Projekt MSTS Bin - Archiv #3

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Alokace paměti byla ponechána na cca 130MB dle nejstabilnější verze.
A dotaz: Projevují se "hrůzy" taky u BP?

Tak jsem to testnul a je to vskutku zajímavá anomálie. Ve verzi 1.7.0103 je to ještě OK, verze 1.7.0211 a 1.7.0224 již zlobí. 1.7.0221 jsem nezkoušel, ale očekávám stejný výsledek.
Zkusil jsem ještě po spojení přejít na Ceculi na opačné stanoviště a v tu chvíli již začíná tlačit skrz vozy a nereaguje na ovládání.

Bob napsal:
Tak jsem to testnul a je to vskutku zajímavá anomálie. Ve verzi 1.7.0103 je to ještě OK, verze 1.7.0211 a 1.7.0224 již zlobí. 1.7.0221 jsem nezkoušel, ale očekávám stejný výsledek.
Zkusil jsem ještě po spojení přejít na Ceculi na opačné stanoviště a v tu chvíli již začíná tlačit skrz vozy a nereaguje na ovládání.
Já jsem to taky dělal pod 1.7.0103, s novějším jsem ani nedojel do Pardubic

Náhodou jsem zase testnul chování nárazníků pod nejnovějším Binem a hle. Při reverzu spřáhla nekmitají, neprodlužují se. Bohužel se v jistých případech smršťují. První příklad - aktivita. Samotná loko najede na odstavenou soupravu, přepnu se na zadní stanoviště, rozjedu se a vagony se začnou smrskávat k sobě (v závislosti na rychlosti). V pořádku je pouze spojení loko-vagon. Druhý příklad - volná jízda. Stojím v čele soupravy, tu posléze odpojím, objedu a najedu na ní z druhé strany. Rozjedu se se soupravou opačným směrem, řídím opět z rv stanoviště. Mezery mezi vozy jsou OK, ale jediné spřáhlo loko-vůz se smrskne. Všechna vozidla při testech byla vyladěná.

Msts Bin a Os5611/R601

Tomes napsal:
Já jsem to taky dělal pod 1.7.0103, s novějším jsem ani nedojel do Pardubic

Dojet do Pardubic i dále se dá zcela v pohodě i nejnovější variantou Binu,nicméně s problémy při posunu v Pardubicích.Já jsem to i s tím co jsem popisoval již v předchozích příspěvcích nakonec zvládnul,ale za cenu metody pokusů a omylů,save a znovu a znovu.Každopádně tam je někde nějaká zrada.

Kank napsal:
Náhodou jsem zase testnul chování nárazníků pod nejnovějším Binem a hle. Při reverzu spřáhla nekmitají, neprodlužují se. Bohužel se v jistých případech smršťují. První příklad - aktivita. Samotná loko najede na odstavenou soupravu, přepnu se na zadní stanoviště, rozjedu se a vagony se začnou smrskávat k sobě (v závislosti na rychlosti). V pořádku je pouze spojení loko-vagon. Druhý příklad - volná jízda. Stojím v čele soupravy, tu posléze odpojím, objedu a najedu na ní z druhé strany. Rozjedu se se soupravou opačným směrem, řídím opět z rv stanoviště. Mezery mezi vozy jsou OK, ale jediné spřáhlo loko-vůz se smrskne. Všechna vozidla při testech byla vyladěná.
Bohužel musím potvrdit výše popisované chování spřáhel, viz přiložený screen:
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://sklad.obrazku.net/obr/sprahlo_02_469337393.jpg
Toto je ve verzi 1.7.0224, jiné jsem nezkoušel.

Bob,Kank
Zašlete mě .con soubory, s kterými jste jezdili prosím!

A pro zvukaře:
Sms soubory jsou pro mě španělskou vesnicí. Jak MSTS pozná který stream je přiřazen kterému eventu? Potřeboval bych objasnit strukturu sms souborů. Ozvěte se mě na SZ nebo mail. Mám vyřešen spínač pro 2. panto, ale problém se stává spouštění zvuků.

Ještě postřeh k výše popisovaným problémům se spřáhly. Nejedná se ani tak o problém přechodu na opačné stanoviště, jako o přední spřáhlo obecně. Narazil jsem na to při ladění a testování Hektora.
Tento model je mírně asymetrický. Přecházení na opačné stanoviště zde postrádá význam, takže využívám "levého" pohledu jako zadního. Když objedu soupravu a zapřáhnu ji na přední spřáhlo, nejsou nárazníky zcela u sebe - za to může výše zmíněná asymetričnost. Po rozjezdu dochází ke zkracování mezery mezi nárazníky a posléze (s vyšší rychlostí) k jejich prolnutí. Po zpomalení/zastavení se vše vrátí do původního stavu, t.j. nárazníky se od sebe zase vzdálí.

To už je unreal. Cizí osoba na stanovišti.....nebo že by na silnici E (už nevím kolik) nebyly kšefty, tak se laciné děvy přesunuly do prostor ČD?:lol: :lol: :lol:
Také už je mi jasné, proč ty koženkové sedačky ve vlaku tolik smrdí. :lol: :lol: :lol:

Zbyněk Šemora napsal:
To už je unreal. Cizí osoba na stanovišti.....nebo že by na silnici E (už nevím kolik) nebyly kšefty, tak se laciné děvy přesunuly do prostor ČD?:lol: :lol: :lol:
Také už je mi jasné, proč ty koženkové sedačky ve vlaku tolik smrdí. :lol: :lol: :lol:
Nebo voní, to záleží na názoru

Naposled editoval moderátor:
Martens napsal:
SKvělé - teď to převést nějak do cabu...nebo to už taky funguje?
No skvělé to je, ale jako zvukař se už od zmínky o 2. pantografu bojím přesně toho, co je slyšet na tom videu. Asi totiž nepůjde udělat, aby zvuk (trafo, apod.) "startl" při zvednutí kteréhokoliv sběrače a při zvednutí dalšího už ne. A totéž i při spuštění :?

Jacek:
Přesně tak.Pokud je aspoň jeden smeták nahoře nedojde ke sfouknutí,takže sice oba smetáky,ale zvuky jsou unreal.I tak Džořdži super.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře