Projekt MSTS Bin - Archiv #3

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Dotyčný má lvz.ace pravěk od původních návěstidel Jirky Poláka. V současném balíku Jirka používá stejný systém LVZ jako od Tomiho.

U TBP se v jedno období tento nesprávný LVZ.ACE dostal před půlrokem omylem, kdy někdo s dobrým úmyslem pomoci dodal i tyto staré lvz.
Ale konkrétně 110, tu mi posílal jako upravenou kabinu Martens a dávám ruky do ohně, že je to vpořádku. Na starém systému svítilo místo mezikruží žluté a zelené světlo.
V současném BP by mělo být vše vpořádku.
Při zadání dotazu je nutné vždy uvést, z jakého zdroje dotyčný model vlastní.

Pozeral som sa na náv. opakovač 770 a je tam toto: 3x červená, 1x žltá, 2xmedzikružie, 2x zelená... Asi mám nejaké múzeum, lebo práve som to znovu stiahol zo sínusu a tam je to OK... :eek:

Naposled editoval moderátor:
nebulus napsal:
Pozeral som sa na náv. opakovač 770 a je tam toto: 3x červená, 1x žltá, 2xmedzikružie, 2x zelená... Asi mám nejaké múzeum, lebo práve som to znovu stiahol zo sínusu a tam je to OK... :eek:
A je opět po problému.... uffff

Dnes sa mi vyskytol zaujímavý problém. Mal som inštalovaný patch MSTS Bin ver. 1.7.051220 ... všetko chodilo, jak malo ( teda aspoň to, k čomu som sa pri tom minime jazdenia dostal ). Vymenil som si v PC základnú dosku - CPU ostal rovnaký, Pentium D925 2x3 GHz/FSB800, vymenil som RAM z 1 GB DDR2 533 MHz na 1 GB DDR2 667 MHz. Pôvodná doska mala čipset Intel D945 s integrovanou grafikou, nová doska má čipset Intel D945 s integrovanou grafikou, zmenil sa len výrobca dosky, nová doska je Intel Tappen. Človek by povedal, že z hladiska SW a ovládačov nenastala žiadna zmena. Takmer žiadna, pretože jedna sa vyskytla, a to že MSTS bin sa záhadným spôsobom zmenil na originálny patch verzie 1.4. Ani by som to nezistil, len som bol zvedavý, jak pobeží MSTS s novou doskou a rýchlejšími pamäťami. Model som zvolil betaverziu M251.2, kde sú v engu použité svetlá podľa Jacka a tie v základnej verzii nefungujú, len pod Bin 1.7.xxxx. Okamžite, jak začal MSTS načítavať model, vyhodil chybovú hlášku, že nemôže načítať eng kvôli chybe v riadku 212. Riadok 212 odkazoval na svetlá, teda bolo jasné, že sa niekde stala chyba. Jak som chcel Bin znova nainštalovať, zahlásil, že už Bin mám inštalovaný, tak som ho musel odinštalovať a nainštalovať znova. Odvtedy je zas všetko tak, jako by malo byť. :lol:

JOHNZ napsal:
Tax: Žeby zaúradovala obnova systému Windows?
Nemyslím, pretože iných softov sa to nedotklo, napr. 3ds max to ani nespoznal, ani tá jeho C-Dilla nič nezbadala. Wokna sa rozbehli okamžite, len si vypýtali driver na gigovú sieťovku, inak si ani nevšimli, že bežia s inou doskou - i945 jak i945 ... ID CPU sa nezmenilo. Ale u mrchochvostu jeden nikdy nevie. :wink:

Ono to sem nepatří,ale nedalo mi to.Já jsem neměnil desku,ale dal jsem pouze nový BIOS.Wokna se chovala celkem normálně,MSTS a ž na pár chybových hlášek taky (ten si musí vždycky s něčím přisadit),ale co mě vyhodilo z kolejí bylo,že mi účetnictví Money S3 okamžitě po spuštění oznámilo,že používám nelegální verzi???Přitom tenhle soft používám legálně více jak 5 let a každý rok upgrade na vyšší verzi si nechává výrobce řádně zaplatit.Takže jsem se obrátil na internetovou podporu,kterou si platím v ceně upgrade a nikdo tomu nechtěl věřit,dokud si to sami nenasimulovali.A co víc,přišlo se díky tomu na to,že pokud si změníte v PC po instalaci Money něco z HW nebo BIOSu,jak základ.desky,tak i grafiky,tak okamžitě dojde k tomu,že se účetnictví překlopí na nelegální.Setkali jste se s něčím podobným?Výrobce nyní řeší,co s tím. :colors:

Petr Novák napsal:
Setkali jste se s něčím podobným?Výrobce nyní řeší,co s tím.
Jistě, nejednou. Každá HW komponenta má své ID a je na výrobci SW, co si z nich zvolí pro verifikaci k ochraně svých obchodních zájmů.

Bolo by možné opäť obnoviť 2 druhy spriahla v engu/wagu ? Darmo ja môžem definovať prvé Chain a druhé Automatic, keď vždy to bude brať len Chain a zase opačne - definujem Automatic, pod to Chain a berie len Automatic. Využívam to pri spojovacom vozni medzi vozňami so šróbovkou a automatikou SA3.

Robo napsal:
Bolo by možné opäť obnoviť 2 druhy spriahla v engu/wagu ? Darmo ja môžem definovať prvé Chain a druhé Automatic, keď vždy to bude brať len Chain a zase opačne - definujem Automatic, pod to Chain a berie len Automatic. Využívam to pri spojovacom vozni medzi vozňami so šróbovkou a automatikou SA3.

Já si myslím že si tam to druhé spřáhlo můžeš dát, problém nastane při otočení soupravy, kdy se vozy v paměti zpřeházejí a dostanou se k sobě nekompatibilní spřáhla. Výsledek je ten že soupravu nerozpojíš a pokud se ti to povede už ji nespojíš. Viz problémy u žabotlamy.

Miran napsal:
Robo napsal:

Já si myslím že si tam to druhé spřáhlo můžeš dát, problém nastane při otočení soupravy, kdy se vozy v paměti zpřeházejí a dostanou se k sobě nekompatibilní spřáhla. Výsledek je ten že soupravu nerozpojíš a pokud se ti to povede už ji nespojíš. Viz problémy u žabotlamy.

So žabotlamou nejazdím.
Problém pri otočení súpravy ? Kdeže. Robí to v normále - odpojím, ale už nepripojím.

Robo napsal:
Miran napsal:
Robo napsal:

So žabotlamou nejazdím.
Problém pri otočení súpravy ? Kdeže. Robí to v normále - odpojím, ale už nepripojím.

Miran tím chtěl naznačit to, že žabotlama je jeden konkrétní příklad. Pokud bys ale chtěl do soupravy se spojovacím vozem zařadit postrkovou mašinu a pak jet někde úvratí ze zadního stanoviště postrku, tak tam se Ti ten problém projeví taky - otočí se souprava a najednou máš Automatic proti Chain - a už to nespojíš.

Martens napsal:
Robo napsal:
Miran napsal:
Robo napsal:

So žabotlamou nejazdím.

Miran tím chtěl naznačit to, že žabotlama je jeden konkrétní příklad. Pokud bys ale chtěl do soupravy se spojovacím vozem zařadit postrkovou mašinu a pak jet někde úvratí ze zadního stanoviště postrku, tak tam se Ti ten problém projeví taky - otočí se souprava a najednou máš Automatic proti Chain - a už to nespojíš.

Tomu som rozumel.

jen obecná poznámka k tomuto problému:
MSTS fyzicky bere parametry pro spřáhla pouze z první definice v pořadí v engu. Z druhé definice si přečte pouze typ spřáhla a ten ještě používá jen při spřahování. Pokud jsou spřáhla správně nastavena neměl by být problém je rozpojit i když mají různý typ (mám odzkoušeno), ale už je pochopitelně nelze spojit. Je to od KUJU zase polovičaté řešení. Nevím do jaké míry je potřebné se tím dále zabývat, podle mne se to týká asi jen některých speciálně vybavených lokomotiv a páry s tendry. Vagóny jsou snad standardně vybaveny shodnými spřáhly.

Výzva k těm, kteří mají o nějakou tu desítku let blíže k matematice a fyzice než já.

Zkuste do schémat výpočtů uvedených v technické sekci na webu MSTSBin dosadit nějaká rozumná čísla a udělejte si grafy. Opravdu by mne zajímal názor zkušenějších na výpočty definované KUJU a případně návrh, jak výpočty přiblížit skutečnosti. Nechtějte, abych všechno řešil sám.

Ahoj,

uz si delam tabulku. Vypocty pred par tydny zverejnil Realmuto (ten co delal FCalc) (ne cele), tak uz jsem s nim zacal komunikovat.
Zkusim to napasovat na realnou charakteristiku a uvidime. Celkove si myslim, ze vypocty jsou dobre pouzitelne.
Potreboval bych pomoci s proudem - tzn. zmenit pro shunty pomer proudu a tazne sily, ktery je v MSTS konstantni (motor je jakoby rizen jen napetim).
Ozvu se. Pokud se nekdi prida, jen dobre.

Jo a velky dik za vzorecky - to mi udelalo velkou radost. Pokud vytipes dalsi, rad se v nich pohrabu (parni loko, dieselhydraulicka a mechanicka prevodovka). Literaturu mam.

ZSR

P.S. nedalo by se udelat postupne odbrzdeni u Graduted triple valve?

Hekzy den!

Myslíte,že Bin může mít důvod v tom,že si nemůžu změnit ovládání kláves
konkrétně u elektrik pro dynamickou brzdu?

Šnek napsal:
Myslíte,že Bin může mít důvod v tom,že si nemůžu změnit ovládání kláves konkrétně u elektrik pro dynamickou brzdu?
Namapovat klávesy si můžeš sám dle svého, ale ne v rozhraní msts.
Pokud cokoliv změníš v ovládání pod GUImsts, tak budou odstraněny přídavky bin. Musíš si to ručně editovat v příslušném souboru.txt a poté překompilovat do iom. Postup je popsán někde výše nebo i v NK u Džordže.

bob57_cz napsal:
Šnek napsal:
Myslíte,že Bin může mít důvod v tom,že si nemůžu změnit ovládání kláves konkrétně u elektrik pro dynamickou brzdu?
Namapovat klávesy si můžeš sám dle svého, ale ne v rozhraní msts.
Pokud cokoliv změníš v ovládání pod GUImsts, tak budou odstraněny přídavky bin. Musíš si to ručně editovat v příslušném souboru.txt a poté překompilovat do iom. Postup je popsán někde výše nebo i v NK u Džordže.

No, je zajímavé, že v některé verzi binu to jde změnit přímo v MSTS a v některé ne. U posledního stabilního to jde u dieslů, ale u elektrik ne.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře