Projekt MSTS Bin - Archiv #3

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Čouda napsal:
Ahoj! narazil jsem na podivné chování 350 014. Myslím, že to má nějakou spojitost s binem, tak to píšu sem. U této loko se při nejnovějším binu dá vyřadit serie už do 30 km/h (ručička ampármetru je ve svislé poloze) a přechod na serioparalel musím udělat už při 60tce. Jinak mašina tahne stejně až do 160. je to nějaké divné.
Po vydání posledního binu ( 1.7.051922) jsem udělal i nové nastavení výkonových stupňů na zatím jedné testované dosud nevypuštěné loko 151 a pokud toto nastavení projde souhlasem testerů ( hlavně aktivních fírů 151+350 ), tak by se mohlo po vydání této loko převzít i do všech 350tek. Výkonová charakteristika by měla být posunuta ještě výše a přechod S-P někde okolo 60, šunty v P by takto začínaly před 100.
S tím souvisí samozřejmě i nastavení cab a snd. Děláme na tom.

V reálu se dá na 350, aby se nepřekročilo 750A (víc nemůžeme, pač na střídavým nějak odcházely usměrňovače), dostat na serioparalel už v 80tce a ve 100 už můžu i šuntovat. Ta 60tka je hrozně nízko. možná by to odpovídalo 150tce. Nevím jel jsem jen na 350

Čouda: Prechod na 350 urobím kludne aj pri 60-tke. Šuntovať pri 100 sa mi zdá skoro, ale tu vela záleží na napätí v troleji.

Takhle jsem jeli. Jen říkám tod co jsem viděl. Ono taky záleží na lokomotivě. Některá má proudy vejš a některá níž. Já jsem na toto chování upozorňoval proto, protože sem na 60tce už musel přeecháze z důvodů opravdu nízkých proudů. Jinak doufám, že se s leděním statečně poperete :lol:

Čouda napsal:
V reálu se dá na 350, aby se nepřekročilo 750A (víc nemůžeme, pač na střídavým nějak odcházely usměrňovače), dostat na serioparalel už v 80tce a ve 100 už můžu i šuntovat. Ta 60tka je hrozně nízko. možná by to odpovídalo 150tce. Nevím jel jsem jen na 350
Ono to nepatří přímo do tohoto vlákna, mělo by to být u ladění 350, ale ptal ses v souvislosti s bin, tak je to tu.
Přechod ze S na P by měl být při plném poli na proudu mezi 550-650A, aby to přešlo bez škubnutí a rychlost mezi 55-60, tohle by bylo pro 150 a u 350 je to o 5 Km/h výše. Šunty samostatně volit/nevolit v msts jaksi nemůžeme a simulovat pokles proudu při navolení vyššího stupně taky ne. Pořád jsme a budeme vázáni ne/možnostmi msts.
Všechny mašiny byly dělané na běžné rozjezdové proudy do 1100A ( nadproud v S 1250A a v P 1150A ) a i seděly na suchu. Že jsou dnes rozladěné a rozvážené je věc nedostatečné údržby. Moje snaha je dát mašinkám vlastnosti zdravé "duše", nikoliv nemocné.

Zdravím.
Stává se mi u elektrik taková věc. Když za jízdy, třeba na stahovačce, stáhnu sběrač a pak zase nahodím, tak se mi nenahodí mašina. Můžu dát i plný výkon a nic. Musím zastavit a znova se rozjet, pak už je to v pořádku. Bin mám ten poslední zde zveřejněný.

Davidus napsal:
Zdravím.
Stává se mi u elektrik taková veěc. Když za jízdy, třeba na stahovačce, stáhnu sběrač a pak zase nahodím, tak se mi nenahodí mašina. Můžu dát i plný výkon a nic. Musím zastavit a znova se rozjet, pak už je to v pořádku. Bin mám ten poslední zde zveřejněný.
Nemusíš vůbec zastavovat. Pokud jsi stáhnul sběrač na jízdních stupních, tak došlo zcela logicky a správně k vypnutí hlavního vypínače. Pro jeho znovuzapnutí je zapotřebí zkrokovat z výkony kontrolerem do nuly, vybavit paměť zapůsobení ochran - to se v msts dělá ( nastaveno u 350 ) vyřazením a znovuzařazením směru a poté již lze znovu najíždět do výkonu.
U ostatních elektrik, které nemají nastavení jako 350 - vybavení směrákem viz níže.
Pokud jsi měl kontroler nastaven již v 0 a stáhnul sběrač a po opětovném zdvižení loko nejede, stačí vybavit tlačítko VZ a mašinka zase jede. Toto je zatím ještě neošetřená chybka binu, ( ví se o ní, dělá to zadní sběrač vždy, přední většinou ne, také při jízdě na 2 sběrače dojde nesprávně k vypnutí loko po stažení zadního při zvedlém předním ).

Davidus napsal:
Zdravím.
Stává se mi u elektrik taková věc. Když za jízdy, třeba na stahovačce, stáhnu sběrač a pak zase nahodím, tak se mi nenahodí mašina. Můžu dát i plný výkon a nic. Musím zastavit a znova se rozjet, pak už je to v pořádku. Bin mám ten poslední zde zveřejněný.

hádají se monitory, po stažení a vytažení zmáčkni živák a tím resetuješ všechny monitory. Momentálně se snažím MSTS přimět k tomu aby se resetoval jen ten monitor, který byl aktovován a jen tou událostí, která mu přísluší. (Jakési osamostatnění funkcí jednotlivých monitorů) snad pak budou dělat konečně to co mají

ještě otázečka: takový rapidní pokles proudů způsobil nový bin? Já jsem si totiž jiné loko 350 nestahoval. Jen ty co byly ve třetím update trainset BP. Nastavení předtím mi vyhovovalo víc a myslím si, že bylo i blíže reálu, než je tomu teď

Čouda napsal:
ještě otázečka: takový rapidní pokles proudů způsobil nový bin? Já jsem si totiž jiné loko 350 nestahoval. Jen ty co byly ve třetím update trainset BP. Nastavení předtím mi vyhovovalo víc a myslím si, že bylo i blíže reálu, než je tomu teď
Hovoříš-li o posledním, měl by to být 1.7.051922. Tam by měly být hodnoty stejné jako u 1.6.
Pokles byl jen u verze předposlední, takže nastavení výkonů v poslední verzi by mělo být stejné jako u verze, na které byly loko laděné (pokud laděné byly).

Aha, tak to se velice omlouvám (poslední dobou nějak často). Mám verzi binu 1.7.051920 - takže předposlední. Nainstaluju si tu novou a zkusím co to udělá.

Zdravím, po instalaci poslední verze BIN Patch 1.7.051220 mi vzniknul malý problém, u lokomotivy ČSD E499 005. I když zvednu smeták, tak se nemůžu rozjet. Do lokomotivy mi proud jde. U 163 se rozjedu, ale při přechodu na druhé stanoviště najde slyšet zvuk motoru. Dělá mi to v aktivitách. Ve volné jízdě, ani při verzi Patch 1.7.051220 problém nemám. Nevím jestli to nesouvisí s novým nastavením sběračů. Může mi někdo poradit čím to může být :?: Předem dík. S pozdravem Dan.

Sice nevím, čím to může být, ale na řadě 163 motor neuslyšíš :lol: . Leda trakční a to při jízdě. 8)

Zdravím, problém vyřešen. Po zvednutí smetáku zařadit, neutrál a zase vpřed. pak je to ok. U té 163 jsem samozřejmě myslel trakční motor :D S pozdravem Dan.

Dan J. napsal:
Zdravím, po instalaci poslední verze BIN Patch 1.7.051220 mi vzniknul malý problém, u lokomotivy ČSD E499 005. I když zvednu smeták, tak se nemůžu rozjet. Do lokomotivy mi proud jde. U 163 se rozjedu, ale při přechodu na druhé stanoviště najde slyšet zvuk motoru. Dělá mi to v aktivitách. Ve volné jízdě, ani při verzi Patch 1.7.051220 problém nemám. Nevím jestli to nesouvisí s novým nastavením sběračů. Může mi někdo poradit čím to může být :?: Předem dík. S pozdravem Dan.
Tohle mi udělala i 141 v aktivitě R969, když jsem se nemohl hnout z depa na masaryčce....co odbavení živákem, nepomohlo? Možná to souvisí s tím, co se psalo výše.

Chci se zeptat, taky mám problémy s těma smetákama, ale zajímá mě, jestli se pracuje na opravě, nebo jestli je to problém neřešitelený v dohledné době, já bych si totiž raději nainstaloval opět starší verzi, pokud by problém byl pracně řešitelný. Pokud by oprava trvala třeba dva - tři týdny tak mi to je jedno, ale proto se ptám, jak moc je toto závažný problém. Předem děkuji.

DJ LA DÉFENSE napsal:
Chci se zeptat, taky mám problémy s těma smetákama, ale zajímá mě, jestli se pracuje na opravě, nebo jestli je to problém neřešitelený v dohledné době, já bych si totiž raději nainstaloval opět starší verzi, pokud by problém byl pracně řešitelný. Pokud by oprava trvala třeba dva - tři týdny tak mi to je jedno, ale proto se ptám, jak moc je toto závažný problém. Předem děkuji.

Záleží za jak závažný tento problém považuješ ty. Pokud ti vědomí, že při přehození sběračů, nebo jejich stažení a vytažení není automaticky resetován monitor (zkoušel jsem, dochází pak k opakovanému odpojování motorů) a musíš ho resetovat ručně, přináší neřešitelné trauma, dělej jak myslíš. Jak jsem uvedl na jiném místě, je to problém monitorů, které se hádají mezi sebou a navíc nefungují zcela tak jak by měly. Bude to chtít nějakou razantnější úpravu, ale nemohu slíbit kdy bude. Bude prostě až ji udělám.
Stačí taková odpověď ???

Džordž napsal:
DJ LA DÉFENSE napsal:

Záleží za jak závažný tento problém považuješ ty. Pokud ti vědomí, že při přehození sběračů, nebo jejich stažení a vytažení není automaticky resetován monitor (zkoušel jsem, dochází pak k opakovanému odpojování motorů) a musíš ho resetovat ručně, přináší neřešitelné trauma, dělej jak myslíš. Jak jsem uvedl na jiném místě, je to problém monitorů, které se hádají mezi sebou a navíc nefungují zcela tak jak by měly. Bude to chtít nějakou razantnější úpravu, ale nemohu slíbit kdy bude. Bude prostě až ji udělám.
Stačí taková odpověď ???
Stačí, já jsem spokojen, děkuji. Ještě bych se rád zeptal, které modely mají animované oba sběrače? Dík. Jinak mě to zase tolik nevadí, jen si na to nemůžu zvyknout spíš na to zapomínám ještě a nejdou mi vyjet třeba časy, jen mě zajímalo co v tom je za problém a jak je náročný. Držim palce, je to šikovná věcička. Jinak se omlouvám, pokud to bylo bráno jako nátlak nebo tak něco, skutečně jsem to myslel jen a jen jako orientační dotaz.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře