Aktivity ZS pro projekt Bratislava - Praha v OR

To je zásadní rozdíl. My máme plně nezávislá stanoviště a musí se k nim také tak přistupovat.
Tohle já právě nevím. Jenom hledám kompromisy. Ale opravdu by mne zajímalo, kdyby se zrušila ta zatažená přídavná na vstupu do hry, co by se změnilo. Jestli by lokomotivy pak fungovaly normálně jako fungují v OR. Z praktického hlediska je to přednastavené nesprávně, jak jsem se zmínil, ale pokud je to podmínka, aby fungovalo ostatní, tedy na vstupu zatažená přídavná, tak se nedá nic dělat. Je to jenom hra. Já bych rád, aby fungovalo vše staré, co bylo naladěno do Openrails a vedle toho by vznikala vozidla, která jsou ten vyšší level co vyvíjíte. Ale opravdu, poraďte se s fíry , co jezdí nebo jezdili. Aby jste složitým způsobem nevyvíjeli nějaký provozní unreal. Byla by to pak opravdu nádhera, kdyby někdo nezavřel brzdu na jednom stanovišti, pak otevřel na druhém a následoval by sykot, jak vzduch letí ven. Když kabiny máte oddělené.

Kdyby jsi byl z kopce, tak se rozjedeš. Zbyňku, ty když si nĕco vemeš do hlavy, tak he tĕ prostĕ tĕžké přesvĕdčit. Vem si, že máš vlakovou v jízdĕ a loko v nule a jsi z kopce, nastartuješ aktivitu a jjedeš samotíží. Prostĕ u perónu to ber, že si pouze předáváš vlak. Pokud chceš začínat v ORCZ od "mrtvé mašiny" dopiš do názvu consist "AirE", třeba můj název "dan_bp_pdh_810AirE".

Kdyby jsi byl z kopce, tak se rozjedeš. Zbyňku, ty když si nĕco vemeš do hlavy..
Dane. Já si to nevzal do hlavy. Já jsem dvacet let na tom jezdil. Už máš nějaké návyky a hned vidíš, kdy je něco špatně. Když budu z kopce, tak v reálu bude utažená klika, kterou povolím, až tam bude vzduch. Pokud budu přecházet na druhou stranu ve sklonu, tak povolím přídavnou, zavřu brzdu, ale trochu pšouknu do rychlobrzdy, aby do brzdových válců se naplnilo trochu vzduchu. Tohle je normální postup. A nemůže se stát, že se lokomotiva rozjede. Pokud v hře budu začínat ve sklonu, tak po načtení první co udělám zatáhnu přídavnou. To ose opravdu dá.
Dane na mě se klidně vykašli, já už jsem důchodce a od roku 94 jsem si řízení vlaku neosahal. Ale tady máš spoustu fírů, co jsou ještě aktivní, tak se jich zeptej. Jestli jsem si vzal jen něco do hlavy. :)

Dane. Já si to nevzal do hlavy. Já jsem dvacet let na tom jezdil. Už máš nějaké návyky a hned vidíš, kdy je něco špatně. Když budu z kopce, tak v reálu bude utažená klika, kterou povolím, až tam bude vzduch.
Znova. Nastartované lokomotivy jsou ve stavu předání u perónu. Nikoliv stavu výjezdu z depa. Brzdy jsou tak, aby nedělaly bordel v jiných aktivitách se složitějšími přestupy. Ano, praxe je možná jiná, ale tady prostě musíš přistoupit na kompromis. Tohle ladění co ty chceš prostě fungovat nebude.

Já tu přímočinku klidně zruším. To není žádná podmínka. To by byla přeci blbost Zbyňku, kdyby na tom něco záviselo nedejbože funkčnost vozidla! Ale jak píše Dan, vlak se předává a musí být bržděn. Zvolilo se proto real v podobě utažené přímočinné brzdy. Co ti na tom přijde divného?
A propo pokud si nastavíš blbě brzdu na jednom ze stanovišť a pak si přelezeš, budeš se divit proč ti nebude fungovat brzda.

Brzdy jsou tak, aby nedělaly bordel v jiných aktivitách se složitějšími přestupy.
Zbyňku, ale jen kvůli chybějící poloze Závěr na starých laděních! Kdyby si ji do eng vozidla přidal, budeš mít brzdu v závěru.

Ale jak píše Dan, vlak se předává a musí být bržděn.
Když Dan nikdy v reálu jako fíra nejezdil, tedy to nemůže vědět jak to chodí.

Kdyby si ji do eng vozidla přidal, budeš mít brzdu v závěru.
To by mne zajímalo, proč to nejde? Tedy někdo, kdo se v laděním zabývá. V MSTS to asi nešlo.
Já tu přímočinku klidně zruším. To není žádná podmínka.
Mě by to jenom zajímalo, jestli je tohle důvod, proč v ladění pro Openrails nemohu na druhé straně odbrzdit. Ale je možné, že je to spíš tím, že tady je druhé stanoviště samostatné. Ale i tak je proti srsti, když základní polohy jsou dány laděním vozidla, aby vlastní hra to změnila vyššími právy.

Jako to defaultní "zabrzdění" je dost komplikované i pro mě. Měl jsem s tím problém i dnes s tou 371 005. Nakonec po pár minutách zápasů jsem loko. vypnul z brzdy a mohl jsem jet. 14 vozů to v klidu ubrzdí.

To by mne zajímalo, proč to nejde? Tedy někdo, kdo se v laděním zabývá. V MSTS to asi nešlo.
To víš, že to jde. Jde to aplikovat všude. Naše naladěné modely to mají. Josefovo snad většina také.
MSTS asi neznal polohu závěrnou TrainBrakesControllerHoldLappedStart.

Kód:
    comment (** Brzdic DAKO-BS2 **)
        Brake_Train ( 0 1 0.03 0.88
                NumNotches ( 8
                       Notch ( 0 0 TrainBrakesControllerFullQuickReleaseStart )
                       Notch ( 0.14 0 TrainBrakesControllerReleaseStart )
                       Notch ( 0.21 0 TrainBrakesControllerNeutralhandleOffStart )
                       Notch ( 0.35 1 TrainBrakesControllerGraduatedSelfLapLimitedHoldingStart )
                       Notch ( 0.85 0 TrainBrakesControllerSuppressionStart )
                       Notch ( 0.88 0 TrainBrakesControllerHoldLappedStart )
                       Notch ( 0.99 0 TrainBrakesControllerEmergencyStart )
                     )
                )

Tomu tak třeba není u 830 a 831, je tam jízda, pak sešup brždĕní v procentech a opĕt jízda, pak noucovka. Tím, že nejsem znalec, nevím proč. Josef mi to tehdy popisoval, ale moudrý jsem z toho nebyl. Prosté kompromis.

Pokud není na páce, bude nejspíš někde na tlačítku. Ale to už si musí ladič řešit sám. OR CZ/SK umožňuje obě varianty.

Navím, ale aktivity ve stavu, v jakém je ORCZ šlapou jak hodinky. Funguje vše, přestupy i spolupráce s AI traffic. Tedy dieselová trakce. Na elektriky se pomalu chystám pro aktivitu, kterou jsem Zbyňkovi slíbil. Tam se budu muset asi hodnĕ školit. :)

budete mi zase psát, že běháte po vlaku jak pitomí a přenastavujete všude brzdy
Je dobré si stanovit priority. Jestli tohle má být hračka pro děti nebo přiblížení simulace k reálu.
Ale to už je práce strojvedoucího, aby běhal po vlaku. Ale přenastavovat brzdy? Proč? Základní poloha je dána modelem, tedy jenom otevřu vlakovou a přitáhnu přídavnou a stále sedím na jednom stanovišti. A navíc tady máme shift a _ pro rychlou inicializaci.
Ale tohle je spíš na osobní debatu. Já být tebou, tak ohledně brzd a čehokoli technického se radím jenom se strojvedoucími. Nějaké připomínky obecenstva, že by si to přáli jinak, když neznají, jak to provozně chodí..... Já už jsem od dráhy dlouho. Hodně se od té doby změnilo. A od té doby jsou nové lokomotivy. Tady je hodně fírů, proč se někdo neozve? Opravte mne, jestli něco říkám špatně.

Ale zajímalo by mne, když někdo ze zdejších šíbuje s lokomotivou sem tam. Myšleno se dvěma stanovišti, jestli pokaždé přechází na druhou stranu nebo couvá. Pokud jede lokomotiva sólo, vždy se musí jet z čelního stanoviště, tedy na každé úvrati se přebíhá. Když jsou zapřažené vozy, tak se při sunutí nepřechází. Ale na schůdkách prvního sunutého vozu je posunovač s praporkem, nyní myslím stačí vysílačka.

Proto tak apeluji, abych po přejití na druhou stranu uviděl pult s hejblaty, jak mají být. Alespoň ta brzda.
Netuším, jak to mají moderní lokomotivy od peršingů novější, ale když se přechází na druhé stanoviště u bobin, pantografů, laminátky, nebo esa. Tam to nešlo procházet pod napětím. Tedy vždy mašinu vypnout, přejít a na druhé straně znovu nahodit. (hlavní vypínač, sběrač, pomocné pohony a otevřu vlakovou. Ještě jsem zapomněl na směrovou páku, ta je jenom na jednom stanovišti a bere se vždy s sebou. Však když se páka vytáhne, tak mašina spadne (vše se vypne včetně sběrače dolů)

Dodo, ty si z toho děláš srandu. Víš vůbec, co je práce strojvedoucího? Respektive dříve lokomotivní čety (aktivity z dob jak dělá Dan)
Když je ve stanici posunovač, tak fíra sedí opravdu na zadku a jenom otevře brzdu.
Víš jak se jezdilo nákladními vlaky z Prahy do Nymburka a zpět? Do Nymburka přes Sadskou, ale zpět do Prahy přes Záboří úvratí.
A v Záboří posunovač není. Tak vyběhl mechanik (pomocník strojvedoucího) zavře kohouty, vyhákne šroubovku Respektive musí písknout na fíru návěst "Stlačit", aby to vůbec šlo vyháknout. Objede se souprava, mechanik opět naběhne pod nárazníky, fíra opět namáčkne lokomotivu na vlak, pak se zavěsí šroubovka, spojí hadice a otevřou kohouty. Pak mechanik nakluše na konec vlaku a udělá se jednoduchá zkouška brzdy. Mechanik pak kopne botou do zdrží posledního podvozku, jestli jsou zabrzděné. Pak dá návěst strojvedoucímu odbrzdit a znovu kopne do špalků, jestli odpadly. Pak nakluše na lokomotivu a může se jet dál. Dojede se do Běchovic a tam se vlak nechá stát a zamkne. Tady je pak nutné při odstavení utáhnout několik ručních klik u vozů. Asi se to psalo i do předávky, které kliky jsou utažené, aby střídající směna věděla, které to jsou z těch 40 vozů na vlaku.
Tedy neutahovaly se všechny, jak je výchozí ve hře, když najedu na LC soupravu. Proto je dobré to Shift + podtržítko.

Back
Nahoře