CZSK verze 1.8

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Ja som dohral teraz aktivitu od B68 a pomalá jazda tam je zobrazená v TM. OR mám 1.8.605
PJ.jpg

Tak proč se mi teda na TM nezobrazí? Je zadaná, jsou tam návěsti, ale na TM nic. Trasa je jednou přes, kdy je zadaná ve směru a pak zpět. Ještě mne napadá délka označené trasy, fakt netuším.

V zápisu mám tohle?
Speed ( 10 km/h )
WarningPosition ( 100m )
Location ( CZ )

Kdyby bylo něco blbě, tak se přeci nezobrazí ani model s předzvěstí 10 a tabulky pro ORCZ.

Tak to netuším problém môže byť aj v trati. Ak to funguje na 321 ešte som ti doložil aj screen tak to vidíš. Zápis máš správny tak neviem prečo sa ti to tam nezobrazí. Ale tak je jedno či je to v TM či nie preto tam je tá predzvesť. I keď dávať do 100 pred začiatkom PJ je celkom málo :)

Vlečka, kde je Max 20 km/h. Takže to bohatě stačí. Rok 1989, nicméně, ano, je to jedno, jen mne udivilo, že to zlobí.

Dane, stejně na pomalou jízdu musíš dát hráčovi „papír“, tak co? A pokud má TM nahrazovat TTP, tak v nich stejně PJ zanesený nemáš. A že takto TM neindikuje rychlostní omezení? Stejně se dle něj nejvyššíma dovolenýma rychlostma hráč, který je v obraze, nemůže řídit – na to je „déjednička“ příliš složitá. TM by měl ideálně indikovat pouze traťovou rychlost, opět jako ekvivalent TTP.

Tak jo, bylo i v rukách, nesmím to hned zadupnout na přímočinku.

Nicméně, tohle dělají vozy Es pro ORCZ, vykopírováno z balíku a použito na ty stejné vozy, akorát ČSD Vte. Vozy se pohybují tam a zpět, souprava zabržděna jen na přímočinnou při posunu:

Dále, když svěsím, místo řinčení háku se ozvě jakési cvaknutí.

Tak a k fičuryně zadání pomalé jízdy, na pohled vše vypadá ok, ale pomalá rychlost není zaznamenaná na traťovém monitoru, jakoby tam vůběc nebyla zadaná a platí stále maximální na trati. Jde o aktivitu samozřejmě.
Zobrazit přílohu 37756Zobrazit přílohu 37757Zobrazit přílohu 37758

Třeba na Dvoukolejce se mi stalo, že na některých úsecích se nezobrazovaly rychlostníky vůbec. Do dneška nevím, čím to je.

U najíždění na LC vozy jsem objevil chybu. Zajímavé, že pokud se ty vozy zařadily do soupravy, tak se chyba již nevyskytla.
Opravil jsem to a teď je najíždění na LC snazší.

Žádnou s TM, ale nejsou vidět tabulky a to naklápění jsem napsal navíc. To jsou zas koleje ve vzduchu bez náspů.

Zkusil jsem ze všech směrů osadit PJ u Bludova na trati 310 a vždy se vše chovalo ok. Tak nevím Dane, co máš jinak.

1.jpg

Ahoj Iciku, nechápu to, nechal jsem tam standardní PM a na TM je. Nevím, co udělá ORCZ, když během rozehrané aktivity doplním ty zápisy. Jedu přes tu PM na vlečku do mlýnů, pak vytahuji vozy za výhybky, ale revers před PM, zase do mlýnů na druhou TK pro vůz a pak zpět přes PM do nádvoří Palhanec. Fakt nevím.

Standardně zadaná rychlost v editoru aktivit MSTS 30 km/h.
PM004.jpg
Zkusil jsem tedy dopsat během aktivity:
PM005.jpg

A výsledek, na TM nic, ale tabulky se změnily:
PM006.jpgPM007.jpg

Jaký máš SpeedLimit v *.trk souboru tratě? Pokud tam máš nižší rychlost než tvá nejpomalejší pomalá jízda, tak ta PJ se nezobrazí. Pokud budeš SpeedLimit v trk souboru měnit, musíš začít od znova.

Přes skrytá náv. 30 a 30 se zobrazilo. Po ručním dopsání do ACT., na TM nic. Hele, ono je to stejně kosmetická, v té posunovací aktivitě. Zkusím schválně jinde v trati. Ale až zítra. Ráno vstávám do práce, tak dnes už padla.

Ahoj, tak jednu anomálku jsem ještě zazanamenal. Předtím jsem myslel, že jsem si nevšimnul stavu brzdy, ale ne.
Všechny vozy Loose Consist.
V Mrazírnách najedu na:
2x Lp - otevřu tabulku F9 a brzdy v pořádku
1x Lp - otevřu tabulku F9 a brzdy v pořádku

ty vyvezu na předávací kolej a odvěsím

Jedu do stavebnin, kde najedu na Nsk + 2x Es - otevřu tabuku F9 a brzdy v pořádku

S těmito vozy jedu na předávací a přidupu je k 3x Lp a otevřu tabulku F9 a ejhle, u jednoho z vozů porucha na brzdách, přitom z vlečky jsem jej vyvezl v pořádku.

Brzda vozu.jpg

Back
Nahoře