Projekt MSTS Bin - Archiv #3

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Zatím jsem osamostatnil zvukové triggery sběrače a HV. Indikátory napětí budou nabíhat až po úplném zvednutí sběrače, ne jako teď při otočení spínače. Protože všechny eventy vázané na HV (včetně zvuku) budou osamostatněné, chci udělat do kabiny i HV ovladač. Pro zpětnou kompatibilitu budu kontrolovat zda máte v kabině HV definován. Pokud ne, zapne se HV automaticky, pokud bude definován, bude ovládán ručně.
Bude to tak vyhovovat? :D

Džordž napsal:
Zatím jsem osamostatnil zvukové triggery sběrače a HV. Indikátory napětí budou nabíhat až po úplném zvednutí sběrače, ne jako teď při otočení spínače. Protože všechny eventy vázané na HV (včetně zvuku) budou osamostatněné, chci udělat do kabiny i HV ovladač. Pro zpětnou kompatibilitu budu kontrolovat zda máte v kabině HV definován. Pokud ne, zapne se HV automaticky, pokud bude definován, bude ovládán ručně.
HV pak tedy bude muset být definován i v eng. ( A už se do toho začneš pomalinku zamotávat u jednotlivých druhů elektrik - jedno/vícesystémové+Pendolino=4 druhy vazeb ).
To abych ti vygeneroval podmínky pomocí Booleovy algebry...? To abych si ji zase začal po létech opakovat.
Hodláš taky zapracovat podmínky pro zapnutí HV jako v reále pouze na 0 výkonovém stupni a u vícesystémovek až po "očuchání" ?
Jinak super.

bob57_cz napsal:
Džordž napsal:
HV pak tedy bude muset být definován i v eng. ( A už se do toho začneš pomalinku zamotávat u jednotlivých druhů elektrik - jedno/vícesystémové+Pendolino=4 druhy vazeb ).
To abych ti vygeneroval podmínky pomocí Booleovy algebry...? To abych si ji zase začal po létech opakovat.
Hodláš taky zapracovat podmínky pro zapnutí HV jako v reále pouze na 0 výkonovém stupni a u vícesystémovek až po "očuchání" ?
Jinak super.

A co takhle dát dohromady partu fírů, kteří toto zaručeně ovládají a ve vzájemné spolupráci s tím Džordžovi pomoci?

Myslím, že na vícesystémovky je ještě brzo, ale i u ostatních bude zřejmě nějaký ten kompromisek vzhledem k reálu. Pravdou je, že čím více podrobných informací budu mít, tím lépe.

bob57_cz napsal:

Brání ti v reále něco otočit tím pakeťákem, nebo ti to naliská?

Přesunuto z diskuse k 814-914 :
Džordž napsal:
podívám se, ale bude to chtít asi jen masku na překrytí obrysů, cokoliv jiného v polovičním rozlišení by vypadalo mizerně.

Sakra nedá se něco udělat s tím rozlišením?
:D
Kdybych se dokázal rejpat v assembleru, tak bych asi šel analytickou takto :

Kdyby se Ti podařilo přijít na to, kde se to rozlišení nastavuje a dalo se třeba do definice cvf vtěsnat info o rozlišení animovaných prvků....tím by šlo postupně ošéfovat všechny caby bez problémů.....

Natvrdo to totiž nelze, protože pak by se musely narychlo předělat všechny caby podle nového rozlišení...takže default bych nechal těch 640x480 a pokud by to v cvf bylo nadefinováno jinak, tak by se ty default hodnoty přepsaly.....

Co Ty na to?

To byla pochopitelně jen řečnická otázka, sám jsem se s tím trápil, než jsem pochopil, že definice velikosti grafického prvku v kabu je jen pro srandu králíkům a že rozlišení je stejně 640*480 bez ohledu jakou velikost nastavíš. Nezbylo mi než se s tím vyrovnat, ale někde jsem četl, že už před dlouhým časem snad Ppoollll uváděl, že je nějaká hypotetická možnost, že by to mohlo fungovat.
Ale je to zase další námět do mé sbírky zbožných přání. Kdyby jen měl den víc hodin, nebo kdybych se mohl aspoň rozdvojit.....

Džordž napsal:
To byla pochopitelně jen řečnická otázka, sám jsem se s tím trápil, než jsem pochopil, že definice velikosti grafického prvku v kabu je jen pro srandu králíkům a že rozlišení je stejně 640*480 bez ohledu jakou velikost nastavíš. Nezbylo mi než se s tím vyrovnat, ale někde jsem četl, že už před dlouhým časem snad Ppoollll uváděl, že je nějaká hypotetická možnost, že by to mohlo fungovat.
Ale je to zase další námět do mé sbírky zbožných přání. Kdyby jen měl den víc hodin, nebo kdybych se mohl aspoň rozdvojit.....

No jo, ale kdyby se nerealizovala zbožná přání, tak dneska chodíme pěšky na boso s ranečkem přes rameno a místo pendolina potkáváme maximálně na polní cestě volský povoz..... :-D

Jinak s tím rozlišením - PPoollll mi něco takového naznačoval, ale s tím problémem, že to ovlivní všechny caby najednou, což není dobře. Bohužel od té doby jsem s ním nemluvil....

V návštěvní knize se mi objevila stížnost na chování animovaných objektů s noční texturou. U těchto objektů při změně času na noční nebo denní (přepínání textur) dochází k pádu MSTS a projevuje se to jak ve hře, tak v RE. Nestačí u objektu zastavit v RE animaci, musí být odstraněna noční textura. Pochopitelně se tak děje jen při viditelnosti objektu. Není to nic nového, je to zřejmě KUJU bug a není to problém 256/257 textur v .sd.
Nesetkal se s tím někdo, ať neřeším něco už vyřešené?

122 030-0 napsal:
Nevim jestli to patri sem ale mozna jo. Aktivita TN_106 pri pripojeni vagonu v Zahrebu se zacne na me najizdet vagon ani skoro ubrzdit to nejde http://home.karneval.cz/0299702101/msts/pekne.JPG. Neni to nejake divne?
To není Zábřeh, ale Zámrsk. Jaký máš Bin ? Pod Binem 1.7.0103 to chodilo v pořádku s novějšími byl podobný problém u mé aktivity Os5611/R601 (já novější neinstaloval, ale byly tady o tom příspěvky).

Tomes napsal:
122 030-0 napsal:
Nevim jestli to patri sem ale mozna jo. Aktivita TN_106 pri pripojeni vagonu v Zahrebu se zacne na me najizdet vagon ani skoro ubrzdit to nejde http://home.karneval.cz/0299702101/msts/pekne.JPG. Neni to nejake divne?
To není Zábřeh, ale Zámrsk. Jaký máš Bin ? Pod Binem 1.7.0103 to chodilo v pořádku s novějšími byl podobný problém u mé aktivity Os5611/R601 (já novější neinstaloval, ale byly tady o tom příspěvky).
Pardon Zamsk :D mam ten nejnovejsi Bin 1.7.022420.

To bude asi právě problém Binu a otázka pro Džordže, podobný problém je tady, ale proč to dělá jenom u mých aktivit ??? :rolleyes:

Stalo se mi to taky a dělal to vůz PKP Admnu za lokomotivou. Vyřadil jsem ho a bylo to OK. Dál jsem to neřešil, myslím, že ho nemám ve svém trainsetu aktulizovaný pro bin. Stánu ho znovu, kouknu do updatetrainset, testnu to a napíšu. To samé se mi dělo v aktivitě test Brno-Níhov.

To mě nenapadlo, že by to mohl dělat konkrétní vůz, myslel jsem, že je to systémem, ale proč to funguje ve verzi 1.7.0103 ??

Vůz jsem aktualizoval a dělalo to taky. Testoval jsem to ve volné jízdě, odpojil loko, odjel 50 m, přešel na druhé stanoviště a najel. Loko+PKP_Admnu se začali zasouvat do vozu Bmz. Pak jsem to samé udělal bez přecházení, tedy jsem najel z předního stanoviště a ono to proběhlo v pořádku. Může se i přejít a vrátit se, ale najet z původního předního stanoviště. Tolik moje pokusy.

Pro upřesnění: Bin mám 1.7.022420. Lokomotiva s vozem Admnu zajíždí do ostatních vozů rychlostí chůze, ale F5 ukazuje rychlost 0.06 a nezastaví se to ani při rychlobrzdě.

Karel napsal:
Pro upřesnění: Bin mám 1.7.022420. Lokomotiva s vozem Admnu zajíždí do ostatních vozů rychlostí chůze, ale F5 ukazuje rychlost 0.06 a nezastaví se to ani při rychlobrzě.
Tady by věděl asi jenom Džordž, ale díky za postřehy z testů, při tvorbě aktivity se tomu ale nedá předejít, protože není jasné, které vozy to dělají, a které fachčí bez problémů.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře