Projekt MSTS Bin - Archiv #3

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Já se musim jen přidat. Volná jízda je prostě VOLNÁ JÍZDA. Tak když volně tak bez postihů. Chápeme 8)

S nikým nechci polemizovat na uvedené téma. Pravda je na obou stranách.
- Na jedné straně, jezdíte po trati, kde platí omezení a předpisy, volná jízda v žádném případě není něco nereálného k pobavení "Jiříků". A tak určité základní zásady dané monitory jsou na místě. Testovací aktivity jsou pěkná věc, ale i já potřebuji testovat na různých tratích, za specifických podmínek, v různých místech tratě... Pak těch aktivit už je trochu moc. Tento požadavek nebyl mým nápadem. Řada z vás žádala o jeho zprovoznění.
Ale pokud nemáte na volném úseku za zatáčkou 80-ku bez předzvěsti, tak se dá opravdu jezdit podle předpisů i ve volné aktivitě. A monitory nejsou jen o překročení rychlosti, ale i o překročení technických specifikací lokomotiv.
- Na druhé straně, chápu i ty, kteří chtějí volnou jízdu bez omezení.

Všem prostě vyhovět neumím.

Ahoj, já si myslím, že omezení do volné jízdy nepatří.
Ne že bych nebyl schopný to přežít, problém je ale v tom, že ve volné jízdě nefungují "path" tak, jak by měly. Představte si jízdu z Nymburka do Prahy přes Lysou - 80ková výhybka, ale přehodit lze až na poslední chvíli. A teď babo raď, jakou jsem měl vlastně jet rychlostí :eek: ,
když na vjezdu mi svítilo volno.

"Jiříčky" bych neřešil a rozhodně bych netrestal jejich prostoduchost.
Chtějí-li si z MSTS udělat akční hru, je to jejich věc, která se nás naštěstí netýká. Beztak Jiříček prohlásil ten svůj blábol jen proto, aby si udělal dobře.

Naposled editoval moderátor:
Pawlik napsal:
Ahoj, já si myslím, že omezení do volné jízdy nepatří.
Ne že bych nebyl schopný to přežít, problém je ale v tom, že ve volné jízdě nefungují "path" tak, jak by měly. Představte si jízdu z Nymburka do Prahy přes Lysou - 80ková výhybka, ale přehodit lze až na poslední chvíli. A teď babo raď, jakou jsem měl vlastně jet rychlostí :eek: ,
když na vjezdu mi svítilo volno.

"Jiříčky" bych neřešil a rozhodně bych netrestal jejich prostoduchost.
Chtějí-li si z MSTS udělat akční hru, je to jejich věc, která se nás naštěstí netýká. Beztak Jiříček prohlásil ten svůj blábol jen proto, aby si udělal dobře.

Samozřejmě plnou protože si měl volno ne :wink: Jenže v realu bys tak akorád rozryl kolejiště.

Mě to už netrápí já si to můžu vypnout ale co vy ostatní co jste odkázáni na BIN.

Naprosto se ztotožňuji s Džordžem.
Pro hračičky, kteří chtějí tryskáče bez omezení, existuje velmi snadné řešení:
v *.eng "tryskové mašiny" si prostě dočasně zakomentujete sekci monitorů.
Pro návrat zpět pak zase odkomentujete a o nic nepřijdete.
Totéž bude samozřejmě platné i v aktivitě.

Nové řešení je výhodné i pro testování vlastností vozidel, protože takto nemusím kvůli testům sestavovat navíc aktivitu, aby monitory fungovaly, prostě nasadím kdykoliv a kdekoliv.

O tom, že paušální nastavení některých monitorů v TBP je silně unreal, nehodlám více polemizovat.
Naopak doufám, že u monitorů ještě dojde k jejich vyvázání z vzájemných vazeb a každá ze čtyř sekcí se bude chovat naprosto nezávisle na ostatních ( pokud k tomu už v této poslední verzi bin nedošlo - ještě jsem neudělal potřebné testy, byl jsem skoro doteď v práci ).

Taky je možné, že Džordž naváže zapnutí/vypnutí monitorů na již existující přepínač zap/vyp kolize a spokojeni budou všichni.

Neskusal som ako sa to chova ale podla mna to max. stiahne chytrobrzdu ... co sa da po zastaveni resetnut prebehnutim na stanoviste ... vykopavat z hry vas to urcite nebude ...

Ronoath: Aspon si potom, co ti to tam 3x tu rychlobrzdu slahne, nadosmrti zapamatas, ze tam ten poondiaty rychlostnik je ...

Neviem nakolko je Dzordz schopny analyzovat pole arg_vals v tom asemblaci, ale mozno by pridavny parameter do prikazovej riadky nebol od veci ...

A inak, co "hracickom" brani trosku sa "pohracickovat" aj v inych smeroch a vytvorit si "hracickovy" .eng (pre osobne "hracickovanie"!) na "hracickovu" lokomotivu, ktora tie monitory nebude mat definovane?

Lidi myslete trochu. Vezmu si 363 a pojedu v místě kde je třeba 80km/h ale pojedu 82km/h a jak ta loko může vědět že je tam zrovna 80. Jak to zjistí. Nijak proto je tohle tak nerealistické jako když řeknu že prezident USA je Havel.

Draco napsal:
Lidi myslete trochu. Vezmu si 363 a pojedu v místě kde je třeba 80km/h ale pojedu 82km/h a jak ta loko může vědět že je tam zrovna 80. Jak to zjistí. Nijak proto je tohle tak nerealistické jako když řeknu že prezident USA je Havel.
Ta mašina to nezjistí. Všechny údaje ze všech vstupů se schází v "mozku" simulátoru. Ty už pak po porovnání a přepočtu vidíš jen virtuální výstup. Nějak nevím, co tím chtěl "básník" říci.

bob57_cz napsal:
Draco napsal:
Ta mašina to nezjistí. Všechny údaje ze všech vstupů se schází v "mozku" simulátoru. Ty už pak po porovnání a přepočtu vidíš jen virtuální výstup. Nějak nevím, co tím chtěl "básník" říci.

Myslel sem v realu. Vlak řídí vždy člověk ne počítač.

Už jste se rozhodli, jak jste se rozhodli. Ale myslím, že o zásadních změnách v MSTS by se trochu mohlo diskutovat mezi aktivními předem.
MSTS není jen Bob57 a spol, který na aktivity nemá čas a proto potřebuje ve volné jízdě monitory.
Já například potřebuji testovací vlak přemístit o stanici nebo i více dál, než mám vstupní bod, tak se tam dopravuji rychlostí, co mašinka dovolí, abych ušetřil čas. (vypínat monitory, to je o ničem, protože pak se může zapomenout to opět zapnout, omylem se to dostane do update......)
Tady souhlasím s Pawlíkem, co je volná jízda. Dokud nepůjdou nalinkovat vyhýbky přes celou stanici, aby svítily návěstidla jak mají, tak opravdu nemá smysl monitorovat chování vozidel.
Ještě si uvědomte, že stará Tomiho scripta neumí ve volné jízdě závislosti. Takže zapomeňte na předvěsti.
Volnou jízdu bych opravdu nechal jen volnou jízdou.

bob57_cz napsal:
Draco napsal:
Vlak řídí vždy člověk ne počítač.
No tak to jsi na velikém omylu a nemáš dostatečný rozhled.
AVV není jen ve světě, ale i u nás, jen to prostě není vidět.

Jó, a dej pokoj copak zákon povoluje automatické vlaky. Pokud vim tak ne. Furt tam sedí člověk a zadává údaje do kompu ale nikdy ten vlak nepojede úplně sám od sebe. Stále je potřeba ČLOVĚK :!:

Zbyněk Šemora napsal:
Už jste se rozhodli, jak jste se rozhodli. Ale myslím, že o zásadních změnách v MSTS by se trochu mohlo diskutovat mezi aktivními předem.
MSTS není jen Bob57 a spol, který na aktivity nemá čas a proto potřebuje ve volné jízdě monitory.
Budeš si muset zvykat, že vše už nebude jen podle tvého diktátu. Nejsi tu sám. Navíc tvoje zásahy do chování vozidel bývají v nemalé míře dost kontraproduktivní, věnuj se tomu, co umíš - trati ( jen jsem zopakoval již dříve sdělené některými jinými uživateli msts ).
Na mne si tu neukazuj, já jsem jen malinkaté kolečko v tom soukolí a je nás tu i jinde dost, kteří nesdílíme tvoje odborné názory a osobní požadavky.
Ty požadavky vyplynuly z celého WORLD a nelze dělat samostatný bin pro BP Z.Š. a jiný pro svět.
( Citovat ze soukromé korespondence nebudu, bylo by to naprosto zbytečné mrhání energií a nejsem zvědavý na další sebelítostivé výlevy. )

A vyjádří se zde někdo k mému argumentu s návěstidly? Nebo se to nechá "taktně" zmizet v propadlišti dějin, slovech o WORLD, nebo sebelítosti?
V aktivitách někteří v zásadě byli pro mírnější nebo vůbec žádně postihy a teď obrat o 180°. :eek:

Draco napsal:
bob57_cz napsal:
Draco napsal:
Vlak řídí vždy člověk ne počítač.
No tak to jsi na velikém omylu a nemáš dostatečný rozhled.
AVV není jen ve světě, ale i u nás, jen to prostě není vidět.

Jó, a dej pokoj copak zákon povoluje automatické vlaky. Pokud vim tak ne. Furt tam sedí člověk a zadává údaje do kompu ale nikdy ten vlak nepojede úplně sám od sebe. Stále je potřeba ČLOVĚK :!:
Jak jsem řekl, jsi na omylu.
Nejen v Tokiu a Paříži ( trasa E ) jezdí metro zcela bez fíry ( i jinde ve světě ), ale i u nás !!! Ano u nás. Na trati A pražského metra je momentálně ve zkušebním provozu bezobslužná obsluha obratů ve stanici Dejvická. Momentálně tam sice fíra sedí, ale pouze jako dohled a na nic nesahá. Automatizace se bude postupně rozšiřovat dál a dál. Plánovaná trasa D je už komplet celá projektovaná jako bezobslužná.
Jaký že to ten zákon zakazuje ? Neznám. Zákon pouze stanoví, co vše musí být zajištěno pro bezpečný provoz a činnost, neuvádí nikde, jakými prostředky bude požadovaného stavu dosaženo.

Pawlik napsal:
A vyjádří se zde někdo k mému argumentu s návěstidly? Nebo se to nechá "taktně" zmizet v propadlišti dějin, slovech o WORLD, nebo sebelítosti?
V aktivitách někteří v zásadě byli pro mírnější nebo vůbec žádně postihy a teď obrat o 180°. :eek:
Bobe57, já stejně jako ostatní řekl jen svůj názor a myslím jen ti co reagovali za sebe napsali, aby volná jízda zůstala volnou jízdou.
Pokud by jsi chtěl mluvit o diktátu, tak to zatím vypadá, jako by jsi si to u Džordže vydyndal Ty.
Já s tím dokáži žít, ale musel jsem reagovat na to co právě připomenul Pawlík V aktivitách někteří v zásadě byli pro mírnější nebo vůbec žádně postihy a teď obrat o 180°
A myslím, že tady se shodneme téměř všichni, snad jen kromě Boba 57.
Takže prosímtě mluv jen k věci a netahej sem své oblíbené věty o sebelítosti a schizofrenii. Tohle do toho vlákna opravdu nepatří.

Pawlik ( +Zbyněk Šemora) napsal:
Jenže zapnutím či vypnutím monitorů se tvůj problém stejně nevyřeší, protože na to nemá absolutně vliv a neměl ani dříve.
Chceš mít předlinkovanou trasu, pojedeš aktivitu jako dosud.
Nic se ani nemění na tom, jak by se měly zmírnit nebo zpřísnit omezení.
Nelze paušálně spojovat hrušky a jabka.
Monitory jsou čistě věcí nastavení vlastností vozidel a ty chceme přece co nejblíže reálu, takže paušální sestřelení rychlobrzdou při zapůsobení nadproudu, skluzu, podpětí ( a kdoví co vše ještě půjde časem nasimulovat ) je jaksi mimo real.
Na to je stupeň obtížnosti aktivity, aby hlídal vnější vlivy. Cpát je ale paušálně do vlastností vozidla, keré touto vlastností nedisponuje, je nesmysl.
Momentální stav "binu" tomuto neodporuje. Kde vidíte obrat o 180° ?

Bobe57 vem si sakra 451 a jeď s ní vrealu v úseku kde je 80 tak překroč limit a jeď 85. Zastaví se sama od sebe?

Navíc aby se ti to metro rozjelo tak stejně musí ČLOVĚK zmáčknout to tlačítko aby se to vůbec rozjelo plus tam sedí dispečeři který to řídí. Je to jako USArmi kdy se zavádí bezpilotní letadla jenže furt tam někde sedí operátor. Mysli hlavou a ne iluzí že vše je atomatické tak se to hejbe samo.

Já si nemůžu pomoc, ale volná jízda by měla zůstat VOLNOU JÍZDOU. Mrzí mne, že takovéto zásadní rozhodnutí nebylo předem konzultováno. I já jsem využíval všech výhod volné jízdy při zkoušení své tvorby. Takže i nadále zůstávám u verze Bin 1.7.0211.

Draco napsal:
Bobe57 vem si sakra 451 a jeď s ní vrealu v úseku kde je 80 tak překroč limit a jeď 85. Zastaví se sama od sebe?
V realu jsem si na žabkách odfíroval pár let, nic takové tam není a to je právě to, co tu píšu - nesmyslně paušálně vložený monitor do vozidla, které tuto funkci nemá implementovanou.
Draco napsal:
Navíc aby se ti to metro rozjelo tak stejně musí ČLOVĚK zmáčknout to tlačítko aby se to vůbec rozjelo plus tam sedí dispečeři který to řídí. Je to jako USArmi kdy se zavádí bezpilotní letadla jenže furt tam někde sedí operátor. Mysli hlavou a ne iluzí že vše je atomatické tak se to hejbe samo.
Nepolemizuj o něčem, o čem nic nevíš.
Momentálně dispečer pouze vidí na monitoru pohyb vlaků po trase a koriguje pomocí příkazů strojvedoucím srovnání odchylek od pravidelností.
V automatickém režimu dispečer neovládá nic, pouze sleduje provoz. V dálkovém režimu AVV ovládá dálkově trasu jen pomocí myši tak, že obsluhuje výhybky a ve vazbě návěstidla/kolejové smyčky. Mašiny podle přijatých kódů ze smyček jezdí samy ( bez fíry, jsou na to již připravené ). Fíra je tam právě proto, že nejsou ještě beze zbytku splněny zákonné bezpečnostní požadavky ( například chybí oddělovací stěna/bariera mezi peronem a kolejí ). Jakmile bude splněno vše pro bezpečnost - žádné tlačítko, žádný fíra,... Ju ?

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře