Aktivity ZS pro projekt Bratislava - Praha v OR

Nevím, jestli mám problém jen já. V editoru vidím ty loosecony osazené, ale CZ/SK verze je nevidí. :(

U Loose consistů stačí jen malinká odchylka v názvech a ORCZ, OR je nezobrazí, viz moje aktivita uheláku, kdy kluci nezaktualizovali vozy. Dnes stáhnu a zkouknu. Ale vozy si vyměním, neboť mám svůj trainset, který si nehodlám přebít.

Ahoj Zbyňku. Rozbalil jsem trať a..., kdysi na slezině byla jakási dohoda ohledně consistů a přehlednosti aktivit, kterou jaksi jako autoři ctíme:
Autor_trať_nazev aktivity_souprava. Takže třeba consist "cd_122039_17nakl" je úplně "úchvatný", dle všeobecné dohody o aktivitách by k topírně mel být dle nepsané dohody přibližně takto: "zs_bp_tn_cd122_17nakl". To jen pro info, pak se množí consistové smetí, které nevíš ke které aktivitě patří a activity editor má svůj strop. :)

Nevím, jestli mám problém jen já. V editoru vidím ty loosecony osazené, ale CZ/SK verze je nevidí. :(
Ani nemohou, protáhl jsem aktivitu programem Activity Analysis a červeně jsou neshody názvu souprav zapsané v souboru ACT. Zbyněk si prostě přejmenoval vozy po svém, místo, abytřeba Metransy stáhl od Alcaponeho, kde jsou zcela funkční. Už měním Loose cony.

aa.jpg

Hoši, ten kdo má trainset postahovaný z ORCZ a OR webů a instaluje TBP, je jak se lidově říká v hajzlu. Přebije si wagon pack, přebije si 742 pack atd...

Hlavně, neber to jako nějaký útok na aktivitu, jen prostě, kdo instaluje aktualizaci, doporučuji fakt někam bokem a kontrolu trainsetu. Přímá instalace do hry se rovná přebití spousty věcí v trainsetu, Už mám pomalu nachystáno a jdu spustit Topírnu.

Hoši, ten kdo má trainset postahovaný z ORCZ a OR webů a instaluje TBP, je jak se lidově říká v hajzlu.
Ale Dane. Kdo byl první? Kdo si Metransy přejmenoval podle sebe, když už přejmenované jednou byly? Já to nebyl. Ty jsi začal být aktivní, aniž by jsi se poradil se mnou, ale naservíroval jsi mi to jako hotovou věc. Tak jsi rozhodl a tak to bude. :) Já jsem balík kdysi dávno dostal od Petra Šimrala, jenomže hra nevzala příliš dlouhé názvy vozidel. Tak jsem jen ty co byly v consistu názvy pozkracoval. Jenomže pak jsi k vozům přišel ty a názvy jsi pozkracoval zase trochu jinak. Ale tohle je opravdu cesta do pekel. Díky tvým paralelním úpravám jsou uživatelé v hajzlu, jak píšeš. :)
Vždyť moje aktivity jsou primárně dělané pro uživatele mé trati, kteří si ji objednají a na flešce je i trainset, který je v instalačním souboru. Pokud si vše naistalujete, tak nic nechybí a jen se jezdí, To že Dan si poté svévolně přeznačil vozy a vydal je veřejně, to už není můj problém. Já nemám čas vše podle něj přepisovat. Však se jedná jen asi o třicet vozů, tak budete mít verze dvě, no. Ale to není jen Dan. Proto jsem v aktualizaci dal i přiložené update ladění pro Openrails, aby nebyl žádný konflikt s ORCZSK, který používá původní adresáře před ORCZSK, ale upravené už jen pro tento systém a klasické Openrails pak spadne.

cd_122039_17nakl" je úplně "úchvatný"
Dane, tento už exisuje 20 let a až nyní jsi se probudil? To jsi byl celou dobu v kómatu? Celou historii jsou dodávány na DVD a fleškách s tratí a ty si toho všimneš až nyní? :)

Tedy lidi, vám vydat aktualizaci. Řešíte jen ptákoviny, které jsou dány už mnoho let. Snad alespoň Ali bude mít radost.

