Aktivity ZS pro projekt Bratislava - Praha v OR

Hele, uhláka s 555 na Dvojkolejce si zkoušel? Tam jsou taky loose consisty hned v začátku. Pokud se ti nezobrazí ani tam, tak je něco blbé. Nevím...

Tak záhada vyřešena. Simulátoru vadilo to, že nenašel soubor ve složce common.inc\spriahlo\30cm.inc.
Puklík už konečně vyjel z dílen a čekal na správné koleji. :) Také měli klucí pravdu v tom, že loosecon nepotřebuje definici v con souboru, protože ji vlastně již obsahuje v act. souboru aktivity. Tady mě trochu zmátlo to, jak se usazují na koleje loosecony v TSRE5, kde vybíráte z definic consist souborů.

Jako ty inc soubory jsou na jednu stranu ulehčení, ale na druhou způsobují neviditelné a zásadní komplikace. :(

Jako ty inc soubory jsou na jednu stranu ulehčení, ale na druhou způsobují neviditelné a zásadní komplikace. :(
Já tohle tvrdím od začátku. Inc. soubory, jsou pouze usnadnění pro ldiče modelů, pro oststní tvorbu jsou peklo. Už jen proto, že hrozí přebití někde v podsložkách. Další věc je, že se 50 lokomotiv chová naprosto totožně, jak přes kopírák. Když je ladění pouze v eng, jde dělat rozdíly v chování. Třeba "ojetá" 742, může být nižší na výkonu, jako leštěnka, může mít vyšší spotřebu nafty. A už vůbec se nebavím o tom, jak tyhle vozy komplikují tvorbu aktivit. Když mám soubory v podsložce a vyjde aktualizace, tak přepisuju znova nové engu pro inc. A těch rizik je víc. Furt je lepší, když se pobijí dva engy, než složky inc. souborů. Nehledě na to, že když ti právě něco v inc chybí, tak se vůz zobrazí v TSRE, ale ve hře ne a ty si lâmeš hlavu, kde je zakopaný pes. Proto začal Dodo vracet ladění, jako zcelený eng a wag. Jinak jsem ale rád, že jsi to odhalil.

Tak záhada vyřešena. Simulátoru vadilo to, že nenašel soubor ve složce common.inc\spriahlo\30cm.inc.
Kdo má s tratí nainstalovaný i trainset, tak tento problém nemá. 30cm používá jen Openrails, tedy tento zápis konfliktní s ORCZSK není. Ale existuje už před zveřejněním první verze ORCZSK. Protože v Openrails by jinak byly buď překřížené nebo nedoklepnuté nárazníky a nevypadá to pěkně. Proto mám i jiné rozměry skříně, přepočítané na 30. Celkem to byla pakárna vše doladit. Tedy jen u novinek.

Tak znovu. Moje aktivity jsou dělané pro uživatele mých tratí s tím, že si nainstalují obsah z flešky, později jen aktualizují, ale vždy platí, že nepotřebují pro funkčnost aktivity nic dalšího nikde stahovat. A vo tom to celou dobu je. Proto jsem si vyjednával svolení základních vozidel k přidání k trainsetu instalovaném s tratí. A ten je průběžně udržovaný a aktualizovaný. Tedy nechápu, co tady s Danem stále řešíte. Copak je takový problém mít v adresáři například složku Trains TBP a jen se pro hraní aktivity přepnout?, pak tam nebudeš mít 5000 consistů. A já navíc pro traffic používám v různých aktivitách stejné soupravy, jak se tady Dan divil na označení
akže třeba consist "cd_122039_17nakl" je úplně "úchvatný",
Tento consist najdeš ve všech mých aktivitách. Jako většinu ostatních. Protože když na sekundu se proti prožene nákladní vlak, tak zaregistruješ jeho složení? Zbytečnost. Proto mám flotilu consistů a ty používám všude. Pak nepotřebuji 5000 consists. Jen podle potřeby udělám nějaký nový. A jako traffic nepotřebuješ luxusní modely, opravdu stačí i staré vykopávky z počátků TBP. Asi tolik můj názor. Protože hra i tak dostává pořádnou zátěž, když se jezdí cik cak přes Prahu, například.

Zbyňku, je každěho věc, jaký má trainset. Pokud si vyměníš vůz, za vůz stejného typu, neděje se vůbec nic. Prosím, nedělej z tohodle vysokou dívčí, tvoje aktivita bude stále hratelná, pokud vyměním vagón, za jiný vagón. Samozřejmě stejný typ, jako třeba ČD B, za jiný ČD B. Nevím, proč bych měl mít na disku dva trainsety, které mi budou zabírat místo, kvůli aktivitĕ. Pokud vůz nemâm, vyměním a jedu. Takhle to funguje od nepaměti, co byl už MSTS.

Ale zeptám se tě na jinou věc. Všechny Loose consisty, co jsi dal do aktivity spolupracují nějak s posunem hráče, nebo jsi tam nasypal jako LC i statická vozidla, která jen potkáš a s hráčem nesouvisí? Je jich tam totiž strašné kvantum. Proto se ptám.

Všechny Loose consisty, co jsi dal do aktivity spolupracují nějak s posunem hráče
Ty už jsi jak Bob57. :) Když jsem vydal první vydání Topírna noc a Den blbec. Ten jí také nehrál, ale otevřel si jen soubor act a už do mě bušil, že nabádám strojvedoucího, aby porušoval předpisy a mám tam sprostá slova. A ty také namísto hry jen pitváš nesmysly a bavíš mne teď tímto:
Nevím, proč bych měl mít na disku dva trainsety, které mi budou zabírat místo, kvůli aktivitĕ.
Takže terový trainset všelijakých i duplicit, jak nedávno zveřejnil Icik ti nevadí a TBP o 8 giga navíc ti vadí? :) :) :) Nehledě k tomu, že všichni aktivitáři do info o vozidlech píšete, TBP plus jiná vozidla. Tak jak to že jej v adresáři sakra nemáš? :) A nyní už je nekonfliktní. A jestli u tvých vozidel je, tak jsi dělal nějaké své vlastní úpravy pro ORCZSK, ale tohle patří do složky OpenrailsORCZSK, tedy nic haprovat nemůže.

A ještě se vrátím k těm Metransům. Já na to opravdu neměl čas. Já jsem opravoval jen vozy co jsem měl vzorový consists asi o 30 vozech od Petra Šimrala. Byl to vlak, který kdysi vezl. Ale opravovat zbytek, na to opravdu už nezbyl čas. Tedy dohoda bude taková. Já opravím ten zbytek podle tebe, respektive vyměním, jak jsi mi kdysi poslal a ty zase naopak ty moje opravy vyměníš u sebe, jenom tak v tom bude pořádek. Protože na flešce s tratí a vlaky jsou ty kontejnery už nějaký rok před tvým vydáním ke stažení. Ale jestli je u některých TBP fuj, tak nemusíš dělat nic, nemá se takovým nic v adresářích přepsat. Ale pak zase nemůžete hrát například Topírnu noc. Tedy můžete, ale zabere vám to několik stránek tohoto fóra jak to mám všude špatně. :) :) :)

A ještě poznámka. Moje aktivity nejsou tvořené pro Openrails 5.1, ale dělám je v editoru MSTS se všemi jeho vychytávkami a pravidly. Tedy je úplně jedno jak si je uživatel spustí. Může v MSTS, ale tam se mu to může škubat nebo se nenačtou všechny objekty. Může to spustit v Openrails a může to spustit i v ORCZSK. Primární lokomotivy jsou v balíku ORCZSK. Sice v aktivitě nemám vychytávky ORCZSK, ale já je do příběhu nepotřebuji, To je jak říkám, každý tvoříme svým pohledem na dráhu. Ty s pohledem fandy do železnice, já jako vzpomínky na zaměstnání v lokomotivním depu. Sice jsem byl většinou panťákový, ale nenapadá mne jaký udělat příběh, aby aktivita byla zajímavá. Obraty byly půl hodina až dvě hodiny. Na aktivitě je vždy nejzajímavější to šíbování, když se mění soupravy. Však jich je jako LC v aktivitě hafo, jak jsi si všiml.

Zbyňku, jen jsem se zeptal. :-) A že děláš v editoru MSTS, to já a 90% aktivitářů taky a pro ORCZ. A aktivita by i v něm měla fungovat, jen si tam dám vozy s laděním pro ORCZ.

A k těm Metrans, právě, ty jsi měl ani ne třetinu a když jsem ti psal, že je mám komplet všechny varianty, tak jsi napsal, že ty nebudeš v aktivitě ménit pět vozů a udělal jsi to dle sebe a nevím, jestli jsou vůbec v TBP komplet i s těmi "dvojbozy A a B". Ale já tohle fakt nechci pitvat.

Jinak víš proč jsem se ptal na ty Loose Consisty? Ne že bych tě chtěl jakkoliv sekýrovat. :-) Šlo mi o to, že jsi právé psal, že je aktivita i pro MSTS. A vím, co dělal MSTS, když se v Praze sešly dva Ešusy. A při představě doplnění objektů a těch LC, si nedovedu představit, že tahle aktivita půjde v MSTS hrát. Jestli jo, tak celkem čumím.

Ne pět, ale 25 :) Jestli máš čas, tak tyto analyzuj a u sebe přizpůsob podle mě, protože tyto byly prvotní. Zbytek si zase opravím já podle tebe. Ale věřím, že to máš pojmenované lépe. I když na provoz vlaků to vliv nemá.
Dohodnuto. :)

TrainCfg ( "MT_386_037_25xSggnss_1628t"
Name ( "MT_386_037_25xSggnss_1628t" )
Serial ( 1 )
MaxVelocity ( 40.00000 1.00000 )
NextWagonUID ( 26 )
Durability ( 1.00000 )
Engine (
UiD ( 0 )
EngineData ( MT-386-037-6 MT-386037 )
)
Wagon (
WagonData ( CZ-MT-Sggnss_1-45-715-V-B CZ-Metrans-Sggnss )
UiD ( 1 )
)
Wagon (
WagonData ( CZ-MT-Sggnss_1-45-715-Sa-Be2 CZ-Metrans-Sggnss )
UiD ( 2 )
)
Wagon (
WagonData ( CZ-MT-Sggnss_1-45-715-Sa-Be CZ-Metrans-Sggnss )
UiD ( 3 )
)
Wagon (
WagonData ( CZ-MT-Sggnss_1-45-715-P&O-Be CZ-Metrans-Sggnss )
UiD ( 4 )
)
Wagon (
WagonData ( CZ-MT-Sggnss_1-45-715-CAI-GC CZ-Metrans-Sggnss )
UiD ( 5 )
)
Wagon (
WagonData ( CZ-MT-Sggnss_1-4x20-D_END CZ-Metrans-Sggnss )
UiD ( 6 )
)
Wagon (
WagonData ( CZ-MT-Sggnss_1-4x20-C_END CZ-Metrans-Sggnss )
UiD ( 7 )
)
Wagon (
WagonData ( CZ-MT-Sggnss_1-4x20-B CZ-Metrans-Sggnss )
UiD ( 8 )
)
Wagon (
WagonData ( CZ-MT-Sggnss_1-4x20-A CZ-Metrans-Sggnss )
UiD ( 9 )
)
Wagon (
WagonData ( CZ-MT-Sggnss_1-20-40-20-B CZ-Metrans-Sggnss )
UiD ( 10 )
)
Wagon (
WagonData ( CZ-MT-Sggnss_1-20-40-20-A CZ-Metrans-Sggnss )
UiD ( 11 )
)
Wagon (
WagonData ( CZ-MT-Sggnss_1-40HC-BlueS_END CZ-Metrans-Sggnss )
UiD ( 12 )
)
Wagon (
WagonData ( CZ-MT-Sggnss_1-40HC-CAI_END CZ-Metrans-Sggnss )
UiD ( 13 )
)
Wagon (
WagonData ( CZ-MT-Sggnss_1-40HC-CMA-CGM CZ-Metrans-Sggnss )
UiD ( 14 )
)
Wagon (
WagonData ( CZ-MT-Sggnss_1-40HC-CMA-CGM1 CZ-Metrans-Sggnss )
UiD ( 15 )
)
Wagon (
WagonData ( CZ-MT-Sggnss_1-40HC-Hamburg-Su CZ-Metrans-Sggnss )
UiD ( 16 )
)
Wagon (
WagonData ( CZ-MT-Sggnss_1-40HC-Maersk CZ-Metrans-Sggnss )
UiD ( 17 )
)
Wagon (
WagonData ( CZ-MT-Sggnss_1-40HC-Maersk1 CZ-Metrans-Sggnss )
UiD ( 18 )
)
Wagon (
WagonData ( CZ-MT-Sggnss_1-40HC-Maersk2 CZ-Metrans-Sggnss )
UiD ( 19 )
)
Wagon (
WagonData ( CZ-MT-Sggnss_1-40HC-Triton CZ-Metrans-Sggnss )
UiD ( 20 )
)
Wagon (
WagonData ( CZ-MT-Sggnss_1-40-40HC-P&O-T CZ-Metrans-Sggnss )
UiD ( 21 )
)
Wagon (
WagonData ( CZ-MT-Sggnss_1-40-40-P&O-Ma CZ-Metrans-Sggnss )
UiD ( 22 )
)
Wagon (
WagonData ( CZ-MT-Sggnss_1-4x20-A CZ-Metrans-Sggnss )
UiD ( 23 )
)
Wagon (
WagonData ( CZ-MT-Sggnss_1-4x20-B CZ-Metrans-Sggnss )
UiD ( 24 )
)
Wagon (
WagonData ( CZ-MT-Sggnss_1-40HC-40HC-H-T_E CZ-Metrans-Sggnss )
UiD ( 25 )

