Projekt MSTS Bin - Archiv #3

Stav
nelze přidat další příspěvky.
ES 499.0001 napsal:
Takže si mohu nainstalovat nový bin ale stejně se musí čekat na úpravy sběraču od modelářů, úpravu zvuků (asi od Jacka), engů a cvf atd... Říkám to tak správně?
Předpokládám, že Tvá úvaha je správná.

Bob napsal:
122 030-0 napsal:
Nevim jestli to je jen u me nebo taky u vsech ale kdyz jedu s 130040 a kdyz jsem mel bin 1.7.0224 nebo jaky to byl proste ten predposledni tak solo loko mi na 3% kontroleru zrychlovala na 30km/h a po nahrati posledniho binu mi na 3% ani neprdne :D a musim mit kontroler myslim na 14% aby se neco delo a uz pri asi 25km/h mam nasazeny 69% kontroleru a to predtim nebylo mozne ... jestli si dobre pamatuju tak predchozim binem jsem mel na 100% kontroler asi kolem 50km/h, samozrejme ze mi svitilo trakcni vedeni ale ted pri tomto novym binu mam asi ted si nejsem jistej 43km/h 100%. Jak je to prosim u jinych?
PS: Tak ted jsem se podival na hodnoty a mam pri 31% asi 500A 6,4km/h a 69% 783,45A 20km/h. Silu jsem si nezapsal ale myslim ze byla mensi nez by mela byt pri tomto druhym proudu.
Otestováno a bohužel musím potvrdit. Ještě ověřím na jiné loko a případnou reakci přesunu do diskuze o Binu.
bob57_cz napsal:
V noci jsem narychlo zkoušel poslední nový bin a taky jsem zjistil, že i u 350 jsou všechny parametry proudů a tažné síly v jízdě zhruba na polovičních hodnotách. V knize návštěv u Džordže tento dotaz je také v En, mám dojem.
Bob napsal:
Ano, totéž potvrzuji u právě testované vyladěné 150. Zatímco u této loko dochází z proudu cca 900A k prvnímu poklesu při cca 10km/hod, v poslední verzi již při 1,3km/hod.
Přesunuji z diskuze o loko 130 - v poslední verzi se zcela nestandartně chovají tažné síly, k jejich poklesu dochází již při velmi malých rychlostech.

Vrbam napsal:
Ondra.H napsal:
Džordž napsal:
Nová verze Bin ke stažení
Fungují na tom novém binu i aktivity dělané pro bin 1.7.0224 ?
Také jsem si všiml že mi u této verze nefungují dveře, a taky mě padal AE

Při testu své aktivity, jedu s tvojí soupravou a dveře jdou otvírat a zavírat jen, když stojíš, jinak to napíše hlášku, ale opět problém z brzdama. Přejdu ze zadní 843 do přední 843009rv a nemohu se rozjet, pouze při zakvaltování plného výkonu. Musím opakovat opět přesun do zadní lokomotivy a zpět a pak už je to v pořádku. Ještě ty spřáhla, hodně se trhají. Nemohl by si je posílit. Jel jsem to na 321. A trhalo se to například u Štěpánova.

Testoval jsem chování několika náhodně vybraných loko a vozů pod poslední veřejnou verzí Binu.Jelikož byla diskuze,že se bude ještě hodně věcí upravovat,tak jsem nad tím moc nemudroval,ale s jednou věcí si nevím rady.Sestavil jsem consist s dvěma 524.1110 od Pikka a použil eng přiložený k CSD_Steamcab.Vše je v pohodě,na rozšířené diagnostice pod F5 jsou v rychlostech modelu samé nuly a drží se dlouhou dobu.Jenže když s dvojicí popojedu a pak zabrzdím,tak už ty rychlosti nejsou nulové.Zatažení loko i vlakové brzdy nemá žádný účinek,rychlosti pořád kmitají a po chvíli souprava začíná popojíždět sem a tam,i když jsou obě brzdy na max.I na Track monitoru se rychlosti neustále mění.To už je otázka spíše pro Džordže,co by toho mohlo být asi příčinou,ale setkal s tím někdo?Zkuste to otestovat,zda-li není chyba v mém PC.Díky :wink:

Mám takový dotaz.
Když chci u tej 814 otáčky motoru , atd. tak mám ty cesty , které jsou v manuálu , překopírovat?Nebo musím počkat až budou vhodné ace soubory?

David Kodet napsal:
Mám takový dotaz.
Když chci u tej 814 otáčky motoru , atd. tak mám ty cesty , které jsou v manuálu , překopírovat?Nebo musím počkat až budou vhodné ace soubory?

Ale samozřejmě, nejdřív je potřeba vyrobit texturu ručičky podobně jako k manometrům, namapovat (umístit ji) na správné místo v cabu, nastavit rozsah měření a teprve potom to lze použít. Pokud jseš nedočkavej, klidně se do toho můžeš pustit. Inspirací v cvf souborech v podobě manometrů brzd máš neúrekom..

Petr Novák napsal:
Testoval jsem chování několika náhodně vybraných loko ...

Máš pravdu do té míry, že souprava i s jednou 524 je nestabilní, natož se dvěma. Zatím jsem nezjistil, či je na vině samotný model, či nastavení. Dělají to všechny modely s Pikkovy sady. Model je mírně nesymetrický a nepomohl ani SHIFT. Model, tuším 524.508, z trainsetu je symetrický a tyto nectnosti nemá, stejně tak např 555.
Džordž.

ad Džordž - díky za odpověď,alespoň nyní mám jistotu,že chyba není přímo u mě.S 555 problém nebyl nikdy,to máš pravdu.Co se týče mírné nesymetrie Pikkových modelů,tak jsem se divil,proč v *sd souborech jsou jiné hodnoty u -z a z,ty by měly být u symetrického modelu úplně stejné.Nechtěl jsem o tom psát Pikkovi kvůli jednomu problému mezi námi,má svých starostí více než dost.Ale obraťme list,nastavení Binu nemůže nijak ovlivnit chování modelu?Díky.

Petr Novák napsal:
Nastavení Binu nemůže nijak ovlivnit chování modelu?
Samozřejmě může. V Binu je již několikátá verze výpočtu poloh vozů. Od ní se vše odvíjí. Zatímco v reále je neustálá vzájemná interakce těles, v simulaci musí výpočet někde začít a někde skončit. Mou snahou je aby výpočet nebyl závislý na směru jízdy. Z poloh jsou vypočítány síly na spřáhlech (z jejich natažení či stlačení, pokud jsou dynamická), jsou přičteny tažné síly lokomotiv, jsou z těchto sil vypočítány okamžitá zrychlení, z nich a časového okna jsou vypočítány rychlosti, z rychlosti a času je vypočítána nová poloha a cyklus výpočtu se uzavírá. To vše v cyklu po cca 10ms. Čím rychlejší je vzorkování, tím přesnější je výpočet, menší rozdíly sil, větší "samokompenzace". Do výpočtů samozřejmě vstupují hmotnosti a rozměry vozů atd. Budu se snažit na dvou modelech 524-ky zjistit, kde je problém, mohlo by to pomoci odstranit podobý problém u jiných modelů, nejen u nás.
Tak a teď jednu prosbu obecně. Kdo může poskytnout trakční charakteristiky, nebo zdroje informací, z kterých bych mohl ověřit výpočty tažných sil loko s bezeztrátovou i ztrátovou regulací výkonu? Bohužel i "informační dálnice" je na tyto informace skoupá.

Jenže to nebylo pod novým Binem a jak píše Džordž,hodně věcí se pod Binem změnilo.Počkáme si tedy na to s čím přijde Džordž,slíbil vše otestovat.Aplikovat mechanicky poučky nám nedoporučoval matikář na průmce,že to nadělá víc škody než užitku.

Michal SZ napsal:
Podařilo se ti přijít na kloub pádům MSTS při změně textur denní/noční u animovaných objektů?
Na kloub jsem přišel, jde o to ten pochroumanej kloub opravit.
V podstatě při změně den-noc je každý objekt znovu načítán i s příslušnými texturami. U animovaných objektů nedojde k odstranění struktury popisující animaci z paměti a přestože se objekt znovu načítá, nedojde k obnovení ukazatele na platná data a při animaci dojde k chybě načítání (neplatná operace).
Džordž

NEW opravený MSTSPatch1.7.051220 - SUPER !
Monitory i ve volné jízdě + oprava chybiček.
Džordži, díky, díky, díky !

bob57_cz napsal:
A ty problémy s padáním msts při změně textur den/noc asi v této verzi vyřešeny nebyli ?

bob57_cz napsal:

To není dobrý, vždyť ve volné jízdě jsem mohl jezdit rychlostí až 800 km/h a teď bud stejně penalizován jako v Aktivitách. :twisted:

Jiří Maxa napsal:
...volné jízdě jsem mohl jezdit rychlostí až 800 km/h a teď bud stejně penalizován jako v Aktivitách. :twisted:
Ty jsi vážně DEBIL.
Pozn. moderátora. Máš pravdu, ale bohužiaľ s tým sa nedá nič robiť. On sa už taký narodil. Rád by som ho videl naživo na slezine, tam by sme mu mohli naložiť riadne pupendo / pupkáča ( CZ/SK ). Akurát namiesto desaťkoruny by sme použili rozpálenú platňu od šporáka. Lenže náž drahocenný iŘÍ na žiadnu slezinu nepríde, pretože sa nechce strápňovať alebo nechce priznať svoju identitu. Proste na neho nereagujte. Tax

Kuba napsal:
Jiří Maxa napsal:
...volné jízdě jsem mohl jezdit rychlostí až 800 km/h a teď bud stejně penalizován jako v Aktivitách. :twisted:
Ty jsi vážně DEBIL.
BINGO, Kubo, má na tohle smysl reagovat ? Jiří, už se vážně odstěhujte na své forum, mluvilo se tady o BANU, Jiřímu bych ho dal okamžitě - za své duchapřítomné příspěvky.

Kdyby Jiří nenapsal 800km/h, ale něco obecného v pozemských mezích, tak jeho příspěvek něco k zamyšlení má. Já jsem asi po Jiřím druhý, kdo nadšení nesdílel.
Důvod je jednoduchý.
Pokud se chci kochat a vychutnávat, jezdím zásadně aktivity. Byť jen vlak hráče.
Ale pokud potřebuji testovat trať, tak právě potřebuji jezdit bez penalizací a postihů.
Další věc je, že právě na volnou jízdu jsem se odvolával, zde by se měli naučit nováčkové lokomotivy ovládat. A pokud jim bude práskat rychlobrzda při překročení rychlosti, tak ti méně trpěliví MSTS zavrhnou.

Podle mě, volná jízda je jen zácvik a nevidím žádnou nutnost tvrdých postihů. Pro testování lokomotiv v aktivitě, je otázka 5 minut si jednoduchou vytvořit.

Tvrdilo se zde, "nejezdi aktivity když tě štve postih za překročení rychlosti." Takže teď je pro změnu postih i ve volné jízdě. Netvrdím, je je to jen špatně, má to i něco do sebe, ale volné jízdy jezdím i pro poznání trati, abych věděl, kde jsou rychlostníky bez upozornění. Takže teď jsem odkázán opravdu jen na TM. Kdy zrušíme ten? Opět opakuji, MSTS NENÍ jen "hardcore" simulátor, ale i jen HRA, ačkoli velmi blízká realitě... bla, bla bla.

Jinak to neberte jako pokus o flame, třeba při pokusu o peprnou odpověď počítejte do deseti. :eek:

Naposled editoval moderátor:
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře