Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Já tohle tvrdím od začátku. Inc. soubory, jsou pouze usnadnění pro ldiče modelů, pro oststní tvorbu jsou peklo. Už jen proto, že hrozí přebití někde v podsložkách. Další věc je, že se 50 lokomotiv chová naprosto totožně, jak přes kopírák. Když je ladění pouze v eng, jde dělat rozdíly v chování. Třeba "ojetá" 742, může být nižší na výkonu, jako leštěnka, může mít vyšší spotřebu nafty. A už vůbec se nebavím o tom, jak tyhle vozy komplikují tvorbu aktivit. Když mám soubory v podsložce a vyjde aktualizace, tak přepisuju znova nové engu pro inc. A těch rizik je víc. Furt je lepší, když se pobijí dva engy, než složky inc. souborů. Nehledě na to, že když ti právě něco v inc chybí, tak se vůz zobrazí v TSRE, ale ve hře ne a ty si lâmeš hlavu, kde je zakopaný pes. Proto začal Dodo vracet ladění, jako zcelený eng a wag. Jinak jsem ale rád, že jsi to odhalil.Jako ty inc soubory jsou na jednu stranu ulehčení, ale na druhou způsobují neviditelné a zásadní komplikace.![]()
Kdo má s tratí nainstalovaný i trainset, tak tento problém nemá. 30cm používá jen Openrails, tedy tento zápis konfliktní s ORCZSK není. Ale existuje už před zveřejněním první verze ORCZSK. Protože v Openrails by jinak byly buď překřížené nebo nedoklepnuté nárazníky a nevypadá to pěkně. Proto mám i jiné rozměry skříně, přepočítané na 30. Celkem to byla pakárna vše doladit. Tedy jen u novinek.Tak záhada vyřešena. Simulátoru vadilo to, že nenašel soubor ve složce common.inc\spriahlo\30cm.inc.
Tento consist najdeš ve všech mých aktivitách. Jako většinu ostatních. Protože když na sekundu se proti prožene nákladní vlak, tak zaregistruješ jeho složení? Zbytečnost. Proto mám flotilu consistů a ty používám všude. Pak nepotřebuji 5000 consists. Jen podle potřeby udělám nějaký nový. A jako traffic nepotřebuješ luxusní modely, opravdu stačí i staré vykopávky z počátků TBP. Asi tolik můj názor. Protože hra i tak dostává pořádnou zátěž, když se jezdí cik cak přes Prahu, například.akže třeba consist "cd_122039_17nakl" je úplně "úchvatný",
Ty už jsi jak Bob57.Všechny Loose consisty, co jsi dal do aktivity spolupracují nějak s posunem hráče
Takže terový trainset všelijakých i duplicit, jak nedávno zveřejnil Icik ti nevadí a TBP o 8 giga navíc ti vadí?Nevím, proč bych měl mít na disku dva trainsety, které mi budou zabírat místo, kvůli aktivitĕ.
Ne pět, ale 25pět vozů
Ty LC jsou stejné jak někdy v roce 2005, kdy tato aktivita pro MSTS vznikla. A všichni jí v MSTS odjezdili. Jen kontejnery jsem vyměnil. Ale jen z tohoto consists výše.A vím, co dělal MSTS, když se v Praze sešly dva Ešusy.
Zdravím pane mistr nevím jestli to píšu správně ať mne zase pan řídící Dan nezjebe ale měl bych dotaz stran těch sice starých "pravěkých"ale jak čtu asi už repasovaných aktivit "Topírna"a Den blbec" je už to někde k mání nebo možnost nějakého zakoupení????Ty už jsi jak Bob57.Když jsem vydal první vydání Topírna noc a Den blbec. Ten jí také nehrál, ale otevřel si jen soubor act a už do mě bušil, že nabádám strojvedoucího, aby porušoval předpisy a mám tam sprostá slova. A ty také namísto hry jen pitváš nesmysly a bavíš mne teď tímto:
Takže terový trainset všelijakých i duplicit, jak nedávno zveřejnil Icik ti nevadí a TBP o 8 giga navíc ti vadí?![]()
![]()
Nehledě k tomu, že všichni aktivitáři do info o vozidlech píšete, TBP plus jiná vozidla. Tak jak to že jej v adresáři sakra nemáš?
A nyní už je nekonfliktní. A jestli u tvých vozidel je, tak jsi dělal nějaké své vlastní úpravy pro ORCZSK, ale tohle patří do složky OpenrailsORCZSK, tedy nic haprovat nemůže.
A ještě se vrátím k těm Metransům. Já na to opravdu neměl čas. Já jsem opravoval jen vozy co jsem měl vzorový consists asi o 30 vozech od Petra Šimrala. Byl to vlak, který kdysi vezl. Ale opravovat zbytek, na to opravdu už nezbyl čas. Tedy dohoda bude taková. Já opravím ten zbytek podle tebe, respektive vyměním, jak jsi mi kdysi poslal a ty zase naopak ty moje opravy vyměníš u sebe, jenom tak v tom bude pořádek. Protože na flešce s tratí a vlaky jsou ty kontejnery už nějaký rok před tvým vydáním ke stažení. Ale jestli je u některých TBP fuj, tak nemusíš dělat nic, nemá se takovým nic v adresářích přepsat. Ale pak zase nemůžete hrát například Topírnu noc. Tedy můžete, ale zabere vám to několik stránek tohoto fóra jak to mám všude špatně.![]()
![]()
A ještě poznámka. Moje aktivity nejsou tvořené pro Openrails 5.1, ale dělám je v editoru MSTS se všemi jeho vychytávkami a pravidly. Tedy je úplně jedno jak si je uživatel spustí. Může v MSTS, ale tam se mu to může škubat nebo se nenačtou všechny objekty. Může to spustit v Openrails a může to spustit i v ORCZSK. Primární lokomotivy jsou v balíku ORCZSK. Sice v aktivitě nemám vychytávky ORCZSK, ale já je do příběhu nepotřebuji, To je jak říkám, každý tvoříme svým pohledem na dráhu. Ty s pohledem fandy do železnice, já jako vzpomínky na zaměstnání v lokomotivním depu. Sice jsem byl většinou panťákový, ale nenapadá mne jaký udělat příběh, aby aktivita byla zajímavá. Obraty byly půl hodina až dvě hodiny. Na aktivitě je vždy nejzajímavější to šíbování, když se mění soupravy. Však jich je jako LC v aktivitě hafo, jak jsi si všiml.
Jasně chápu a dík.Stáhni si bp103 a uvidíš. Tedy jen Topírna noc. Tak rychle to vše nejde.
Dan tě zje.al, jen když jsi psal do seznamu aktivit k tratím. Když mi napíšeš dotaz do mého vlákna "Aktivity pro OR Dan J." určitě kartáč nedoataneš.Jasně chápu a dík.
Z etických a morálních důvodů toto nebudu nikdy simulovat. To se, Zbyňku, neboj.ale Icikovy havárie a vykolejení, asi by nastala velká hromada a určitě by ve vyhodnocení byl i počet mrtvých a zraněných.
Hele "more" však víš že mi z kolonki jsme tak trochu dyk dyliny ne"Dan tě zje.al, jen když jsi psal do seznamu aktivit k tratím. Když mi napíšeš dotaz do mého vlákna "Aktivity pro OR Dan J." určitě kartáč nedoataneš.
![]()
![]()
![]()