Projekt MSTS Bin - Archiv #3

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Jacek napsal:
Nebude jednodušší upravit zvuk vložením ticha, jestli tomu správně rozumím? Jako u animací a zvuků pantografů.
Zvuk už ticho má a odpovídá realitě, ale blikač má dvojnásobnou periodu.

Poslední dobou mi MSTS padá opravdu docela dost.Při aktivitě i několikrát.Vždycky to spadne do černého okna a potom s hláškou program train.exe neodpovídá.

Mě se dneska Bin probudil a začal řvát hlášku "Error in load screen widget file: activity.dat", vůbec to nechápu, ještě včera to běhalo a doposavaď jsem s tím nic nedělal

Doplněno: tak už mám chybu, takto jsem překopal CON
Train (
TrainCfg ( JK_Sv29480
Serial ( 1 )
MaxVelocity ( 42.77778 0.72167 )
NextWagonUID ( 9 )
Durability ( 1.00000 )
Engine (
UiD ( 0 )
EngineData ( 110046 CD_110 )
)
Engine (
UiD ( 1 )
WagonData ( CD_A_int cd_A )
)
Wagon (
WagonData ( CD_B_int cd_B )
UiD ( 2 )
)

problém se stabilitou

Nevím jak ostatním,ale já jezdím na verzi 1.7.051922 a dost často se mi stává,že obrazovka zčerná a telefonuji do zámoří.Chtěl jsem dnes otestovat novou aktivitu Rn 5xxxx a jen připojení k vlaku je nad mé síly tedy spíše moje nervy nevydrží.Po odkliknutí kterékoliv hlášky s úkolem co a jak dál následuje nemilosrdný pád.Má někdo stejný problém??

Tak to je přesně ono,při aktivitě odkliknu hlášku a obrazovka zčerná,dneska jsem si chtěl projet SC 509 a ani mi to nikam nepustilo.

Re: problém se stabilitou

T napsal:
Nevím jak ostatním,ale já jezdím na verzi 1.7.051922 a dost často se mi stává,že obrazovka zčerná a telefonuji do zámoří.Chtěl jsem dnes otestovat novou aktivitu Rn 5xxxx a jen připojení k vlaku je nad mé síly tedy spíše moje nervy nevydrží.Po odkliknutí kterékoliv hlášky s úkolem co a jak dál následuje nemilosrdný pád.Má někdo stejný problém??
Však jsem o tomto psal nedávno. a to samé i poslední verze. Stabilnější je stále verze 1.70224, ale také občas zamrzne. Odolná na pády je nižší 103himem, ale tam zase lokomotivy mají slabý výkon.

T napsal:
Po odkliknutí kterékoliv hlášky s úkolem co a jak dál následuje nemilosrdný pád.Má někdo stejný problém??
U mě totéž dělá poslední a předposlední verze, ale většinou když tu hlášku nechám a odkliknu ji po nějaké době a nebo pak při jízdě občas bez varování (žádný startující traffic v tu dobu)

Jacek napsal:
U mě totéž dělá poslední a předposlední verze, ale většinou když tu hlášku nechám a odkliknu ji po nějaké době a nebo pak při jízdě občas bez varování (žádný startující traffic v tu dobu)

Poprvé jsem se s tím setkal u té aktivity s posunem tuším v Mohelnici,kdy se mělo najet do šturcu s vozy Eas-u,tam to byl pád bez varování.Nyní mám obavu,že je to spojeno s těmi hláškami.Stalo se mi to jak u hlášky,tak i přitom ,když jsem si jenom esc "zapauzoval" hru a po opětném návratu černo.Trojkombinací jsem se vrátil zpět na plochu a pak dokonce i do msts,chvíli normálně běžel v msts i čas dále a cca po třech minutách "call me,bill".......Potom byl pc zralý na restart,neboť všechna ukončování a vůbec kompletně to bylo zpomalené.....
Zbyněk má pravdu,že stabilní byla verze 0103 HI,ale v těch dalších jsou kromě výkonu i další libůstky,které mi v 0103 chybí(možnost volby sběrače u některých loko a pod.).

Zbyněk Šemora napsal:
T napsal:
Však jsem o tomto psal nedávno. a to samé i poslední verze. Stabilnější je stále verze 1.70224, ale také občas zamrzne. Odolná na pády je nižší 103himem, ale tam zase lokomotivy mají slabý výkon.

Ja nevim, ale takovy problem nemam, mne tedy nikdy nezcernala obrazovka, maximalne se vysypou hlasky o tom, ze nejde pridat vozidlo do sveta, pomuze jedine prudke zpomaleni v kritickem useku a pak zase zrychlit. Ono to taky zavisi od graficke karty, ovladacich, a celkovych parametrech pocitace.

Napriklad jeden muj znamy ma taky TS, a provozuje jeste k tomu Windows 98, nechce jeste prejit na XP a na nem msts bin vubec nejede, taky zkousel Millenium, 2000 a nic. Jenze je taky pravda to, ze on ma procesor 1 ghz, 128 mbram a 50 gb hardisk. Takze stara sunka. :lol:

Čuřil napsal:
Ja nevim, ale takovy problem nemam, mne tedy nikdy nezcernala obrazovka, maximalne se vysypou hlasky o tom, ze nejde pridat vozidlo do sveta, pomuze jedine prudke zpomaleni v kritickem useku a pak zase zrychlit. Ono to taky zavisi od graficke karty, ovladacich, a celkovych parametrech pocitace.

Čuřile,Čuřile...Na toto bych nepřišel,nicméně se nedomnívám,že v mém případě jde o parametry počítače.Moje stará šunka má TwoJádro Pentium D 2.85 TDI,graf.karta Radeon X 1600,WIN XP SP2 a snažím se tento slabý stroj udržovat v té nejlepší kondici.Všechny parametry obrazu,zvuků a podobně mám na maximum,fps u BP v nejkritičtějších oblastech neklesá pod 10 bez trafficu,standardně mimo velká města mezi 40-58 fps....Problém,který jsem popisoval se stává i v místech kdy se nenačítá žádný traffic a fps je třeba kolem 40.

To robieva neoprávnený prístup do videopamäte. Nikto neni neomylný a tak Džordz nie len, že leaky opravuje, ale raz za čas nejaký aj urobí ...

Jestli je to v tomhle,nemám mu to vůbec za zlé,ale skoro by to chtělo opravit.Docela zásadní věc.

Já mám taky problém s Binem. Když jedu aktivitu a chci to hodit do widowsu zmačku windowsatko a potom chci zpět a najednou černá obrazovka a někdy ještě olemowané černé okno modrou barvou newíte čím to je?

Včera jsem opět testoval aktivitu (bin poslední stabilní 1.7.051922 ) a opět při spojování tma a end. Jelikož spojuji několik lokomotiv a minule mi tento jev nastal u najíždění na druhou lokomotivu, včera až na šestou, tak příčina není v lokomotivách ale v binu. Také se tato závada projeví při odkliknutí oznamovací tabulky. Proto do vydání další verze couvám zpět na 1.70224.
I z těchto důvodů bych zatím nešířil updaty vozidel s novými prvky ovládání, které tyto verze bin vyžadují.

151-tka napsal:
Já mám taky problém s Binem. Když jedu aktivitu a chci to hodit do widowsu zmačku windowsatko a potom chci zpět a najednou černá obrazovka a někdy ještě olemowané černé okno modrou barvou newíte čím to je?
Nesouvisí, tohle používám často. Prostě to zmáčkni ještě jednou a zase se vrať

Sakra, je někde k mání aktivita, na které to dělá? Já jsem tenhle stav nenavodil, ale já většinou běhám MSTS v okně. :cry:

Co se týče alokace paměti, včerejší poznatek: :D
MSTS má nepublikovaný parametr -mem:velikost (MB), pro určení alokace paměti. Velikost může být v rozsahu 30 ÷ 512MB (navýším na 1024), takže pro větší paměť spouštět MSTS např:
train.exe -mem:512
v okně:
train.exe -vm:w -mem:512
editory:
train.exe -toolset -mem:512

Jacek napsal:
151-tka napsal:
Nesouvisí, tohle používám často. Prostě to zmáčkni ještě jednou a zase se vrať
Ale ja se snažím to vrátit a nic a nekdy prostě to vrátím a černá obrazovka pak zpět do windowsu a MSTS se vypne.

Hezke odpoledne, zajimalo by mne jak spustim MSTS v okne, protoze normalne spustim train.exe a prepne se to full screenu, a kdyz treba se chci prepnout do windowsu tak jedine klavesami ALT+TAB nebo tlacitko WIN vedle ALT a jake jsou mezi tim vyhody a nevyhody, kdyz msts pracuje v okne, zatezuje to moc procesor, nebo ne ?

Čuřil napsal:
Hezke odpoledne, zajimalo by mne jak spustim MSTS v okne, protoze normalne spustim train.exe a prepne se to full screenu, a kdyz treba se chci prepnout do windowsu tak jedine klavesami ALT+TAB nebo tlacitko WIN vedle ALT a jake jsou mezi tim vyhody a nevyhody, kdyz msts pracuje v okne, zatezuje to moc procesor, nebo ne ?
Odkážu tě na diskusi chování simulátoru a je to hned první vlákno.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře