Aktivity ZS pro projekt Bratislava - Praha v OR

Jinak jsem tuto aktivitu konečně do Berouna dokončil. Doplnil jsem provoz kolem a když jsem přivezl poslední vlak do Berouna po 4 a půl hodinách služby, tak mi bylo smutno, že už je konec. Za takovou krátkou šichtu si člověk nic nevydělá. To ani nemá smysl chodit do práce. :)
Tak jsem změnil vlak na čekačkách, viz obrázek výše ne, ale za tuto lokomotivu zapřáhl berounské Rajky na cement, které se odvezou do Berouna. A ještě nějaké cisterny a uhláky, celkem 37 vozů.
A tyto kontejnery 25 x Sggnss o váze 1628t si zapojím v Berouně a povezu je do Tábora. A jsem moc zvědavý, co na to ta mašinka v těch kopcích.
Tohle dokončím až příště, ale trasa tam už bude v testovací verzi. Tedy bez traffic a bez zápletek. Ty se vymyslí, až si to projedu.

Opravdu by mne zajímalo, jestli někdo má rád scénáře aktivity na tento způsob. V 8 stanicích zažijete posun mezi různými vlaky, v mnoha případech je požadavek na naprosto přesné zastavení, když se mám odpojit od soupravy. Pastičky jsem tam zatím neudělal, ale je možné, když se někde tato úloha nevybaví, tak se nezruší rychlost posunu na 40km/h a po překročení následuje Game Over. V Milovicích je první případ a nejtěžší je Záboří nad Labem. Jinde jsou zase krátké šturcy, kde se lokomotiva vejde jen tak tak. Takže je nutnost dělat SAVE.

To mám soupravu od Petra Šimrala z Metrans. :) A tak nějak mi psal, že tento vlak v reálu vezl. Tak si to chtěl zopakovat v této hře.
Ale pokud myslíš směr Tábor, tak to je opravdu už fikce, ale já nedělám reálnou aktivitu. Hlavně test zátěže, co se dá kde odvézt. Je to jen hra. Reál bývá jen rutina.

Směr Tábor to fikce není, je to součást relace
Prosím tě. Opravdu by mne zajímalo, jak na Benešov jede 386 Traxx s kontejnery 25 x Sggnss o váze 1628t. (Souprava od Petra Šimrala) Protože co mám v Traxxech postahované z msts-rw.cz, tak na rovině to dost klouže, ale rozjedu se. Ale jakmile najedu na trať ve stoupání do Hostivaře směr Uhříněves, tak se rozjedu max na 15km/h a tak jsem se šoural na plný knedlík až do Uhříněvsi. Zkusil jsem lokomotivu vyměnit za 386 020, kterou mi tenkrát poslal Petr Šimral, že jí má vymazlenou a chová se prý jak v reálu. Minus u tohoto modelu je, že má zdvižený sběrač nad trolej CZ. Proto jsem jí vyměnil. Tak jsem udělal test z Prahy Vršovic a ladění je úplně jinde. Mašinka už téměř nehrabe, jen když to přeženu a když se snažím, tak 80 do kopce v 10promile udělám a v Hostivaři na rovince tomu přidám téměř na 100. Je to nebe a dudy. Mě to připadá, že hodně mašin je naladěných, jako by jely jenom na jednu motorovou skupinu. Ony i ty Vectrony jsou do kopce se zátěží slabé. (tedy původní ladění pro OR1.4) Také se z Malešic šourám do 15 promilí s bídou 30. Ale netuším jak je to správně, nejezdil jsem na tom.
Tedy ladění z 386 020 jsem naklonoval i na 034 a 040 a konečně se s tím dá i jet.

Jinak ta moje aktivita s definitivním rozhodnutím bude končit v Uhříněvsi, kdy ty kontejnery ještě traktorem nastrkám do té vlečky Metrans. Bude nutné vlak rozdělit na dvě části a každou na jinou kolej. V Uhříněvsi jsem trochu protáhl šturc až k zastávce Horní Měcholupy, podle leteckých map. Aby se lépe šíbovalo.
Vždyť kromě vedení vlaků v aktivitě mám v deseti stanicích nějaký posun. To už úplně stačí. Při posledním testu vše funguje jak má. Jen na čekačkách jsem neutáhl kliku na odstaveném Vectronovi a když jsem jel přes Vršovice podruhé asi za dvě hodiny, tak Vectron tam už nikde v dohledu nebyl. Asi jej chytali někde v Krči. :)
A jelikož jsem kolejově dokončil Beroun, tak soupravu tam také přivezu až do ranžíru a s mašinkou to tam objedu.

Opravdu by mne zajímalo, jak na Benešov jede 386 Traxx s kontejnery 25 x Sggnss o váze 1628t. (Souprava od Petra Šimrala)
Praha - Salzburg jezdí vlaky kratší, pouze 22 vozů, aby se vešly do stanic. Ale z Libně do Uhří jezdíme každodenně s vlaky až 1750t.
Z Hostivaře se dá rozjet na 80 s vlakem i 1400 t, ale už se bere z troleje 2000A a na tom kousku je to zbytečné.
kdy ty kontejnery ještě traktorem nastrkám do té vlečky Metrans. Bude nutné vlak rozdělit na dvě části a každou na jinou kolej.
Většinou to stahuje záloha z terminálu a utrhnou se 4 vozy vepředu (co se vejde na kolej, se vejde, a utrhne se zbytek).
Obdobně při vytahování vlaku se vezmou 4 vozy z jedné koleje (102., co je nejblíže u trati) a k tomu celá kolej. Na té 102. stojí takhle třeba tři čtyřvozové skupiny pro tři vlaky.

Jen na čekačkách jsem neutáhl kliku na odstaveném Vectronovi a když jsem jel přes Vršovice podruhé asi za dvě hodiny, tak Vectron tam už nikde v dohledu nebyl.
Nahrál jsem si uloženou pozici ve Vrškách odjezdová skupina, kde jsem najížděl na Traxxe pro přípřež, protože ta vlaková jela jen na jednu motorovou skupinu (už je opraveno a přípřež není třeba) A klávesou á jsem se vydal hledat vectrona. A on nikde. Myslel jsem, že zmizel sám úplně. Kdepak, nevypařil se, stál zaparkovaný za mostem inteligence v Chuchli. :) A pak si všimnu na monitoru, že můj vlak jede 30km/h. Já nezabrzdil na 10 promilích vlastní vlak a on začal couvat zpět do Vršovic osobního. Dva průsery jsem udělal. Kdyby něco stálo v cestě, tak by to byla pořádná hromada. Mě nepůjčovat ani simulátor. :) :) :) Ale MSTS tohle nedělalo.
ujeta lokomotiva.JPG

Couvajici vlak.JPG

Už tuto aktivitu nenávidím. :) Opět jsem pokračoval v předchozí verzi a pak se nestačil divit. A to samé, když jsem si zapomněl aktualizovat lokomotivu Traxx, když jsem jel kontrolní jízdu a pak se divil, že to víc klouzalo než jelo. :) Finále v Uhříněvsi bude hodně akční, protože okolní traffic si dal v té době slezinu a nenechal mne došíbovat. Ale nakonec, funguje. Tak jsem jen doplnil hlášky a snad to už projde. Ale jinak jsem zjistil, že kontejnerové vozy řady B jsou pro širokorozchodnou trať, vyřadil je z TBP a upravil consisty. Toho jsem si všiml až u odstavených vozů, kdy dvojkolí jela z obou stran po pražcích. A za 15 let si tohoto nikdo nevšiml. :)
zs20_VrsoviceVS.JPG
zs20_Uhrineves1.JPG
zs20_Uhrineves0.JPG
zs20_Uhrineves2.JPGzs20_Metrans1.JPG
zs20_Metrans2.JPG

Dá se říct, že už mám konečně hotovo a dám to ven i s aktualizací trati, protože trasy fungují až ve verzi BP9640.
Aktivita je funkční ve verzi OR1.51. Pro verzi 1.7 by bylo nutné vyměnit lokomotivy, ale i tak by s náhodnými poruchami to bylo nehratelné. Například Vextron i Traxx na stahovačkách jen vypíná výkon, ale nestahuje sběrače.
Součástí bude i balík kontejnerových vozidel, protože i kdyby tyto někdo měl, tak nebudou kompatibilní kvůli dlouhým názvům, které jsem musel pokrátit, aby mi při tvorbě neřval editor MSTS. Ale uživatelé z flešek asi za poslední rok tyto verze už mají.
Také jsou opravená ladění u mt 386037 i 040, protože s původním laděním by to s takovou zátěží nešlo jet ani z kopce, jak to klouže a málo táhne. Je to naklonováno podle 386020 (viz třetí obrázek výše) Vectron jede celkem dobře.
Zde je náhled na jízdní řád, aby bylo jasné o čem to bude.
Doporučuji RivaTuner nastavené na 30 podle Dana.
Jízdní doby se krásně dají dodržet i na slabším PC. Nemá to vliv. Pak traffic se zobrazuje jak má.
Když se pojede podle jízdního řádu, tak na odjezdy po šibování se čeká do 5 minut.
V této aktivitě se furt jede, žádné dlouhé pobyty.
Pastičky na Game Over jsou jen v dodržování rychlosti posunu, rychlosti 80 a kdyby někoho napadlo proletět Kolínem nebo Malešicemi víc než 40, tak skončí také. (tolerance je všude 5 km/h)
Do Uhříněvsi jsem jako traktor použil T499, aby s tím vlakem vůbec něco hlo. I tak má kyklop co dělat. :)
Už brzy, tento týden.
zs20TestLysa9640.JPG

Tak asi na 25. pokus jsem konečně aktivitu dojel do konce. Když jsem jel po 24. tak mi nefungovaly hlášky na vlečce Metrans.
Ale je zajímavé, že na slabším počítači jedu rychleji. Nemusím se tak honit, všude jsem mírně s náskokem.
Ale nastala zajímavá situace v Uhříněvsi, kdy se mi do šíbování zamotal provoz vlaků, který mi rozpojil moji trasu a když projel vlak proti, tak mi trasa opět naskočila. Tohle by asi MSTS nedal. :)
Jediné co mi nefunguje je v Berouně odstavení vlaku ("dovézt vlak na pozici") Netuším proč, celé jsem to přepracovával. Ale začalo fungovat to samé na vlečce Metrans, když správně rozdělím vlak.
Tady je hodnocení.
Jenom ne vše je mi jasné, když je to anglicky. Co tam mám špatně?

This is a Debrief Eval for Open Rails.
--------------------------------------------------------------------------------
Version = 1.5.1.
Build = 0.0.8366.40920 (2022-11-27 22:44:00Z).
Debrief file = C:\Users\zbyne\Desktop\OpenRailsEvaluation.txt.
Executable = RunActivity.exe.
--------------------------------------------------------------------------------
-------------
Debrief eval.
-------------

0-Information:
Route = Breclav - Praha
Activity = zs20_TestLysa_OR_BP9640
Difficulty = Medium
Startime = 07:00:00
Estimated Time = 06:00:00
Elapsed Time = 05:58:19
Autopilot Time = 00:00:00
Travelled = 88,4 km
Consist engine = 1 Diesel.
Burned Diesel = 26,9 l

1-Station Arrival, Departure, Passing Evaluation:
No Station stops.
Overall rating total = 0

2-Work orders:
Task Location Status
Připojit - Hotovo
Assemble Train At Location Milovice kolej 5 Hotovo
Připojit - Hotovo
Připojit - Hotovo
Připojit Lysa nad Labem kolej 7 Hotovo
Připojit Nymburk smerova skupina. kolej 3Hotovo
Assemble Train At Location Nymburk vezdove nadrazi kolej 102Hotovo
Připojit Zabori nad Labem kolej 7Hotovo
Assemble Train At Location Zabori nad Labem kolej 6Hotovo
Assemble Train At Location Lysa nad Labem kolej 4 Hotovo
Assemble Train At Location PVSV vj sk kolej 5 -
Připojit PVSV cekacky kolej 104 Hotovo
Připojit Kolin kolej 6 Hotovo
Assemble Train At Location PVSV cekacky kolej 104 Hotovo
Assemble Train At Location Kolin kolej 14 Hotovo
Assemble Train At Location PVSV vj sk kolej 5 Hotovo
Assemble Train At Location Beroun ranzir kolej 215-
Připojit Beroun ranzir kolej 101Hotovo
Připojit - -
Assemble Train At Location vlecka Metrans kolej 103Hotovo
Assemble Train At Location vlecka Metrans kolej 203Hotovo
Assemble Train At Location Praha Uhrineves kolej 3Hotovo
Připojit Praha Uhrineves kolej 5Hotovo
Připojit Beroun ranzir kolej 101Hotovo
Coupling speed limits = 0
Overall rating total = 69

3-Speed Evaluation:
Over Speed = 1
Over Speed (Time) = 00:00:29
Overall rating total = 56

4-Freight Durability/Passenger Comfort Evaluation:
Curve dependent speed limit (Disabled)
Curve dependent speed limit (Disabled)
Coupler overloaded = 0
Train Overturned = 0
Overall rating total = 100

5-Emergency/Penalty Actions Evaluation:
Full Train Brake applications under 5MPH/8KMH = 0
Emergency applications while moving = 0
Emergency applications while stopped = 0
Alerter applications above 10MPH/16KMH = 0
Overall rating total = 100

Rating & Stars

1- Station Arrival, Departure, Passing Evaluation = .
2- Work orders Evaluation = ★ ★ ★ ☆ ☆
3- Speed Evaluation = ★ ★ ☆ ☆ ☆
4- Freight Durability/Passenger Comfort Evaluation = ★ ★ ★ ★ ★
5- Emergency/Penalty Actions Evaluation = ★ ★ ★ ★ ★

Včera se mi nějakým zázrakem podařilo projet, ale i když jsem si myslel, že jsem našel fígl, odpojit lokomotivy z vlakové mašiny (včera to po nějaké kombinaci na druhý pokus šlo), tak problém je jinde. Nemá někdo zkušenosti?

Mám postaveno, odpojím vozy a vlaková cesta se rozpadne, tedy nepomůže ani TAB, které stejně je bez odezvy. A když couvnu a znovu se spojím, tak se vlaková cesta znovu postaví. Ani jsem nemohl vyzkoušet jestli se vybaví příjezd k peronu až po vykonání posunu. Ale podle 1,3km asi ano.

Kde může být zádrhel? Vždyť takových najetí na vlak a rozpojování jsem už prováděl hodně a nikdy žádný problém.
vlak.JPG
poOdpojeni.JPG

No škoda, že složitější aktivity už nikdo netvoří :) :) :) Tedy si musím poradit nějak sám. Asi vyzkouším jinou trasu.
Ale tohle není žádná složitá aktivita. Najedu na LC a jeden díl z této soupravy potřebuji někam odstavit. A přitom jiný LC jsem už takto odstavoval a bez problémů.

Zkoušel jsem změnit cokoli a nic nepomáhalo. Vždy po najetí na soupravu a po odpojení lokomotivy nebo jakéhokoli vagonu ze soupravy to zrušilo trasu a shodilo návěstidlo. Měnil jsem i vlaky. Fakt nevím a chtěl jsem aktivitu vyhodit, protože bez této zápletky by neměla smysl. Testy od pátku do soboty. A žádný výsledek.

Ráno mne napadlo několik myšlenek. Posunout neschopnou soupravu asi o kilometr dál vedle zastávky Dresden Pieschen. Tedy jsem tam ještě doplnil potřebná návěstidla. A druhý nápad byl, zadat na připojení k soupravě Událost jako úloha. Po najetí na soupravu už příjemná změna. Klávesa 3 a byl jsem na konci soupravy. Minule nefungoval ani alt end a musel jsem se k poslednímu vozu doklikat přes PgUp. Tedy posun v Dresden HBF konečně OK. Viz fotky. Kontrola traffic a nějak omylem z Bad Schandau jede do Pirny EC za S bahnem. Asi nějaká chyba v zadání. Je tam mezi těmito stanicemi i velká díra, tedy tam pustím Mikuldu s kontejnery.
Jinak při rozjezdu s uvázlou soupravou vedle od nástupiště v Dresden Pischen se zrovna rozjížděl S bahn. Tak jsme si zazávodili, kdo se rychleji rozjede. :)
Vlevo na prvním obrázku je už odstavená (konečně asi na 20. pokus) neschopná lokomotiva z rychlíku a jízda zpět na soupravu.
1003akt1.JPG
1003akt2.JPG
1003akt3.JPG
1003akt4.JPG
1003akt5.JPG

Trochu jsem doladil jízdní řád. Ještě trochu provoz vlaků na straně ČD, dopsat úkoly a může to ven. Také jsem objevil nějaké překážky v trati, nějaké dodělávky, tedy s aktivitou ještě bude i malá aktualizace trati. I proto je dobré si občas vytvořit nějakou aktivitu.

S tímto S bahnem se z Dresden Pieschen jedou závody. Měl lepší rozjezd. :)
1103Aktivita0.JPG

A tudy z Drážďan do Prahy ještě asi nikdo nejel. Ale měl jsem strach, že to velké stoupání nevyjedu. Nahoře už jen 14km/h a byl jsem rád. :) To jen tak, aby nebyla nuda. Z Lovosic domů je to už jen rutina.

1103Aktivita1.JPG
1103Aktivita2.JPG
1103Aktivita3.JPG

Jelikož jsem použil loko Taurus z Railjetu, tak jsem našel chybu v kabině, ukazatel trolejového napětí je dole mimo obrazovku Ta modrá čára, kde nemá být.
Poprosím kabináře, jak se to dá opravit nebo jestli někdo nemá kabinu, co ukazuje napětí správně. Děkuji. Verze klasické Openrails.
Taurus.JPG

Pokud je to v OR stejné jako v MSTS, pak v příslušném souboru "cvf" jsou v "pozici" čtyři čísla. Prvním posouváš přidáním polohu zleva doprava (ta je tady v pořádku ). Druhým číslem posouváš přidáním směrem dolů (takže v tomto případě ubrat). Třetí a čtvrté číslo jsou rozměry obrázku v dané poloze.

No, jsem zvědavý na Aliho recenzi na aktivitu Topírna noc. o_O

Já ji spustil a puklík nikde. Nejspíš stojí někde na hlavním nebo ještě v dílnách.

No, jsem zvědavý na Aliho recenzi na aktivitu Topírna noc. o_O

Já ji spustil a puklík nikde. Nejspíš stojí někde na hlavním nebo ještě v dílnách.
Myslím si že na to si počkáš, nejdřív musí uklidit ten svinčík co si způsobil po tom co viděl, že to už vyšlo... :)

Back
Nahoře