Projekt MSTS Bin - Archiv #3

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Džordž napsal:
Sakra, je někde k mání aktivita, na které to dělá? Já jsem tenhle stav nenavodil, ale já většinou běhám MSTS v okně. :cry:

Co se týče alokace paměti, včerejší poznatek: :D
MSTS má nepublikovaný parametr -mem:velikost (MB), pro určení alokace paměti. Velikost může být v rozsahu 30 ÷ 512MB (navýším na 1024), takže pro větší paměť spouštět MSTS např:
train.exe -mem:512
v okně:
train.exe -vm:w -mem:512
editory:
train.exe -toolset -mem:512
Skvělé, funguje to. Při testech Zbyňkovy aktivity jsem se dostal do stavu, že aktivita padala a uložená pozice nešla načíst. Po spuštění simulátoru s parametrem -mem:512 již vše běhá v pohodě. Uloženou pozici načtu a pády se nekonají.

Naposled editoval moderátor:
Jinak kompresor už jde slyšet zvenku, ale ještě to není ono:
- u elektrik funguje dobře, ale po použití rychlobrzdy nebo "nepředpisovém" hýbání brzdičem sem tam se pak zvuk nevypne. Běží stále, nepomůže ani přestup do druhého stanoviště ani stažení pantografů.
- u dieslů se zvuk spustí, ale běží pokaždé jen asi 4 sekundy, pak se utne.
Uvnitř je slyšet normálně u obou trakcí.

Michal napsal:
Džordž napsal:
Sakra, je někde k mání aktivita, na které to dělá? Já jsem tenhle stav nenavodil, ale já většinou běhám MSTS v okně. :cry:

MSTS má nepublikovaný parametr -mem:velikost (MB), pro určení alokace paměti. Velikost může být v rozsahu 30 ÷ 512MB (navýším na 1024), takže pro větší paměť spouštět MSTS např:
v okně:
editory:
Skvělé, funguje to. Při testech Zbyňkovy aktivity jsem se dostal do stavu, že aktivita padala a uložená pozice nešla načíst. Po spuštění simulátoru s parametrem -mem:512 již vše běhá v pohodě. Uloženou pozici načtu a pády se nekonají.

To jsem trochu nepochopil s tou pamětí. To si mám někde nastavit?

ES 499.0001 napsal:
Michal napsal:
Džordž napsal:

v okně:
editory:

To jsem trochu nepochopil s tou pamětí. To si mám někde nastavit?
Bud to muzes napsat v total commanderu nebo si pravim tlacitkem klikni na ikonu zástupce Train simulator.ink (nebo jaka je ta koncovka) vlastnosti a toto napises do cile za train.exe -mem:512.

122 030-0 napsal:
Bud to muzes napsat v total commanderu nebo si pravim tlacitkem klikni na ikonu zástupce Train simulator.ink (nebo jaka je ta koncovka) vlastnosti a toto napises do cile za train.exe -mem:512.
Jenom bacha na to, pokud budeš mít cestě mezery, pak je celý soubor v uvozovkách a parametry jsou až za....např. takto :
"C:\Program Files\Microsoft Games\Train Simulator\train.exe" -mem:512 -vvm:w /timeacceleration

klimi napsal:
A když aktivitu spouštím přes trainstore?Tak to mám zadat kam?
Trainstore, menu Nástroje, Možnosti, Spouštěcí nastavení MSTS a píšeš to do řádku Parametr :

Zdravim, chtel bych se zeptat na vyznam a smysluplnost toho parametru TimeAcceleration, vim, ze kdyz pouziji tento parametr, tak budu jezdit rychleji jako v NFS ale porad nechapu ucelnost tohoto modu. :?:

Čuřil napsal:
Zdravim, chtel bych se zeptat na vyznam a smysluplnost toho parametru TimeAcceleration, vim, ze kdyz pouziji tento parametr, tak budu jezdit rychleji jako v NFS ale porad nechapu ucelnost tohoto modu. :?:
Jednou tu byla aktivita ze jsme zastavili ve stanici na slovensku a misto toho aby jsme tam cekali 20 minut tak sis to zrychlil a cekal jsi treba jen 5 minut.

Čuřil napsal:
Vlaky budou jezdit stejně rychle. S parametrem timeacceleration si jenom dočasně můžeš zrychlit hodiny v MSTS a tím třeba přečkat počáteční dvacetiminutovou přehlídku trafficů v některé reálné aktivitě nebo třeba zrychlit průjezd již otestovanými úseky při testech aktivity - prostě použití je všestranné ....

Ctrl+T je zrychlování času
Shift+Ctrl+T je vracení rychlosti času na normální hodnotu.

Aha, tak ted uz tomu rozumim, ale presto se chci zeptat. Aktivita zacina dejme tomu v Ostrave a ja si chci vyzkouset jak funguje traffic u Kosic a dejme tomu, ze simulace v AE neni 100 % dobra takze takto to mohu pouzit ? :roll: :eek:

Tak určite ťa za to nikto nezastrelí, nedá k súdu ani ťa tým nebude vydierať ... JOHNZ

Michal napsal:
Džordž napsal:

v okně:
editory:

zatím jsem jen zapsal parametr, ale zápis je chybný. Bacha. Takto Vám přepsání parametru vyhodí chybu. Za Train.exe musí být uvozovky, pak už to funguje.
Například:"D:\Program Files\Microsoft Games\Train Simulator\train.exe" -mem:512
To už je jiné kafe.
Ps. Nejsem takový chytrolín, ale inspiroval jsem se, jak mi to do notebooku zapsal na slezině Ppoollll. :lol: :lol: :lol: :lol:
Takže děkuji tomuto člověku.

Hezky vecer,mam asi blbou otazku, ale ten parametr Program Files\Microsoft Games\Train Simulator\train.exe" -mem:512 se da pouzit na jakoukoliv verzi binu nebo jen na tu posledni. :?:

Čuřil:
Jak jsem to pochopil já, tak se to dá použít i na holé MSTS bez Binu. Já jedu zatím na Bin 1.70211 a funguje to.

Ano, je to originální funkce MSTS. Kdybych to věděl před 1/2 rokem, nelaboroval bych s nastavením paměti. Jedno upozornění: parametr -mem:xxx by neměl překročit 1/2 dostupné paměti, i když jsem zkoušel i alokaci 1024 na 1G RAM.

Džordž napsal:
i když jsem zkoušel i alokaci 1024 na 1G RAM.
:D a kde jsi pak měl systém :?:
To už jsi neměl PC ale konzoli ! To bude bomba - konzolová verze msts.
Momentálně mám 4GB RAM, jak na to ? Můžu na to vyhradit i celý 120GB HDD...

No já nevím. Mám 512MB RAM a to jsem také předal v parametru. Žádný problém jsem nepozoroval. MSTS si asi alokuje maximálně to, co je v tom parametru.

Michal napsal:
No já nevím. Mám 512MB RAM a to jsem také předal v parametru. Žádný problém jsem nepozoroval. MSTS si asi alokuje maximálně to, co je v tom parametru.
Nelze pro aplikaci alokovat celou fyzickou velikost RAM, systém to prostě nedovolí, má vlastní režii. Vyzkoušej spustit starší verzi bin, která ukazovala velikost alokované paměti - třeba ukáže opravdovou aktuální hodnotu.

bob57_cz napsal:
Michal napsal:
Nelze pro aplikaci alokovat celou fyzickou velikost RAM, systém to prostě nedovolí, má vlastní režii. Vyzkoušej spustit starší verzi bin, která ukazovala velikost alokované paměti - třeba ukáže opravdovou aktuální hodnotu.
No vždyť o tom mluvím. To co předám v parametru je jen maximální hodnota, ale MSTS dostane jen to, co mu systém a volná paměť dovolí...

Heap alokuje virtuální RAM, takže pokud se mu nedostává fyzické paměti, šáhne na swaper. Zadaná hodnota se zapisuje na dvě místa a je to tak asi "čistší" než jsem dělal já, a já jsem opravdu nesměl překročit cca 50% volných zdrojů. Proto jsem vypočítával velikost dostupné paměti a z ní teprve alokoval dannou část.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře