CZSK verze 1.7

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Kabina asi není u druhé loko k dispozici. Alt+í? Nemyslíš Alt+F9? Pak v menu jedním klikem přepneš na loko, ale půjde jen venkovní pohled. Po dvojkliku, pokud je kabina k dispozici, vlezeš do kabiny.
Stisknul jsem Alt+F9, ale okno "sezn. vlaků" je prázdné. Druhá lokomotiva má určitě kabinu v pořádku.

Alt+F9, je tabulka na přestup do jiného vlaku.
Ctrl+E, přestup v kabinách v soupravě hráče.
Pokud máš více lokomotiv v soupravě, musíš se na potřebné stanoviště proklikat.

Alt+F9, je tabulka na přestup do jiného vlaku.
Ctrl+E, přestup v kabinách v soupravě hráče.
Pokud máš více lokomotiv v soupravě, musíš se na potřebné stanoviště proklikat.
Chápu, ale mě šlo o to se přepnout do kabiny jiné loko v jiném vlaku. Zkoušel jsem to přes Alt+F9, ale okno je prázdné.

Tak tady je ten problém. Vyhazuje to u každé trati. Nevím si už rady a nevím jak to mám lépe popsatBez názvu.jpg

Nevím si už rady a nevím jak to mám lépe popsat
Musí se popsat, co se spouští. Aktivita popř. jaká? Vozidlo hráče? Trať? Kdy ta hláška nastane, hned při spuštění nebo po čase?
Myslím si ale, že to bude problém v nekompletním consistu pro AI nebo v jeho dráze.
Musíš zkusit něco stejného (aktivitu, consist, model, trať), co funguje zaručeně všem. Takhle je míč na tvé straně a těžko ti pomoci.

Musí se popsat, co se spouští. Aktivita popř. jaká? Vozidlo hráče? Trať? Kdy ta hláška nastane, hned při spuštění nebo po čase?
Myslím si ale, že to bude problém v nekompletním consistu pro AI nebo v jeho dráze.
Musíš zkusit něco stejného (aktivitu, consist, model, trať), co funguje zaručeně všem. Takhle je míč na tvé straně a těžko ti pomoci.
Je to trať 310, aktivita je to sp 1406 poslední od Dvacky. Hodí to chybu cca. v půli načítání OR. Mohl by být problém i v trainsetu? V tom případě by mi nějaká dobrá duše mohla trainset pro OR poskytnout

Trainset není jednotný. Ani nevím, jestli u té tratě 310 je nějaký základní trainset přiložený. To musíš mít stažená všechna vozidla podle Readme k aktivitě. Popřípadě si je vyměnit za jiná v příslušném programu.

Trainset není jednotný. Ani nevím, jestli u té tratě 310 je nějaký základní trainset přiložený. To musíš mít stažená všechna vozidla podle Readme k aktivitě. Popřípadě si je vyměnit za jiná v příslušném programu.
Myslím celkový trainset pro všechny tratě a aktivity, vím že je to několik giga, můj trainset už je asi zplácaný a asi už nebude schopný k hraní OR. A tím pádem mi to hází nejspíš ty chyby.

Když to máš takhle, tak by možná nebylo od věci si založit nový přímo k těm jednotlivým aktivitám, a postupně do něj dodávat vozidla s kontrolou pro jaký typ OR vlastně jsou. Protože třeba vozidla pro klasické OR nejsou použitelná v OR CZ/SK a obráceně. A modely současně existují pro oba typy OR.

Když to máš takhle, tak by možná nebylo od věci si založit nový přímo k těm jednotlivým aktivitám, a postupně do něj dodávat vozidla s kontrolou pro jaký typ OR vlastně jsou. Protože třeba vozidla pro klasické OR nejsou použitelná v OR CZ/SK a obráceně. A modely současně existují pro oba typy OR.
Nebyl bys tak ochodný a trainset mi poskytnul? Já už bych si pak dal pozor co a kam stahovat aby vše už bylo v pořádku

Tvl, mohli by jste otázku trainsetu řešit třeba ve vlákbě Burza? Zasíráte tu akorát vlákno k poroblemům s ORTS, s tím vaše trainsety nijak nesouvisí. A silně pochybuji, že ti někdo bude zasílat trainset.
1. Porušoval by tím autorská práva
2. Je to ranec dat jako prase

Pořiď si trainset s tratí BP a pak postahuj pomalu další vozy + ladĕní pro ORCZ. Nikdo ti asi husu na zlatém podnose nedonese. :-)

Ahoj, nevím jestli se to tu řešilo, dlouho jsem hledal tady na foru problém se zvuky vlaku při vnějším pohledu, které jsou tišší oproti zvukům v kabině. Dá se to nějak spravit ? Díky.

Tak já nevím, mně se aktivity načítají normálně a funguje i nájezd na vozy, tvořím v AE MSTS. Jestli nebude chyba v TSRE. :)

Rád bych nahlásil docela zvláštní chování Open Rails. Když mám k Esu, Peršanovi, nebo Princezně připojen jakýkoliv diesel z diesel packu (Bangli, Brejlovce 754, Katr Brejlovce) a elektrika a diesel mají propojené jímky napájecím potrubím, tak je pro Eso, Peršana, nebo Princeznu nemožné si nafoukat jímku pomocného kompresoru, protože tlak v jímce pomocného kompresoru padá rychle dolů. Když elektriku a diesel nepropojím napájecím potrubím, nafoukám jímku pomocného kompresoru, nahodím HV elektriky, nafoukám hlavní jímku dostatečně na to, aby tlak v jímce pomocného kompresoru nepadal moc dolů a elektriku propojím s dieselem napájecím potrubím, tak diesel jímku pomocného kompresoru "vysaje do dna."
Přišel jsem na to včera večír, když jsem simuloval fiktivní Lv, a na mapě tratě 183 (ofiko mapa, žádné modifikace) pomocí Esa přetahoval "mrtvého" Brejlovce 754 z Plzně hl. n. do depa v Klatovech k opravě (v Klatovech je depo pro diesely). V tomhle případě mi tahle chyba moc nevadila. Jednoduše jsem Brejlovce a Eso, napájecím potrubím navzájem nepropojil, protože Brejlovec byl "mrtvý." Jen jsem Brejlovci zapnul baterie a zadní pozičky.
Aha, je to možné. Já zkoušel klasickou (asi free akrivitu), takže možná proto to nešlo
V explore módu (volné jízdě), nemůžeš přepínat mezi vlaky. Jde to v aktivitě a v průzkumu v režimu aktivity tzv. "aktivitě nanečisto."

Back
Nahoře