Projekt MSTS Bin - Archiv #3

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Sběrače

Zdravím účastníky fóra...A mám dotaz...Pracuje se v MSTS Binu na odstranění problému předního sběrače,respektive jeho ovládání?V MSTS tato možnost ovládat oba sběrače zvlášť chybí.Myslím si,že by to byl vítaný doplněk pro MSTS.

Podle mě - bylo by to efektní, ale k čemu ... . Na střídavině málo kdy vidíš rozjezd na oba a na ss by se mělo, ale taky to jde na jeden ( řečeno ve zkratce ).

Re: Sběrače

Bastard371005 napsal:
Zdravím účastníky fóra...A mám dotaz...Pracuje se v MSTS Binu na odstranění problému předního sběrače,respektive jeho ovládání?V MSTS tato možnost ovládat oba sběrače zvlášť chybí.Myslím si,že by to byl vítaný doplněk pro MSTS.

Kdyby sis přečetl celé vlákno o MSTS Bin, tak bys věděl, že na problému se dávno pracuje a nepokládal bys zbytečné duplicitní dotazy!!

Zbyněk Šemora napsal:
Nervičky už takto pracují. Chtěl jsem jen naklonovat perony ve Velelibách, ale po 4 zamrznutích po sobě (ztracený čas v restartech asi půl hodiny) v okamžiku kdy jsem myší projel nad kolejemi a zčervenal mi 4kolejnicový díl. (viditelnost je stažena na minimum)To samé se mi stávalo v Kostomlatech. A všiměte si počtu objektů. Také jen 110.
Že by nestačila paměť počítače? (Dual 2x500MB, virtuální 2 GIGA)
Takže zatím budou Veleliby jen s jedním peronem. Kašlu na to, čas a mé nervy vypršely.
Ale čím to je? Čím to je? Šlo by něco v binu poštelovat?
http://www.semora.cz/a/porucha.JPG
To je podobné jako to zamrzalo mně. Stačilo buď označit čtverce nebo také nechat něco zčervenat a bylo. Já to vyřešil tak, že jsem si Bin odinstaloval, postavil jsem kritickou oblast (několik málo stovek metrů) a nainstaloval jej zase zpět. Stáhnout viditelnost taky nepomáhalo a objektů na čtverci bylo jako šafránu. Jinak v Binu 1.7.021120 už to nepadá.

Naposled editoval moderátor:
Tak jsem přišel domů na výkonnější PC, že ty perony dosázím. Označím, naklonuji, pohnu s kamerou, abych peron vyrovnal ke koleji a zamrzl jsem. Odinstaluji BIN a jdu na to znovu. Opět to samé. Tak dám zpět předposlední verzi binu, ale udělal jsem změnu. Jakmile jsem položil naklonovaný peron, dal jsem save, pak jsem změnil polohu kamery a už vše šlo. Stanice Veleliby už má perony a označené koleje. Už mi to pak ani jednou nezamrzlo. Nechápu co bylo příčinou. Ale že by umístění jednoho dílu peronu tolik zatížilo PC ? Ale kdo ví z jakého materiálu ty perony Nebulus vyráběl :lol:

Jsou věci mezi nebem a Microsoftem ...........

Nejspíš si MSTS hrábne někam do paměti a přepíše si nějaký registr a pohroma je na místě. Je to stále nedodělek se spoustou neošetřených míst, která jsou jen těžko, neli vůbec, vystopovatelná. Pokud na něco narazím při ladění tak to opravím, ale hledat taková místa je sebevražda.

Džordž napsal:
Zbyněk:
Bude mi ctí pokud se 814 stane součástí tvého trainsetu. Pochopitelně upravím konečnou verzi podle zvyklostí.
Už se stalo včetně přeznačení souborů ve složce.
Myslím, že je to jednoznačné:
Složka beze změn cd_814
soubory: cd_814001.eng, cd_914001.eng (to samé s, sd) cd_814001.ace , cd_814001a.ace, cd_914001r.ace. Ace bez čísla jsem nechal jak jsou.

Ale to bych nebyl já, abych nezazmatkoval. V s souboru místo směrování na cd_914001r.ace jsem napsal cd_914oo1r.ace :lol: :lol: :lol: A pak se divil, že mi chybí jeden bok. :lol: :lol:
I jsem si zajezdil a velmi pěkné. Ale je vidět, že nemám na 814 papíry. Pořád jsem to nemohl ukočírovat. Chtěl jsem jet 40, výkon na 0, ale rychlost se stále zvyšovala. Tak jsem i brzdil a po zastavení jsem zjistil, že nekoukám na digitální rychloměr, ale na sekundy v hodinách pod rychloměrem :lol: :lol: :lol: . Byl jsem včera večer už hodně unaven. Testnul jsem to na novém úseku Nymburk hl. n - Veleliby - Nymburk město. Ale jinak paráda.

Džordži, prosím Tě, stala se mi taková věc (Bin 1.7.0221): při testu aktivity jsem přijel do stanice Rosice n.L. a naproti přijížděla 810.161 (modrá) - v tu dobu žádný jiný vlak na celé trati nebyl. V momentě, když ta 810 míjela moji lokomotivu, PC totálně vytuhlo - tvrdý restart. Toto se opakovalo několikrát, zvolil jsem přeinstalaci celého MSTS, to samé. Předtím při Binu 1.7.0103 to chodilo v pohodě, tak jsem se vrátil k verzi 1.7.0103 a zase vytuhnutí. Už jsem nevěděl, co stím, tak jsem tam zkusil 810.007 (červenou) na Binu 1.7.0103 a ono to chodí ! Nevím, kde je chyba, jestli v Binu, 810 nebo mezi židlí a klávesnící.

Zbyněk Šemora napsal:
...I jsem si zajezdil a velmi pěkné. ... paráda.

A to je právě to co mi na 814 vůbec nesedí. Je osazena hydro-mechanickou převodovkou VOITH, která je schopna i při nízkých otáčkách přenášet plný výkon. Oproti 810 vůbec nesedí převodové stupně a kroutící momenty a tím i síly. Navíc MSTS zcela debilně při nastavení výkonu motoru skokově odpojuje motor při dosažení rychlosti odpovídající poměru navoleného výkonu a maximální rychlosti na převodový stupeň, t.j na 50% výkonu docílí jen 50% rychlosti na převodový stupeň a automatická převodovka nikdy nepřeřadí. Rychlost by se měla ustálit na rovnováze jízdního odporu a výkonu (tažné síly). Bez výkonu 80% se 814 vůbec nerozjede. Automatické řazení, které jsem zvolil, je tedy spíše na závadu.
Uvažuji buď o úpravě stávajících výpočtů pro mechanické a hydrodynamické převodovky, nebo o zavedení nového typu převodovek s odlišnými trakčními charakteristikami.

Tomes napsal:
....Nevím, kde je chyba, jestli v Binu, 810 nebo mezi židlí a klávesnící.
Zkus poslední verzi Patche. Hledej rozdíl mezi engy obou loko. Může to dělat externí zvuk, nebo něco jiného ...?? Nebo je to při přepnutí LODu.
Může někdo jiný odzkoušet tutéž aktivitu a potvrdit opakovatelnost chyby??

Džordž napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
...I jsem si zajezdil a velmi pěkné. ... paráda.

A to je právě to co mi na 814 vůbec nesedí.
Jasně, ale vadu mechanických převodovek v MSTS beru jako nutné zlo a nemohu to zapracovat do hodnocení vlastního modelu. O tomto problému se ví.
A co by se stalo, kdyby se vozidla s tímto přenosem výkonu udělala jako s přenosem elektrickým? Ať by to dopadlo jak by to dopadlo, vždy by se vozidlo chovalo reálněji. Však ona i převodovka s ručním řazením není nic lepšího. Viz Hurvínek. Zkuste na 4. stupeň udržet na výkonu rychlost 50.
Pokud Džordži tohle vyřešíš, tak to bude bomba.

Tak k těm hydromechanickým převodovkám se přidávám.Je to blbý.Já osobně jsem si dal ruční řazení.Na 810 vidím zařazený stupeň ,ale na 814 ne.Dokone to na 814 funguje i jako ARR.Když dám 4.stupeň a výkon na 50% tak mě drží 50 km/h.

Kouzla a čáry s mstsbin

Nedalo mi to,abych se s Vámi nepodělil o zážitky.Sice nevím jestli to má přímou souvislost s msts bin,ale i tak to napíšu sem.

To,že jsem se v aktivitě na 321 po připojení vlaku v Žilině najednou ocitnul v Kralovanech jsem považoval za divné,nicméně jsem to překousnul.

Včera jsem hrál aktivitu Os5611/R601.Jako hnací vozidlo jsem použil místo zamračené brejlovce jmenovitě 754.050(engy jsou upraveny pro msts bin-světla,vlastnosti).Vozy celé soupravy jsou vybaveny vlastnostmi od Ppooolllla.

Cesta do Pardubic v pohodě.Odpojení v Pce také bez problémů,připojení vozu cd_Dmv ok.Po provedení posunu a připojení zezadu k soupravě jsem si připadal jako Harry Potter.
Po připojení brejlovec vykazoval rychlost cca 0.39 km/h,ačkoliv stál a byl zabrzděn.
Rychlost se po chvíli stabilizovala na nule a tak jsem mohl v klidu přelézt na elektriku.Přelezl jsem,odbrzdil vlakovou,zabrzdlil lokomotivní a ve volné čase jsem si chtěl zkontrolovat soupravu a nastavit pohled na poslední vůz+taktéž odpojit brejlovce.Odpojit brejlovce se mi nepodařilo.

Podíval jsem se přes klávesu 3 na konec vlaku a nestačil jsem zírat.Brejlovec včetně vozu Dmv se mi posouval zkrz vlakem a teprve když vůz Dmv narazil na elektriku úkol byl skončen vykolejením.Po celou dobu v okně F9 byla zadní lokomotiva a vůz zobrazeny jako normálně připojené.

Při druhém pokusu jsem brejlovce odpojil a vůz Dmv připojil,,ale tak divně,že se mi prolínal s předposledním vozem řady A.Teprve po uložení a novém načtení pozice byl poslední vůz již v pořádku.

Setkal se někdo z Vás s takovým chováním.Všechny použité vozy jsou vyladěny,engy použitých HV taktéž.Kde může být chyba??

(V případě zájmu mám i obrázky z tohoto kouzla)

Re: Kouzla a čáry s mstsbin

T napsal:
Nedalo mi to,abych se s Vámi nepodělil o zážitky.Sice nevím jestli to má přímou souvislost s msts bin,ale i tak to napíšu sem.

To,že jsem se v aktivitě na 321 po připojení vlaku v Žilině najednou ocitnul v Kralovanech jsem považoval za divné,nicméně jsem to překousnul.

Včera jsem hrál aktivitu Os5611/R601.Jako hnací vozidlo jsem použil místo zamračené brejlovce jmenovitě 754.050(engy jsou upraveny pro msts bin-světla,vlastnosti).Vozy celé soupravy jsou vybaveny vlastnostmi od Ppooolllla.

Cesta do Pardubic v pohodě.Odpojení v Pce také bez problémů,připojení vozu cd_Dmv ok.Po provedení posunu a připojení zezadu k soupravě jsem si připadal jako Harry Potter.
Po připojení brejlovec vykazoval rychlost cca 0.39 km/h,ačkoliv stál a byl zabrzděn.
Rychlost se po chvíli stabilizovala na nule a tak jsem mohl v klidu přelézt na elektriku.Přelezl jsem,odbrzdil vlakovou,zabrzdlil lokomotivní a ve volné čase jsem si chtěl zkontrolovat soupravu a nastavit pohled na poslední vůz+taktéž odpojit brejlovce.Odpojit brejlovce se mi nepodařilo.

Podíval jsem se přes klávesu 3 na konec vlaku a nestačil jsem zírat.Brejlovec včetně vozu Dmv se mi posouval zkrz vlakem a teprve když vůz Dmv narazil na elektriku úkol byl skončen vykolejením.Po celou dobu v okně F9 byla zadní lokomotiva a vůz zobrazeny jako normálně připojené.

Při druhém pokusu jsem brejlovce odpojil a vůz Dmv připojil,,ale tak divně,že se mi prolínal s předposledním vozem řady A.Teprve po uložení a novém načtení pozice byl poslední vůz již v pořádku.

Setkal se někdo z Vás s takovým chováním.Všechny použité vozy jsou vyladěny,engy použitých HV taktéž.Kde může být chyba??

(V případě zájmu mám i obrázky z tohoto kouzla)
O té Žilině už se tu psalo.

Naposled editoval moderátor:

T napsal:
Zkus poslední verzi bin MSTSPatch1.7.022420.zip, jestli to nebude opravené.

bob57_cz napsal:
T napsal:

Mám poslední verzi a právě na té to dělá....

T napsal:
bob57_cz napsal:
T napsal:

Mám poslední verzi a právě na té to dělá....
Když jsem výše uvedenou aktivitu testoval, tak mně to na novém Binu dělalo taky psí kusy, viz. můj příspěvek výše, tak jsem se vrátil k verzi 1.7.0103 a tam to fungovalo tak, jak má.

Zajímalo by mne, kterak je řešena správa paměti, když už instalace není rozdělena na větší a menší procenta. Jenom tak ze zajímavosti. Díky 8)

Mohl by někdo, kdo hrál aktivitu 5611/601, napsat pod jakým Binem to jel a jestli mu to dělalo podobné brikule jako T a mně, když jsem ji testoval ? Díky

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře