Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
To přeci musí být vidět v jaké poloze je brzdič (nejspíš BP) na 1.stanovišti a pak na 2.stanovišti. Vždyť to funguje jako ve skutečnosti.Tato dlouhá debata vznikla proto, že vozidla naladěná pro Openrails mi nefungují, když měním stanoviště a tipoval jsem, že jedna z příčin může být ta hrou natvrdo zatažená přídavná.
Tohle není lehké udělat. Lokomotivy přímo vyvíjené od nás pro OR CZ/SK mají sestavu z nutných include souborů. Jejich ladění není pro nezasvěceného vůbec možné. Ale vždy vydáváme ladění pro celou řadu a to se dá velice jednoduše a úspěšně kopírovat dále.A abych u stavění tratí ještě opět přelaďoval komplet trainset BP do kompatibility ORCZSK, na to už opravdu zatím čas není a ani nemám žádné šablony, podle kterých bych to dělal. Zatím vyčkávám, až něco takového bude. Včetně času a chutě do toho jít.
Ano, Danovi aktivity jsou problémem pro někoho, kdo má omezený trainset. Také by se mi líbil nějaký centrální trainset (jako má trať BP), opečovávaný odborníky. Ale to je vzhledem k autorským právům utopie. Bohužel.Já jsem kdysi chtěl si zahrát jednu Danovu aktivitu. Měl tam i seznam použitých vozidel. Měl to pěkně naaranžované. Tak jsem podle odkazů začal stahovat potřebné. Stahoval jsem už asi 2 hodiny a neměl ani polovinu. Tak jsem to vzdal. Asi tak nějak.
Oni to nejsou jen pražce. OR 1.5 má problém s LOD pro objekty. Zřejmě snaha rozběhat OR na slabých konfigurací. Ale třeba to klucí vychytají.Já jsem zase v.1.5 zrušil, protože při jízdě jsou vidět deformované pražce (nějaký stroboskopický jev) a vyhlazování příliš nepomáhá.![]()
Centrální trainset včetně modelů je asi utopie, ale nějaké centrální ladění by někde být mohlo, ne?Také by se mi líbil nějaký centrální trainset (jako má trať BP), opečovávaný odborníky. Ale to je vzhledem k autorským právům utopie. Bohužel.

To zatržítko hlídá jen limity pro hodnoty nastavení tlakové brzdy. Nic víc. Pokud je zatržené, neměl by být problém s tlakovou brzdou i u nenaladěných lokomotiv.Iciku, když tam máš to zatržítko v pokročilých o kompatibilitě vozidel s OR, tak mne napadlo, proč jen na tohle nedoplnit i zbytek.
My si opravdu nerozumíme. Mě nyní nejde o žádný Závěr, ale aby tohle zatržítko zajistilo stejnou funkčnost vozidel jak fungují v OR1.4, 1.5. Tedy i bez těch zásahů do výchozích poloh hejblátek. Ale nemám tušení, jestli je to vůbec možné, tedy to je jenom dotaz.Ovšem to, že v eng chybí definice polohy Závěr, tohle ošetřit nemohu.
Když vylezeš na stanoviště v OR CZ/SK v oživeném stavu, tak jediný rozdíl bude v té utažené přímočince. Vlaková na tomto stanovišti bude v poloze dle default nastavení v engu. To jako fakt nepřekousneš tenhle jediný detail?Tedy i bez těch zásahů do výchozích poloh hejblátek.
Ode mne jmenované klávesové zkratky nejsou nic nového. Jsou to zkratky z původního OR a já je používám už řadu let.nové klávesové zkratky.
Já bych to překousnul, ale jen domněnka, že to může být příčina, proč mi nejde po přejití stanoviště odbrzdit přídavnou, která po přejití na druhou stranu se SW zabrzdí. I když po kontrole je hejblátko v poloze odbrzděno. Jen popisek mi říká, že je zabrzděno. Ale za ten čas co to tady na 4 stránky řešíme, proč to tak musí být to někdo mohl vyzkoušet. Zamráču z TBP má každý, tak se jen projet. Nebo to vyzkoušejte po aktualizaci přímo v té aktivitě. Třeba mám levé ruce a dělám nějakou chybu já.To jako fakt nepřekousneš tenhle jediný detail?
Ale já je bohužel neznám. Engy jsem klonoval z naladěných pro OR. Ale bylo to asi měsíc před vydáním tvého prvního ORCZSK, tedy nové použité zkratky asi nikde ještě nemám.Jsou to zkratky z původního OR a já je používám už řadu let.
Buď je to chyba programu nebo rukama. Ale kouknu na to a uvidíme. Co je to přesně za zamračenou?Můžeš mi dát výpis Eng sekce Engine do vlákna?Já bych to překousnul, ale jen domněnka, že to může být příčina, proč mi nejde po přejití stanoviště odbrzdit přídavnou, která po přejití na druhou stranu se SW zabrzdí. I když po kontrole je hejblátko v poloze odbrzděno. Jen popisek mi říká, že je zabrzděno. Ale za ten čas co to tady na 4 stránky řešíme, proč to tak musí být to někdo mohl vyzkoušet. Zamráču z TBP má každý, tak se jen projet. Nebo to vyzkoušejte po aktualizaci přímo v té aktivitě. Třeba mám levé ruce a dělám nějakou chybu já.![]()

Dane, já o tomto vůbec nevím. To je tak když je něco o nás bez nás.Nemá, je dávno oprava u Alcaponeho pro celý TBP