A vím, co dělal MSTS, když se v Praze sešly dva Ešusy.
Ty LC jsou stejné jak někdy v roce 2005, kdy tato aktivita pro MSTS vznikla. A všichni jí v MSTS odjezdili. Jen kontejnery jsem vyměnil. Ale jen z tohoto consists výše.
Já jsem jen přidal LC pro další vlaky jako dřevo do Štětí a papíry ze Štětí. Pak jsem dal do Masaryčky tu historickou soupravu a nějaké poštovní vozy. Ale buď v klidu, aktivitu jsem projel asi 10 x 12 hodin než se vše vychytalo a žádný problém s plynulostí není. Pro MSTS ale aktivita už určitě není, protože by vyhazovala chyby na Vectronech, kdy občas Mikulda prosviští s Metransy proti a dále by asi neunesl zástavbu Prahy, na kterou jsem i trochu hrdý, že jsem jí domodeloval. I když prostoru k modelování je ještě nekonečně mnoho. A zrovna čtu ve zprávách, že most na Výtoni demontují a nahradí provizoriem, než jej opraví. V Openrails je už opravený. :)

Ale jinak jsem zjistil, že mi vypršel čas na generování fotomap do terénu. Dobře mi tak. Měl jsem si je postahovat, dokud to bylo aktivní. Nyní editor rovnou spadne. Jedině kreslené mapy. Tedy kdybych chtěl stavět nový úsek. Tak nic. Jedině oprava nějaké starší aktivity plus zkrášlení krajiny kolem. Den blbec? Proto jsem chtěl vylepšit úsek do Hohenau. Ali bude pak štěstím bez sebe. Ale i zde bude upravený příběh. něco ještě vymyslím. Třeba to bude také na 12 hodin. :)
U Topírny noc se mi při první verzi nepodařil návrat do depa. Vždy se mi někde otočila trasa. Proto minule končila v Českém Brodě.
A nyní krásně se dojede do depa a lokomotiva odstaví. Ale je tam jeden konflikt vhodný pro ORCZSK. Když se ráno ve tři čtvrtě na šest vracím do depa, tak zrovna odjíždí panťák z prvního nástupiště. A kdybych nedobrzdil, tak tomuto vlaku vrazím do boku. Netuším, proč jsem trasu nepostavil do pošty. Openrails nevím, ale Icikovy havárie a vykolejení, asi by nastala velká hromada a určitě by ve vyhodnocení byl i počet mrtvých a zraněných. Ale až po odjetí 11 hodin a 40 minut z této aktivity.

Ty už jsi jak Bob57. :) Když jsem vydal první vydání Topírna noc a Den blbec. Ten jí také nehrál, ale otevřel si jen soubor act a už do mě bušil, že nabádám strojvedoucího, aby porušoval předpisy a mám tam sprostá slova. A ty také namísto hry jen pitváš nesmysly a bavíš mne teď tímto:

Takže terový trainset všelijakých i duplicit, jak nedávno zveřejnil Icik ti nevadí a TBP o 8 giga navíc ti vadí? :) :) :) Nehledě k tomu, že všichni aktivitáři do info o vozidlech píšete, TBP plus jiná vozidla. Tak jak to že jej v adresáři sakra nemáš? :) A nyní už je nekonfliktní. A jestli u tvých vozidel je, tak jsi dělal nějaké své vlastní úpravy pro ORCZSK, ale tohle patří do složky OpenrailsORCZSK, tedy nic haprovat nemůže.

A ještě se vrátím k těm Metransům. Já na to opravdu neměl čas. Já jsem opravoval jen vozy co jsem měl vzorový consists asi o 30 vozech od Petra Šimrala. Byl to vlak, který kdysi vezl. Ale opravovat zbytek, na to opravdu už nezbyl čas. Tedy dohoda bude taková. Já opravím ten zbytek podle tebe, respektive vyměním, jak jsi mi kdysi poslal a ty zase naopak ty moje opravy vyměníš u sebe, jenom tak v tom bude pořádek. Protože na flešce s tratí a vlaky jsou ty kontejnery už nějaký rok před tvým vydáním ke stažení. Ale jestli je u některých TBP fuj, tak nemusíš dělat nic, nemá se takovým nic v adresářích přepsat. Ale pak zase nemůžete hrát například Topírnu noc. Tedy můžete, ale zabere vám to několik stránek tohoto fóra jak to mám všude špatně. :) :) :)

A ještě poznámka. Moje aktivity nejsou tvořené pro Openrails 5.1, ale dělám je v editoru MSTS se všemi jeho vychytávkami a pravidly. Tedy je úplně jedno jak si je uživatel spustí. Může v MSTS, ale tam se mu to může škubat nebo se nenačtou všechny objekty. Může to spustit v Openrails a může to spustit i v ORCZSK. Primární lokomotivy jsou v balíku ORCZSK. Sice v aktivitě nemám vychytávky ORCZSK, ale já je do příběhu nepotřebuji, To je jak říkám, každý tvoříme svým pohledem na dráhu. Ty s pohledem fandy do železnice, já jako vzpomínky na zaměstnání v lokomotivním depu. Sice jsem byl většinou panťákový, ale nenapadá mne jaký udělat příběh, aby aktivita byla zajímavá. Obraty byly půl hodina až dvě hodiny. Na aktivitě je vždy nejzajímavější to šíbování, když se mění soupravy. Však jich je jako LC v aktivitě hafo, jak jsi si všiml.
Zdravím pane mistr nevím jestli to píšu správně ať mne zase pan řídící Dan nezjebe ale měl bych dotaz stran těch sice starých "pravěkých"ale jak čtu asi už repasovaných aktivit "Topírna"a Den blbec" je už to někde k mání nebo možnost nějakého zakoupení????

Já jsem tohle zjistil až dodatečně. Normálně trasa hráče s reverzem v koleji k prvnímu nástupišti, jak to mám na začátku aktivity. Pak jsem dělal doplnění traffic, kdy ráno odjíždí panťák do Kolína. Simuloval jsem na hlaváku zapomenutou lokomotivu, pro kterou jsem vracel a s traffic na Masaryčce se konal cestou z Hrabovky do depa. A naposledy jsem to projel nejrychlejší variantou a jak jsem přijížděl k reverznímu bodu, tak zrovna odjížděl panťák a já jel doslova krokem, abych doprostřed soupravy nevrazil. Hrozný pocit.

Ale skutečnou velkou hromadu jsem zažil v dobách MSTS, když jsem začínal dělat aktivitu Den Blbec. To bylo asi v Července. Jel skrz traffic proti, ale dal jsem jej moc brzy, protože v Července měl vstup další traffic. A tak si jedu kilo do Červenky, proti jede náklad a do něj napálí zezadu další náklad. MSTS měl dokonalé nehody, tedy vozy se rozházely všude kolem i do mé koleje a já do toho napálil a vykolejil také. A tím aktivita skončila. Naštěstí jsem to přežil.

Opět bude mít radost nejen Ali. Dnes se mi podařilo opravit všechny trasy v aktivitě Den blbec. A dokonce jsem i načetl ve hře v Openrails. Ještě musím opravit šibovací reverzní body. MSTS myslím neměl problém, když se za reverzem projela výhybka. V Openrails když nedobrzdím, tak aktivita skončí.

Ahoj Zbyňku.
Tak si myslím, že aktivita do ORCZ předělat půjde. Natočil jsem video, kde jsem skončil vyhazovem, bo jsem sledoval brzdy, které se chovají divně, nevím, zda tím, že ty Es nejsou vyladěny pro CZ, dám tam Es jiné.

@Icik hele, nevím proč, u posunu nemusím spojovat hadice, ale. když táhnu ten ČD Es do pošty, jsou brzdy v nulách, ale jakmile jej začnu sunout, je vůz zabržděn. Mám rozpojené hadice, nevím, kde by se najednou ten tlak v potrubí z 0.0, vzal skoro na 3.0, je to krásně vidět na videu, kvůli tomu jsem málem v prvním případě vykolejil. :) Tohle vypadá na nějakou anomálii v ORCZ. Vuměním ty Es a pojedu to znova, dokonce nepotřebuji ani TM. :-)

Už klonuji ORCZ soubory pro ČD Es. :)

Dane nic nevymýšlej, v or CZ/SK vše funguje a ten modrý puklík tam nemá co dělat. Už si z toho děláš fantasmagorii. Pro sebe si ale dělej co chceš, ale proboha hlavně to nikde neprezentuj. Je to moje dílo. Také by se ti nelíbilo kdybych předělával nějakou tvou aktivitu.

Back
Nahoře