Projekt MSTS Bin - Archiv #3

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Džordž napsal:
Heap alokuje virtuální RAM, takže pokud se mu nedostává fyzické paměti, šáhne na swaper. Zadaná hodnota se zapisuje na dvě místa a je to tak asi "čistší" než jsem dělal já, a já jsem opravdu nesměl překročit cca 50% volných zdrojů. Proto jsem vypočítával velikost dostupné paměti a z ní teprve alokoval dannou část.
Já swap nepoužívám už pár let ( až na jednorázové special vyjímky u známých programů, které bez něj nemohou žít ).

Pěkný večer: prosba na Boba57_cz, prosím vás, mohl by jste mi poslat soubor c_electric.iom, ve kterém je uplatněno Vaše ovládání a zároveň ovládání smetáků z Binu? Děkuji

fiiiiira@seznam.cz

Naposled editoval moderátor:
Ahoj! Při tvorbě aktivity (už druhé v mé MSTS kariéře) jsem dostal jeden poněkud neobvyklý nápad. Šel by pomocí MSTS-BINu simulátor tak ošálit, aby se na klávesu TAB dalo projet návěstidlo zakazující jízdu, čili se znakem stůj, a to i do úseku, kde se nachází trafic vlak? Je to vůbec reálné?

Jelikož mi hoří termíny, tak jsem testnul nejnovější Bin od Džordže.
Načetl jsem svou pražskou Killer aktivitu a poznatky jsou velmi dobré. (hodina testů za silného traffic v centru Prahy)
Světla návěstidel mi zatím všechna svítila, což je velmi dobrá zpráva.
Pokud se vyskytujete v depu Masarykovo (ve hře), pod klávesou 7 je aktivován pohled, kdy se v celé trati můžete šipkami pohybovat stejně jako v editoru. Při čekání v depu na odjezd jsem si takto odskočil zaletět do Buben i na hlavní nádraží, jestli vše svítí. V Bubnech OK, Na hlaváku 99%. Nesvítilo návěstidlo ze druhé koleje směr Smíchov, ale to je od hráče tak daleko, že je to zanedbatelné.
Další věc. Stabilita.
Na rozdíl od předešlých verzí, ani jeden pád (černá obrazovka).
Při najíždění na vlak mi přišli zákazníci a já do vozů praštil více, než je zdrávo. Nový load. Zde se objevil syndrom předchozí verze. Po load jedoucí mašiny nešlo najet na výkon. (cd_163) Pomohlo až zastavení a pak už to šlo. Ale tohle je zanedbatelná věc.
Konečně tedy mohu dokončit a vydat svou aktivitu.
Džordži, díky.

Hezke odpoledne, mel bych takovy dotaz, jestli by nesel Bin upravit tak, aby klavesa 7 fungovala u vsech tratich, jak rika Zbynek viz predesly prispevek, prece jenom by to nebyl spatny napad. Takto to funguje i u zahranicnich trati, ale mam takovy pocit, ze stavitele trati by museli tam vlozit nejaky event aby to slo, ale mozna je to simulatorem. :roll:

Kamera 7

Podle dokumentace kl. "7" by měla být tzv Yard kamera, ale nepřišel jsem na to, jak se do tratě vkládá. Editor používá jinou kameru (typ), který není dostupný ve hře, ale je zde jen rozdíl interní interpretace.

Re: Kamera 7

Džordž napsal:
Podle dokumentace kl. "7" by měla být tzv Yard kamera, ale nepřišel jsem na to, jak se do tratě vkládá. Editor používá jinou kameru (typ), který není dostupný ve hře, ale je zde jen rozdíl interní interpretace.
Mě to nedávno naučil Jirka Polák. Jednak upravil soubor v Global camcfg.dat , kdy se pak dá v trati poletovat ne jen v definici Yard, jak se ohraničí v trati (osadí se stejně jako lesy), ale dá se proletět kompletní trať.
Zatím jsem tento čtverec vytýčil zkušebně v oblasti depa Masarykovo. Později bych tohle mohl rozšířit do všech uzlových stanic.

Zbyněk Šemora napsal:
Později bych tohle mohl rozšířit do všech uzlových stanic.

Mel bych takovou velkou prosbu, neslo by to rozsirit do cele trate s vyjimkou malych zastavek ( napriklad Pardubice Svitkov ) pls.

Džordž napsal:
Já bych měl návrh, kdyby to šlo, aby se MSTS choval, jako by ten YARD tam byl, i když by nebyl nikde. V tom případě by kl.7 fungovala kdykoliv a kdekoliv.
Ale už jsem tě o to jednou žádal, a tys mě nějak odbyl.

zdravim mam problém s poslední verzí binu(51922), shazuje mě to do windows při najíždění se čmelákem na laminátku, zkoušel jsem i ten parametr popsaný výše ale dělá mi to pořád, je to aktivita průběžný náklad z klatov do plzně od kanka(tarť 183), za každou radu děkuji už fakt nevím

StrojvedouciDoBoha napsal:
zdravim mam problém s poslední verzí binu(51922), shazuje mě to do windows při najíždění se čmelákem na laminátku, zkoušel jsem i ten parametr popsaný výše ale dělá mi to pořád, je to aktivita průběžný náklad z klatov do plzně od kanka(tarť 183), za každou radu děkuji už fakt nevím
Tato verze binu tohle dělala, zkus verzi dnešní poslední, ta už vypadá, že je stabilní.

Zbyněk Šemora napsal:
Tato verze binu tohle dělala, zkus verzi dnešní poslední, ta už vypadá, že je stabilní.

Hmmm, tak jsem bin vyměnil a padá to stále :roll:

Zbyněk Šemora napsal:

Pak ještě zkus Bin 1.70224 a jestli to spadne i tam, tak je chyba ve vozidlech jako takových.
Já testoval spojování puklíka a elektrik a žádný problém. Pokud mi to v minulosti spadlo (dvě předchozí verze), nebylo to vozidlem, ale náhodným faktorem.

Zbyněk Šemora napsal:
Zbyněk Šemora napsal:

Pak ještě zkus Bin 1.70224 a jestli to spadne i tam, tak je chyba ve vozidlech jako takových.
Já testoval spojování puklíka a elektrik a žádný problém. Pokud mi to v minulosti spadlo (dvě předchozí verze), nebylo to vozidlem, ale náhodným faktorem.

Ten nemám k dispozici, nevím kde by se daly sehnat starší verze binu, zkoušel jsem hledat ale nic. Můj první bin je ten 51922.

Ja Vám ostatním se jezdí v novém Bin? Já jen testoval hodinu šibování a jízdy s vlakem a OK. Ještě chvíli budu testovat, ale navrhuji starší verze už nepoužívat a aktivity testovat pro tento bin.
Důvodů je několik.
Nové prvky ovládání lokomotiv.
Počet svítících bodů na čtverec , pro průjezdy Prahou tento bin nutností.
Update Trainsetu. Jako jsem skončil technickou podporu pro standartní MSTS 1.4, tak bych chtěl další updaty dělat jen pro nejnovější verze.
Pokud vydám další update, u některých kabin lokomotiv by starší verze už vyhazovala chyby. Těchto kabin bude určitě stále přibývat.

Zbyněk Šemora napsal:
Ja Vám ostatním se jezdí v novém Bin? Já jen testoval hodinu šibování a jízdy s vlakem a OK. Ještě chvíli budu testovat, ale navrhuji starší verze už nepoužívat a aktivity testovat pro tento bin.
Důvodů je několik.
Nové prvky ovládání lokomotiv.
Počet svítících bodů na čtverec , pro průjezdy Prahou tento bin nutností.
Update Trainsetu. Jako jsem skončil technickou podporu pro standartní MSTS 1.4, tak bych chtěl další updaty dělat jen pro nejnovější verze.
Pokud vydám další update, u některých kabin lokomotiv by starší verze už vyhazovala chyby. Těchto kabin bude určitě stále přibývat.
Které jsou ty nové prvky ovládání oproti předchozí verzi ?

I u Binu se 400 návěstidly na čtverec mám v Praze Libni, Vršovicích a Brně Jih několik návěstidel po tmě.

Zdravím. Já zkrátka stále nevím jak si zvětšit paměť pro MSTS. To si mám přejmenovat spouštěcí soubor train.exe na train.exe -mem:512? To ale nefunguje, aspoň mně. Jsem z toho jelen. Děkuji za radu :)

to Zbyněk Šemora: Tak jsem zkusil jet jinou aktivitu kde se spojují vozidla z trainsetu BP a dělá to též. Konkrétně při najíždění s plecháčem na brejlovce. :(

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře