Bylo to naprosto jasné a já jsem se ozval jenom proto, abych tě rozžhavil na kovací teplotu, protože mi toho času utekla žena s arménským gigolem, vyhodili mě z práce i z bytu, děti mi daly vláčky do pračky a potřeboval jsem si na někom vybít svoji frustraci. Moje úmysly byly zcela nízké. Navíc jsem si jako blbě cvičená polointeligentni opice neudělal ten správný obrázek o tom, jak jsi to myslel. A nebo jsem o tom možná přemýšlel až moc? Už nevím.
Ale teď ještě vážněji. Já jsem si tvoji větu interpretoval takto:
Ft = Fn * f * S
A tys to myslel nějak takto:
1. úroveň: Ft = Fn * f,
2. úroveň: kde f = f(T, v),
3. úroveň: kde T = f(p, t, m,....)
4. úroveň: kde p = Fn/S. -> já to vnímám tak (po tom, co jsi to vysvětlil), že jsi vzal plochu kdesi z hloubky a řekl, že třecí síla závisí na ploše. Což ve mě zarezonovalo, protože v každé učebnici je napsáno, že třecí síla nezávisí na ploše a ono to tak opravdu je. Ta plocha a to železo s ní sousedící je prostředek odvodu tepla a ta teplota primárně ovlivňuje ten součinitel tření, ne plocha. Plocha ovlivňuje odvod tepla, ale ne tření.
Tak už se prosím nezlob, že mi tvé prvotní vyjádření přišlo a doteď přijde nelogické. Asi nejsem ten správný čtenář. Možná kdyby tam místo plocha bylo napsáno jednošpalíková / dvoušpalíková zdrž, čtenář by to pochopil.