Omyl, Metrans byl přejmenovaný s v tedtech, kfyž jsem ti volal a pisílal vozy, tak jsi už dělal úpravy i ty a nechtěl jsi přijmout hotový pack, kvúli výměně pár vozů v aktivitě. Tohle si pamatuji moc dobře. Neřeš, jde to vyměnit, ale pokud to někdo neprotáhne testem na LC, tak má problém.

Zbyňku, já to jinak všechno chápu, i to, že si jedeš svůj trainset. Ale vysvětli mi, proč nedáš trať zvlášť jako instalačku a aktivity+trainset zvlášť. Tak jsi to i kdysi měl. Tady, když se člověk zapomene, tak jsou škody nevratné, bo už přepsané eng a wag nevrátí, leda ze své zálohy. Nevíc i vozy pro OR 1.5 jsou dávno revitalizované u Josefa a Alcaponeho, kde byly i modely doplnény o stíny, spojky a rů,né FrightAnimy, aby nevypadaly, jak z MSTS z dob za Franty Klacka. O tohle mi jde, jsem zvědavý, kolik nováčkú si zabije stávající trainset pro OR. Já už jsem zvyklý to instalovat bokem. :-)

Omyl, Metrans byl přejmenovaný s v tedtech, kfyž jsem ti volal a pisílal vozy
Dane podívej se na datum, kdy jsi přejmenovával Metrans. Můj datum je 27.3.2021 a to jsi ještě nevěděl, že tyto vozy existují. Tedy nebyl jsem to já, kdo v tom nadělal guláš. V té době jsem vydal aktivitu Test Lysá, kde jsem tyto vozy poprvé použil.
Konečně jsem našel ty tvé, co jsi mi poslal. Mají datum 16.2.2024. Tak se prosím se mnou už nepři.

Dane podívej se na datum, kdy jsi přejmenovával Metrans.
Aly i ty shazovaly editor.

Nic, jiná věc, pomalu se snažím spustit aktivitu, zajímavé je, že mi TrainStore hlásí chybu hry aktivity v MSTS. Což mi je jedno, ale asi to v MSTS spustit nepůjde? Nevím, já MSTS jako hru nespustím vůbec.

O tohle mi jde, jsem zvědavý, kolik nováčkú si zabije stávající trainset pro OR
Ty nováčku. :) Kdo jezdí mou trať má i TBP, tak jak si může zabít trainset? A s ORCZSK se to bít nemůže, protože vše ladění máte v samostatné složce OprnrailsCZSK a jestli ne, tak na tom konečně zapracujte. protože jak jsem psal, Icikova skvělá práce je dost vysoký level a každý začátečník by měl začínat na klasickém Openrails. Tedy nebořte kompatibilitu.
Už mám pomalu nachystáno a jdu spustit Topírnu
A teď mne zajímá, jak jsi s puklíkem dojel limit v depu. Rozjel jsi konvoj 6 lokomotiv alespoň na 13km/h jak to jde v Openrails? V ORCZSK jsem byl rád za soustavného pískování se rozjet na 8. A ve šturcu v poště jsem se zastavil v CZSK skoro o šturc, jak ten samý puklík i hůř brzdí. Proto je dobré to odpočítávání k reverzu na F4.

Ty nováčku. :) Kdo jezdí mou trať má i TBP, tak jak si může zabít trainset? A s ORCZSK se to bít nemůže, protože vše ladění máte v samostatné složce
To bohužel není vždy pravda. Opravoval jsem celý balík, kde byly soubory přímo ve složce modelu i s cetama pro Inc...
:)
A teď mne zajímá, jak jsi s puklíkem dojel limit v depu.
Zatím jsem jen spustil pro kontrolu a jsem na Mesounovi a Puklík předemnou. Ale Loose consisty mám v aktivitě všechny.
TN.jpg

On je právě fakt průser s těmi Loose Consicty, přitom fakt ten Activity Analysis je pro totálního vola. :) Ten prográměk jse strašně jednoduchý a vymění ti vozidla jako LC, ale i v Conist, ale to moc nepoužívám. Consisty měním v Builderu, nebo TSRE Con. E., ale Loose Consisty vždy přes Activity Analysis. On jim zachová jak flip, tak čísla vozů i když vyměníš za jiný vagón a ještě udělá zálohu act. souboru při každé výměně.

Já si myslím, že když Dan dělal úpravy názvů kontejnerů Metrans, tak úplně stačilo změnit název složky například na mtr_Sggnss. A nic by nehaprovalo.
On je právě fakt průser s těmi Loose Consicty, přitom fakt ten Activity Analysis je pro totálního vola.
Dane měnit si LC je cesta do pekel. Jak změníš vozy, tak se nevybaví úloha, která tě pustí dál.
Měnit můžeš jenom v poznámkovém bloku v souboru aktivity. Pak to nemá vliv na úlohy. Ale jakmile změním vozidlo v aktivity editoru, tak se událost nevybaví. Vyzkoušeno. Ale možná ten tvůj prográmek funguje jako poznámkový blok.
Ale i tak nedoporučuji cokoli měnit. Například náklad v Libni. Trochu zvýšíš váhu vlaku a do Počernic nevyjedeš. Také otestováno. S původní soupravou v ORCZSK uvázneš někde před odbočkou Skály. Tak jsem jen z několika vozů udělal prázdné. Tato aktivita je o tom, aby to bylo občas na hraně a bylo to víc než jen o kochání o fírovském umění.

To není vůbec pravda. Právě, že když měníš LC v Activity Analysis, vše zůstává zachováno i s číslováním vozů. takže žádná cesta do pekel to není. Funguje napsoto spolehlivě. Hele, já jsem přelez na Puklíka a zatím nic, čekám na svolení k posunu, které zatím nepřišlo. :) Nicméně, ta kabina je sice fajn, ale ta 3D milionkrát lepší. Máš z ní skutečně výhled kam potřebuješ. Můžeš se po ni kdekoliv pohyblvat, u posunu se postavit a tak podobně. Ale spíš mne zajímá, po přestupu do toho Puklika, mám čekat, nebo hned zahájit posun, nebo se mi při najetí a svěšení má zobrazit zpráva.

Jinak ještě k tomu ménění LC. Je vidět, že jsi fakt dlouho nedělal aktivity. Pokud totiž chceš měnit vozidla v AE MSTS, tak:
1. Klikneš na soupravu co je v editoru a dáš parametry vlastnosti a otevře se ti okno vlaků a dole souprava co tam máš hozenou. Pokud vyměníš takto, nic se nemění a zpráva se zobrazí. Nesmíš soupravu v editoru smazat a nahradit ji jinou.
2. Právě to ruční přepisování, co tady popisuješ, je a) zdluohavé a za b) nebezpečné, viz. tvůj dotaz na flip.

Jenže, když ti vůz LC chybí, tak ti AE MSTS z 90% spadne. Proto ten program Activity Analysis. Ten jsem používal už v dobách MSTS a nikdy se zprávama problém nebyl a nebyl ani v OR, když jsem se rozhodl vyměnit v aktivitě třeba starší model za novější. umístěný jako LC On právě přepíše jen typ vozů v té závorce. Připadný flip, místo a číslování LC zachová bezezměn.

Nicméně, v ORCZ je jiný problém, pokud je vozidlo mašiny umístěno jako Loose Consist, je total mrtvé, bez vzduchu, se zamčeným pultem a vypnutou baterií a musíš jej komplet oživit. Takže, kdo má třeba Puklíka ve stavu MSTS a spustí jej v OR, bude mu "bublat motor", ale přitom bude mašina total mimo provoz. A takových specifik je v ORCZ víc. A třeba oživení mašiny chvíli zabere a záleží, kolik bude mít hráč času po přestupu na tokový stroj. To je tak první zjištění ze hry aktivity. Zbytek později, až se k tomu dostanu.

Hele, já jsem přelez na Puklíka a zatím nic, čekám na svolení k posunu, které zatím nepřišlo.
Protože se ti nevybavila událost o připojení vozu. Vždyť o tom mluvím. Píšu. :) Když si vyměníš vozidla, tak ti aktivita fungovat nebude.

Vždyť i ty, když vydáš aktivitu, tak píšeš do seznamu vozidel TBP nějaké verze a přitom je vůbec nepoužíváš. Ale to není moje chyba. Do složitých aktivit, kde jsou události všelijak provázané se zásadně nevrtá. Pamatuj si to jako pravidlo číslo jedna. A ještě si to podtrhni a udělej tučně a červeně někam na monitor. :)
Však jsem na slezině dodal aktuální flešku, tedy vozidla máš. Tak jen přepneš složku Trains a jedu. Tedy po aktualizaci 103

Back
Nahoře