CZSK verze 1.7

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Ahoj, tohle bude asi na Jindru a nevím, zda se s tím dá vůběc něco dělat. Po přestupu do AI, se označí vlak pod Alt + F9 červeně, jako vlak hráče, ale všichni paxové jsou na nulách.
paxové AI.jpg

EDIT:
Tak momentík, omluva, asi anomálie díky reversu. Tohle musím pořádně prověřit.
Tak ne, když jsem zrušil přerov, tabulka platformy vypadá stejně, ta 0 paxů je posunuta o stanici dál a Prosenice byly bez čísla paxů, jako na obrázku Přerov.

Hoši, přestává mne to bavit, Bobina 140, má po přestupu brzdy v Odbržďovací poloze, není tam ani Jízda, ani Závěr a po přechodu na stanovišti přestane úplně brzdit a nasmažím to do vozů v plné rychlosti, nechápu, v minulé aktualizaci jsem na vozy najel. Tak co se děje. Jsem aktivitář, ne ladič vozidel a když se snažím udělat fakt aktivitu, která by za neco mohla stát, tak prostě narážím na jednu věc za druhou. Co musím doplnit do brzd, aby byla při přestupu do AI v závěru?

Takhle to ORCZ spustí v případě, že je mašina jako vlak hráče, tam je loko v max brzdný účiněk:
140 hrac.jpg

V případě, že do ni vlezu jako do AI, jsou obě brzdy v Osbržďovací.

Takže tomu vůbec nerozumím, průběžná ma nadefinován maximální brzdný účiněk, čili závěr, ale ORCZ jej nevidí?

Takže na Bobině jsem zkončil a se.u na to, brzdy prostě nefungují, při startu jakž takž, ale po přechodu na stanovišti je to v pytli.

slítlo OR do wokna s touto hláškou.
podľa tej hlášky neviem určiť čo za chybu ale skúsme vylučovaciu metódu.
1. Skús tadiaľ prejsť popod tu sťahovačku vo voľnej jazde.
2. Ak ti to robí v aktivite pozri ktorý traffic vlak ti vtedy začína časovo poprípade je pri tebe niekde po blízku.

a už při 50ti procentech dává plný tlak do br. válce. Navíc jde loko. brzda strašně rychle i když mám nastaveno 0.02. Jako by to nastavení nerespektovala.
Tohle byla chyba a vůbec netuším, jak se tam mohla udělat. :) Ale opraveno.

Po přestupu do LC a zavření kohoutů u potrubí se potrubí chová jako by bylo částečně otevřené viz hodnota změny tlaku v potrubí. Je problém udržet tlak v potrubí hlavně se soupravou, a tudíž se neustále zapínají kompresory. Respektive vůbec nejde odbrzdit.
Tady se musí jít na každé stanoviště a kouknout na polohy brzdičů.

Hoši, přestává mne to bavit, Bobina 140, má po přestupu brzdy v Odbržďovací poloze, není tam ani Jízda, ani Závěr a po přechodu na stanovišti přestane úplně brzdit a nasmažím to do vozů v plné rychlosti, nechápu, v minulé aktualizaci jsem na vozy najel. Tak co se děje. Jsem aktivitář, ne ladič vozidel a když se snažím udělat fakt aktivitu, která by za neco mohla stát, tak prostě narážím na jednu věc za druhou. Co musím doplnit do brzd, aby byla při přestupu do AI v závěru?

Takhle to ORCZ spustí v případě, že je mašina jako vlak hráče, tam je loko v max brzdný účiněk:
Zobrazit přílohu 33565

V případě, že do ni vlezu jako do AI, jsou obě brzdy v Osbržďovací.
No tak byl fíra debil a nechal ti to všechno otevřený. No, co s tím máme dělat. Nic s tím neudělám.

Ale jo. Ale jak to nastavit? Už jsem se vyvztekal, pitřeboval jsem vychytat ten přestup. Asi by stačilo do průbĕžné brzdy doplnit pozici "jízda". Ale tohle neumím. Pak by to snad mohlo přestat dělat bordel, i kdyby mi to ten blb virtuální fíra nechal tak. Dal bych si to do jízdní polohy jak bych na mašinu přelezl. :-) Jinak další náhodně objevená věc. Když mám AI Bobinu otočenou, coby consist a přelezu do ní, vždy jsem v kabině čelem ve směru jîzdy. Zajímavé. :-) Ale je zajímavé, že včera mi to normálně brzdilo i po přelezení na 2 st., ale průběžnou jsem nezkusil.

@Icik
Nastavování tlaku u loko. brzdy funguje, ale stále nerespektuje nastavený krok. Nastavil jsem schválně 0.002 a jde pořád stejně rychle.
Brake_Engine ( 0 1 0.002 0.0

Nevím jestli přešteš písmena v HUDu, protože mi pokazil monitor a videa jsem udělal na starém 15ti palcovém motitoru.
Tady je vidět co se děje při přestupu do LC. Eso je 363117 z balíku u @Dodo tudíž laděné. Po připojení přijdu o tlak v hlavním vzduchojemu, protože LC má otevřené kohouty u průběžného potrubí. Promiň měl jsem špatně přepnutý HUD. Zavřu je a jdu do LC. Odpojím se a přejdu na opačné stanovište a zpět, aby bylo vidět, že je brzdič v závěru. Nahodím Eso. Snažím se naplnit průběžné potrubí polohou O, ale nejde to. Jde to jen nízkotlakým přebitím nebo švihem. Pak je vidět jak neustále ztrácí tlak v pruběžném potrubí pod 5 bar a brdič v J.

Zde je přestup na trafik. Po přestupu do trafik lokomotivy cca 6bar v průběžném potrubí.

Co se týká brzdičů tak nemáš vyřešeno, aby Notch TrainBrakesControllerReleaseStart se u BS2, Škody NO jmenoval Jízda. Funkce je stejná jako v Odbrždění u BSE/OBE1 jen jiný název.
Icik napsal:
Tady se musí jít na každé stanoviště a kouknout na polohy brzdičů.
No u klasiky Esa, když vypneš spínač řízení tak je brzdič bez napětí, tudíž nedrží závěr a vypustí pruběžné potrubí do nuly. Pokud už to nemají přeframačeno jinak. Podud nedáš ovladač do rychlobrzdy, přejdeš a na opačném stanovišti zapneš spínač řízení, tak je pod napětím jen ovladač na stanovišti se zapnutým spínačen řízením.

U WTB x6x 750.7, když vypneš spínač řízení, tak se upustí tlak v průběžném potrubí, že zabrzdí na cca 2 bary pokud to už neudělal fíra a zavede se automaticky závěr, i když si ho nezapl. Jestliže dáváš tyto mašiny na kabel musíš přepnou spínač řízení do Slave, aby poslouchaly Mastera. Přepnutím do Slave se opět zavádí závěr.

Vectron při vypnutí spínače žízení se zastradačuje a zavede závěr.

U zmiňované Bobiny, pokud má brzdič Škoda NO se dělá závěr tak, že se dá rychlobrzda a poté se zavře kouhout spojující brzdič s průběžným potrubím. Tudíž Škoda NO žádnou závěrnou polohu nemá.

U zmiňované Bobiny, pokud má brzdič Škoda NO se dělá závěr tak, že se dá rychlobrzda a poté se zavře kouhout spojující brzdič s průběžným potrubím. Tudíž Škoda NO žádnou závěrnou polohu nemá.
Hmmm, jenže ten kohout nebude asi možnost zfunkčnit. Ale byla by to pecka.

Tak Icik mi poslal sloupeček, který mám vkopírovat, za což velký dík, ale mně to prostě nefunguje. Prosím, nemá někdo 140ku pro ORCZ? Jinak jsem v pattové situaci a nemohu pokračovat v chystané aktivitě.

No u klasiky Esa, když vypneš spínač řízení tak je brzdič bez napětí, tudíž nedrží závěr a vypustí pruběžné potrubí do nuly. Pokud už to nemají přeframačeno jinak. Podud nedáš ovladač do rychlobrzdy, přejdeš a na opačném stanovišti zapneš spínač řízení, tak je pod napětím jen ovladač na stanovišti se zapnutým spínačen řízením.

U WTB x6x 750.7, když vypneš spínač řízení, tak se upustí tlak v průběžném potrubí, že zabrzdí na cca 2 bary pokud to už neudělal fíra a zavede se automaticky závěr, i když si ho nezapl. Jestliže dáváš tyto mašiny na kabel musíš přepnou spínač řízení do Slave, aby poslouchaly Mastera. Přepnutím do Slave se opět zavádí závěr.

Vectron při vypnutí spínače žízení se zastradačuje a zavede závěr.

Děkuju za popisy chování brzdičů. Ale obávám se, že je nad moje síly každou loko ladit do svých, jedinečných detailů. Tady půjde vždy o kompromis, který se roubuje na všechny řady. Tohle není RW, kde si ladí vývojář ve scriptu vždy jen svoji řadu lokomotiv a nemá to vliv na ostatní stroje. Já tam něco změním a mám velkou šanci, že to poseru jinde. Proto to nebude nikdy úplně přesně. Ale budu se snažit dále vše zpřesňovat i třeba za cenu nečekaných bugů. :cool:

Tak když ji mám jako vozidlo hráče, OK. Teď jsem přestoupil do AI 140 a lokomotivní brzdy mi visí na 1.1
140prestupAI.jpg

Zbytek v SZ

Back
Nahoře