Projekt MSTS Bin - Archiv #3

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Tak, a teď Džordž vyslovuje nejméně stoslovné sprosté zaříkadlo, sápe se po monitoru, který vyhazuje z okna a...
Není potřeba dnes se mi odporoučel zdroj a vzal s sebou pravděpodobně i základní desku. Než něco schrastím, nemám na čem dělat, takže mi už sprostá slova došla.

A k pískáčkům jsem už jednou taky řekl svoje, ani já nepovažuji vynucený začátek aktivity v Bratislavě, když jsem zapoměl zahoukat u Třebové. Asi by stačilo přerušit hru na chvíli a vypsat hlášku, "zapoměl jsi zahoukat tam, kde je houkání nařízeno!!!" Asi je to více výchovné a méně deprimující než přerušení aktivity.

Měl bych ještě další požadavek nebo dotaz, jestli zase něco nevím z tajů MSTS.
Připravuji noční aktivitu a je nesmysl aby jste šibovali nonstop celou noc nebo přeskakovali z nákladu na náklad s minimálními pobyty.

Kdyby šlo zadat do aktivity, aby například po přijedu do Milovic v jednu ráno přešibuji se na jiný vlak a výpravší mi oznámí, že Lysá bere až půl čtvrté ráno, tak si mohu na dvě hoďky odpočinout.
Pak by se do aktivity zadalo, aby hodiny se posunuly na čas X (aby hráč neseděl u PC naprázdno 2 a půl hodiny nebo si nemusel dávat také dvacet.
Sice šlo by to řešit rozdělením aktivity na dva díly, ale to už není ono, to mne nebere.
Ale ptám se, protože tu kdysi někdo psal u aktivity, která začínala v Pardubicích, kdy hráč čekal půl hodiny na odjezd a koukal na traffic. V zadání bylo napsáno, že tento čas lze přeskočit a rovnou hrát.
PS. už pokládám koleje Libeň - Malešice - Běchovice. (potřebuji do aktivity :lol: )

Zbyněk Šemora napsal:
Ale ptám se, protože tu kdysi někdo psal u aktivity, která začínala v Pardubicích, kdy hráč čekal půl hodiny na odjezd a koukal na traffic. V zadání bylo napsáno, že tento čas lze přeskočit a rovnou hrát.
Nebylo to řešeno použitím časové akcelerace?

A když už jsem tu, mám dotyz, jestli by nešlo nějak předělat filozofii osvětlování kolejí? Když jedu v noci, tak mi příšerně blikají koleje(od Ruský tmy až po ostré světlo. Nejmarkantnější je to na traťi BA - Pha, kde jsou velmi dlouhé úseky položené z jednoho kusu. Kvůli tomu vůbec nehraju aktivity v noci ani odpoledne.

Díky 714.018-9

Jelikož se množí stále dotazy, že někomu nefungují po instalaci mé trati vozidla s chybou na řádku XXX, zopakuji pro všechny, co je třeba udělat.
Instalace trati přepíše některé soubory, které obsahuje instalace MSTS BIN. Nevím které.
Proto je nutné MSTS Paths nejprve odinstalovat, nainstalovat trať (možno i s MSTS BIN) nebo nejnovější BIN nainstalovat dodatečně.
Ale stal se mi případ, kdy po odinstalování BIn a následném pokusu o novou instalaci mi program hlásil, že MSTS obsahuje nejnovější Paths a tím se instalace skončí. Ale verze train.exe byla 1,4 a Bin byl fyzicky odinstalován.
Nakonec pomohlo smazání složek v Train simulátor:
MSTSBIN_BACKUP
Translated DLLs
Translation Help
Které se záhadným způsobem neodinstalovaly.
Po smazání šel MSTS BIn už nainstalovat.
Berte to jako návod, pokud by jste někdo narazil na podobný problém.
Asi to nastalo u uživatele, který měnil Global pro jiné tratě. Nevím, ale to je spíš otázka pro Džordže.

Ještě bych udělal jedno programatorskou drobnost, pokud jedu s vlakem co má loko na každém konci a přední odpojím tak kamera (4) sleduje poslední vůz. Chtělo by to nějak vyresetovat a sledovat první.

Vrbam napsal:
Ještě bych udělal jedno programatorskou drobnost, pokud jedu s vlakem co má loko na každém konci a přední odpojím tak kamera (4) sleduje poslední vůz. Chtělo by to nějak vyresetovat a sledovat první.
Stačí zmáčknout CTRL+šipka doleva nebo doprava a přesunout se až na loko :wink:

Nitr0 napsal:
Vrbam napsal:
Stačí zmáčknout CTRL+šipka doleva nebo doprava a přesunout se až na loko :wink:
Pokud se nezmění pohled kamery, neobnovuje se pozice kamery vzhledem ke konzistu jen se kamera posune na nejbližší vůz před opojeným vozem. Při připojení vozu se rovněž kamera nepřesouvá automaticky. Stačí ale změnit vybranou kameru (pohled) (1,2,3,4..) a souřadnice kamer se znovu vypočítají (resetují) a nebo stačí kameru přesunout jak uvedeno výše přes Ctrl+ šipky. Pokud by to bylo automaticky, přesunula by se kamera i po odpojení vagonu a to asi není žádoucí.

Tak to, co jsem si právě přečetl na Džordžově webu v návštěvní knize mne vůbec, ale vůbec nepotěšilo. Ostatně přečtěte si to tam taky. A potom hurá na darebáka.... Samozřejmě darebák není Džordž, ale jistý Talián....

Miran napsal:
Tak to, co jsem si právě přečetl na Džordžově webu v návštěvní knize mne vůbec, ale vůbec nepotěšilo. Ostatně přečtěte si to tam taky. A potom hurá na darebáka.... Samozřejmě darebák není Džordž, ale jistý Talián....
Ktorý príspevok myslíš ? On ten posledný je dosť dvojzmyselný

Naposled editoval moderátor:
To je typický příklad závistivce. "Když jsem tak geniální věc nevymyslel "Já"", tak se budu ohánět nějakými zákazy.Jenomže pisatel si neuvědomuje, že MSTS se po celém světě stále ještě prodává díky Džordžovi a kolektivu aktivních nadšenců, kteří stále připravují něco nového, nač je se těšit. Kdyby nebylo těchto lidí, po MSTS by neštěkl pes už mnoho let.

Ahoj! pro ty co nezvládají tak dobře cizí jazyk, můžete sem napsat alespoň nástin situace? Jak to není pendolino, tak špage´ták pomlouvá :lol:

Nejedná se o krádež, jak mne Džordž ujistil, tak jim paralelní distribuci patche povolil. Mi ale bylo divné, že je nabízený soubor nadměrně veliký, tak jsem jej stáhnul, rozbalil a vykulil oči: spolu s patchem makaróni distribuují i modifikovaný train.exe a to je porušení licenčních podmínek.
Proto jsem musel na toto Džordže upozornit v zájmu světové komunity příznivců msts.
Musíme si svého "dárce" chránit. Nemůžeme dopustit, aby nám ho amíci zabásli, až pojede navštívit Otto W. kvůli pochybení někoho jiného.

bob57_cz napsal:
Nejedná se o krádež, jak mne Džordž ujistil, tak jim paralelní distribuci patche povolil. Mi ale bylo divné, že je nabízený soubor nadměrně veliký, tak jsem jej stáhnul, rozbalil a vykulil oči: spolu s patchem makaróni distribuují i modifikovaný train.exe a to je porušení licenčních podmínek.
Proto jsem musel na toto Džordže upozornit v zájmu světové komunity příznivců msts.
Musíme si svého "dárce" chránit. Nemůžeme dopustit, aby nám ho amíci zabásli, až pojede navštívit Otto W. kvůli pochybení někoho jiného.

Jo, a chudák Džordž pak stráví svůj zbytek života na Quantanámo na Kubě, děsná představa :lol: :lol: :lol:

Jiří Maxa napsal:
bob57_cz napsal:

Jo, a chudák Džordž pak stráví svůj zbytek života na Quantanámo na Kubě, děsná představa :lol: :lol: :lol:
No buďte Jiří rád,že tam neskončíte vy. :lol: :lol: :lol:

Chtěl bych veřejně poprosit Džordže o animaci v Binu, pro přechodového můstku u hydry a o přehazování figurky strojvedoucího z předního stanoviště na zadní

Vrbam
Podívám se jak SFM dělá otočení modelu. Pokud lze jednoduše provést posun a rotaci subobjektu, šlo by to řešit. Jak můstek, tak "fíra" by musel mít jedinečný název.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře