Aktivity ZS pro projekt Bratislava - Praha v OR

Otázka na aktivitu Topirna noc.
Nějak ji nerozumím.
Na úvod je psáno, že 380 se neodpojuje, ale šibuji se 703 spolu se 380 dobrých 30 minut a vůbec nevím proč. Byla tam možnost ji někde nechat, ale nepřišel žádný příkaz o tom, že mi mám někde odpojit.
Na písku mám vzít 3 lokomotivy a hodit je vedle, pak se mám vrátit zpět na písek (to se jen postavila cesta, bez zprávy). Na písku mi to napíše, ž mám jet až k točně. Jenomže písek je obsazený. Následně přijde zpráva, že mám objet toho peršana, jenomže jako kudy? :D na jedné straně je kolej kusá a na druhé jsou výměny od kterých jsem přijel. Nemám kudy ji objet. Aktivitu jsem si několikrát uložil, ale bohužel po načtení se některé zprávy, které se mají zobrazit (a o kterých vím, že mají přijít na tom daném místě) prostě nepřijdou.

Vzít v potaz, že ta aktivita má kolik...12 hodin? Není šance ji dohrát ani dvanáctinu z toho.
Nevím co dělám špatně.

To musíš vzít všechny aktualizace, zjistit, do které jsi drbal, a od té je všechny zase nainstalovat znova, přesně tak, jak šly za sebou. Až po poslední zveřejněnou.
Akorát do té poslední BP 103 tam jsem odpálkoval jak už jsem psal některé pro mne zbytečnosti jako jsou pirna,berlín,dresen apod.Já vím jsem cip ale už jsem to nainstaloaval stáhnul nainstaloval znova a nějak se mi nechce objevit zpátky když spustím nabídku ORCZSK tak pořád tam mám to samý ale jinak v comanderu to všechno je?????

a stejně to nejde
tak jsem odstranil něteré
Víš co? Když začneš vrtat do něčeho, čemu nerozumíš, tak se vše rozdrbe způsobem, že to nedá dohromady ani zkušený ajťák.
Nejlepší asi bude zadat v příkazovém řádku format c: :) A nainstalovat úplně vše znovu včetně systému. Ne to byl vtip, který se používá, když si někdo rozdrbe celý počítač.
Koukám na obrázek a chybí ti tam hromada lokomotiv, bez kterých aktivitu nedohraješ ani v tomto základním levelu. Asi tam řádila tvoje černá ruka. "Co je tohle za pravěk? Tohle přece nepotřebujeme, ty pudeš a šup do koše".

Jediné řešení je, objednat si aktuální verzi trati a pojede ti to 100%. Tedy pokud necháš mazací černou ruku v klidu.

ale šibuji se 703 spolu se 380 dobrých 30 minut a vůbec nevím proč
Čekal jsem, že někdo bude mít problém v aktivitě někde hodně daleko, ale ne v depu, kde jsi voděný za ručičku zprávami na každém reverzu.

Kdyby jsi uměl číst, tak zaregistruješ tohle:
Posunovac: dobra\n"+
"Odpojime 380 a muzeme vuz sunout na 6. kolej.\n "+
"Ta masina nemela v depu co delat, protoze za hodinu na ni preleze fira od rychliku z Decina. Denni směna opet zmatkovala"

Ale jestli jedeš krokem a zastavíš hned za reverzákem, je možné, že to stihneš dřív než naskočí zpráva. A pokud nenaskočí, tak aktivita může skončit patem, protože se neodblokuje další postup.
Tedy je nutné většinou reverzák mírně přejet. Synchronizovat to moc nejde. Například ve Všetatech na neratovickém zhlaví ať posouvám spuštění zprávy jak posouvám, vždy se spustí ještě před dosažení reverzního bodu. Proto je nutný ten monitor F4 pro kontrolu.

Čekal jsem, že někdo bude mít problém v aktivitě někde hodně daleko, ale ne v depu, kde jsi voděný za ručičku zprávami na každém reverzu.

"Ta masina nemela v depu co delat, protoze za hodinu na ni preleze fira od rychliku z Decina. Denni směna opet zmatkovala"

Ale jestli jedeš krokem a zastavíš hned za reverzákem, je možné, že to stihneš dřív než naskočí zpráva. A pokud nenaskočí, tak aktivita může skončit patem, protože se neodblokuje další postup.
Tedy je nutné většinou reverzák mírně přejet. Synchronizovat to moc nejde. Například ve Všetatech na neratovickém zhlaví ať posouvám spuštění zprávy jak posouvám, vždy se spustí ještě před dosažení reverzního bodu. Proto je nutný ten monitor F4 pro kontrolu.
Jen takový dotaz Zbyňku. Kolik je tam celkem hlášek ?

Mám tušení, že mě trumfnout snad nikdo nedokáže:rolleyes:...jsem debil no:D...
Nejspíše to bude asi ono, já totiž zastavil hned +/- 5 metrů za výměnou, což se sic víceméně dotýkám reversáku, avšak zpráva? „Omlouvám se pane! Sám jsem se to dozvěděl včera večer. Streng geheim, jen pro ředitele.“
Hm a tak jsem šiboval i s Messerschmittem.
Tak děkuji za radu, vyzkouším.

Akorát do té poslední BP 103 tam jsem odpálkoval jak už jsem psal některé pro mne zbytečnosti jako jsou pirna,berlín,dresen apod.Já vím jsem cip ale už jsem to nainstaloaval stáhnul nainstaloval znova a nějak se mi nechce objevit zpátky když spustím nabídku ORCZSK tak pořád tam mám to samý ale jinak v comanderu to všechno je?????
Už to tu bylo:
"Nevím, koho je to práce. Možná to má Zbyněk ve svém trainsetu.
Ale tady si to stáhněte a pak vložte do složky "..\Trains\Trainset\common.inc\spriahlo"."

A pak ti to pojede.

Víš co? Když začneš vrtat do něčeho, čemu nerozumíš, tak se vše rozdrbe způsobem, že to nedá dohromady ani zkušený ajťák.
Nejlepší asi bude zadat v příkazovém řádku format c: :) A nainstalovat úplně vše znovu včetně systému. Ne to byl vtip, který se používá, když si někdo rozdrbe celý počítač.
Koukám na obrázek a chybí ti tam hromada lokomotiv, bez kterých aktivitu nedohraješ ani v tomto základním levelu. Asi tam řádila tvoje černá ruka. "Co je tohle za pravěk? Tohle přece nepotřebujeme, ty pudeš a šup do koše".

Jediné řešení je, objednat si aktuální verzi trati a pojede ti to 100%. Tedy pokud necháš mazací černou ruku v klidu.
Pokorně se kaju a uznávám vše co jsi napsal a jaký dobrý skutek mám vykonat abych to dal dohromady mistře????

Už to tu bylo:
"Nevím, koho je to práce. Možná to má Zbyněk ve svém trainsetu.
Ale tady si to stáhněte a pak vložte do složky "..\Trains\Trainset\common.inc\spriahlo"."

A pak ti to pojede.
Dík už jsem napsal Zbynďovi že jsem ko... nevím co ještě trochu jsem se šťoural v čem jsem neměl.Hold to jsou ti pokročilí začátečníci co si myslí že jsou frajeři ahovno hovno zlatá rybko.:mad:

Nechtěl jsem se vměšovat, ale pokud si nezasahoval do tretě a mazal jsi jen soubory z Paths a services, tak kvůli tomu nemusíš reinstalovat celý trainset. @Icik ti to napsal přesně, co je za problém. Vždyť zrovna ty @ivořidič máš můj trainset komplet. A já tam to prase z TBP normálně měl. Jen ti Ivoši garantuju, že pokud nasypeš nový TBP do toho trainsetu ode mne nebo pokud jej nasypeš do belíků vozů pro ORCZ. Tak to totálně odstřelíš. Takže pokud, tak si udělej komplet nový trainset BP, "čistý TBP" a megatrainset, co máš, si zálohuj jinam. Jinak si už nezajezdíš nic.

Nechtěl jsem se vměšovat, ale pokud si nezasahoval do tretě a mazal jsi jen soubory z Paths a services, tak kvůli tomu nemusíš reinstalovat celý trainset. @Icik ti to napsal přesně, co je za problém. Vždyť zrovna ty @ivořidič máš můj trainset komplet. A já tam to prase z TBP normálně měl. Jen ti Ivoši garantuju, že pokud nasypeš nový TBP do toho trainsetu ode mne nebo pokud jej nasypeš do belíků vozů pro ORCZ. Tak to totálně odstřelíš. Takže pokud, tak si udělej komplet nový trainset BP, "čistý TBP" a megatrainset, co máš, si zálohuj jinam. Jinak si už nezajezdíš nic.
Dane já vymzal jen soubory jak píšeš z patsh a service prostě to co jsem si myslel že je tam na nic jinak jsem do ničeho nerýpal a ten tvůj nový TBP tam taky nemám zase až taková dylina nejsem.Ostatní mi vše fachčí v pořádku je ta topírna blbne.Chtěl jsem to znova zaktualizovat a trochu si nevím rady asi něco dělám blbě prostě asi to instaluju někde kde nemám ale zkúšám a důfám.Jinak dík za info

Spíš mě třeba zarazilo, že máš Mesouna rozházeného a evidentně si modely přebily textury. Tipuju model Skůra a textury Pikku? Takže si myslím, že tam proběhlo větší bombardování... ;) A pokud vím, více lidem chyběl Puklík, ale na Bastíka se nikdo neptal. :)

Všechny moje aktivity mají jedno společné. Budou fungovat i na pustém ostrově bez internetu. Tedy kdo si koupil trať na flešce, tak tam má úplně vše a nemůže se mu stát, že by mu chybělo nějaké vozidlo. Jedině, že by si někdo neinstaloval s tratí i trainset. Přece takové fuj si nebudu dávat do počítače. Pak chcete hrát Topírnu noc nebo Den blbec a kuš, chybí mi vlaky. :)

Všechny moje aktivity mají jedno společné. Budou fungovat i na pustém ostrově bez internetu. Tedy kdo si koupil trať na flešce, tak tam má úplně vše a nemůže se mu stát, že by mu chybělo nějaké vozidlo. Jedině, že by si někdo neinstaloval s tratí i trainset. Přece takové fuj si nebudu dávat do počítače. Pak chcete hrát Topírnu noc nebo Den blbec a kuš, chybí mi vlaky. :)
Tak v nejhorším případě si může zašibovat se Zátopkem. Fírovy z Děčína něco vyhrabou z kanálu. „Vždycky“ se něco vyhrabe:D i blbá 810-tka. Ta už má také bohaté zkušenosti při mimořádnostech i na „rychlíkách“.:D

Dane omlouvám se za lehké OT, ale prosím kde se dá sehnat tvůj trainset, je volně přístupný? Případně SZ, děkuji :)

Dane omlouvám se za lehké OT, ale prosím kde se dá sehnat tvůj trainset, je volně přístupný? Případně SZ, děkuji :)
Ahoj. Není. Uvažoval jsem o něčem, ale není ani dočasně kde umístit a nahrávat to někde půl dne, na to nemám čas.

Je tu chybička.
Na začátku aktivity Topírna noc, jak se táhne těch 6 elektrik, tak na poště je zpráva:
Posunovac: dobra... posun na popel dovolen. posledni dve lokomotivy 350 a 151 odstavíme ve sturcu.

Moje poznámka: poslední dvě lokomotivy jsou ale 350 a 150.
Mašina 151 (červenožlutá EC/IC potěr) je jako 4. od konce.

Za zálohou jsou mašiny následovně:
372 013 - 363 015 - 151 001 - 163 078 - 350 004 - 150 020.

A teď babo raď.
Mám dodržet poslední dvě, nebo řešit číslo řady? Reálně by se řešilo číslo řady, ale tady?

Možná se Zbyněk přepsal a místo 150 napsal 151.
Ale vidíte, že jedno blbé číselko může nadělat paseku, alespoň v reálném provozu.

Děkuji.

Tak se mi povedla v Hohenau výměna lokomotivy. Ještě jedna chybička, traffic lokomotivě jsem nedal na koleji se soupravou pobyt, tedy souprava po napojení zmizí. To ještě opravím. Ale problém by asi mohl nastat, kdybych jel pozdě. Tedy po čase, do kdy má traffic lokomotiva blokované návěstidlo. Pak by to byl pat. Ale dá se přijet včas naprosto v pohodě. Jinak ty polské vozy mají dveře otevřené na obě strany a nešly zavřít. Asi v ORCZSK by to fungovalo. Anebo je to starým modelem s jiným řešením dveří ?
Jinak ta aktivita bude stát za to už jen kvůli prohlídce zkrášlení starých úseků.
2010DenBlbec1.JPG
A pak jsem použil rozpracovanou kabinu od Nebuluse. Přece kde by najednou v Hodoníně sebrali jen tak hned žehličku. Tak se nabídla už částečně vybrakovaná, ale ještě pojízdná před cestou do kovošrotu. A jede i 80, protože vlaková mašinka trochu zatlačí. Pro potřeby této aktivity naprosto stačí. A krásně šipkami si zvolím pohled do pultu nebo do trati, jak je na obrázku.
2010DenBlbec2.JPG
2010DenBlbec3.JPG
2010DenBlbec4.JPG

Doplňoval jsem zapomenutý traffic a mimo jiné solo lokomotivu 123 do Hradce Králové. Myslel jsem, že tam někde bude popojíždět, ale jak jsem tam přijížděl, stála mi v cestě za cestovým návěstidlem. Měla mi v MSTS blokovat odjezd a zavčas odjet. Jenomže nyní nebylo kam. čekal jsem asi 3 minuty a nic, tak jsem na TAB se na ní připojil a odtlačil do šturcu v Pardubicích na kostěnickém zhlaví. Ale abych dohnal zpoždění, musel jsem až do Stéblové jet až 180 km/h. :) Ale dobře to dopadlo, nemusel jsem aktivitu od začátku znovu. Ale hlavně nezapomenout tento traffic z aktivity přesunout jinam.
Tady tu babičku vpravo jsem roztlačil na 180. :) Ale až teď koukám, že jsem nesundal klepeto a mašinu neodstavil. :)
odtlacena_lokomotiva.JPG
Jinak Hungárku jedu z Českého Brodu do Poříčan po nulté a aby byl důvod, tak jsem tam dal také nějaký traffic. Nechápu, nějak se mi tam naskládaly na blok 4 vlaky. Ale vlak hráče má zelenou ulici, tak to tak nechám. Asi něco zůstalo viset, protože tam měly být vlaky jen dva.
Pak se vždy kochám příjezdem a odjezdem z Brna. Panoráma jak má být. Tedy jak bývávalo, kdy svět byl ještě v pořádku, jak se říká. A když se přijíždí, tak je jak na dlani i Vaňkovka i ten zbouraný barák parchantů (DDM).
DenBlbec_Brno.JPG
A také kochání se Pálavou.
DenBlbec_Palava.JPG
Zítra dojedu zbytek. Aktivita zatím šlape jak hodiny, všechny časy se stíhají a všechny hlášky už konečně fungují jak mají. Tedy ještě mne čeká Lanžhot, Hodonín a Kúty. Tam také byly nějaké nesrovnalosti. Ještě něco musím pozměnit, aby příkazy byly srozumitelné.

Back
Nahoře