CZSK verze 1.7

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
A ta světla jdou vidět na jakou vzdálenost? V reálu je to odhadem dvojnásobek vzdálenosti, na jakou jsou vidět ostatní objekty.
(viz moje fotka - světla jdou vidět, návěstidlo ne)
No právě, ten shader mlhy světla návěstidel vůbec nepřekrývá. Aspoň se mi to tak jeví. Je fakt, že hlavně zelená s mlhou splyne a z dálky není skoro vidět. Ale červená je celkem jasně rozeznatelná z hodně velké dálky.

Nesváděj to na OR CZ/SK! Snaž se víc. :)
Ale já vím, jak to udělat. Jenže víš co je naprd, pod bílou mlhu musím dát jasno, jenže pokud chci, aby po opadu mlhy bylo polojasno, je s tím zybtečně více práce. :) Kdysi to šlo rovnou, ale zas byla ta celošedá. Škoda, že nělze definovat dvě mlhy, šedou a tu bílou, která by překryla i oblohu pod částečným zatažením. Takto to vypadá, když nasadíš mlhu na jasno. Krásně bílá. Není tak hustá, jíný typ. :)
Os14904_001.jpgOs14904_002.jpgOs14904_003.jpg

Nějakou takovouhle opravdovou mlhu? ;) Zobrazit přílohu 33418
Ty kráso!:eek: Tak tomu říkám "mlha hustá jako mlíko!" Upřímně, mít takovou mlhu v Open Rails a jet po trati bez kódu, tak budu mít strach, abych neprojel návěstidlo na stůj. Sice moc dobře vím, že před návěstidlem stůj je vždycky výstraha, ale velmi zřídka se mi stane, že zapomenu, jaká návěst byla na předchozím návěstidle. Navíc, na některých mapách (zvláště na ofiko mapě fiktivní trati Jeseníky) se mi vždycky stává to, že když jedu ke stanici, tak mi předvěst ukazuje výstrahu a podle monitoru trati je na vjezdovém návěstidle stůj. Teprve tehdy když minu předvěst, tak se na vjezdovém návěstidle ukáže volno (nebo výstraha, pokud si přes dispečerské okno na cestovém/odjezdovém návěstidle za vjezdovým návěstidlem nastavím návěst stůj). Na jiných mapách (třeba na ofiko mapě trati 323) se to tak neděje. Tam mám "zelenou vlnu" co nejdál to jde.

To sa stáva aj v reále, že človek zabudne čo bolo na predzvesti a potom ide opatrne k návestidlu, čo keby... :-) Ale kamarát to zhodnotil že vždy v takýchto prípadoch je tam nakoniec voľno :-)

V nejnovějším update je nahráno už všech 28 profilů počasí a vypadá to opravdu skvěle. Každé roční období má svá specifika a je to i hezky vidět. Venny si s tím opravdu pěkně pohrál.

Tímto mu veřejně ještě jednou děkuji.

Ahoj, mirel u mňa niekedy zaštrajkuje štýlom že zniži maximálnu rýchlosť napríklad zo 120 na 100 a nejde prenastaviť pomôže jedine reštart hry. AM sa to zopakuje dám video ale nestáva sa to často.

To se stává, když omylem aktivuješ nastavení maximální rychlosti, kterou ti má dovolit. Dokud číslo bliká, dá se to rychle vrátit zpátky, potom už je potřeba opravdu ten restart, myslím, že se mi ale povedlo tu maximální rychlost odblokovat i pokud zmizí přenos kódu z trati a zase se objeví.
Taky si spíš ale myslím, že je to chyba.
Musí se dávat pozor při kombinaci: rozsvícení mezikruží-stisk MAN-nastavení očekávané maximální rychlosti.
Pokud se při "vymanění" režim MAN náhodou nezavede, nebo je systémem ukončen, a v té rychlosti si nevšimneš, zda stále svítí indikátor zavedení manuálu, pak se můžeš plusovou a mínusovou klávesou Mirelu na klávesnici nechtěně proklikat do nastavení maximální rychlosti při volnoznaku. A pokud na to nepřijdeš včas, už se ven nedostaneš.

Ony ty VéZetka by potřebovaly lehce doladit všechny, například LS IV ani LS 90 zatím neumí poznat, zda je na zeleném kódu zbytečná obsluha TB a dá se obsloužit i zbytečně, bez bzučáku. Přitom na tratích bez kódu nadbytečná obsluha "do modré" funguje dobře a na Mirelu i s kódem. Jenomže naše LSka při příjmu zelené/žluté do 120/mezikruží do 40, udělá výluku obsluhy bez rozsvícení modré. Takže je asi nějaký problém to sladit. Nevím...

Spustil som aktivitu, počasie jeseň oblačno ( v skutočnosti to dalo niečo čo pripomínalo skôr zimu, v pozadí všetko biele ), spustil som znova, dal počasie jeseň jasno. OR vypísal chybu že mu chýba súbor "runactvity.exe", ( to sa mi už dávnejšie stalo ) a naozaj chýba. To sú nejaké zabudované samodeštrukčné schopnosti? Skúšal som nakopírovať z inštalačného balíka tento súbor, ale akurát som sa dočkal inej hlášky ( obrázok or ). Tak som ORCZ preinštaloval a pri aktualizácii vypíše hlásnie ( viz obrázok or1)

Přílohy

• or.jpg
    or.jpg
    85.2 KB · Zobrazeno: 0
  • or1.jpg
    or1.jpg
    33.6 KB · Zobrazeno: 0
To nedokážu vysvětlit. Nikdy se mi to nestalo. Ale kopírování souborů nemá smysl. Při takovém problému vždy smaž kompletní složku OR CZ/SK a stáhni základ z webu. Ten pak nech aktualizovat.

Vymazal som celý ORCZ. Stiahol som základ znova ( existuje aj novší ako verzia 1.7.0 ?) , ale problémy pri aktualizácii pretrvávajú.

Přílohy

• or2.jpg
    or2.jpg
    31.4 KB · Zobrazeno: 0
Chyba je určitě na tvém počítači. Teď jsem si smazal složku OR CZ/SK a celou znovu stáhl z webu. Normálně proběhl update na nejnovější. A funguje.

Zde obrázek Podzim - oblačno. Nic tam není bílého.
Bez názvu.jpg

Podzim oblačno bola len taká hmla a nízka viditeľnosť , ale to je nepodstatné. Skôr by som rád rozchodil ten ORCZ, ale už netuším kde robím chybu pri tej aktualizácii.

Nemáš to blokované nějakým oprávněním? Umísti složku se základním OR CZ/SK někam mimo systém. Co antivir? Neblokuje ti .exe soubory?

Doteraz všetko išlo, antivír je len windows security essentialis, systém mám W7, a zložku ORCZ mám na disku D. Skúsil som teraz CC cleaner a čistenie disku, ale bez úspechu. Skúsil som aj ORCZ spustiť ako správca, nepomohlo.

Spustil som aktivitu, počasie jeseň oblačno ( v skutočnosti to dalo niečo čo pripomínalo skôr zimu, v pozadí všetko biele ), spustil som znova, dal počasie jeseň jasno. OR vypísal chybu že mu chýba súbor "runactvity.exe", ( to sa mi už dávnejšie stalo ) a naozaj chýba. To sú nejaké zabudované samodeštrukčné schopnosti? Skúšal som nakopírovať z inštalačného balíka tento súbor, ale akurát som sa dočkal inej hlášky ( obrázok or ). Tak som ORCZ preinštaloval a pri aktualizácii vypíše hlásnie ( viz obrázok or1)
Ahoj, to stejné se stalo i mně. Musel jsem v antiviru povolit soubor "runactivity.exe" jako bezpečný.

Milda, Icik: Dík za rady, už som na stope. Zistil som že antivír mi zmaže aktualizáciu, lebo si myslí že je tam trójsky kôň:

Přílohy

• or3.jpg
    or3.jpg
    132.1 KB · Zobrazeno: 0
To se stává, když omylem aktivuješ nastavení maximální rychlosti, kterou ti má dovolit. Dokud číslo bliká, dá se to rychle vrátit zpátky, potom už je potřeba opravdu ten restart, myslím, že se mi ale povedlo tu maximální rychlost odblokovat i pokud zmizí přenos kódu z trati a zase se objeví.
Taky si spíš ale myslím, že je to chyba.
Musí se dávat pozor při kombinaci: rozsvícení mezikruží-stisk MAN-nastavení očekávané maximální rychlosti.
Pokud se při "vymanění" režim MAN náhodou nezavede, nebo je systémem ukončen, a v té rychlosti si nevšimneš, zda stále svítí indikátor zavedení manuálu, pak se můžeš plusovou a mínusovou klávesou Mirelu na klávesnici nechtěně proklikat do nastavení maximální rychlosti při volnoznaku. A pokud na to nepřijdeš včas, už se ven nedostaneš.

Ony ty VéZetka by potřebovaly lehce doladit všechny, například LS IV ani LS 90 zatím neumí poznat, zda je na zeleném kódu zbytečná obsluha TB a dá se obsloužit i zbytečně, bez bzučáku. Přitom na tratích bez kódu nadbytečná obsluha "do modré" funguje dobře a na Mirelu i s kódem. Jenomže naše LSka při příjmu zelené/žluté do 120/mezikruží do 40, udělá výluku obsluhy bez rozsvícení modré. Takže je asi nějaký problém to sladit. Nevím...
Aha ďakujem, tiež sa aj stava že ostane v režime manual ale s tým sa da jazdiť plnou traťovou takže to mne osobné tak veľmi nevadí.

Zde obrázek Podzim - oblačno. Nic tam není bílého.
Skúšal som dva krát po sebe spustiť aktivitu s nastavením počasie: Podzim oblačno.
Zakaždým to dalo niečo iné, raz som mal lejak a druhý krát takmer úplne jasno. Ako to vlastne funguje spolu s nastavením náhodné počasie? Myslel som že začnem s počasím čo je dané a potom sa to "náhodne" zmení.

Náhodné počasí je počin z OR, který nemám prozkoumaný a vůbec za něj neručím. Pokud tohle zapříčiňuje hnusný efekt, doporučuju ho zatím vypínat.

Back
Nahoře