CZSK verze 1.7

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
a v eng súbore si doplnil k všetkým include aj "../"
ak je v podadresári eng musí sa cesta k všetkým include prepísať z ../common.eng/ na ../../common.eng
Neplatí pre zvuky a kabíny. Tie sú vždy s dvomi ../../

Samozrejme toto platí aj pre klasické OR a podzložku OpenRails

Díky za info, pomohlo to. ;)

Chjo, přestante se vrtat v počasí, nepodstatná věc, když nefunguje na dvojičkách ampermetr, na ostatních nevim.

Tak já jsem aktualizoval až dneska a ampérmetry jdou. Hele mám takové zdání, že u dvojiček je v ReadMe, že musíš začít aktivitu se "studeným" startem v nastavení v OR.

Zdravím kolektiv tvůrců OR-CzSk!
Mám otázečku: dá se na řadu ŽSSK 361 naroubovat klon např. z řady 362? Nebo se plánuje samostatné vydání ENGů podle ORCzSk?
Dík V.

361 sa zatiaľ nijak neriešila. Hlavne nie sú na to podklady a fotky kabíny. Zvuky tu Andrej aj posunul na dokončenie ale ci si ich niekto vypýtal a dokonči ich tak to neviem.

Ahoj, napíšu to i sem, Icikovi jsem psal SZ, ale tam nelze dát video. Zatím pracovní úsek v Přerově, kde přivezu s "Hrbatou" vlak, odvěsím mašinu a měl bach přestoupit na ČSD 140, eng soubor jsem použil z ČD 140 odsud: https://msts-rw.cz/ Bobina by měla fungovat, Alcapone s ní má aktivitu pro ORCZ a prý jede, tak kde je problém?

1. Ač když přijedu, má AI Bobina ČSD 140 smeták nahoře, po mém přestupu jej ihned shodí.
2. Když jej zvednu, ORCZ mi ihned vypíše poškození lokomotivy.
3. Když použiji kláveu "O" furt mi píše ochrana a smeták nezvednu.
Zde video:

Pokud e to v mých rukách, prosím poraďte, jen dolním, na videu jsem zvedl smeták hned, když se snažím před zvednutím smetáku dát "O" nereaguje a smeták stejně nezvednu.

2. Když jej zvednu, ORCZ mi ihned vypíše poškození lokomotivy.
Asi tuším, čím to je. Tohle se mi stalo taky, když jsem na mapě, kde je nastaveno DC napájení (v mém případě šlo o ofiko mapu trati 270) a v rámci "aktivity nanečisto" (tj. průzkum v režimu aktivity) zkoušel přejít na jinou lokomotivu, která nebyla k té původní připojena. Někdy se totiž stane, že se při přechodu z jedné lokomotivy na druhou přehodí napájecí soustava mapy z DC soustavy na AC soustavu. Nejlíp tuto chybu jde vyvolat, když v "aktivitě nanečisto" začneš s dvojicí elektrika + diesel, rozpojíš loko od sebe, přejdeš do dieselu a pak se vrátíš do elektriky, když se pak podíváš přes F5 menu na napájecí soustavu, není tam napsáno "Napájecí soustava: 3000V," ale "Napájecí soustava: 25000V." Nevím, co to způsobuje, ale možná se ti to v téhle aktivitě stalo taky.

Mám toto nastavení loko. brzdy
Kód:
    EngineBrakesControllerMaxSystemPressure ( 5.0bar )
    EngineBrakesControllerFullServicePressureDrop ( 1.0bar )
    BrakeCylinderMaxSystemPressure ( 4.0bar )

Brake_Engine ( 0 1 0.02 0
            NumNotches ( 1
                Notch ( 0 1 Dummy )                   
                )
a už při 50ti procentech dává plný tlak do br. válce. Navíc jde loko. brzda strašně rychle i když mám nastaveno 0.02. Jako by to nastavení nerespektovala.
lokobrzda.jpg

Při najetí na LC má LC otevřené kohouty. Během chvíle se vypustí velké množství vzduchu z hlavního vzduchojemu.
najetinaLC.jpg

Po přestupu do LC a zavření kohoutů u potrubí se potrubí chová jako by bylo částečně otevřené viz hodnota změny tlaku v potrubí. Je problém udržet tlak v potrubí hlavně se soupravou, a tudíž se neustále zapínají kompresory. Respektive vůbec nejde odbrzdit.
vLC.jpg

Pokud přestoupím z hráče/playeru na trafik, tak jsem měl cca 6 bar v potrubí. Brzda se nepřebíjí, lze zabrzdit a odbrzdit. Inicializace brzd nepomáhá na odstranění 6ti bar v potrubí. Obrázky bohužel nemám, ale kdyby byly potřeba, tak udělám. Stalo se mi to v aktivitě od @Dan J. Sichtak1989 při přesedání z 850 na 830.

Jo poznámka pod čarou. Rozvaděč nemá polohu závěr.

Ahoj, tohle bude asi na Jindru a nevím, zda se s tím dá vůběc něco dělat. Po přestupu do AI, se označí vlak pod Alt + F9 červeně, jako vlak hráče, ale všichni paxové jsou na nulách.
paxové AI.jpg

EDIT:
Tak momentík, omluva, asi anomálie díky reversu. Tohle musím pořádně prověřit.

Zdravím,
dneska jsem si projížděl aktivitu RJ 1015 a z ničeho nic mi na stahovačce za Hoštejnem, směrem na Zábřeh, slítlo OR do wokna s touto hláškou. Používám nejnovější verzi OR i stažených balíků vozidel.
Ostatní stahovačky po cestě z Prahy fungují bez problémů.
Dokázal by mi někdo prosím, podle hlášky říct, v čem je chyba? OR jsem zkoušel přeinstalovat a stále stejný problém. Díky za odpověď :)Výstřižek.JPG

Hmm, tamtudy jedu taky, ale tři aktualizace zpět, teď dělám Přerov, tak doufám, že to není chyba ORCZ.

Back
Nahoře