? Ale tak obecně ty Brejle i v létě si ve výběhu a bez velké zátěže drží těch okolo 60-65°C, na oleji o něco málo víc. Pak se teplota oleje zarazila na 75°C a nahoru šla už jen voda. Což mi právě při té plné zátěži a otáčkách turb okolo 20 000/min. připadalo docela málo.

Určitě se seplo i chlazení. Podle zvuku se to pozná. A při tak nízké teplotě okolí se to stačí zchladit aniž by to vystoupalo nějak výše.
Tohle ať posoudí ti, kdo na tom jezdili ve skutečnosti.

1.7.189, opět mi v Jablonném přiskakje po odvěšení zadní motor 810:
UNO.jpg

A za Letohradem mi po dojetí do 1. zast. odmítla sjet 814 z výkonu, musel jsen dát load v Letohradu, kduž jsem stál u perónu.

Back
Nahoře