CZSK verze 1.8

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Tak dnes ten samý stav: včera čerstvě uložené pozice nejsou k použití, přes to, že včera jsem z nich minimálně 2x bez problémů nahrával.
hlášení - pozice nenačtena....jpg
Všechny pozice jsou signalizovány jako platné...

Hmm, tohle musí být něco v ORCZ, všechen Save/Load předtím fungoval. Nevyzkouším, akgivita už je odstraněna.

Zdar Dane. Odzkouším ještě jednou. Jediné, co jsem předtím udělal, byla výměna vozidla v con. To by snad vadit nemělo. Pokud bude zájem, originál aktivity pošlu.

Tak tohle zřejmě souvisí s chybou, kterou jsem nahlásil. Mě zas u lokomotiv X6X nejde zapnout 2. kompresor. Viz předchozí příspěvky.
Okej, okej. Díky za nahlášení poruchy. Jak jsem včera tvořil nové pozice pro přepínač kompresoru 15x, tak se tam přenesla nechtěná muška. Už je opravena a přepínač kompresoru na 15x také.

Tak dnes ten samý stav: včera čerstvě uložené pozice nejsou k použití, přes to, že včera jsem z nich minimálně 2x bez problémů nahrával.
Zobrazit přílohu 37637
Všechny pozice jsou signalizovány jako platné...
Tohle je bakule na straně Dana. Za to OR CZ/SK nemůže. Vracíme se tu do doby, kdy nám to takto padalo a bylo to tím, že se použily stejné engy lokomotiv vícekrát. Na 99%.

Mimochodem, víte, že OR CZ/SK umí rozhýbat animace jednotlivých náprav? Takže takový prokluz u parní lokomotivy, když za to zabere a protočí se jen hnací, velká kola, je zcela reálný. To jsem zatím nikde v jiných simech neviděl.

U nás je to možné parametrem DriveAxlesNumbers ( x x x x x x ), kde x je pořadové číslo nápravy v modelu a to bude označeno jako hnací náprava. Ostatní budou vlečené.

Příklad (zápis do eng sekce Engine):
DriveAxlesNumbers ( 1 3 ) - znamená 1. a 3. náprava bude animačně hnací, reagující na prokluz. Ostatní nevypsané budou vlečené.

Tohle je bakule na straně Dana. Za to OR CZ/SK nemůže. Vracíme se tu do doby, kdy nám to takto padalo a bylo to tím, že se použily stejné engy lokomotiv vícekrát. Na 99%.
Ani omylem, a Iciku, stejných engů se nevyvaruješ, pokud máš 1290 consistů, tak opravdu nevím, jaký by jsi musel mít trainset. A pokud vím, stejné engy dělaly bordel jen v jednom consistu, tohle jsi kdysi ošetřoval, právě u aktivit z dob ČSD, kdy mi to dělalo bordel. :) Ale bavíme se mimo, já jsem nahrál vždy, tuhle aktivitu jsem jel na jeden sešup jen jednou. Tady byl problém, že Venny vyměnil vozidlo v consistu a pak chtěl nahrát po této změně. :) Tohle nefunguje a už jsem se někookrát takhle vydupal.
To znamená, že pokud rozehraji aktivitu, tak už nesmím zasahovat do struktůr.

Teď jedu před vydáním test další 13 hodinovky a ukládám a nahrávám bez problémů a určitě tam mám stejný eng, ve více consistech.

Pokud můžu zpětně vazbit ohledně přeskriptování těch přepínačů na kompresory u x5x - SUPER. Zase jsou o kousíček blíž realitě!

V téhle souvislosti malý dotaz: zda se neplánuje u řad x6x udělat něco podobného, jako má x5x s ventilátory, tedy funkční přepínač? V létě je dobré dochlazovat na ruční režim. :)

Prepínače na Ventilátory pre x6x asi nehrozia. Teda minimálne animácie určite nie. Ak aj Icik naprogramuje bude to len staticky prepínač s kl.skratkou. Ja sa už nebudem vraciat ku kabínam na X6X a nenechám si tak ani nikým vŕtať.
najazdil som sa na X6X či v zime či v lete dosť a nevidel som veru že by niekto ten prepínač do polohy R dával. Ale možno sa niekto taký predsa len nájde.

Prepínače na Ventilátory pre x6x asi nehrozia. Teda minimálne animácie určite nie. Ak aj Icik naprogramuje bude to len staticky prepínač s kl.skratkou. Ja sa už nebudem vraciat ku kabínam na X6X a nenechám si tak ani nikým vŕtať.
najazdil som sa na X6X či v zime či v lete dosť a nevidel som veru že by niekto ten prepínač do polohy R dával. Ale možno sa niekto taký predsa len nájde.
Já osobně mám při tropech větráky v R klidně z Prahy až do Ostravy. Má to své důvody.

Po dnešní aktualizaci při spuštění aktivity nebo volné jízdy se zobrazi tato chyba.

Přílohy

• Chyba.jpg
    Chyba.jpg
    66.8 KB · Zobrazeno: 0
Zdravím, co se mému OR zase nelíbí? Posílám pár řádku z logu. Spadne během načítání do TT. Děkuji. :)

Log:
Warning: 'C:\xx\xx\xx\xxxx\Train Simulator\Trains\trainset\cd_BDs_333\../../common.wag/BDs/udaje_BDs-Dem.inc' not found in C:\Gejms\OR\BP\94 20 z\Train Simulator\Trains\trainset\cd_BDs_333\CD_BDs450_333.wag:line 14

Warning: Expected end of file in C:\xx\xx\xx\xxxxx\Train Simulator\Trains\trainset\cd_BDs_333\CD_BDs450_333.wag:line 15

Směrování... Pokud daný eng/wag není v podsložce OpenRails, tak tam nesmí být ../../common, ale pouze ../common. Neplatí u kabin a zvuků. Nemohlo by to být tím? ;)

Back
Nahoře