Projekt MSTS Bin - Archiv #3

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Ale poďme priamo k veci. Určite to má Starého model 363 ( asi novšia verzia ?) a čosi sa mi marí, že aj 130, inak o ďalších kusoch neviem.

Robo napsal:
Ale poďme priamo k veci. Určite to má Starého model 363 ( asi novšia verzia ?) a čosi sa mi marí, že aj 130, inak o ďalších kusoch neviem.
Pikkovy bobiny 141, tomyho 140

Robo napsal:
Je toho poměrně dost - 130, 140, 141 od Pikka, 181 a 182 od Johnze, 363 od Starého 350 a tuším ještě něco. Mimochodem taky 242.207, která má od autora jeden normální pantograf a na druhé straně polopantograf. V trainsetu BP to pochopitelně někdo zaměnil za normální pantografy...
Zjistit se to dá v Sview kliknutím na tlačítko Animate a označením/zrušením příslušných políček.
S úpravou zvuků to mám u všeho vyzkoušeno.

Chci se zeptat,zda se musím něco přepsat protože já jsem to přepsal podle návodu a psalo mi to nějaký chyby.A ještě ktreým tlačítkem se to ovládá.Ukamenujte mě!!

Jacek napsal:
Mimochodem taky 242.207, která má od autora jeden normální pantograf a na druhé straně polopantograf. V trainsetu BP to pochopitelně někdo zaměnil za normální pantografy...
.
Kdo? já o ničem nevím a nikdo mi žádné update neposílal. A nevím, co je na tom pochopitelného. Já nechápu vůbec nic.

Zbyněk Šemora napsal:
Kdo? já o ničem nevím a nikdo mi žádné update neposílal. A nevím, co je na tom pochopitelného. Já nechápu vůbec nic.
No prostě si někdo při klonování a přejmenovávání dle norem nevšiml, že zrovna tento stroj je atypický. A abych nekecal, stáhl jsem to právě teď znovu:
Toto je originál
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://jacek-msts.ic.cz/242.207.jpg

a toto je na sinusu:
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://jacek-msts.ic.cz/242.207_sinus.jpg

Jacek napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
No prostě si někdo při klonování a přejmenovávání dle norem nevšiml, že zrovna tento stroj je atypický.
Tak tohle vidím poprve. Klonováním se tohle přece nemůže změnit. To by někdo musel udělat zásah do vlastního modelu, nebo vyměnit model, což se pouhým přepisováním názvosloví nemůže stát.

Ale tady je jiná sranda. Mnoho let něco existuje, někde se stane dávná chyba, ale nikdo na nic neupozorní.
Jezdil jste někdo například za poslední rok s lokomotivou 731? Asi nikdo, protože až ve své aktivitě jsem zjistil, že je tam úplně špatně udělán RV soubor, kdy pohled z okna je úplně mimo. Nevím, jestli jsem to zkonil já nebo mi to někdo takhle poslal, ale podstatné je to, že to rok nikomu nevadilo. Také bude špatně jedno spřáhlo u kontejnerového vozu (nemohl jsem se odpojit se Segejem). A teď to hlavní, co už souvisí s MSTS Bin
Sergej. Normálně má v nádrži 3900l nafty. Ale v mé aktivitě na tuto nastoupím až po šesti hodinách a když s ním jedu, tak hádejte kolik litrů nafty mám v nádrži?
17500l a když pomačkám F5 dál, tak 3900 mám v Galonech. Za další vlaková brzda dělá divadlo. Brzdím brzdím, páka brzdiče jde k sobě, ale při vyšších procentech jde zase odemne. Ve volné jízdě chodí normálně. Ale někdy při závěru skočí do odbrzděno. Tam bude nějaká divočina v animacích. Až bude chvilka, budu muset na to také kouknout.
Ještě že tvořím aktivity. Jinak bych vydal update Trainsetu i s chybama
Verzi MSTS BIN mám 1.7 poslední stabilní dle uživatelů (225?, z hlavy to nevím, nejsou tam ještě kontrolky dveří a animované sběrače)

Všechny moje elektrické lokomotivy mají animované oba sběrače. (Zatím jsou jen čtyři) Lokomotiva řady 140 je jen Tomiho práce, dělal jsem pouze jeden fake skin na Thunderovu 141 a pak s Taxem nějaké přípravy barevných variant 140, které jsou zatím neveřejné)

Jacek napsal:
... No prostě si někdo při klonování a přejmenovávání dle norem nevšiml, že zrovna tento stroj je atypický ...

Ano, jedná se opravdu o atypický model vytvořený Starym na zakázku. Zaujalo mne právě to, že je odlišný od běžných plecháčů. A ještě poměrně nedávno se dal stahnout u Staryho na stránkách.

Tomes napsal:
... některé ano, ale například pikku své modely (velmi kvalitní) na sinusu nemá ...

Svoje modely mám ke stažení u mne, není zatím důvod stahovat je odjinud.

Zbyněk Šemora napsal:
Tak tohle vidím poprve. Klonováním se tohle přece nemůže změnit. To by někdo musel udělat zásah do vlastního modelu, nebo vyměnit model, což se pouhým přepisováním názvosloví nemůže stát.
Právě že při tom klonování je to velmi pravděpodobné - u jednoho stroje upravíte značení všech souborů a pak jen děláte kopie změnou čísel. Jedna mašina má náhodou úplně jiný *.s soubor (jinak nic) a místo něj dáte klonovaný, těžko si toho můžete všimnout, pokud o tom dopředu nevíte.
Chcete ten originální *.s soubor?

Já právě klonuji každý s soubor zvlášť od každého inv. čísla, protože nikdy není jistota, že jiné inventární číslo je tentýž model. Viz 363, brejlovci, byly i staré verze 350, atd. Proto se divím.
Model mi klidně pošli ať napravím co jiný způsobil. Já ani nevěděl, že takový hibrid existoval. Dám to do aktualizace.

Prosim vas mam takovy problem, delam si jednu noc-den aktivitu a vzdy kdyz se zacne rozednivat mne to posle k Billovi, dela to jakakoliv verze binu, zkousel jsem vsechny denni textury nakopirovat do nocni a naopak a presto mne to blbne. Jedna se o trat 321. Slozeni hrace consistu mam nasledovny
Kód:
SIMISA@@@@@@@@@@JINX0D0t______

Train (
	TrainCfg ( Testovaci_aktivita
		Name ( "Testovaci_aktivita" )
		Serial ( 1 )
		MaxVelocity ( 40.00000 1.00000 )
		NextWagonUID ( 6 )
		Durability ( 1.00000 )
		Engine (
			UiD ( 0 )
			EngineData ( M2860022 csd_M286 )
		)
		Wagon (
			WagonData ( Balm-d-pp csd_Bmx )
			UiD ( 1 )
		)
		Wagon (
			WagonData ( Balm-d-pz csd_Bmx )
			UiD ( 2 )
		)
		Wagon (
			WagonData ( Balm-d-pp csd_Bmx )
			UiD ( 3 )
		)
		Wagon (
			WagonData ( Balm-d-pz csd_Bmx )
			UiD ( 4 )
		)
		Engine (
			Flip ( )
			UiD ( 5 )
			EngineData ( M2860022 csd_M286 )
		)
	)
)

Jeste bych chtel dodat, ze jsem si zmenil *.env soubor aby mi slunce vstavalo ve 3:30 minut, kdyz je 3:29 minut z nepochopitelnych duvodu mi zmizi obrazovka a pak mne to posle k Billovi.

Nevite kde by byl zakopany pes ? :cry:

Fabio napsal:
Curil: zkus si stahnout pocasi od Blackwolfa a melo by to byt ok...

To jsem si od nej stahnul, ale jeste jsem upravil vychod slunce misto po pate tak v tech 3:30 a presto mne to poslalo k Billovi.
Taky jsem vyzkousel vytvorit v commond.cab/cab850/ slozku Night a veskere textury s priponou ace jsem je tam hodil a presto mne vzdy posle k Billovi.
Jeste zkusim udelat takovy pokus a to, vymenit tu motorovou masinu za elektricke loko,ktery ma nocni cab, ale ta posledni verze by mne to nevzala, jen ty predposledni verze.

P.S. Udelal jsem jeste jednu zkousku, nechal jsem si defaultne nastavit vychod a zapad slunce od Blackwolfa a projel jsem ten kriticky usek, jakmile bylo 3:33 minut, aktivitu jsem ulozil, a pak zmenil vychod slunce na tech 3:30 hod. Jakmile jsem aktivitu nahral, najednou uz byl ve dne. Ale takovy prodky skok z noci do bileho dne. Ale uz mi to nespadlo.

Presto se mi to nelibi a chci tu aktivitu projet aniz bych to takto delal.

/edit/

Ja tomu vubec nerozumim, posila mne to k Billovi vzdy 3 kilometry pred zastavkou Kysucke nove mesto smerem na Zilinu ale jen v okamziku, kdy vychazi slunce v tech 3:30 hodin. Tak jsem zkusil jet jako snek a a pro jistotu jsem u navestidla na /volno/ zastavil pockal do 3:30 hod a obloha se zmenila a neposlalo mne to k Billovi, pak jsem pokracoval v jizde.

Takze zrejme bude problem pri vychodu slunce nekde pobliz stanice
Kysucke nove mesto, asi je tam hodne objektu a proto ten Bill.

Čuřil napsal:
Fabio napsal:
Curil: zkus si stahnout pocasi od Blackwolfa a melo by to byt ok...

To jsem si od nej stahnul, ale jeste jsem upravil vychod slunce misto po pate tak v tech 3:30 a presto mne to poslalo k Billovi.
Taky jsem vyzkousel vytvorit v commond.cab/cab850/ slozku Night a veskere textury s priponou ace jsem je tam hodil a presto mne vzdy posle k Billovi.
Jeste zkusim udelat takovy pokus a to, vymenit tu motorovou masinu za elektricke loko,ktery ma nocni cab, ale ta posledni verze by mne to nevzala, jen ty predposledni verze.

P.S. Udelal jsem jeste jednu zkousku, nechal jsem si defaultne nastavit vychod a zapad slunce od Blackwolfa a projel jsem ten kriticky usek, jakmile bylo 3:33 minut, aktivitu jsem ulozil, a pak zmenil vychod slunce na tech 3:30 hod. Jakmile jsem aktivitu nahral, najednou uz byl ve dne. Ale takovy prodky skok z noci do bileho dne. Ale uz mi to nespadlo.

Presto se mi to nelibi a chci tu aktivitu projet aniz bych to takto delal.

/edit/

Ja tomu vubec nerozumim, posila mne to k Billovi vzdy 3 kilometry pred zastavkou Kysucke nove mesto smerem na Zilinu ale jen v okamziku, kdy vychazi slunce v tech 3:30 hodin. Tak jsem zkusil jet jako snek a a pro jistotu jsem u navestidla na /volno/ zastavil pockal do 3:30 hod a obloha se zmenila a neposlalo mne to k Billovi, pak jsem pokracoval v jizde.

Takze zrejme bude problem pri vychodu slunce nekde pobliz stanice
Kysucke nove mesto, asi je tam hodne objektu a proto ten Bill.

Problem by mohl být s některým animovaným prvkem, který má nastavenu noční texturu. Už to dělalo u jiné tratě. Při změně dení doby, se MSTS pokouší načíst původní texturu oběktu, tu ale již v paměti nemá. Zkoušel jsem to ošetřit, pak ale nebude docházet k přepínání textur na noční a opačně, MSTS ale nebude padat.

Přepínání textur den/noc prosím nerušit. Pak by nám to odrovnalo většinu nočnách aktivit, protože na klasickou noční se nastupuje ještě za světla.
Vidím to spíše v opačném řešení. Nepřehánět to s animovanými objekty v trati. U mé aktivity se den/noc přepne v Kutné Hoře a je to bez problémů.
Tohle si musí každý aktivitář ošetřit a kritické přepnutí, aby se odehrálo v nekolizním prostředí. Proto platí, do počasí nevrtat a ošetřené aktivity nebudou padat. Proto ta animovaná vrata i točny oželím a raději budu volit variantu modelu s otevřenými vraty natvrdo. Takže nám zůstanou jen animované stahovačky.

Hezke odpoledne, takze jako nejlepsi reseni vidim v tom, ze pokud v danem useku zacne simulator zlobit, tak je asi nejlepsi reseni zhruba par kilometru mozna metru pred kritickym usekem zastavit, nebo snizit na sneci rychlost a pak pockat az se zmeni obloha a pak zrychlit.

Jinak jsem jeste zkousel experimentovat na jinem useku trate a to konkretne u Zabrehu na Morave na trati 321. Nastavil jsem si tzv. letni polarni den jako v Petrohradu nasledovne. Vychod slunce v 00:15 hodin, zapad slunce ve 23:45 minut. A v rozmezi od 00:00 do 00:15 jsem nastavil tzv. rozednivani, a az pak v 00:15 vyjde slunce ( slunecni disk) nad horizontem a presto mne to neposlalo k Billovi.

Takze z toho vyplyva, ze autor trate musel umisti nejaky kriticky objekt k tomu useku, kde mi to zlobilo.

padavost s bin-om

neviem, cim to je, ale s poslednou "stabilnou" verziou binu sa mi zacali az velmi casto objavovat chyby "nelze pridat vozidlo do sveta" uz som skusal prechadzat miesta s odobratymi objektami atd, ale moc to nepomahalo (tak isto ako nezaberal pohlad f6). asi raz alebo dvakrat som sa uchylil k vymazaniu vlaku z aktivity. (nehovoriac o tom, ze tuto chybu na niektorych miestach sposoboval servis2 ;(

(skor len ako "pocitova" pripomnienka pre autora)

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře